LUIS

Luisin kuvia ja kuulumisia kotoa

Pusupoika Luis on suomalaistunut vauhdilla

Luis tuli meille heinäkuun puolivälin tiennoilla. Välittämättä reilun vuoden ikäisen Viivi narttukoiran mustasukkaisuuskohtauksista, Luis valtasi heti olohuoneen sohvan ja hurmasi koko perheen suukottelullaan. Poika pissaili muutaman ensimmäisen viikon aikana sisälle, mutta oppi nopeasti täysin sisäsiistiksi.

Luis ei ole jättänyt ketään hurmaamatta, lukuun ottamatta kissoja :) . Kissojen jahtaaminen on superkivaa touhua, Luis tuskin tulee ikinä oppimaan kisujen rauhallista kohtaamista. Edelleen pieniä viitteitä on Luisin elämän kovasta alkutaipaleesta, esim. ihmisen korkealle nostettu käsi saa pojan alistumaan selälleen ja silmissä vilahtaa pelokas katse. Mutta luottamus on kasvanut perheen ja Luisin välillä hurjaa vauhtia ja espanjan hurmuri etsii suojaa ihmisten kainalosta Viivi-koiran leikkien kasvaessa liian rajuiksi. Luis rakastaa autoilua ja auton nähdessään testaa aina josko ovi aukeaisi ja pääsisi reissuun.

Koirakoulutuksessa Luis oppi remmikävelyn salat ja osaa hienosti kävellä kiskomatta. Peltolenkeillä on pitänyt ainakin vielä pitää poika jäljestysliinan perässä, sen verran nopeat liikkeet ja metsästysvietti hukkaa hurmurimme korvat että emme ole uskaltaneet päästää vapaasti juoksemaan. Seuraava koulutusaiheena onkin luoksetulon vahvistaminen.

Omaa ajattelemattomuuttamme lenkitimme Luisia alkuviikkoina hiukan liian innokkasti. Toinen etutassu kipeytyi ja lääkäri määräsi viikon täyttä lepoa. Tassu parantui levolla ja pikku hiljaa on lihakset vahvistuneet kestämään pidempiäkin lenkkejä. Tassujen anturat kaipaavat edelleen hoitoa, tarhalla mustat anturat olivat aikalailla kuluneet. Lisäravinteet ja proteiini auttavat pikku hiljaa.

Enpä olisi uskonut että yli kaksi vuotiaan turvakodista tulleen koiran kanssa elämä voisi lähteä näin hienosti sujumaan, saisimme ystävällisen ja tottelevaisen koiran ja Viivi sai samalla energiatasolla varustetun ystävän.

Koirien turvakotia Espanjassa ja Auringonkoiria runsaasti kiittäen!Luis tarhalla

Luis on puolitoistavuotias bretoniuros. Se on hyvin ystävällinen kaikille, leikkisä ja liikunnallinen. Säkäkorkeus on noin 55 cm ja paino 12kg.

Koirien Turvakoti