NANA

Kotihoitajan kertomus:

Nana odottaa omaa kotiaan kotihoidossa Helsingissä, tässä kotihoitajan kertomaa: Meillä on mielestäni mennyt tosi hienosti, Nana otettiin vastaan oman koiraporukkani taholta ihan rauhallisesti, mitään erimielisyyksiä ei ole ollut. Nana on syönyt hyvin, ulkona ollaan oltu useamman kerran ihan omalla porukalla, vieraiden koirien lähelle ei ole menty eikä mennä vielä tarhaankaan.

Nanan sopeutuminen edistyy hyvin, sisäsiisteyttä vielä harjoitellaan ja siinäkin on jo edistystä tapahtunut. Ulkona tykkää tutkia maastoa ja ihmetellä outoja lintuja ja oravia, valjaissa kulkeminen menee hyvin, niiden päälle laitosta ei vielä oikein tykkää mutta narraamalla ja kehumalla sekin sujuu. Nana syö tosi hyvin, kaikki kelpaa mitä olen tarjonnut, aamulenkin jälkeen Nana on nälkäinen ja tulee keittiöön katsomaan olisiko jo syötävää tarjolla, ensin kaikki saavat oman namipuikon (rodeopuikko) sen jälkeen laitan Nanalle oman ruoka-annoksen minkä se syö tosi halukkaasti. Se jää makoilemaan viereeni kun juon aamuteetä.

Ulkona Nana ei juurikaan kiinnitä huomiota vastaantuleviin koiriin, hiljaa mennään ohi. Kissan kanssa otettiin silloin torstai-iltana ensi kohtaaminen, kissa tuli nuuskimaan Nanaa ja sen jälkeen katsoi sen kuuluvan laumaan eikä reagoinut siihen enää mitenkään, hyvin ne pääsevät toistensa ohi ja ovat yhtä aikaa keittiössäkin ja käyvät parvekkeella. Myöhään illalla kun on jo hiljaista, ulkoa kuului illalla traktorin ääntä kun kauhoi tuosta tien päästä ison lumikasan kuorma-auton lavalle, sitä Nana kuunteli pää koholla eikä rauhoittunut ensin nukkumaan. Vähitellen alkoi rentoutua, samoin eilen illalla kuului jonkun auton ääntä tuosta kääntö- paikalta, ilmeisesti Nana vielä hiukan arkailee hiljaisessa illassa ulkoa kuuluvia autojen ääniä. Rappusiivoojaa tänään kuunteli eteisessä ja murisi, haukahti pari kertaa mutta se meni sitten ohi kun juttelin ja kerroin mistä se ääni tulee ja kerroin että rapussa liikkuu muitakin asukkaita. Lehden jakajasta ja postin kantajasta Nana ei välitä eikä murise eikä hauku. Kun tulen itse kaupasta tai haen pyykkiä kuivaushuoneelta, Nana istuu eteisessä odottamassa mutta ei hauku hissin tuloa. Sylissä Nana tykkää olla, nyt iltapäivällä istuskeltiin yhdessä olohuoneessa, Nana loikoi sylissäni, samoin illalla se tulee välillä syliin katselemaan telkkaria, nyt nukkuu pitkin pituuttaan sängyssäni. Lapsia Nana on tavannut tuossa pihassa ja antaa silittää itseään, on ihan rauhallinen ja yhden naapuritalon miehen polvien viereen painautui ja antoi silittää ja rapsuttaa itseään, mutta joitakin miehiä Nana pelkää.Nana tarhalla

Nana adoptoitiin tarhalta pentuna, mutta palautettiin nyt perheongelmien takia. Se on hieman arka tyttö, ja vaikka sillä onkin vaikeuksia luottaa keneenkään, se tulee hyvin toimeen niin kissojen kuin koirien kanssa. Tarhalla Nana ei hauku. Arvioitu syntymäaika 7/2013, pienikokoinen.