Auringonkoirat


Jos haluat adoptoida koiran, tutustu huolellisesti sivuillamme olevaan tietoon.

Pyrimme löytämään jokaiselle koiralle parhaan mahdollisen kodin sen tiedon perusteella, mitä meillä kotiehdokkaista ja koirista on.

Adoption kulku

1. Kun olet tutustunut sivuillamme olevaan adoptioon liittyvään taustatietoon, täytä adoptiohakemus. Hakemuksen täyttäminen ei ole sitova eikä velvoita sinua mihinkään. Otamme sinuun sen jälkeen sähköpostitse yhteyttä ja asia lähtee etenemään. Keskustelemme myös puhelimitse tulevan adoptioperheen kanssa.

2. Jos päädymme siihen, että koti on juuri tälle koiralle sopiva, voit varata koiran maksamalla varausmaksun 150 euroa yhdistyksen tilille. Vasta silloin koira merkitään internet-sivuille varatuksi. Mikäli adoptoija peruu varauksen, ei varausmaksua palauteta.

3. Kulukorvausmaksun loppuosa 400 euroa on maksettava yhdistyksen tilille viikon sisällä koiran varaamisesta, jotta pääsemme ostamaan mahdollisimman nopeasti koirasi lennon Suomeen.

4. Luovutussopimukset allekirjoitetaan lentokentällä koiran vastaanottamisen yhteydessä.

Adoption kulut

Itse koira ei maksa mitään. Yhdistys veloittaa koirasta kulukorvauksena 550 euroa. Tästä summasta varausmaksuna peritään 150 euroa (ei palauteta varaajan peruessa varauksen). Loppusumma 400 euroa on maksettava viikon kuluessa varauksesta.

Kulukorvaus sisältää:

1. Eviran tuontivaatimukset
Mikrosiru, passi, rabiesrokotus, ekinokokkoosilääkitys, TRACES-järjestelmän mukaiset toimenpiteet

2. Muut rokotukset
Rabies, parvo, penikkatauti, tarttuva maksatulehdus, kennelyskä, leptospiroosi

3. Aikuisten koirien sterilointi tai kastrointi

4. Vasta-ainetestit: leishmania, erlichia, sydänmato

5. Ulko- ja sisäloishäädöt

6. Tarhalla tarvittaessa tehtävät muut operaatiot ja lääkitykset sekä muita sekalaisia adoptioon liittyviä kuluja.

7. Koiran kuljetus lentokentälle ja sen lentopaikkamaksu sekä osuus saattajan lentomatkasta

8. Designdogin valmistamat jarruvaljaat, jotka koira saa lentokentältä

9. Mikrosirun rekisteröinnin Turvasiru.fi-palveluun

Yhdistyksen tekemä työ on palkatonta vapaaehtoistyötä. Kulukorvauksista mahdollisesti ylijäävät varat käytetään täysimääräisesti koirien hyväksi.

Koirien terveys

Kerromme koirien terveydestä kaiken tiedon, mitä meillä on saatavilla. Emme kuitenkaan vastaa piilevistä vioista, joita ei ole voitu tarha-aikana eläinlääkärintarkastuksissa havaita.

Ensimmäisen viikon aikana kotiintulon jälkeen koirilla saattaa esiintyä ripulia, mikä voi aiheutua stressistä, ruokavalion muutoksesta tai bakteerikannan muuttumisesta. Matolääkitys voi myös aiheuttaa lievää ripulia ja oksentelua.
Lentomatka saattaa aiheuttaa koiralle yskää, nuhaa ja silmien vuotamista. Jos vaivat eivät mene muutamassa päivässä ohi, kannattaa kääntyä eläinlääkärin puoleen.

Koirien menneisyydestä ei usein tiedetä mitään, joten kaikkeen on varauduttava.
Jotkut koirat voivat olla tullessaan pelokkaita ja niillä voi olla kaikenlaisia stressioireita, esimerkiksi sisälle pissailua. Oireet menevät yleensä vähitellen ohi, kunhan niihin suhtaudutaan oikein.

Rauhallisuudella ja oikealla kohtelulla saadaan hyviä tuloksia ja saavutetaan koiran luottamus. Toivomme jokaiselta kodilta pitkäjänteisyyttä huonosti kohdeltujen koirien auttamisessa.

Välimeren maissa esiintyy eläintauteja, jotka leviävät hyönteisten välityksellä. Näistä erityisesti leishmania yleinen. Vaikka koirat ovat saaneet kaikki rokotukset, olleet eläinlääkärintarkastuksessa ja veritesteissä, emme voi taata, etteivät koirat voi saada tartuntaa vielä ennen lentomatkaa. Siksi kannattaa tutustua näiden sairauksien oireisiin ja kääntyä eläinlääkärin puoleen, jos oireita ilmaantuu.

Tutustu myös luovutusehtoihin.

Koiran adoptoijan on oltava vähintään 24-vuotias. Perheen on oltava yksimielinen koiran hankinnasta ja valmis tekemään töitä sen sopeutumisen eteen. Alku voi olla hyvinkin kärsivällisyyttä vaativaa.
Koiralle on myös oltava riittävästi aikaa päivittäin. Koiran saapumisen jälkeen sitä ei saa jättää pitkäksi aikaa yksin, vaan yksinolo opetetaan vähitellen.
On myös varauduttava yllättäviin kustannuksiin, joita saattaa tulla koiran sairastuessa. Adoptoijan on sitouduttava hoitamaan koiran asianmukaisesti eläinlääkärin avulla tarvittaessa.
Katso lisää luovutussopimuksesta (PDF).

Koiran vastaanottaminen

Koira saapuu Espanjasta saattajan mukana ja se on noudettava Helsinki-Vantaan lentokentältä. Uudella omistajalla on oltava mukanaan talutushihna. Varaudu myös todistamaan henkilöllisyytesi tarvittaessa. Suomeen saapuessaan koira on tehnyt jo pitkän matkan, joten on suotavaa, että se pääsee suoraan autolla kotiin. Vastaanottajia olisi hyvä olla kaksi, jotta matka sujuisi ongelmitta. Voit varata vettä ja vähän ruokaa tai makupaloja mukaan. Kannattaa varata mukaan myös siivoamista varten esim. talouspaperia, kosteuspyyhkeitä, muovipusseja sekä auton penkin suojaksi alusta.

Kentällä on vastassa yhdistyksen edustaja, ja olisi mukavaa, jos voisit pitää esim. koiran hihnan esillä odotellessasi lennon laskeutumista. Näin yhdistyksen edustaja löytää koiranodottelijat ja voitte odotella yhdessä!

Yhdistyksen edustajalta saat koiran passin sekä INFO-lapun, johon on kerätty tärkeimmät muistettavat asiat. Lue se kotiuduttuanne huolellisesti!
  

© Auringonkoirat ry 2018