Auringonkoirat


Vierailemme tarhoilla ja olemme tavanneet jokaisen sivuillamme kotia etsivän koiran, mutta koirien luonteet saattavat muuttua jo tarhalla; esimerkiksi arka koira reipastuu ja saa itseluottamusta. Kotona koirat saattavat käyttäytyä hyvinkin erilailla.

Koiran iän arvioiminen on vaikeaa, joten koiran arvioidun iän ja todellisen iän välillä voi olla jopa useita vuosia.

Suurin osa koirista etsii kotia samanaikaisesti myös muista maista.

Kotia etsivien koirien tuorein tilanne löytyy facebookista >>

Kuvia Espanjasta, kesäkuu 2018 >>

Kuvia Espanjasta, toukokuu 2018 >>

Kuvia Espanjasta, huhtikuu 2018 >>

Kuvia Espanjasta, maaliskuu 2018 >>

Kuvia Espanjasta, helmikuu 2018 >>

Kuvia Espanjasta, tammikuu 2018 >>


Fido

Kauttamme lokakuussa 2017 adoptoitu urospentu Fido etsii uutta kotia. Fido on podenco-mix ja rotuperimältään näin ollen hyvin aktiivinen ja toimelias koira. Tämänhetkinen perhe kokee Fidon liian energiseksi. Fidolle etsitäänkin siis perhettä, jolla on kokemusta aktiivisen koiran kanssa elämisestä ja halua ja aikaa nuoren koiran kanssa touhuamiseen.
10 kk iässä Fido on vajaat 60 cm korkea ja painaa n. 20 kg. Lue lisää >>

Suomessa!

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 5.5.2018)

Lisää kuvia ja videoita Facebookissa >>


Suri

Podenco-tyttö Suri joutui tarhalle useamman muun koiran mukana omistajan kuoltua. Se on ihanaluonteinen koira, podenco parhaimmillaan. Suri pitää ihmisistä eikä vaikuta tarhalla aralta. Se tulee seurustelemaan ja antaa pusuja, on ystävällinen ja rakastettava. Suri asuu tarhalla urosten ja narttujen kanssa samassa häkissä ja tulee hienosti toimeen.
Podencoilla on yleensä enemmän tai vähemmän riistaviettiä, joka rajoittaa vapaana pitämistä.
Ikäarvio 3-4 vuotta, korkeus n. 55 cm.

Kotihoidossa Suomessa!

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 10.6.2018)

Kuvia ja kuulumisia kotihoidosta >>


Pirulo

Pirulo on pieni nuori uros, joka on tuotu tarhalle löytökoirana. Se on tosi kivaluonteinen poika, joka ei ole mahdottoman villi vaikka pentu onkin. Pirulo vaikuttaa ystävälliseltä ja toisten koirien kanssa sosiaaliselta kaverilta.
Ikäarvio kesäkuun alussa 5 kuukutta, korkeus noin 30 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 10.6.2018)


Tekilo

Tekilo on pieni uros, joka ei ole enää ihan nuori. Se on kuitenkin vilkas ja vikkelä pikkukaveri. Tekilo ei arastele tarhalla ihmisiä ja on hyvin ystävällinen. Se asuu samassa häkissä useamman muun uroksen kanssa ja tulee hyvin toimeen, mutta on pikkuisen tarkka resursseistaan. Kissakotiin Tekilo ei sovi.
Ikärvio tarhalla noin 5 vuotta, korkeus reilut 30 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Tony

Tony on nuori pieni uros, joka on iloinen ja reipas käytökseltään. Se pitää ihmisistä paljon. Tony on liikkuvainen ja energinen poika, joka olisi varmaan hyvä lenkkikaveri. Tarhalla se asuu useamman muun uroksen kanssa samassa häkissä ja tulee hyvin toimeen, mutta on vähän tarkka resursseistaan.
Ikäarvio tarhalla 2-3 vuotta, korkeus noin 40 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Lapsus

Lapsus on pikkuinen uros, joka on aluksi arka vierasta ihmistä kohtaan, haukkuu kauempaa, mutta hakee kuitenkin heitetyt namit. Hetken kuluttua kun muut koirat tulevat hakemaan nameja kädestä, tulee Lapsuskin joukon mukana. Mukavan oloinen pieni koira, joka vain tarvitsee hetken tutustuakseen. Tarhalla Lapsus tulee toisten koirien kanssa hyvin toimeen.
Lapsus saattaa olla toisen samasta paikasta löydetyn urokse, Ipson, veli. Pojat sopisivat myös yhteiseen kotiin.
Ikäarvio 4-6 vuotta, korkeus noin 22 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 10.6.2018)


Elsa

Elsa on pieni tyttökoira, jonka perhe oli jättänyt yhdessä toisen pienen koiran kanssa. Se oli tullessaan arka, väisteli ihmisiä ja kierteli kauempana. Nyttemmin Elsa suhtautuu jo ihmisiin luottavaisemmin, tulee varovaisesti luokse hakemaan namin ja antaa silitellä itseään. Tarhalla Elsa vaikuttaa rauhalliselta ja hyvin kiltiltä koiralta. Toisten koirien kanssa Elsa tulee hienosti toimeen, samassa häkissä asuu sekä uroksia että narttuja. Elsa ei kuitenkaan ole tarhalla leikkinyt toisten koirien kanssa.
Ikäarvio tarhalla n. 4 vuotta, korkeus n. 40 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Tine

Tine on pieni tyttökoira, joka on ollut jo muutaman kuukauden tarhalla. Se löydettiin Murcian puolelta laihana ja huonokuntoisena, karvapeite oli täysin eloton.
Tinen käytös viittasi katukoiramenneisyyteen; se yritti tarhallakin etsiä ruokaa roskiksista ja olisi halunnut metsästää kaneja. Tarhalla se on vähitellen oppinut syömään kuivamuonaa kupista.
Alussa Tine katseli ihmisiä kauempaa, nyt se hakeutuu jo lähelle ja haluaa että sitä silitetään ja rapsutetaan. Sylissä se ei vielä viihdy, mutta sekin aika vielä varmasti tulee.
Tine on käytetty eläinklinikalla tutkimuksissa, eikä siitä löydetty mitään varsinaista sairautta tai vikaa. Tautitestit olivat negatiiviset ja veriarvot viiterajoissa. Se saa ravintorikasta ruokaa, ja eläinlääkärin mukaan turkin kunnon paraneminen vie aikansa.
Arvioitu syntymäaika 4/2009, paino noin 5 kg.

Lisää kuvia ja videoita!


Ñora

Ñora on keskikokoinen tyttökoira, joka tuli tarhalle löytökoirana. Se oli alussa hyvin arka eikä halunnut itseään koskettavan. Arkuus on nyt ainakin tarhaoloissa hävinnyt täysin, Ñora on mitä rakastettavin ja hellyydenkipein koira. Ihmisten seurassa se hakee koko ajan rapsutuksia. Ñora on rauhallinen koira, joka elää tarhalla sovussa koirien ja kissojen kanssa. Ruuasta se on edelleen vähän tarkka, se ei mielellään jakaisi kuppiaan toisten kanssa. Tarhalla Ñora ei hauku. Se käy mielellään hihnakävelyllä.
Arvioitu syntymäaika 3/2012, korkeus noin 52 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Mark

Mark on urospentu joka löydettiin kuljeskelemasta yhdessä velipoikansa kanssa. Se on nyt viettänyt muutaman kuukauden tarhalla ja osoittautunut mukavaksi pennuksi. Se on energinen ja riehakas, mutta rauhallisempi kuin veljensä. Uusiin asioihin se ei mene tutustumaan suoraan, vaan jää mieluummin ensin tarkkailemaan. Hihnakävelyä on vähän harjoiteltu, vielä se ei suju, mutta harjoitus tekee mestarin. Markin kanssa tarvitaan aikaa monen asian kanssa.
Toisten koirien kanssa Mark tulee tarhalla toimeen ongelmitta. Se on veljensä kanssa ollessaan yleensä alistuva ja periksiantava osapuoli.
Arvioitu syntymäaika 10/2017, korkeus huhtikuun lopussa n. 45 cm. Mark kasvanee vielä vähän, mutta jää pienehköksi tai keskikokoiseksi.

Lisää kuvia ja videoita!


Ernesto

Ernesto on pieni uros, joka tuli löytökoirana tarhalle. Se on oikein mukava, hyvin ystävällinen poika, joka suhtautuu tarhalla asioihin hyvin leppoisasti. Tulee ihmisen luokse ja kiehnää mielellään vierellä, ottaa kivasti kontaktia eikä vaikuta missään suhteessa aralta koiralta.
Toisten koirien kanssa Ernesto tulee ongelmitta toimeen tarhalla. Se ei ole haukkuherkkä.
Symppis kaveri!
Ikäarvio tarhalla 1-2 vuotta, korkeus noin 33 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Budi

Budi on keskikokoinen kadulta löydetty uros. Ulkonäön perusteella perimässä on ainakin podencoa.
Budi on kaunis poika, joka on luonteeltaan mukava, pikkuisen jännittää ollessaan tekemisissä uuden ihmisen kanssa. Se ei itse juuri hae kontaktia outoon ihmiseen, mutta lähtee mielellään kävelylle ja käyttäytyy kivasti. Nuoreksi koiraksi se vaikuttaa tarhalla aika rauhalliselta.
Toisten koirien kanssa Budilla ei ole tarhalla ongelmia, se tulee hyvin toimeen.
Ikäarvio tarhalla 1,5-2 vuotta, korkeus n. 53 cm.

Päivitys 12.4.: Budi on alkanut kotiutua tarhalle ja sen myötä vilkastunut ja reipastunut kovasti, eli on energiatasoltaan normaali nuori koira. Se tulee tervehtimään innokkaasti, hyppii ja pomppii iloisena.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 20.4.2018)


Baco

Baco on nuori pieni löytökoirapoika. Se on luonteeltaan ystävällinen, vähän arahko alussa, mutta tutustuu nopeasti ja on sen jälkeen kiva. Baco on energiatasoltaan tyypillinen nuori koira, innostuu helposti ja riekkuu jos jotain tapahtuu. Baco ei oikeastaan hauku, vaan ääntelee kimeästi jos pelkää jotakin tai haluaa kiinnittää huomion itseensä. Baco tulee tarhalla hyvin toimeen toisten koirien kanssa.
Ikäarvio 1-2 vuotta, korkeus n. 39 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Dina

Dina joutui tarhalle perheen saatua häädön talostaan. Jonkin aikaa odotettiin josko ottaisivat Dinan vielä itselleen, mutta lopulta jouduttiin uuden kodin etsintään.
Dina on paimenkoira-tyyppinen kaunis tyttökoira. Se on tosi mukavan ja fiksun oloinen pentu. Kun sen kanssa seurustelee hetken, tuntuu se kysyvän että voisinko alkaa koiraksesi. Seurailee ja pitää kontaktia, isännän tai emännän tarve on selkeä. Dina on vielä pentu, ja varmasti sillä on kaikki pennun kujeet, mutta kovin rajulta tai villiltä se ei tarhalla vaikuta. Dina asuu samassa häkissä toisen pennun kanssa, tulee hyvin toimeen, mutta ruuastaan on jonkin verran tarkka.
Dina sopisi liikkuvalle ihmiselle, jolla on kokemusta paimenkoirista ennestään.
Ikäarvio maaliskuun lopulla 7-8 kk.

Lisää kuvia ja videoita! (Päivitetty 25.5.2018)


Tosco

Tosco on isokokoinen pointteri-mixiltä näyttävä uros, joka löydettiin kuljeskelemasta. Se on mukava ja ystävällinen koira. Se asuu tarhalla kahden nartun kanssa samassa häkissä ja vaikuttaa sosiaaliselta ja mutkattomalta.
Tosco on leishmania-positiivinen ja sen vuoksi lääkityksellä. Mitään oireita ei ole.
Arvioitu syntymäaika 7/2015, korkeus 61 cm.

Päivitys 11.4.: Toscon positiivinen leishmania-testi osoittautui virhetulokseksi. Tarkemmissa testeissä Tosco on ollut negatiivinen ja kaikki veriarvot ovat normaalit.

Lisää kuvia ja videoita!


Edgar

Edgar on nuori ja vauhdikas uros, joka tuli löytökoirana tarhalle. Se on kiva ja ystävällinen poika, joka tulee toisten koirien kanssa tarhalla hyvin juttuun. Edgarilla on vielä paljon nuoruuden energiaa, leikkisyyttä ja aktiivisuutta.
Tarhalla Edgar on arvioitu noin vuoden ikäiseksi. Korkeus noin 46 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Manuela

Manuela on iso narttu, joka tuotiin tarhalle löytökoirana tappotarhan kautta. Se on vähän arka ihmisiä kohtaan, mutta kiltti ja ystävällinen. Manuela on nuori ja energinen koira, tarvitsee liikuntaa ja tekemistä. Manuela vetää hieman kävellessään hihnassa, mutta yleisesti ottaen lenkkeily sujuu hyvin. Toisten koirien kanssa se tulee tarhalla hyvin toimeen.
Ikäarvio 1,5-2 vuotta, korkeus n. 60 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Suro

Suro joutui tarhalle useamman muun koiran kanssa omistajan kuoltua. Se on mukava ja rauhallinen keskikokoinen uros, joka tulee toisten koirien kanssa hyvin toimeen. Ihmisille Suro on ystävällinen ja pitää rapsutuksista. Suro ei kuitenkaan ole koira joka ryntää vieraan ihmisen luokse, vaan on ennemmin vähän harkitsevaisen oloinen.
Ikäarvio 2-3 vuotta, korkeus n. 50 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 19.6.2018)


Kicho

Kicho on nuori keskikokoinen uros, joka löydettiin kuljeskelemasta. Se päätyi adoptiotarhalle tappotarhan kautta. Kicho on vilkas ja energinen kaveri, leikkisä ja hyvä toisten koirien kanssa. Se kävelee hyvin hihnassa. Ihmisiä kohtaan Kicho on ystävällinen. Kichossa on ulkonäön perusteella jotakin ajavaa koiraa, mutta sitä onko minkä verran metsästysviettiä ei tarhaoloissa pystytä sanomaan.
Ikäarvio noin 1 vuosi, korkeus n. 50 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Acho

Acho on pieni uros, joka on kotihoidossa Espanjassa. Aiempi omistaja adoptoi sen Murciassa sijaitsevalta tarhalta joulukuussa 2016. Acho joutui viidentoista koiran laumaan maalle hyvin huonoihin oloihin, josta se lopulta otettiin huostaan laihana ja huonokuntoisena.
Acho on aluksi epäluuloinen vieraita ihmisiä kohdatessaan, mutta kun alkaa luottaa, on hyvin suloinen ja ystävällinen.
Acho on tottunut kissoihin.
Myös lasten kanssa Acho tarvitsee aikaa luottamuksen syntymiseen, ei ole lapsiperheen koira.
Narttukoirien kanssa Acho on tullut ongelmitta toimeen, mutta muista uroksista se ei pidä.
Acho oli nykyiseen kotihoitopaikkaan tullessaan huonokuntoinen ja veritestien mukaan ehrlichia- ja anaplasma-positiivinen. Taudit on hoidettu antibiootein.
Arvioitu syntymäaika 12/2014, paino 4-5 kg.

Lisää kuvia ja videoita!


Audrey

Audrey löydettiin tieltä Murciasta pentujensa kanssa. Alussa vaikutti siltä, että Audrey ei tule toisten koirien kanssa toimeen, mutta ilmeisesti kyse oli stressistä, pentujen suojelemisesta ja ehkä puutteellisesta pentuajan sosiaalistumisesta. Audrey asui jonkin aikaa koirahotellissa, mutta muutti sittemmin kotihoitoperheeseen Espanjassa. Hoitoperheessä on kaksi muuta koiraa, joiden kanssa Audrey tulee ongelmitta toimeen. Perheessä on myös lapsia, joiden kanssa Audrey leikkii, ja tuntuu pitävän lapsista paljon.
Yksinolot ilman ihmisiä sujuvat koiraseurassa hyvin, Audrey on sisäsiisti eikä riko paikkoja.
Koirapuistossa tavattaessa Audrey vaikuttaa koiralta, joka on alussa vähän pidättyväinen vieraan ihmisen kohdatessaan. Se on kuitenkin hyvin kiltti ja antaa rapsutella itseään. Vieraiden koirien kanssa se myöskin on alussa varovaisen oloinen, mutta hyväksyy ne nopeasti. Audrey oli alussa lievästi leishmania-positiivinen, mutta hoitojen myötä muutaman kuukauden jälkeen negatiivinen. Lääkityksenä annetaan edelleen allopurinolia.
Arvioitu syntymäaika 1/2015, korkeus n. 45-46 cm, paino 19 kg.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 30.1.2018)


Bruno

Bruno on suurehko uros, joka löydettiin kuonokoppa paikoilleen kiinnitettynä niin että syöminen tai juominen ei ollut mahdollista. Kesti viikon verran saada Bruno kiinni, koska se pelkäsi ihmisiä. Brunolle ei ole löytynyt sopivaa kotihoitopaikkaa, joten se asuu koirahotellissa ja tulee siellä kaikenkokoisten koirien kanssa hyvin toimeen. Ihmisille Bruno on hyvin ystävällinen. Kissojen kanssa se ei sovi yhteen. Bruno on aktiivinen ja voimakas koira, joka tarvitsee liikuntaa ja tekemistä. Arvioitu syntymäaika 5/2015, korkeus n. 60 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Laya

Laya on keskikokoinen narttu, joka löytyi juoksentelemasta päämäärättömästi tarhan läheltä. Auton ovea avattaessa se ei miettinyt kahta kertaa vaan hyppäsi sisään. Layan arveltiin karanneen, mutta omistajaa ei koskaan löytynyt.
Laya on hyvin energinen tyttö, joka tulee tarhalla toisten koirien kanssa hyvin toimeen. Se on asunut itseään pienempien koirien kanssa, ja vaikuttaa ikävöivän seuraa kun kaveri saa kodin ja lähtee. Layan kodissa olisikin hyvä olla koiraseuraa. Vaikka Laya on energinen, se tulee mielellään ihmisen luo hyvänä pidettäväksi. Silmät sulkeutuvat kun rapsutetaan, silloin Laya nauttii aivan hiljaa.
Layan aiemmat veritestit olivat negatiiviset, mutta maaliskuun alussa 2017 otettu testi oli positiivinen. Arvot ovat lievät, juuri ja juuri positiivisen puolella, ja hoidoksi on aloitettu allopurinoli. Mitään oireita Layalla ei ole. Arvioitu syntymäaika 8/2014, paino 20 kg.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 20.11.2017)


Amigo

Amigo on keskikokoinen kadulta löydetty uros. Se oli tullessaan hyvin laiha, mutta on vähitellen saanut jo painoa. Amigo on oikein mukavaluonteinen ja ystävällinen poika, joka on tarhalla sosiaalinen toisten koirien kanssa yhtä urosta lukuunottamatta. Häkissä Amigo on siisti. Arvioitu syntymäaika 6/2015, korkeus n. 60 cm.

Lokakuussa 2017 Amigo todettiin leishmania-positiiviseksi ja aloitettiin lääkitys.

Lisää kuvia!


Gala

Gala on pieni ja hyvin vauhdikas, aktiivinen ja leikkisä narttu. Löydettäessä sen nisät olivat suuret, mutta pennuista ei ollut tietoa, mikä lie tämänkin tytön tarina. Gala rakastaa toisten koirien kanssa leikkimistä, kaikenlaista pomppimista, pallon perässä juoksemista. Se tulee toisten koirien kanssa hyvin toimeen eikä ruuan tai lelujen jakaminen ole ongelma. Arvioitu syntymäaika 5/2015, korkeus n. 40 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 23.2.2018)


Sisi

Sisi on pieni narttu, joka tuli tarhalle useamman muun koiran kanssa. Se on hyvin arka. Jos vieras ihminen lähestyy Sisiä, Sisi ei irrota katsettaan hetkeksikään ja haukkuu lakkaamatta. Sisi on hyvin kaunis koira. Se ei ole tottunut kosketukseen eikä hellyydenosoituksiin, eikä oikein tiedä mitä odottaa ihmiseltä. Kuitenkin jos sen saa syliin, se on hyvin suloinen ja varmasti oppii nauttimaan ihmisen seurasta. Toisten koirien kanssa Sisillä ei ole minkäänlaisia ongelmia. Arvioitu syntymäaika 2/2015, korkeus reilut 40 cm.

Lisää kuvia!


Suarli

Suarli on pieni uros, joka hylättiin samasta paikasta Salman, Sallyn ja Sisin kanssa. Suarli on vähän arka, erityisesti pelkää nopeita liikkeitä. Suarli pitää kovasti vedestä, se käy tarhalla olevassa koirien altaassa kastautumassa, ja jos ei ole allasta käytettävissä se menee juomakuppiinsa. Hihnakävely on Suarlista vielä pelottavaa. Toisten koirien kanssa Suarli tulee ongelmitta toimeen. Se on häkissä rauhallinen ja hiljainen, mutta kun näkee ihmisiä, haukkuu paljon, ilmeisesti hakee huomiota. Arvioitu syntymäaika 7/2014, korkeus n. 42 cm.

Lisää kuvia! (päivitetty 19.6.2018)
VARATUT KOIRATIpso VARATTU!

Ipso on pieni poikakoira, joka vaikuttaa tarhalla tosi sympaattiselta kaverilta. Se heiluttaa häntäänsä ja katsoa napittaa kun sille puhuu. Ystävällinen ja rauhallinen pieni koira. Toisten koirien kanssa Ipso tulee tarhalla ongelmitta toimeen, samassa häkissä asuu useampia uroksia.
Ipso saattaa olla toisen samasta paikasta löydetyn uroksen, Lapsuksen, veli. Pojat sopisivat myös yhteiseen kotiin.
Ikäarvio 4-6 vuotta, korkeus noin 25 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 10.6.2018)


Kito VARATTU!

Kito on pieni uros, joka tuli tarhalle löytökoirana tappotarhan kautta. Se on iloinen ja reipas poika, jolla ei tarhaoloissa tunnu olevan sen kummempia arkuuksia. Kito suhtautuu ihmisiin luontevasti ja ystävällisesti, tulee mielellään luokse tutustumaan. Toisten koirien kanssa se leikkii mielellään vauhdikkaitakin leikkejä. Kito asuu samassa häkissä urosten ja narttujen kanssa ongelmitta.
Ikäarvio reilu vuosi, korkeus noin 37 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 25.5.2018)


Nayo VARATTU!

Nayo on pikkuinen ja suloinen poikakoira. Se on ystävällinen ja pitää paljon ihmisistä. Nuorena koirana Nayolla riittää energiaa, se juoksee ja leikkii ja tulee toisten koirien kanssa hyvin toimeen.
Ikäarvio noin 1 vuosi, korkeus 30 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Patitas VARATTU!

Patitas on pieni narttupentu, joka on tullut tarhalle löytökoirana. Se on mahdottoman suloinen, vielä pikkuisen arka, mutta vikkelä ja leikkisä tyttö. Toisten koirien kanssa Patitas tulee loistavasti toimeen, se osoittaa heti olevansa hyväntahtoinen pentu ja kierähtää vikkelästi selälleen tutkittavaksi. Se leikkii mielellään, tosin rajujen koirien leikkikutsut vähän epäilyttävät aluksi.
Patitas on hyvin lyhytjalkaista mallia ja kasvanee vielä vähän.
Hampaiden perusteella Patitas on toukokuun alussa noin 5 kk ikäinen. Korkeus noin 25 cm.

Lisää kuvia ja videoita!  

© Auringonkoirat ry 2018