Auringonkoirat


Vierailemme tarhoilla ja olemme tavanneet jokaisen sivuillamme kotia etsivän koiran, mutta koirien luonteet saattavat muuttua jo tarhalla; esimerkiksi arka koira reipastuu ja saa itseluottamusta. Kotona koirat saattavat käyttäytyä hyvinkin erilailla.

Koiran iän arvioiminen on vaikeaa, joten koiran arvioidun iän ja todellisen iän välillä voi olla jopa useita vuosia.

Suurin osa koirista etsii kotia samanaikaisesti myös muista maista.

Kuvia Espanjasta, marraskuu 2019 >>

Kuvia Espanjasta, elokuu 2019 >>


Zero

Suomessa!

Zero etsii uutta kotia, koska yhteiselämä perheeseen syntyneen lapsen kanssa ei suju. Zero on pieni uros, 38 cm korkea, joka saapui Suomeen joulun alla vuonna 2015 ja on pian 7-vuotias. Zerolle etsitään siis kotia, jossa ei ole pieniä lapsia. Se on ollut ainoana koirana ja voi olla sitä edelleen.
Zero odottaa uutta kotia kotihoidossa 8.5.2021 alkaen, ja kuulumisia sieltä kerrotaan tiuhaan.
Alla linkissä Zeron perheen kertomus sekä Zeron aiemmat vaiheet.

Lisää tietoja, kuvia ja videoita >>


Tolina

Tolina on kaunis nuori koira, saksanpaimenkoira-tyyppinen narttu. Se tuli tarhalle löytökoirana.
Tolina on oikein mukava ja ystävällinen koira. Se ei todennäköisesti ole juuri ollut hihnassa ennen tarhaa, koska heittäytyy selälleen hihnaa laitettaessa. Itse kävely sujuu sitten kuitenkin ihan mukavasti.
Tolina asuu samassa häkissä toisen nartun, Ottyn kanssa, eikä niillä ole ongelmia keskenään. Se ulkoilee pihalla useamman koiran kanssa yhdessä ja tulee hyvin juttuun. Jonkinlaista dominointipyrkimystä voi kuitenkin joskus nähdä, jos siihen on sopiva kohde.
Uroskoira voisi olla hyvä kaveri Tolinalle omassa kodissa.
Ikäarvio reilu vuosi.

Lisää kuvia ja videoita >>


Nipona

Nipona on pieni ja ystävällinen, paksu tyttökoira, joka otettiin talteen kahden muun koiran, Taran ja Meguin seurassa. Koirat ovat todennäköisesti peräisin samasta paikasta.
Kaikki kolme ovat oikein mukavia ja ystävällisiä, ihmisistä pitäviä koiria. Koirat tulevat loistavasti toimeen keskenään. Kaksi muuta, Tara ja Megui, muodostavat tiiviimmän kaksikon, kun taas Nipona on enemmän myös yksikseen.
Nipona on huomattavan ylipainoinen. Ylipaino rasittaa niveliä ja elimistöä yleensäkin, joten laihduttaminen olisi erittäin tärkeää terveyden kannalta, ja siihen uuden perheen olisi sitouduttava.
Niponan hampaat ovat ikäarvioon nähden hyvässä kunnossa.
Ikäarvio 8 vuotta, korkeus 33 cm.

Lisää kuvia ja videoita >>


Megui

Megui on pikkuinen narttu, joka kuljeskeli yhdessä kahden muun koiran, Taran ja Niponan kanssa. Kolmikko on todennäköisesti peräisin samasta paikasta, ja ne tulevat keskenään hienosti toimeen. Varsinkin Megui ja Tara ovat kuin kaksoset, nukkuvat yhdessä ja seurailevat koko ajan toisiaan.
Megui on todella mukava ja suloinen pikkukoira. Sillä on selässä lapojen lähellä karvaton juova, ehkä arpi, mikä näkyy myös kuvissa.
Koska Megui ja Tara ovat hyvin kiintyneitä toisiinsa, olisi mahtavaa jos ne saisivat yhteisen kodin. Olisivat ihan loistokaksikko.
Ikäarvio 8 vuotta, korkeus noin 30 cm.

Lisää kuvia ja videoita >>!/b>


Tara

Tara on pikkuinen narttu, joka kuljeskeli yhdessä kahden muun koiran, Meguin ja Niponan kanssa. Kolmikko on todennäköisesti peräisin samasta paikasta, ja ne tulevat keskenään hienosti toimeen. Varsinkin Tara ja Megui ovat kuin kaksoset, nukkuvat yhdessä ja seurailevat koko ajan toisiaan.
Kolmikosta Tara haluaa eniten ihmisseuraa, se kiipeää syliin aina kun mahdollista. Se on todella mukava pikkukoira.
Koska Tara ja Megui ovat hyvin kiintyneitä toisiinsa, olisi mahtavaa jos ne saisivat yhteisen kodin. Olisivat ihan loistokaksikko.
Ikäarvio 8 vuotta, korkeus noin 30 cm.

Lisää kuvia ja videoita >>


Rio

Rio on nuori uros, joka on löydetty kuljeskelemasta. Sen on arvioitu täyttäneen juuri vuoden, joten se on käytökseltään vielä hyvin pentumainen. Kaikki pentukujeet hammastelusta lähtien löytyvät. Rio on ystävällinen ja pitää ihmisistä, se on kovasti innoissaan kun sitä tullaan katsomaan ja pääsee häkistä pois.
Tarhalla Rio asuu tyttökoiran kanssa samassa häkissä. Kaksikko leikkii paljon keskenään ja tulee hyvin toimeen.
Rio ei ole kovin korkea, mutta se on hyvin voimakas ja energinen koira. Rion tulevassa perheessä olisikin oltava riittävästi kokemusta myös isommista koirista, sekä kouluttamisesta. Rio on kuin jättipentu, se tarvitsee opettamista kaikkeen, hihnakävelystä lähtien. Nuori koira tarvitsee myös riittävästi lenkkeilyä ja mahdollisuuden juosta vapaana turvallisella alueella. Rion perheessä voisi olla tyttökoira kaverina.
Ikäarvio 1 vuosi, korkeus noin 55 cm.

Lisää kuvia ja videoita >>


Max

Max on pikkuinen poikakoira, joka löydettiin kuljeskelemasta ja tuotiin tarhalle. Se on hauskannäköinen töpöhäntäinen poika. Max on pikkuisen arahko vielä, venyttää kaulaansa ja kurkoittaa varovaisesti nuuskimaan uutta ihmistä. Se on hyvin ystävällinen kaveri ja vaikuttaa tarhaoloissa rauhalliselta.
Max asuu tarhalla tyttökoiran kanssa samassa häkissä, eikä yhteiselossa ole ongelmia.
Koirakaveri uudessa kodissa auttaisi pienen arastelun voittamisessa.
Ikäarvio noin 2 vuotta, korkeus 34 cm.

Lisää kuvia ja videoita >>


Hugo

Pieni Hugo löydettiin kuljeskelemasta toisen koiran, Laran seurasta. Se on töpöhäntäinen, mukavan oloinen uros, joka suhtautuu ihmisiin ystävällisesti.
Tarhalla Hugo asuu Laran kanssa samassa häkissä ja vaikuttaa leikkisältä ja sosiaaliselta koiralta.
Tyttökoiran seura olisi uudessa kodissakin mukava juttu.
Ikäarvio 6 vuotta, korkeus noin 42 cm.

Lisää kuvia ja videoita >>


Lara

Lara on nuori pienikokoinen galgo- tai galgomix-narttu, joka näyttää lähinnä minigalgolta. Se löydettiin kuljeskelemasta toisen koiran, Hugon kanssa, ja kaverukset tuotiin tarhalle. Ei ole tietoa siitä ovatko koirat alunperin samasta paikasta, vai ovatko löytäneet toisensa matkan varrella.
Lara on selvästi ihmisiin tottunut, mukava tyttö. Se on iloinen ja leikkisä, ja häkkikaveri Hugon kanssa sujuvatkin leikit ja painit hyvin. Lara on nuori ja energinen, rakastaa juoksemista, mutta mikään erityisen villi se ei kuitenkaan ole.
Galgon tyyppiset koirat ovat lähes aina eläneet Espanjassa toisten koirien seurassa. Siksi Laralle haetaankin kotia, missä on muitakin koiria. Maalaistyttönä omakoti- tai rivitalokoti omalla pihalla olisi sille sopivin.
Ikäarvio noin 2 vuotta, korkeus 56-57 cm.

Lisää kuvia ja videoita >>


Lucky

Lucky on mukava keskikokoinen tyttökoira, joka tuli tarhalle löytökoirana. Se on hyvin kaunis sirorakenteinen koira, jossa on piirteitä setteri-pointteri-seisoja-tyyppisistä koirista.
Lucky on iloinen ja ystävällinen tyttö, joka pitää ihmisten seurasta, ottaa kontaktia kivasti ja on hyvin onnellinen päästessään häkistä pois. Se vetää hihnassa alussa innoissaan. Voi olla että hihnakävely ei ole sille kovin tuttua menneisyydestä.
Tarhalla Lucky asuu uroksen kanssa ja tulee hyvin toimeen. Ne leikkivät paljon, uros on aika raju leikeissään, mutta Lucky sietää sitä ja yrittää väistellä kovimpia puruotteita.
Lucky ei näytä pelkäävän tarhalla mitään sen kummemmin, ei ihmisiä eikä ympäristön asioita. Todennäköisesti Lucky arvostaisi mahdollisimman luonnonläheistä ympäristöä, missä voisi juosta vapaana omalla aidatulla pihalla tai muulla turvallisella alueella.
Ikäarvio noin 2 vuotta, korkeus 51 cm.

Lisää kuvia ja videoita >>


Pocahontas

Tulossa kotihoitoon Suomeen!

Pocahontas on pienehkö narttu, joka tuotiin Orihuelan tarhalle löytökoirana. Se oli alussa todella arka. Ulkonäöltään Pocahontas muistuttaa lammaspaimenten käyttämiä koiria, ja sen korvat (mahdollisesti häntäkin) on tyypillisesti leikattu.
Pocahontas on lyhyen tarhallaoloajan aikana rohkaistunut jo paljon. Iloinen ja leikkisä koira pilkahtelee esiin vähitellen. Pocahontas on kiinnostunut ihmisistä, käy haistamassa, saattaa heilauttaa häntää ja vähän lipaista kättä. Namit ovat myös mieleen, ja niitä Pocahontas uskaltautuu hakemaan lähempääkin. Se on kuitenkin edelleen hyvin varovainen ja pelkää äkkiliikkeitä.
Koiraseurassa Pocahontas on sosiaalinen. Se asuu tällä hetkellä nuoren uroksen kanssa, ja ovat hyviä kavereita.
Pocahontas tarvitsee rauhallisella alueella sijaitsevan kodin, missä on muitakin koiria. Se ei ole todennäköisesti asunut koskaan asunnossa ihmisten kanssa, joten adoptoijan on osattava antaa sille aikaa ja ymmärrettävä pelokkaan koiran sielunelämää. Nuorena koirana Pocahontaksella on hyvät edellytykset rohkaistua ja luottaa nopeastikin.
Ikäarvio noin vuosi, korkeus noin 46 cm.

Lisää kuvia ja videoita >>


Hector

Hector on isokokoinen uros, joka tuli tarhalle löytökoirana yli kolme vuotta sitten. Se oli superarka, mutta on ajan kanssa muuttunut ja alkanut luottaa ihmisiin enemmän ja enemmän. Muiden koirien seurassa se kohtaa ihmiset huomattavasti rennompana ja luottavaisempana. Yksin ollessa epävarmuus nousee pintaan ja Hector etsii levottomana muita koiria.
Hector on ihmisiä kohtaan kiltti ja sympaattinen, mutta varovainen, se väistelee vieraita ihmisiä. Tarhalla Hector asuu narttukoiran kanssa ja on hyvin sosiaalinen ja sopuisa.
Hectorille sopisi aikuisperhe, joka asuu maaseudulla rauhallisessa paikassa. Se tarvitsee ehdottomasti tyttökoiran kaverikseen. Hector tulee tarvitsemaan aikaa sopeutumiseen, ja sille on annettava tilaa tehdä tuttavuutta omaan tahtiinsa. Hectorista saa upean ystävän, kun luottamus ja oikea ihminen löytyy.
Arvioitu syntymäaika 6/2015, korkeus 61 cm.

Lisää kuvia ja videoita >>


Marvel

Marvel on nuori löytökoirana tarhalle tullut uros. Se on yksi kolmen koiran muodostamasta poikamiesporukasta, jonka muodostavat kaverukset Marvel, Blinder ja Nodel.
Marvel on nuori ja erittäin energinen, mikä tarhalla näkyy hyppimisenä ja riekkumisena. Kotioloissa käytös voisi olla toisenlaista, kun energiaa puretaan riittävällä liikunnalla ja tekemisellä.
Marvel on tottunut elämään koiraporukassa ja tulee oikein hyvin toimeen.
Marvelin kodin on oltava liikunnallinen, ja kokemusta aktiivisista koirista olisi hyvä olla ennestään.
Ikäarvio 1 vuosi, korkeus 63 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 24.4.2021)


Danica

Danica on keskikokoinen narttu, joka tuli tarhalle löytökoirana. Sen alkuperää ei tiedetä, mutta tämän tyyppisiä koiria näkee Espanjassa lammaspaimenilla.
Danica on arahko tyttö, joka varoo erityisesti joitakin miehiä. Se on käytökseltään alistuva, mikä kertoo ehkä aikaisemmasta elämästä. Siitä huolimatta Danica hakee ihmisten läheisyyttä ja on oikein mukava ja sympaattinen.
Toisten koirien kanssa Danica tulee toimeen loistavasti ja on leikkisä.
Danicalle sopisi parhaiten rauhallisessa ympäristössä oleva koti, jossa on muitakin koiria.
Ikäarvio noin 3 vuotta, polvenkorkuinen.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 11.5.2021)


Limon

Limon on keskikokoinen nuori uros, joka on tulkut tarhalle löytökoirana.
Se on pentumaisen iloinen ja vauhdikas poika, joka mennä viipottaa innoissaan kun pääsee häkistä. Limon ei aristele ihmisiä, vaan hakee kontaktia. Vaikka Limon on vielä pentumainen, se ei kuitenkaan ole enää mikään hillitön hampaidenkäyttäjä.
Ulkonäön perusteella Limon näyttää podenco-mixiltä, ja lisäksi siinä voisi olla jotain paimenkoiraa.
Limon asuu samassa häkissä nartun ja toisen uroksen kanssa ongelmitta.
Arvioitu syntymäaika 7/2018, korkeus noin 53 cm.

8.2.2020
Limon on leikkisä, leikkii paljon koirakavereidensa kanssa. Tarhalla se on myös ihan luottavainen ihmisiä kohtaan ja oikein kiltti ja kiva poika, joka lenkkeilee hihnassa mukavasti.

Lisää tietoja, kuvia ja videoita! (päivitetty 24.4.2021)


Chestera

Chestera on pienehkö tyttökoira, podenco-mix, joka löydettiin Murcian puolelta kuljeskelemasta.
Se on vielä arahko ja alistuva käytökseltään, mutta reipastunee tarhalla nopeasti. Tässä vaiheessa Chestera uskaltautuu hakemaan namin ja jää hetkeksi rapsuteltavaksi. Se on käytökseltään ja eleiltään hyvin podencomainen koira, jonka kauneus tulee esiin rohkeuden ja ryhdin myötä.
Chestera on tarhalla sosiaalinen ja tulee toisten koirien kanssa hyvin toimeen.
Arvioitu syntymäaika 6/2017.

25.10.2019
Chestera on ollut jo joitakin kuukausia tarhalla. Se on ihana koira, podenco-mix, joka on arahko, mutta tulee mielellään helliteltäväksi kun saa tehdä sen omaehtoisesti. Chestera pelkää kaikenlaista pakkoa, 'sitomista'.
Chestera on ollut mukana koiratapahtumissa tarhan ulkopuolella, ja silloin on käynyt ilmi että autot ja liikenne stressaavat sitä kovasti.
Chestera tarvisi siis kodin rauhalliselta paikalta kärsivällisten ihmisten luota. Koirien kanssa se tulee loistavasti toimeen ja tarvitseekin koiraseuraa.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 24.4.2021)
VARATUT KOIRATOtty VARATTU!

Otty on keskikokoinen kaunis narttu, joka tuli tarhalle löytökoirana. Osoittautui, että sillä oli omistaja sairaalassa, mutta kotiuduttuaan hän ei enää kuitenkaan halunnut Ottya.
Otty on ystävällinen ja kiva, vähän arahko. Se asuu samassa häkissä toisen nartun, Tolinan kanssa, ja ne tulevat hienosti toimeen keskenään. Otty seurailee paljon Tolinaa, mutta pelkää isompia koirajoukkoja. Jos muiden koirien kesken syntyy säpinää, Otty ei mene mukaan vaan seurailee sivummalta.
Ottylle sopisi parhaiten koti, jossa on koirakaveri.
Ikäarvio 2-3 vuotta

Lisää kuvia ja videoita >>


Ribo VARATTU!

Podencopoika Ribo löydettiin kadulta yksin. Sen menneisyydestä ei tiedetä, mutta mitään kauhean pahaa tuskin on takana, sillä Ribo suhtautuu ihmisiin luottavaisesti.
Ribo on tosi sympaattinen ja rakastettava poika. Se hakeutuu ihmisten seuraan hakemaan rapsutuksia.
Toisten koirien kanssa Ribo on hyvin leikkisä, tarhalla se on ystävystynyt suurinpiirtein kaikkien kanssa. Se asuu samassa häkissä kahden muun koiran kanssa, toinen on uros, toinen narttu Danica, jonka kanssa Ribo leikkii pihalla lähes tauotta.
Ribo kävelee sinällään hihnassa hyvin, mutta nuorena koirana se ei vielä malta olla ihan asiallinen, vaan riekkuu välillä.
Ribo on aivan ihanaluonteinen koira. Se on nuori ja energinen, joten pentumaista keppostelua tulee ihan varmasti esiintymään. Siksi sen perheellä on oltava kärsivällisyyttä ja kokemusta koirista, sekä pystyttävä tarjoamaan riittävästi liikuntaa pojalle. Leikinhaluinen koirakaveri kotona on tärkeä.
Arvioitu syntymäaika 6/2020, korkeus 46 cm, paino 10,5 kg.

Lisää kuvia ja videoita >>  

© Auringonkoirat ry 2021