IRIS

Kotihoitaja kertoo Iriksestä:

Iris on nuori ja pienikokoinen narttu, joka on kohtalaisen arka. Iris kuitenkin rohkaistuu hetki hetkeltä. Sisätiloissa Iris on alistuvainen, koittaa pakoilla (mm. tuolien alle), varsinkin kun hihna otetaan esille. Ottaa kuitenkin omasta tahdostaa kontaktia ihmiseen ja yrittää leikittää ja oikein innostuessaan hypähtelee ja juoksee.

Ulkoillessa Iris on rohkeampi kuin sisällä, kulkee hihnassa kauniisti ja vetämättä. Iris ei pelkää pyöriä tai autoja, vaan kulkee reippaasti eteenpäin niiden ohitteluista huolimatta. Iris ei tarvitse lenkkeillessä koirakaveria, vaan selviytyy oikein hyvin yksinkin. Jos Iriksellä on seuralainen mukana, intoutuu toisen mukana haukkumaan kovaäänisesti. Yksinollessaan (tai sisätiloissa) ei ole näin tehnyt.

Näinä kahtena päivänä Iris on ollut totaalisen sisäsiisti eikä ole myöskään koskenut mihinkään kiellettyihin tavaroihin. Leluilla on kyllä hieman leikkinyt :) Ihmisten poistuttua paikalta jää nätisti nukkumaan. Lenkeiltä tullessakin painelee samantien muun lauman (3 muuta koiraa) perässä lepäilemään.

Iris ei pelkää lapsia vaan tulee yhtälailla lasten kuin aikuistenkin kanssa toimeen.

Iris tarhalla

Iris on pieni narttu, joka oli tullessaan tarhalle hyvin arka. Ensimmäisen päivän se nukkui häkin nurkassa, kunnes huomasi häkissä olevan kopin. Sen jälkeen se vietti pari päivää kopissa poistumatta ollenkaan. Nyttemmin Iris jo poistuu kopistaan, mutta tarvitsee vielä lisää luottamusta ihmisiin. Se painautuu maahan ihmisen tullessa, ja syliin nostettuna istuu rauhallisesti paikoillaan, mutta pelkää vielä. Toisten koirien kanssa Iris tulee hyvin toimeen, joskin on vähän arka niiden suhteen. Arvioitu syntymäaika 1/2013, korkeus 35 cm, paino 6 kg.