Auringonkoirat


Vierailemme tarhoilla ja olemme tavanneet jokaisen sivuillamme kotia etsivän koiran, mutta koirien luonteet saattavat muuttua jo tarhalla; esimerkiksi arka koira reipastuu ja saa itseluottamusta. Kotona koirat saattavat käyttäytyä hyvinkin erilailla.

Koiran iän arvioiminen on vaikeaa, joten koiran arvioidun iän ja todellisen iän välillä voi olla jopa useita vuosia.

Suurin osa koirista etsii kotia samanaikaisesti myös muista maista.

Kuvia Espanjasta, marraskuu 2019 >>

Kuvia Espanjasta, elokuu 2019 >>


Canela SUOMESSA!

Canela etsii kotia aikuisperheestä ainoana koirana. Se saapui Suomeen puolitoista vuotta sitten ja sai kodin kotihoidon kautta perheestä, jossa oli aikuiset lapset ja muitakin koiria.
Alussa koirien kesken sujui hyvin, mutta nyt Canelan ja toisen koiran välit ovat kiristyneet. Todennäköisesti resurssien (emäntä) puolustamista ainakin osittain.


Omille tutuille ihmisilleen Canela on rakastava ja luottavainen pieni koira, lähes täydellinen, sanoo perhe. Vierailijoihin se suhtautuu kotona varovaisesti ja vetäytyen.
Canelan kanssa on käyty nose work-, arkitottis-, toko- ja agilitykursseilla, joista Canela nautti kovasti ja varsinkin agilityssa oli innokas, oppivainen ja rohkea tutustumaan uusiin esteisiin. Se on aktiivinen ja liikkuvainen tyttö, innokas tekemään asioita ihmisen kanssa.
Lenkillä Canela ei ole kiinnostunut vieraista koirista tai ihmisistä.
Yksinolo koiraseurassa on sujunut hyvin. Canela saattaa kuljetella tavaroita, mutta ei ole rikkonut mitään.
Matkustaminen niin autossa kuin veneessäkin sujuu rauhallisesti.
Canela ilmoittaa vieraista haukkumalla, mutta sitä, haukkuuko se ihmisten ollessa poissa kotoa, ei tiedetä.

Canela on luonteeltaan jossain määrin paimenkoiramainen, joten sille sopisi parhaiten omakotitalossa asuva perhe, jonka kanssa se voisi puuhailla pihalla, lenkkeillä paljon ja ehkä harrastaakin jotain kivaa.

Korkeus 45 cm, ikäarvio 3-4 vuotta.

Suomessa!

Lisää kuvia ja videoita!


Piero

Piero on pieni uros, jonka löytäjät kertoivat, että lapset olivat heitelleet sitä kivillä.
Piero katselee vierasta hetken ennen tutustumista, on vähän varovainen. Se on kuitenkin kaikin puolin hyvä ja kiva poika, kunhan toteaa ihmisen luotettavaksi.
Tarhalla Piero tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa, samassa häkissä sen kanssa on ollut niin uroksia kuin narttujakin.
Arvioitu syntymäaika 7/2018, korkeus 39 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Webbi

Webbi on urospentu, joka löydettiin toisen pennun seurasta. Toinen pennuista menehtyi, mutta Webbi on kasvanut reippaaksi pojaksi. Nyt tammikuun puolivälissä se on 4-5 kuukauden ikäinen.
Webbi on kaikin puolin kiva ja reipas pentu. Se rakastaa ihmisten seuraa ja on hellyydenkipeä. Toisten koirien kanssa Webbi tulee tarhalla toimeen oikein hyvin, se asuu häkissä missä on kaikenikäisiä koiria.
Webbin oletetaan kasvavan keskikokoiseksi koiraksi, mutta mitään varmaa ei voida sanoa, koska tarkka ikä ja vanhemmat ovat tuntemattomia.
Arvioitu syntymäaika 7/2019, korkeus noin 43 cm.

Lisää tietoja, kuvia ja videoita! (päivitetty 27.2.2020)


Marvel

Marvel on nuori löytökoirana tarhalle tullut uros. Se on yksi kolmen koiran muodostamasta poikamiesporukasta, jonka muodostavat kaverukset Marvel, Blinder ja Nodel.
Marvel on nuori ja erittäin energinen, mikä tarhalla näkyy hyppimisenä ja riekkumisena. Kotioloissa käytös voisi olla toisenlaista, kun energiaa puretaan riittävällä liikunnalla ja tekemisellä.
Marvel on tottunut elämään koiraporukassa ja tulee oikein hyvin toimeen.
Marvelin kodin on oltava liikunnallinen, ja kokemusta aktiivisista koirista olisi hyvä olla ennestään.
Ikäarvio 1 vuosi, korkeus 63 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Nicky

Nicky on nuori narttu, joka on löydetty kadulta. Se oli tarhalle tullessaan aika pelokas, mutta muutaman kuukauden tarhallaolon jälkeen on pelokkuus vaihtunut luottavaisuudeksi.
Nicky on oikein sympaattinen tyttö. Se hakeutuu ihmisten seuraan ja haluaa olla lähellä. Se on hyvin ystävällinen.
Tarhalla Nicky tulee toisten koirien kanssa oikein hyvin toimeen ja leikkii paljon.
Koska Nicky on todennäköisesti aina elänyt koiraseurassa, olisi koirakaveri kotona hyvä juttu.
Arvioitu syntymäaika 8/2018, korkeus noin 46 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Danica

Danica on keskikokoinen narttu, joka tuli tarhalle löytökoirana. Sen alkuperää ei tiedetä, mutta tämän tyyppisiä koiria näkee Espanjassa lammaspaimenilla.
Danica on arahko tyttö, joka varoo erityisesti joitakin miehiä. Se on käytökseltään alistuva, mikä kertoo ehkä aikaisemmasta elämästä. Siitä huolimatta Danica hakee ihmisten läheisyyttä ja on oikein mukava ja sympaattinen.
Toisten koirien kanssa Danica tulee toimeen loistavasti ja on leikkisä.
Danicalle sopisi parhaiten rauhallisessa ympäristössä oleva koti, jossa on muitakin koiria.
Ikäarvio noin 3 vuotta, polvenkorkuinen.

Lisää kuvia ja videoita!


Eddie

Eddie on pieni uros, joka tuli tarhalle parisen kuukautta sitten hyvin laihana ja stressaantuneena. Se pyöri ympyrää jahdaten hännäntöpöään.
Eddie on kuntoutunut pikkuhiljaa ja on nyt oikein mukava poika. Stressitilanteissa se saattaa edelleen kuulemma jahdata häntäänsä, mutta sitä ei tapahdu usein.
Eddie on tosi kiva, ihmisille ystävällinen ja aika alistuva käytökseltään ainakin alussa. Se on mielellään helliteltävänä ja saattaa tulla välillä vähän pusuttelemaankin. Eddie vaikuttaa siltä kuin haluaisi koko ajan varmistaa, että siitä tykätään ja sille ollaan kilttejä.
Toisten koirien kanssa Eddie tulee oikein hyvin toimeen tarhalla.
Eddielle sopisi parhaiten rauhallinen koti, missä on kiva koirakaveri.
Ikäarvio 2-4 vuotta, korkeus noin 45 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Caqui

Caqui on keskikokoinen nuori uros, joka on löydetty kuljeskelemasta. Sillä ei ollut sirua eikä omistajaa löytynyt.
Caqui on mukava ja ystävällinen poika, joka on tarhalla itsenäisen oloinen, ei ole kovin kiinnostunut vieraista ihmisistä. Hiljattain tarhalle tulleena sitä kiinnostavat kaikki hajut kovasti. Kun saa Caquin huomion, sen silmissä pilkahtaa iloinen katse - ja matka jatkuu. Caqui ikään kuin sanoo että sorry, on vähän kiirettä nyt. Caqui on kaunis ja sujuvasti liikkuva koira.
Caqui asuu tarhalla samassa häkissä nuoren uroksen ja nartun kanssa ja tulee hyvin toimeen. Joidenkin urosten kanssa se saattaa käyttäytyä dominoivasti.
Arvioitu syntymäaika 7/2016, korkeus noin 49 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Mandarina

Mandarina on pienehkö narttu, joka on löydetty kadulta. Mandrina on rauhallinen ja kiva koira, joka ei vaikuta tarhalla aralta. Se on kuitenkin aluksi vähän varuillaan.
Mandarina on todennäköisesti terrieri-mix, ja myös luonteesta löytyy pikkuisen terrierin temperamenttia.
Mandarina asuu kahden uroksen kanssa ja tulee hyvin toimeen.
Arvioitu syntymäaika 10/2013, korkeus 44 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Limon

Limon on keskikokoinen nuori uros, joka on tulkut tarhalle löytökoirana.
Se on pentumaisen iloinen ja vauhdikas poika, joka mennä viipottaa innoissaan kun pääsee häkistä. Limon ei aristele ihmisiä, vaan hakee kontaktia. Vaikka Limon on vielä pentumainen, se ei kuitenkaan ole enää mikään hillitön hampaidenkäyttäjä.
Ulkonäön perusteella Limon näyttää podenco-mixiltä, ja lisäksi siinä voisi olla jotain paimenkoiraa.
Limon asuu samassa häkissä nartun ja toisen uroksen kanssa ongelmitta.
Arvioitu syntymäaika 7/2018, korkeus noin 53 cm.

8.2.2020
Limon on leikkisä, leikkii paljon koirakavereidensa kanssa. Tarhalla se on myös ihan luottavainen ihmisiä kohtaan ja oikein kiltti ja kiva poika, joka lenkkeilee hihnassa mukavasti.

Lisää tietoja, kuvia ja videoita! (päivitetty 22.2.2020)


Jump

Jump on keskikokoinen uros, jonka perhe jätti tarhalle. Se on bodeguero-mix, jonka turkki on hauska sekoitus lyhyttä ja pitkää karvaa.
Jump on kiva ja rauhallinen poika, joka kuljeskelee itsenäisen oloisena. Namit saavat olemuksen valpastumaan ja iloa silmiin, ja palkkion saadakseen Jump osaa ainakin istua ja antaa tassua pyynnöstä.
Hoitajan mukaan Jump yrittää olla siisti häkissään, ja se tekeekin isot pissat aina päästessään ulos.
Jump on tulkut tarhalla hyvin toimeen toisten koirien kanssa.
Ikä 3 vuotta, korkeus noin 48 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Sassy

Sassy on keskikokoinen narttu, joka on tullut tarhalle löytökoirana. Se on kaunis koira, jolla on todennäköisesti jotain paimenkoiraa perimässään.
Sassy on vielä nuori ja sen mukaisesti leikkisä ja energinen. Vieraiden ihmisten seurassa se on juuri tarhalle tulleena vielä varovainen, mutta tutustuu nopeasti.
Sassy on sosiaalinen toisten koirien kanssa, mutta innokkaana leikkijänä sopii parhaiten kaltaistensa seuraan.
Ikäarvio 1-2 vuotta, korkeus noin 50 cm.

Lisää tietoja, kuvia ja videoita! (päivitetty 22.2.2020)


Marcelino

Marcelino on hauskannäköinen keskikokoinen poikakoira, joka on löydetty kuljeskelemasta. Se on edelleen vähän hoikassa kunnossa. Marcelino on hyvin sympaattinen ja ystävällinen, ei arastele ihmisiä ja tulee hyvin toimeen häkkikavereidensa kanssa. Se on kauniisti ja ilmavasti liikkuva koira, joka juoksee mielellään, mutta ei muuten vaikuta tarhalla kovin energiseltä. Riittävästi liikuntaa tämän tyyppinen koira toki tarvitsee.
Arvioitu syntymäaika 6/2017, korkeus noin 47 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 27.2.2020)


Paris

Paris on pienehkö tyttökoira, joka löydettiin kadulta yhdessä toisen koiran, Nickyn kanssa. Se on kiva, ihmisille ystävällinen koira, joka ei tarhalla vaikuta aralta, vaan tulee tekemään tuttavuutta, pusuttelemaan ja hakemaan rapsutuksia. Paris tulee tarhalla hyvin toimeen toisten koirien kanssa, se asuu yhdessä useamman muun kanssa.
Arvioitu syntymäaika 8/2018, korkeus noin 47 cm.

5.2.2020
Paris odottelee edelleen omaa kotiaan. Se on kiva keskikokoinen tyttö, joka tulee tarhalla loistavasti toisten koirien kanssa toimeen. Paris on vähän itsenäinen koira siinä mielessä, että tutkittavaa, nuuskittavaa ja omia juttuja riittää. Se pitää paljon ihmisistä, mutta koiraseura olisi kotonakin tärkeää.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 20.2.2020)


Riu

Riu on suurehko uros, jonka perhe antoi tuttavalleen. Tällä oli kuitenkin jo monta koiraa ennestään, eikä hän voinut pitää Riuta pysyvästi, vaan toi tarhalle. Hän kertoi että Riun kanssa meni hyvin, se tuli toimeen toisten koirien kanssa ja oli hyvä myös lasten seurassa.
Tarhalla Riu vaikuttaa oikein mukavaluonteiselta ja rauhalliselta koiralta.
Arvioitu syntymäaika 8/2017, korkeus noin 60 cm.

9.1.2020
Riu on varsin symppis kaveri. Se asuu tarhalla nykyisin yhdessä itseään pienemmän Chesteran kanssa ja leikkii paljon muiden koirien kanssa. Se on energinen ja aika voimakaskin koira, joka kävelee mukavasti hihnassa. Lenkillä se on reipas, ei säiky liikennettä, mutta pysähtyy katsomaan jos ohi menee isompi rekka. Riu on ollut tarhalla jo jonkin aikaa ja jäänyt vähän huomaamattomaksi koiraksi.

2.3.2020
Riulla todettiin sydänmatotartunta, mikä hoidettiin. Hoidon jälkeen otetettu kontrollinäyte oli puhdas.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 15.1.2020)


Vilma

Vilma on keskikokoinen narttu, joka löydettiin kadulta ja on ollut tarhalla jo lähes vuoden. Vilma on arka, mutta tulee luokse hetken katseltuaan useammankin kerran, nuolee kättä ja pusuttelee. Se arastelee miehiä enemmän kuin naisia, mutta todennäköisesti tottuisi rauhallisesti käyttäytyvään mieheen pian, koska hakee vieraaltakin mieheltä namin. Luottaminen ihmisiin vie Vilmalta aikaa, mutta tuntemiensa ihmisten seurassa se on tosi tyytyväisenä.
Toisten koirien kanssa Vilma on oikein hyvä, aika alistuva, ja leikkii kavereidensa kanssa.
Vilman sydänystävä tarhalla on Moni, jonka kanssa se on ollut yhdessä jo karanteenissa ennen tarhaa.
Hihnakävely on Vilmasta pelottavaa toistaiseksi.
Arvioitu syntymäaika 10/2017, korkeus noin 55 cm.

Lisää tietoja, kuvia ja videoita! (päivitetty 27.2.2020)


Chestera

Chestera on pienehkö tyttökoira, podenco-mix, joka löydettiin Murcian puolelta kuljeskelemasta.
Se on vielä arahko ja alistuva käytökseltään, mutta reipastunee tarhalla nopeasti. Tässä vaiheessa Chestera uskaltautuu hakemaan namin ja jää hetkeksi rapsuteltavaksi. Se on käytökseltään ja eleiltään hyvin podencomainen koira, jonka kauneus tulee esiin rohkeuden ja ryhdin myötä.
Chestera on tarhalla sosiaalinen ja tulee toisten koirien kanssa hyvin toimeen.
Arvioitu syntymäaika 6/2017.

25.10.2019
Chestera on ollut jo joitakin kuukausia tarhalla. Se on ihana koira, podenco-mix, joka on arahko, mutta tulee mielellään helliteltäväksi kun saa tehdä sen omaehtoisesti. Chestera pelkää kaikenlaista pakkoa, 'sitomista'.
Chestera on ollut mukana koiratapahtumissa tarhan ulkopuolella, ja silloin on käynyt ilmi että autot ja liikenne stressaavat sitä kovasti.
Chestera tarvisi siis kodin rauhalliselta paikalta kärsivällisten ihmisten luota. Koirien kanssa se tulee loistavasti toimeen ja tarvitseekin koiraseuraa.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 15.1.2020)


Sisi

Sisi on pieni narttu, joka tuli tarhalle useamman muun koiran kanssa. Se on hyvin arka. Jos vieras ihminen lähestyy Sisiä, Sisi ei irrota katsettaan hetkeksikään ja haukkuu lakkaamatta. Sisi on hyvin kaunis koira. Se ei ole tottunut kosketukseen eikä hellyydenosoituksiin, eikä oikein tiedä mitä odottaa ihmiseltä. Kuitenkin jos sen saa syliin, se on hyvin suloinen ja varmasti oppii nauttimaan ihmisen seurasta. Toisten koirien kanssa Sisillä ei ole minkäänlaisia ongelmia. Arvioitu syntymäaika 2/2015, korkeus reilut 40 cm.

Lisää kuvia!
VARATUT KOIRATBrisca VARATTU!

Brisca on suurehko narttu, joka tuli tarhalle perreralla syntyneiden pentujen kanssa. Pennuista kaksi selvisi, muut kuolivat. Tullessa Briscan iho oli täynnä haavoja, jotka ovat nyt umpeutuneet, mutta näkyvät karvattomina laikkuina.
Brisca on sympaattinen ja ystävällinen koira, joka pitää ihmisistä ja tulee toisten koirien kanssa hyvin toimeen. Perimässä näyttäisi olevan ainakin pointteria, ja hyvin pointterimainen Brisca onkin luonteeltaan. Se on nuori koira, jolla on paljon energiaa.
Briscalle sopisi koti, jossa se saa paljon liikuntaa.
Ikäarvio 2-3 vuotta, korkeus noin 58 cm.

Lisää tietoja, kuvia ja videoita! (päivitetty 27.2.2020)


Dave VARATTU!

Dave on pieni uros, joka oli löydettäessä huonossa kunnossa ja resuisen näköinen. Viikot tarhalla ovat tehneet ihmeitä, ja Dave on nyt komea ja kiiltäväkarvainen poika.
Dave pitää kovasti ihmisistä, hakeutuu seuraan ja syliin ja rapsuteltavaksi, saattaapa suikata suukonkin. Se ei tarhalla vaikuta arastelevan ketään.
Se asuu häkissä jossa on narttu ja toinen uros. Koirat tulevat hyvin toimeen keskenään. Pihalla Dave ulkoilee isossa laumassa ja leikkii niin leluilla kuin toisten koirienkin kanssa. Nartut ovat sille mieluisampia kavereita, toisten urosten kanssa se saattaa vähän machoilla. Alussa, tarhalle tullessa, ruoka oli jossain määrin resurssi, mutta ei enää, se käytös on hävinnyt.
Dave käy mielellään lenkillä.
Arvioitu syntymäaika 7/2014, korkeus 36 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Millow VARATTU!

Millow on pienehkö kadulta talteenotettu uros. Se on varsin sympaattinen poika, joka tarvitsee hetken luottaakseen vieraaseen ihmiseen. Nuorena koirana se on utelias ja leikkisä, mikä auttaa asiaa.
Toisten koirien kanssa Millow tulee tarhalla erinomaisesti toimeen.
Arvioitu syntymäaika 3/2017, korkeus noin 45 cm.

5.2.2020
Hauskannäköinen Millow ❤️
Edelleen varovainen, mutta muuttunut jo paljon tarhalle tulon jälkeen. Koti saisi kuitenkin olla rauhallisella alueella ja koirakaveri on tärkeä.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 20.2.2020)


Nodel VARATTU!

Nodel on nuori uros, joka on löydetty kuljeskelemasta.
Se on tosi kiva poika, seurusteluhaluinen ja ystävällinen. Ihmisen lähellä oleminen on Nodelille tärkeää, ja vaikka se juoksee ja leikkii kämppistensä, kahden muun samanikäisen uroksen kanssa, se hakeutuu aina välillä ihmisten kanssa seurustelemaan.
Nodelilla on ikänsä mukaisesti vauhtia, mutta energiatasoiltaan se on tarhalla keskiverto.
Toisten koirien kanssa Nodel tulee erittäin hyvin toimeen.
Ikäarvio 1 vuosi, korkeus 57 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Nono VARATTU!

Nono on pieni Murciasta löydetty uros. Se vaikuttaa olemukseltaan ja käytökseltään koiralta, jonka elämä on ollut kovaa. Nono on saattanut elää hyvän aikaa kadulla, missä koira saa osakseen kaikenlaista kohtelua. Kastraation yhteydessä sen kiveksestä löytyi ilmakiväärin luoti, mikä antaa vähän aavistusta Nonon kokemuksista.
Nono väistää vierasta ihmistä rauhallisesti, jos se on mahdollista. Se saattaa pelottavassa tilanteessa myös jähmettyä paikalleen ikään kuin ottamaan vastaan mitä on tulossa, ja tavallaan sulkee itsensä tilanteesta.
Nono on hyvin kiltti ja alistuva. Kotioloissa Nonon luottamus ihmisiin palaisi todennäköisesti nopeastikin. Ihanan oloinen poika se on.
Ikäarvio noin 3 vuotta, korkeus noin 37 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Roca VARATTU!

Roca on pienehkö narttu, jonka tarhalle tuoneet ihmiset kertoivat löytäneensä. Se on hyvin kiltti ja nöyrä tyttö, joka pitää ihmisistä, tulee hakemaan rapsutuksia selälleen kierähtäen, mutta ilmeisesti jännittää kuitenkin sen verran, että liikkeet ovat nopeutetut. Roca vaikuttaa pienikokoiselta pointteri- tms seisoja-mixiltä. Roca kävelee hihnassa hyvin ja matkustaa autossa ihan mallikkaasti.
Tarhalle tullessa Rocalla oli virtsatieoireita, joiden syyksi paljastui klinikalla virtsakivet. Ne leikattiin ja Roca on toistaiseksi erikoisruualla.
Arvioitu syntymäaika 6/2016, korkeus 46 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 23.3.2020)  

© Auringonkoirat ry 2020