Chestera

Chestera kotihoidossa Suomessa

Chestera saapui Suomeen kotihoitoon 24.5.2021. Hoitopaikka sijaitsee maalla omakotitalossa, ja siellä on seurana uroskoira. Chesteralle etsitään ehdottomasti aikuisperhettä koirakaverin kera.

1.6.2021 kotihoitaja kertoo:
Chestera on nyt ollut reilun viikon kotihoidossa.
Se on hiljainen ja rauhallinen kotioloissa. Osallistuu kotona reippaasti kaikkeen, eikä vaikuta sillä lailla aralta. Chestera hakee paljon huomioita. Tykkää tulla ihan viereen sohvalla ja nukkuu mieluusti yöt sängyssä kainalossa. Täysi riemu repeää, kun emäntä tai isäntä tulee kotiin, niin silloin hypitään ihmistä vasten ja häärätään jaloissa ihan vimmatusti.
Lenkillä kulkee nätisti hihnassa. Sateella tai pimeällä ei mielellään lenkkeile ollenkaan. Kohtaa hyvin lenkeillä vastaantulijat, joita täällä maalla ei kauheasti kyllä ole. Ei vaikuta olevan yhtään remmirähjä.
Yksinolo sujuu hyvin koirakaverin kanssa tai ihan yksinkin, jos vaihtoehtona on lähteä iltalenkille vesisateeseen.
Tutun ihmisen se antaa lähestyä itseään, mutta vierasta haluaa lähestyä varovasti itse. Jännittää vieraita miehiä enemmän kuin naisia. Tutun ihmisen antaa aika vapaasti käsitellä itseään. Tassujen kuivaus, pesu ja valjaiden pukeminen onnistuvat. Tulee itse välillä syliin, mutta syliin nostamista ei ole vielä kokeiltu.

6.5.2021: Chestera hakee paljon huomiota ja viihtyy ihmisen lähellä. Tänään Chestera innostui jo vähän riekkumaan. Koirien välit ovat tasaantuneet hyvin ja nujuavat jo varovasti yhdessä. Chestera nukkui kyljessä kiinni rauhassa koko viime yön ja tekee tarpeet hyvin ulos, yksi pissa tullut tänään sisälle.

Kotihoitaja kertoo 25.5.2021:
Automatka kotiin meni lopulta tosi hyvin. Chestera matkusti turvavöissä apukuskin paikalla pakettiautossa. Aluksi yritti tulla puoliväkisin syliin, mutta jo ennen kuin päästiin motarille, oli kerällä penkillä. Matkalla ainoat pihaukset kuuluivat peräpäästä😁
Hihnassa Chestera tuntuu kulkevan tosi nätisti ja oikeaan suuntaan. Haistelee ja seuraa Bandoa.
Kotona äänet eivät tunnu pelottavan. Hakee huomiota ja kiipeää sohvalla syliin. Siitä koirilla on tullut vähän keskinäisiä murinoita, kun kumpikin olisi tulossa. Silloin olen vienyt molemmilta sylioption ja noussut ylös.
Alkuyö oli melkoista härdelliä, mutta aamuyöstä oltiin koko jengi sängyssä ja Chestera kainalossa. Bando on yrittänyt illasta asti pystyttää leikkiä, mutta tähän asti Chestera on näyttänyt hampaita näille yritytyksille ja Bando on turhautunut. Muuten koirat tulevat ihan hyvin juttuun.
Chestera vaikuttaa oikein kivalta koiralta🥰

Chestera tarhalla Espanjassa

22.4.2021
Chestera on ollut tarhalla jo yli kaksi vuotta. Se oli juuri ollut koeajalla jossain lapsiperheessä, mutta palautettu viime viikolla koska puri. Chestera on pelokas koira, joka ei kestä äkillistä tarttumista, pakottamista, ahdistamisia tms. Niissä tilanteissa se panikoi herkästi. Se tarvitsee rauhallisen aikuisperheen joka osaa antaa sille aikaa luottamuksen syntymiselle eikä aseta turhia odotuksia.
Kiva koira ihmiselle, joka on riittävän rauhallinen ja Chesteran luottamuksen arvoinen.