Fido

FIDO ETSII KOTIA SUOMESSA.

Kauttamme lokakuussa 2017 adoptoitu urospentu Fido etsii uutta kotia. Fido oli tullessaan noin puolivuotias energinen pentu, ja perhe koki sen liian aktiiviseksi.
Reilun vuoden ikäisellä Fidolla on ollut epäonnea niin kodin kuin kotihoitopaikkojenkin löytymisen suhteen, ja nyt Fido on uudessa kotihoitopaikassa.
Se on käyttäytynyt oikein hienosti, ei ole ollut ongelmia minkään asian suhteen. Fido on sisäsiisti ja ikäänsä nähden rauhallinen. Se ei ole tehnyt mitään pahojaan, mutta saatavilla on aina puruluita. Yksinolot ovat sujuneet rauhallisesti koiraportin takana huoneessa, jossa ei ole pikkutavaroita. Fido saa sinne jäädessään jäädytetyn kongin, mitä se alkaa tyytyväisenä lipsuttelemaan, ja työpäivän aika sujuu rauhallisissa merkeissä. Perheen muut koirat ovat portin toisella puolella, joten ihan yksin ei Fido ole.
Muihin koiriin Fido suhtautuu oikein hienosti, ei ahdistele pienempiään eikä hae niitä leikkiin jos huomaa etteivät halua.
Isolla aidatulla pihalla Fido on ollut paljon vapaana, mutta haluaa olla lähellä 'kotiaan' ja ihmistä, ei ole käynyt tutkimassa aitoja tai pihan laita-alueita. Se istuskelee mielellään kuistilla katselemassa.
Outoja äkillisiä ääniä Fido säpsähtää ja jonkinlaista epävarmuutta uusissa paikoissa sillä varmasti on, koska kokemuksia maailmasta on ikään nähden hyvin vähän.
Hihnalenkit sujuvat hyvin.
Fidolle sopisi parhaiten koti rauhallisella alueella, ei missään keskusta-alueella. Adoptoijan olisi hyvä olla kokenut, jotta Fido olisi varmasti osaavissa käsissä. Olisi mukavaa jos olisi koirakavereita. Siitä miten Fido käyttäytyisi ihan yksin, ei ole kokemusta. Pitkät lenkit luonnossa ja kaikenlainen tekeminen, nenätyö, olisi Fidolle varmasti mieleen ja hyödyllistä.
Fido on noin 60 cm korkea ja painaa 20 kg.

FIDON KUVAUS TARHALLA:

Fido on urospentu joka löydettiin hylättynä. Ulkonäön perusteella siinä voisi olla ainakin podencoa ja jotakin isompaa, rotevampaa rotua. Fido oli alussa vähän arka, vaati hetken tutustuakseen kun sen häkkiin meni. Nopeasti se kuitenkin rohkaistui käyttämään naskalihampaitaan ja tutustumaan uuteen ihmiseen. Fido on edelleen vähän varovainen ihmisten kanssa, mutta koirien kanssa se on hyvin luonteva ja sosiaalinen. Fido leikkii tarhalla toisen pennun kanssa hyvinkin rajuja leikkejä, joissa käytetään hampaita. Jos Fidon tulevassa kodissa on koiria, olisi niiden hyvä olla tällaista leikkiä sietäviä.
Fido on energinen ja leikkisä, mutta ei mikään äärimmäisen vilkas pentu kuitenkaan. Se on pentu, jolla ei ole juurikaan kokemuksia maailmasta, joten kotona olisi oltava valmiita asioiden opettamiseen ja totuttamiseen hihnakävelystä alkaen.
Fidon odotetaan kasvavan aikuisena keskikokoiseksi tai isohkoksi.
Arvioitu syntymäaika 4/2017, korkeus 4 kk iässä noin 40 cm.
Fidosta löytyy videoita Facebook-sivumme videot-valikosta.

EDELLINEN PERHE KERTOO:

"Fido on riittävästä tilasta, ruuasta, tekemisestä, pehmeistä makuupaikoista innostunut, touhuamisensa keskellä utelias ja nopeasti oivaltava kaveri. Fido ymmärsikin lähes heti kuinka hihnassa kävellään ja lenkeillä käyttäydytään sekä minne tarpeet tehdään. Fido on ystävällismielinen koira, joka ei rähjää lenkeilläkään vastaantulijoille. Kynsien leikkuut ja muut hoitotoimenpiteet Fido ottaa rennosti, vaikka selällään makoillen. Kotikoiran taitojen opettelussa Fido on päässyt vasta alkuun, joten opeteltavaa niissä nuorella koiralla vielä riittää.
Fido pyytää huomiota ihmisiltä ja perheen koirilta intoillen ja näykkien. Fido onkin aloittanut opettelemaan rauhoittumista sekä suuntaamaan hampaitansa sallittuihin juttuihin. Tulevan ihmisen/perheen tulee kuitenkin olla valmis tekemään vielä töitä koiratarhalla eläneen pennun stressin purkamisen kanssa sekä ohjaamaan koiraa kotikoiralle sopivaan tekemiseen.
Fido tykkää reippaista metsälenkeistä, rauhallisista haistelukävelyistä, koirien kanssa riekkumisesta sekä kaikenlaisesta ihmisen kanssa yhdessä tekemisestä. Liikuttavan innostunut se on aivan yksinkertaisista yhdessä hommailuista, kuten vaikka kaapin alle pudonneiden nappuloiden yhdessä ”saalistamisesta”. Fido nauttii myös kainalossa köllöttelystä ja hellittelystä. Kekseliäänä koirana Fido viihdyttää tarpeen tullen itseään esimerkiksi tyhjillä muovipulloilla, pahvinpalasilla tai mitä nyt sattuu eteen tulemaan."

Fidosta voi kysyä lisää sähköpostitse auringonkoirat@gmail.com