Auringonkoirat


Vierailemme tarhoilla ja olemme tavanneet jokaisen sivuillamme kotia etsivän koiran, mutta koirien luonteet saattavat muuttua jo tarhalla; esimerkiksi arka koira reipastuu ja saa itseluottamusta. Kotona koirat saattavat käyttäytyä hyvinkin erilailla.

Koiran iän arvioiminen on vaikeaa, joten koiran arvioidun iän ja todellisen iän välillä voi olla jopa useita vuosia.

Suurin osa koirista etsii kotia samanaikaisesti myös muista maista.

Kuvia Espanjasta, marraskuu 2019 >>

Kuvia Espanjasta, elokuu 2019 >>


Niña

Kotihoidossa Suomessa!

Niña on jo seniori-ikäinen pointterineito, joka pelastettiin kasteluvesiputkesta. Asoka Orihuelan tarhan puhelin soi eräänä aamuna, vesirummusta oli kuultu koiran itkua ja apua tarvittiin. Sieltä löytyi Niña.
Niña on oikein sympaattinen ja liikuttava tyttö, joka on alussa vähän ujo. Se on hyvin rauhallinen ja sopuisa. Toisten koirien kanssa se tulee hyvin toimeen. Niñan suhtautumista kissoihin on myös kokeiltu, ja se välttelee niitä. Todennäköisesti elämä kissojen kanssa onnistuisi.
Tällä hetkellä Niña pelkää häkkinsä ulkopuolella tarhalla, koska toinen koira oli käynyt sen päälle. Sitä saa houkutella pitkään ovesta ulos.
Niña on vaatimattoman ja vähään tyytyväisen oloinen koira, jolle soisi mukavat eläkepäivät lämpimässä kodissa.
Arvioitu syntymäaika 21.12.2012.

Lisää kuvia ja videoita sekä kuulumisia kotihoidossa! (päivitetty 4.3.2021)


Risco

Suomessa!

Risco eli Rico saapui Suomeen neljä vuotta sitten, keväällä 2017. Risco on pieni uros, ulkonäöltään orito-värinen podenco tai -mix, mene ja tiedä, kun menneisyys ei ole tiedossa. Se asuu kahden uroksen kaverina kerrostalossa ja etsii nyt uutta kotia, koska koirien välit ovat kärjistyneet.
Omistajan kertoman mukaan Risco on hyvin hellyydenkipeä poika, se viihtyy vieressä ja haluaa tulla huomioiduksi. Risco pitää varsinkin naisista, vieraita miehiä se pelkää.
Se on aktiivinen koira, jolla on podenco-taustan mukaisesti riistaviettiä. Linnut, jänikset ja kaikenlaiset ötökät kiinnostavat sitä lenkillä.
Varsinainen koirapuistokoira se ei omistajansa mukaan ole, ei juuri pidä vieraista koirista. Joskus kemiat kuitenkin kohtaavat, ja Risco löytää leikkikaverin. Leluilla se leikkii mielellään yksinkin.
Yksinolo koirakavereiden kanssa on sujunut ongelmitta.
Kerrostalossa Risco haukkuu varsinkin postinkantajaa, mutta myös muita rappukäytävän ääniä.
Autossa Risco matkustaa mielellään omassa kopissaan.
Risco on ollut terve poika. Se on nyt arviolta 6-vuotias ja painaa noin 9 kiloa.

Lisää kuvia ja videoita!


Guri

Guri on keskikokoinen komea uros, joka tuotiin tarhalle viime kesänä. Se on energinen, aktiivinen ja voimakas poika, joka tuntuu jonkin verran stressaavan tarhalla. Häkistä päästyään Guri on alussa kovasti menossa ja vetää hihnassa, mutta vähitellen häkin ulkopuolella se rauhoittuu. Omassa kodissa stressaaminen jäisi varmasti vähemmälle.
Guri on mukava ja reipas koira, joka suhtautuu ihmisiin ystävällisesti. Tarhalla se asuu nartun kanssa, ja narttukoira voisi olla kaverina kodissakin. Kaikista uroksista Guri ei pidä.
Arvioitu syntymävuosi 2013, korkeus noin 57 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Elsa

Elsa on keskikokoinen narttu, joka tuli tarhalle ensimmäisen kerran vuonna 2017. Se sai kodin seuraavana vuonna, mutta omistaja palautti sen parin vuoden jälkeen keväällä 2020, kun pelkäsi sairastuneensa koronaan. Se oli ollut ainoana koirana kodissaan.
Elsa on ystävällinen ja kiva koira, joka ei ole tarhalla haukkuherkkä. Se kävelee kivasti hihnassa ja käyttäytyy luontevasti lasten seurassa.
Tarhalla Elsa on asunut urosten kanssa. Se tulee toimeen myös toisten narttujen kanssa, jos nämä eivät ole kovin voimakasluonteisia.
Elsalla on ikäarvionsa mukaan jo vuosia takanaan, mutta se ei harmaantumista lukuunottamatta vaikuta ollenkaan vanhalta koiralta. Intoa, liikkumishalua ja energiaa riittää edelleen ja mieli on virkeä. Kissoista Elsa on kiinnostunut, mutta ei hauku tai murise niille.
Arvioitu syntymävuosi 2011, korkeus noin 55 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Marvel

Marvel on nuori löytökoirana tarhalle tullut uros. Se on yksi kolmen koiran muodostamasta poikamiesporukasta, jonka muodostavat kaverukset Marvel, Blinder ja Nodel.
Marvel on nuori ja erittäin energinen, mikä tarhalla näkyy hyppimisenä ja riekkumisena. Kotioloissa käytös voisi olla toisenlaista, kun energiaa puretaan riittävällä liikunnalla ja tekemisellä.
Marvel on tottunut elämään koiraporukassa ja tulee oikein hyvin toimeen.
Marvelin kodin on oltava liikunnallinen, ja kokemusta aktiivisista koirista olisi hyvä olla ennestään.
Ikäarvio 1 vuosi, korkeus 63 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Danica

Danica on keskikokoinen narttu, joka tuli tarhalle löytökoirana. Sen alkuperää ei tiedetä, mutta tämän tyyppisiä koiria näkee Espanjassa lammaspaimenilla.
Danica on arahko tyttö, joka varoo erityisesti joitakin miehiä. Se on käytökseltään alistuva, mikä kertoo ehkä aikaisemmasta elämästä. Siitä huolimatta Danica hakee ihmisten läheisyyttä ja on oikein mukava ja sympaattinen.
Toisten koirien kanssa Danica tulee toimeen loistavasti ja on leikkisä.
Danicalle sopisi parhaiten rauhallisessa ympäristössä oleva koti, jossa on muitakin koiria.
Ikäarvio noin 3 vuotta, polvenkorkuinen.

Lisää kuvia ja videoita!


Limon

Limon on keskikokoinen nuori uros, joka on tulkut tarhalle löytökoirana.
Se on pentumaisen iloinen ja vauhdikas poika, joka mennä viipottaa innoissaan kun pääsee häkistä. Limon ei aristele ihmisiä, vaan hakee kontaktia. Vaikka Limon on vielä pentumainen, se ei kuitenkaan ole enää mikään hillitön hampaidenkäyttäjä.
Ulkonäön perusteella Limon näyttää podenco-mixiltä, ja lisäksi siinä voisi olla jotain paimenkoiraa.
Limon asuu samassa häkissä nartun ja toisen uroksen kanssa ongelmitta.
Arvioitu syntymäaika 7/2018, korkeus noin 53 cm.

8.2.2020
Limon on leikkisä, leikkii paljon koirakavereidensa kanssa. Tarhalla se on myös ihan luottavainen ihmisiä kohtaan ja oikein kiltti ja kiva poika, joka lenkkeilee hihnassa mukavasti.

Lisää tietoja, kuvia ja videoita! (päivitetty 22.2.2020)


Chestera

Chestera on pienehkö tyttökoira, podenco-mix, joka löydettiin Murcian puolelta kuljeskelemasta.
Se on vielä arahko ja alistuva käytökseltään, mutta reipastunee tarhalla nopeasti. Tässä vaiheessa Chestera uskaltautuu hakemaan namin ja jää hetkeksi rapsuteltavaksi. Se on käytökseltään ja eleiltään hyvin podencomainen koira, jonka kauneus tulee esiin rohkeuden ja ryhdin myötä.
Chestera on tarhalla sosiaalinen ja tulee toisten koirien kanssa hyvin toimeen.
Arvioitu syntymäaika 6/2017.

25.10.2019
Chestera on ollut jo joitakin kuukausia tarhalla. Se on ihana koira, podenco-mix, joka on arahko, mutta tulee mielellään helliteltäväksi kun saa tehdä sen omaehtoisesti. Chestera pelkää kaikenlaista pakkoa, 'sitomista'.
Chestera on ollut mukana koiratapahtumissa tarhan ulkopuolella, ja silloin on käynyt ilmi että autot ja liikenne stressaavat sitä kovasti.
Chestera tarvisi siis kodin rauhalliselta paikalta kärsivällisten ihmisten luota. Koirien kanssa se tulee loistavasti toimeen ja tarvitseekin koiraseuraa.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 15.1.2020)


Sisi

Sisi on pieni narttu, joka tuli tarhalle useamman muun koiran kanssa. Se on hyvin arka. Jos vieras ihminen lähestyy Sisiä, Sisi ei irrota katsettaan hetkeksikään ja haukkuu lakkaamatta. Sisi on hyvin kaunis koira. Se ei ole tottunut kosketukseen eikä hellyydenosoituksiin, eikä oikein tiedä mitä odottaa ihmiseltä. Kuitenkin jos sen saa syliin, se on hyvin suloinen ja varmasti oppii nauttimaan ihmisen seurasta. Toisten koirien kanssa Sisillä ei ole minkäänlaisia ongelmia. Arvioitu syntymäaika 2/2015, korkeus reilut 40 cm.

Lisää kuvia!
VARATUT KOIRAT
  

© Auringonkoirat ry 2020