Lluvia

Lluvia on keskikokoinen narttu, joka oli hylätty kadulle Murciassa. Se eleli itsekseen, ja ihmiset toivat sille ruokaa ja vettä. Jossain vaiheessa huomattiin että Lluvian vatsa alkoi kasvaa, ja eräs mies alkoi etsiä sille jotain paikkaa. Maria yhteistyötarhaltamme otti Lluvian kotihoitoon, ja pian se synnyttikin kahdeksan pentua. Pennut ovat nyt maailmalla, kaikki lähtivät Saksaan. Lluvia itse tarvitsisi myös kodin.
Lluvia on hyvin kiltti ja kaikin puolin mukava koira, mutta vielä arka. Erityisesti miehet ovat edelleen pelottavia. Peloista pääsemiseen tarvitaan aikaa ja hyviä kokemuksia. Kotihoitaja kertoo, että välillä vaikuttaa siltä, että Lluvia on asunut ihmisten kanssa kodissa aiemmin. Se kiipesi heti sohvalle ja tuntuu tunnistavan monia kotielämään kuuluvia asioita.
Lluvia tulee hyvin toimeen toisten koirien sekä kissojen kanssa. Hihnakävely ei vielä suju hyvin ja sitä harjoitellaan.
Ikäarvio 3-4 vuotta.

31.7.2019:
Ihana kotihoidossa oleva Lluvia käväisi vierailemassa tarhalla. Se on erittäin sympaattinen koira, joka tulee tutustumaan vieraisiin jos ovat naisia. Vieraita miehiä Lluvia pelkää vielä toistaiseksi, mutta ei tuttuja, kun saa tutustua rauhassa.
Lluvia on kiltti kaikille, niin ihmisille kuin koirillekin. Se on alistuva ja menee matalaksi aina kun katsoo olevan aihetta. Vähän sellainen olemassaoloaan anteeksipyytävä koko ajan.
Lluvia on leikkisä ja hakee toisia koiria leikkiin.Hihnakävelyä harjoitellaan, ja se sujuu pikkuhiljaa paremmin.

Lluvia tarvitsee kodin jossa on paljon ymmärrystä ja annetaan aikaa rohkaistumiselle. Kodin tulisi sijaita rauhallisella alueella, jotta elämä ei olisi alussa liian stressaavaa. Toisista koirista olisi varmasti apua kotiutumisessa. Lluvia on tottunut myös kissoihin.
Lluvia mitattiin ja korkeutta on noin 45 cm.

31.10.2019:
Espanjassa kotihoidossa omaa kotiaan odottava Lluvia luottaa jo enemmän maailmaan ja itseensä. Se tervehtii iloisena kotiin tulevia vieraita, samoin kuin kadulla vastaantulevia ihmisiä ja koiria.
Lluvia on leikkisä ja pitää lapsista. Hoitoperheen kissaan se suhtautuu oikein hyvin. 🙂

5.1.2020 Kaunis ja herkkä Lluvia odottelee edelleen omaa kotiaan kotihoidossa Espanjassa. Lluvia ei ole enää samalla lailla arka kuin alussa, vaan lenkkeilee reippaana. Kuitenkin se tarvitsee kodin, missä ymmärretään vähän herkempää koiraa ja annetaan aikaa.