Osa

Osa näytti pörröiseltä karhunpennulta kun se löydettiin pentuna tieltä tarhan läheltä. Nimi Osa tarkoittaakin tyttökarhua. Osan vasen silmä oli poikkeava, joten voi olla että se on ollut syynä hylkäämiseen.
Osa on kasvanut tarhalla isokokoiseksi koiraksi, ja nyt vuoden iässä silmä poistettiin. Siinä oli synnynnäinen dermoidaalikysta, joka oli tuhonnut silmän rakenteen.
Osa on luonteeltaan fiksu, luottavainen, tasapainoinen eikä ole kauhean vilkas, vaikka vielä pentumaisesti käyttäytyykin. Se on ystävällinen kaikille ihmisille ja tulee tarhalla hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Kokemuksia ympäröivästä maailmasta on hyvin vähän, mutta Osa vaikuttaa koiralta joka hyväksyy uudet asiat aika mukavasti hetken katseltuaan.
Ennen eläinlääkärikäyntiä Osa pestiin ensimmäisen kerran sen elämässä, ja paksu turkki kuivattiin kuivaajalla. Sen jälkeen seurasi ensimmäinen automatka kaupunkiin, ensimmäinen kävely valjaissa ja hihnassa. Kaikki sujui paljon helpommin kuin olisi voinut odottaa.
Ulkonäön perusteella Osassa voisi olla jotain paimenkoiraa sekä laumanvartijaa. Laumanvartijan luonnetta ei tässä iässä tarhalla näy, mutta sen mahdollisuus pitää ottaa huomioon. Osan koti voisi sijaita maaseudulla tai omakotitalossa.
Osa on marras-joulukuun vaihteessa vähän yli vuoden ikäinen ja noin 60 cm korkea.