Bruma

Bruma kotihoidossa

16.11.2019:
Bruma on tasapainoinen ja rauhallinen nuori koira. Heti ekasta yöstä lähtien Bruma on nukkunut sikeästi omalla pedillään makuuhuoneessa.
Brumalla ei ole mitään erityisiä pelkoja ja se pystyy rauhoittumaan nopeasti eri tilanteissa.
Leikkisä se on, ajoittain yrittää myös lenkillä hyppiä taluttajan päälle ja tarttuu kevyesti kädestä. Mutta lopettaa aika nopsaan kun ei reagoi siihen tai tarvittaessa komentaa.
Kotona ei ole vielä haukkunut tai murissut millekään äänille. Ei edes kun alakertaan toi muuttomiehet myöhään illalla uutta sänkyä, Bruma vaan nukkui keskellä olkkaria vaikka toinen koira haukkui ja murisi 😄 mutta toki vahtivietti voi voimistua ajan kanssa.
Käytöksestä huomaa, että Bruma on joskus asunut kodissa. Bruma ei säiky kodin ääniä, ei hypi pöydille eikä ole ainakaan vielä tuhonnut muuta kuin leluja.
Lyhyiden yksinolojen aikana Bruma on usein hakenut kenkiä petiinsä.
Bruma on sosiaalinen ja haluisi leikkiä ihan jokaisen koiran kanssa. Kotihoitoperheen pikkukoirat (uros ja narttu) eivät kuitenkaan arvosta Bruman fyysistä leikkitapaa.
Bruma myös ulkoilee mielellään ja tykkää nuuskia aika paljon, etenkin alkulenkistä. Pitkin lenkkiä koittaa saada muita koiria leikkimään. Pissat ja kakat se tekee lähinnä omaan pihaan, edes pitkällä lenkillä se ei ole vielä koskaan pissannut.
Hihnassa Bruma kävelee hyvin, mutta on voimakas koira.
Suomen säästä se ei ole moksiskaan, ei edes rankkasateesta.

13.11.2019:
Brumalla menee hyvin kotihoidossa, lelutkin ovat jo löytyneet. 🙂 Bruma asui Espanjassa hetken kodissa, joten kotikoiran taidot tuntuvat olevan sillä hyvässä muistissa. Ei ole ihmetellyt peilejä tai telkkareita.
Ainoa miinus on että kotihoitoperheen pikkukoirat pelkäävät Bruman sinänsä ystävällisiä leikkiinkutsuja, mutta eiköhän Bruma pian huomaa etteivät pikkukaverit halua leikkiä.

Bruma tarhalla