Auringonkoirat


Vierailemme tarhoilla ja olemme tavanneet jokaisen sivuillamme kotia etsivän koiran, mutta koirien luonteet saattavat muuttua jo tarhalla; esimerkiksi arka koira reipastuu ja saa itseluottamusta. Kotona koirat saattavat käyttäytyä hyvinkin erilailla.

Koiran iän arvioiminen on vaikeaa, joten koiran arvioidun iän ja todellisen iän välillä voi olla jopa useita vuosia.

Suurin osa koirista etsii kotia samanaikaisesti myös muista maista.

Kuvia Espanjasta, kesäkuu 2019 >>

Kuvia Espanjasta, toukokuu 2019 >>

Kuvia Espanjasta, huhtikuu 2019 >>

Kuvia Espanjasta, maaliskuu 2019 >>

Kuvia Espanjasta, helmikuu 2019 >>

Kuvia Espanjasta, tammikuu 2019 >>


Morgan

Morgan kotiutui pari viikkoa sitten, mutta aina asiat eivät mene yrityksestä huolimatta kuten toivoisi. Morgan palaa etsimään kotia.
Morgan on pieni poikakoira, joka löydettiin kadulta Murcian Lorcasta yhdessä toisen koiran, Galletan kanssa.
Morgan on mukava ja leikkisä koira, joka on mielellään ihmisten seurassa. Toisten koirien kanssa se tulee sinänsä hyvin toimeen ja ulkoilee kaikkien kanssa pihalla, mutta saattaa joissakin tilanteissa pyrkiä vähän dominoimaan. Tyttökoirat ovat sille parempia seuralaisia.
Ikäarvio 2-3 vuotta, korkeus noin 30 cm.

Kotihoidossa Suomessa!

Lisää kuvia ja videoita!


Rina

Rina on pieni podenconarttu, joka tuli tarhalle poliisin huostaanotettua galgueron koiria. Mukana oli kaksi pientä podencoa, Rina ja Gaudi.
Rina on mukava pieni koira, joka pitää ihmisistä, mutta on alussa vähän varovainen. Makupalan se tulee kyllä hakemaan mielellään.
Rina on hyvin ystävällinen myös muille koirille, tulee tarhalla toimeen ongelmitta.
Ikäarvio noin 3 vuotta, korkeus noin 40 cm.

Kotihoidossa Suomessa!

Kotihoitaja kertoo 8.9.2019:
Rina on ollut kotihoidossa pari viikkoa. Se on ollut ihana ja helppo hoitolainen, sopuisa ja kohtelias toisia koiria kohtaan ja rauhallinen sisällä.
Rina on edelleen vähän varovainen, ei tuppaa seuraan vaan katselee kodin tapahtumia pediltään sivummalta. Varsinaisesti arka Rina ei ole. Lelut kiinnostavat jo vähän ja se kanniskelee niitä. Toisen hoitokoiran, Morganin kanssa se leikki aiemmin jonkin verran, mutta on ennemmin rauhallinen kuin raju leikkijä.
Ulkona pihalla Rina kulkee tutkien ja haistellen, mutta seurailee paljon ihmisiä. Välillä se innostuu juoksemaan ja silloin vauhti onkin pelottavan kovaa.
Hihnassa Rina on kiva kävelykaveri. Se on ollut koko ajan täysin sisäsiisti

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 12.9.2019)


Trebol

Trebol on pieni tarhalle löytökoirana tullut uros. Se on suhteellisen rauhallinen, ensimmäisen kerran tavattaessa vähän arka poika. Hetken tutustumisen jälkeen Trebol on oikein sympaattinen. Tarhalla Trebol asuu useamman nartun kanssa samassa häkissä ja tulee hyvin toimeen.
Ikäarvio noin kaksi vuotta, korkeus reilut 30 cm.

Kotihoidossa Suomessa!

Kotihoitaja kertoo 20.9.2019:
Trebol oli tarhalla arahko, mutta kotihoidossa se on paljon rohkeampi. Trebol on ottanut paikat haltuun, tutkinut talon ja löytänyt muidenkin koirien hyvänä pitämät nukkumapaikat kuten sohvan selkänojan ja isännän nojatuolin. Se ei pistänyt pahakseen vaikka isäntäkin tunki myöhemmin samaan tuoliin.
Toisten koirien kanssa Trebol on tullut erinomaisesti juttuun. Se on käytöksensä puolesta sellainen, että muut koirat hyväksyvät sen nopeasti. Trebol ei tungettele ja on kohtelias, mutta ei kuitenkaan pelkää muita.
Ihmisiä Trebol seurailee niin sisällä kuin ulkonakin, mutta on aika itsenäinen koira kuitenkin. Se juttelee ihmiselle innostuessaan haukahtelemalla, nousee takajaloilleen ja huitoo etutassuillaan hauskan näköisesti. Ihmisen kosketus on vielä asia joka jännittää, siinä on ehkä pelkoa kiinniottamisesta, Trebol hidastaa ja pysähtyy vähän varuillaan. Rapsutus kuitenkin kelpaa ja kaikenlainen lirkuttelu laittaa hännän heilumaan.
Öisin nukkumapaikaksi on valikoitunut olohuoneen nojatuoli, ja siinä Trebol nukkuu koko yön rauhallisena.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 21.9.2019)


Teodoro

Teodoro on pieni uros, joka tuli tarhalle löytökoirana. Se on reipas ja pitää ihmisistä, on todennäköisesti ollut jonkun koirana aiemmin.
Teodoro on kaikin puolin mukava kaveri, joka tulee tarhalla hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Häkkitoverina sillä on vähän isompi uros.
Ikäarvio noin 1,5 vuotta.

Kotihoidossa Suomessa!

Kotihoitaja kertoo 19.9.2019:
Teodoro on älyttömän iloinen, reipas ja mutkaton kaveri joka rakastaa kaikkia ja ei näy stressavan sen enempää. Autossa kävi heti tyytyyväisenä nukkumaan ja kotona kävi tutkii kaikki paikat, tyhjensi nirsojen pitkäkoipien ruokakupit, kalusi löytämänsä luun ja hyppäsi nukkumaan sänkyyn lasteni kanssa.
Teodoro on helppo ja ihana tapaus. Sisäsiisti, reipas, sosiaalinen. Puhuu hyvää koiraa. Teke tarpeensa ulos mutkitta. Ei stressaa esim toiseen huoneeseeen jäämistä. Helppo kouluttaa kun on perso ruualle.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 21.9.2019)


Layana

Layana on nuori narttu, joka löydettiin kuljeskelemasta toisen samanikäisen koiran, Latoyan seurasta. Koirat ovat mahdollisesti sisarukset.
Layana on kaunis ja mukava, ikäisekseen rauhallinen koira. Se on mielellään ihmisten seurassa ja pitää vedessä plutaamisesta.
Layana tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa tarhalla.
Ulkonäön perusteella Layanassa saattaa olla laumanvartijaa, joten koti omakotitalossa sopisi sille parhaiten.
Ikäarvio noin 8-9 kk, korkeus 57 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Toby

Toby on pieni uros, jonka perhe jätti tarhalle muuttuneen elämäntilanteen vuoksi. Tarhaoloihin sopeutuminen on ollut Tobylle vaikeaa ja hidasta. Toby ei ole heti pystynyt luottamaan uusiin ihmisiin eikä myöskään toisiin koiriin. Ruuan jakaminen muiden koirien kanssa on myöskin ollut sille outoa, mutta sinänsä Toby tulee toisten koirien kanssa ihan hyvin toimeen. Toby on mukava poika, joka odottaa saavansa taas omat ihmiset ja kodin.
Hihnakävely sujuu oikein hyvin, Toby on tottunut lenkkeilemään päivittäin.
Syntymäaika 3/2018, korkeus noin 36 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Millow

Millow on pienehkö kadulta talteenotettu uros. Se on varsin sympaattinen poika, joka tarvitsee hetken luottaakseen vieraaseen ihmiseen. Nuorena koirana se on utelias ja leikkisä, mikä auttaa asiaa.
Toisten koirien kanssa Millow tulee tarhalla erinomaisesti toimeen.
Ikäarvio noin 1,5 vuotta, korkeus noin 45 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Bipa

Bipa on pikkuinen töpöhäntäinen narttu, joka löydettiin Murcian Lorcasta. Se oli aluksi hurjan peloissaan eikä antanut kenenkään koskea. Tarhalla Bipa on kuitenkin pikkuhiljaa rohkaistunut. Edelleen se väistelee vieraita ihmisiä, mutta tutustuu aika nopeasti ja on oikein sympaattinen ja hellyydenkipeä tuttujen ihmisten kanssa.
Bipa tulee koirien kanssa hienosti toimeen, ja olisikin hyvä että sen kodissa olisi koirakaveri tukena ja esimerkkinä. Bipan perheen olisi oltava kärsivällinen ja annettaa Bipan tottua kaikkeen ajan kanssa omassa tahdissaan.
Ikäarvio noin 2 vuotta.

Lisää kuvia ja videoita!


Eros

Eros on pienehkö uros, joka tuli tarhalle löytökoirana. Se on hauskannäköinen poika, jonka korvat elävät ihan omaa elämäänsä tietämättä olisivatko lupassa vai pystyssä.
Eros on oikein sympaattinen ja ihmisistä pitävä koira. Se on vielä nuori ja sillä on pennun kujeita, saattaa ottaa leikkiessään vaikkapa nilkasta kevyesti kiinni.
Eros tulee tarhalla toimeen toisten koirien kanssa oikein hyvin.
Ikäarvio noin vuosi, korkeus noin 45 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Lola

Lola on narttupentu, jonka perhe vei tarhalle. Vain viikkoa aikaisemmin he olivat siruttaneet Lolan ja se oli saanut passin mukaan kaikki rokotukset. Mitä sitten tapahtui, ei tiedetä. Lola on kiva pentu. Pentujen tapaan se juoksee paljon ja leikkii varsinkin leluilla, mutta ei ihmeemmin hae toisia koiria leikkimään. Nyt nelikuisena sen maitohampaat ovat terävät naskalit, joita kokeillaan pentujen tapaan kaikkeen mahdolliseen. Lola tarvitsee paljon opettamista, mutta kotona olleena koirana sillä on jo joitakin taitoja hankittuna, se on reipas ja esim. kävelee hihnassa ihan mukavasti. Lola tulee kasvamaan isokokoiseksi koiraksi.
Ikä elokuun loppupuolella 4 kk, korkeus tässä iässä 55 cm, kasvanee vielä paljon.

Lisää kuvia ja videoita!


Dario

Dario on kadulta löydetty pieni pappakoira. Se on erittäin sympaattinen ja ystävällinen koira, joka on tyytyväinen saadessaan huomiota, rapsutuksia tai nameja. Töpöhäntä alkaa silloin hitaasti heilua. Dario on tarhalla rauhallinen. Se asuu uroksen ja nartun (Sisi ja Suarli) kanssa samassa häkissä ja vaikuttaa hyvin sopuisalta. Dariolta löytyy virheasentoja jaloista, mutta se liikkuu normaalisti ja sujuvasti. Hihnassa Dario kävelee hyvin.
Dario kaipaa rauhallista ja rakastavaa loppuiän eläkekotia.
Ikäarvio noin 8 vuotta, korkeus 37 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 12.9.2019)


Latoya

Latoya on nuori kadulta löydetty narttu. Se oli löydettäessä yhdessä toisen koiran, Layanan kanssa, ja voi olla että ovat sisaruksia.
Latoya on upealuonteinen, hieno koira. Se on rauhallinen ja tasapainoinen ollakseen vielä niin nuori. Ihmisiin Latoya suhtautuu luontevasti ja ystävällisesti, on mielellään rapsuteltavana. Hihnakävely sujuu hyvin. Toisten koirien kanssa Latoya tulee hyvin toimeen tarhalla.
Ikäarvio elokuun loppupuolella 8 kk, korkeus noin 55 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 9.9.2019)


Lluvia

Lluvia on keskikokoinen narttu, joka oli hylätty kadulle Murciassa. Se eleli itsekseen, ja ihmiset toivat sille ruokaa ja vettä. Jossain vaiheessa huomattiin että Lluvian vatsa alkoi kasvaa, ja eräs mies alkoi etsiä sille jotain paikkaa. Maria yhteistyötarhaltamme otti Lluvian kotihoitoon, ja pian se synnyttikin kahdeksan pentua. Pennut ovat nyt maailmalla, kaikki lähtivät Saksaan. Lluvia itse tarvitsisi myös kodin.
Lluvia on hyvin kiltti ja kaikin puolin mukava koira, mutta vielä arka. Erityisesti miehet ovat edelleen pelottavia. Peloista pääsemiseen tarvitaan aikaa ja hyviä kokemuksia. Kotihoitaja kertoo, että välillä vaikuttaa siltä, että Lluvia on asunut ihmisten kanssa kodissa aiemmin. Se kiipesi heti sohvalle ja tuntuu tunnistavan monia kotielämään kuuluvia asioita.
Lluvia tulee hyvin toimeen toisten koirien sekä kissojen kanssa. Hihnakävely ei vielä suju hyvin ja sitä harjoitellaan.
Ikäarvio 3-4 vuotta.

31.7.2019:
Ihana kotihoidossa oleva Lluvia käväisi vierailemassa tarhalla. Se on erittäin sympaattinen koira, joka tulee tutustumaan vieraisiin jos ovat naisia. Vieraita miehiä Lluvia pelkää vielä toistaiseksi, mutta ei tuttuja, kun saa tutustua rauhassa.
Lluvia on kiltti kaikille, niin ihmisille kuin koirillekin. Se on alistuva ja menee matalaksi aina kun katsoo olevan aihetta. Vähän sellainen olemassaoloaan anteeksipyytävä koko ajan.
Lluvia on leikkisä ja hakee toisia koiria leikkiin.Hihnakävelyä harjoitellaan, ja se sujuu pikkuhiljaa paremmin.

Lluvia tarvitsee kodin jossa on paljon ymmärrystä ja annetaan aikaa rohkaistumiselle. Kodin tulisi sijaita rauhallisella alueella, jotta elämä ei olisi alussa liian stressaavaa. Toisista koirista olisi varmasti apua kotiutumisessa. Lluvia on tottunut myös kissoihin.
Lluvia mitattiin ja korkeutta on noin 45 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 31.8.2019)


Yarel

Yarel on nuori pointteriuros, joka on löydetty kuljeskelemasta. Se on oikein ystävällinen ja hyväntahtoinen, mutta juuri niin hömelö kuin nuori pointteri voi olla. Yarel juosta viipottaa, leikkii häkkikaverinsa Ginan kanssa, ja ennen kaikkea puljaa vesialtaassa. Vesi on sille tosi mieluinen elementti. Tarhalla Yarel tulee tosi hyvin toimeen kaikkien muiden koirien kanssa.
Ikäarvio noin 1,5 vuotta, korkeus noin 55 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 12.9.2019)


Brako

Brako löydettiin kuljeskelemasta. Se on tavallisen näköinen saksanpaimenkoiramix, yleinen koiratyyppi Espanjan maaseudulla ja tarhoilla. Brako on kuitenkin erityisen sympaattinen ja kiva koira kaikin puolin. Se on jo aikuinen koira ja sen myötä rauhallinen, pitää ihmisistä ja on sopuisa toisten koirien seurassa. Hieno poika. Brako asuu tarhalla häkissä, jossa on mm. kaksi muuta urosta.
Ikäarvio noin 4 vuotta, korkeus noin 64 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Riu

Riu on suurehko uros, jonka perhe antoi tuttavalleen. Tällä oli kuitenkin jo monta koiraa ennestään, eikä hän voinut pitää Riuta pysyvästi, vaan toi tarhalle. Hän kertoi että Riun kanssa meni hyvin, se tuli toimeen toisten koirien kanssa ja oli hyvä myös lasten seurassa.
Tarhalla Riu vaikuttaa oikein mukavaluonteiselta ja rauhalliselta koiralta.
Ikäarvio 2 vuotta, korkeus noin 60 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Oyko

Oyko on pienehkö uros, joka on löydetty kuljeskelemasta. Se on kaunis ja muhkeahäntäinen koira, joka vaikuttaa paimenkoiramixiltä.
Oyko on mukava poika, jonka joku on opettanut ainakin istumaan ja antamaan tassua pyydettäessä.
Tarhalla Oyko tulee toisten koirien kanssa hyvin toimeen, mutta on vähän tarkka ruuastaan. Se asuu pienemmän uroksen kanssa samassa häkissä.
Ikäarvio reilu vuosi, korkeus noin 45 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 12.9.2019)


Vilma

Vilma on keskikokoinen narttu, joka löydettiin kadulta ja on ollut tarhalla jo lähes vuoden. Vilma on arka, mutta tulee luokse hetken katseltuaan useammankin kerran, nuolee kättä ja pusuttelee. Se arastelee miehiä enemmän kuin naisia, mutta todennäköisesti tottuisi rauhallisesti käyttäytyvään mieheen pian, koska hakee vieraaltakin mieheltä namin. Luottaminen ihmisiin vie Vilmalta aikaa, mutta tuntemiensa ihmisten seurassa se on tosi tyytyväisenä.
Toisten koirien kanssa Vilma on oikein hyvä, aika alistuva, ja leikkii kavereidensa kanssa.
Vilman sydänystävä tarhalla on Moni, jonka kanssa se on ollut yhdessä jo karanteenissa ennen tarhaa.
Hihnakävely on Vilmasta pelottavaa toistaiseksi.
Arvioitu syntymäaika 8/2017, korkeus noin 55 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 9.7.2019)


Moni

Moni on pieni kadulta löydetty narttu, joka on ollut tarhalla pian vuoden. Se oli ensimmäisinä kuukausina hyvin arka eikä antanut koskea. Vähitellen se on rohkaistunut, mutta on edelleen arahko. Moni kuitenkin haluaisi lähestyä ihmistä. Se on oikein sympaattinen koira, joka vain tarvitsee oman aikansa voidakseen luottaa. Hihnassa Moni ei ole vielä toistaiseksi kävellyt. Monille sopisi parhaiten rauhallinen asuinympäristö ja koirakaveri perheessä.
Toisten koirien kanssa Moni tulee oikein hyvin toimeen ja on leikkisä. Tarhalla sen sydänystävä on Vilma, jonka kanssa olivat yhdessä jo karanteenissa ennen tarhalle pääsyä.
Arvioitu syntymäaika 2/2017.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 12.7.2019)


Penita

Penita on keskikokoinen narttu, joka on aiemmin elänyt maalla perhekoirana. Sillä on todennäköisesti ollut pennut vähän aikaa ennen tarhalle tuloa.
Penita on arahko, mutta äärimmäisen hellyyttävä yrittäessään hakea läheisyyttä. Hetken katseltuaan se uskaltautuukin lähelle ja nauttii rapsutuksista. Penita vaikuttaa todella kiltiltä ja sympaattiselta koiralta.
Penita on tarhalla ikäisekseen nuoreksi koiraksi rauhallinen. Se kävelee hihnassa hyvin.
Penita asuu samassa häkissä kahden pikkukoiran kanssa ja osaa olla niiden kanssa hienosti.
Arvioitu syntymäaika 8/2017.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 9.7.2019)


Chestera

Chestera on pienehkö tyttökoira, podenco-mix, joka löydettiin Murcian puolelta kuljeskelemasta.
Se on vielä arahko ja alistuva käytökseltään, mutta reipastunee tarhalla nopeasti. Tässä vaiheessa Chestera uskaltautuu hakemaan namin ja jää hetkeksi rapsuteltavaksi. Se on käytökseltään ja eleiltään hyvin podencomainen koira, jonka kauneus tulee esiin rohkeuden ja ryhdin myötä.
Chestera on tarhalla sosiaalinen ja tulee toisten koirien kanssa hyvin toimeen.
Ikäarvio 1-2 vuotta.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 12.9.2019)


Poleo

Poleo on suurehko uros joka löydettiin samannäköisen nartun, Mentan, kanssa kuljeskelemasta. Koirat saattavat olla pentuesisaruksia. Ulkonäön perusteella perimässä on ainakin pointteria.
Poleo ja Menta ovat kumpikin hellyydenkipeitä hännänheiluttajia, hyvin ystävällisiä koiria jotka näyttävät ihmisille alistuvia eleitä. Poleo varsinkin hakeutuu lähelle rapsuteltavaksi.
Poleo on kaksikosta rauhallisempi ja väistyvämpi osapuoli, se antaa Mentan syödä ensin. Poleo leikkii tarhalla vain yhden toisen koiran, samankokoisen Tosco-uroksen kanssa, mutta tulee kaikkien kanssa toimeen.
Poleo on tosi mukava koira, jolle sopisi liikunnallinen koti rauhallisella alueella. Todennäköisesti se on aina elänyt toisen koiran kanssa, joten koiraseura on suotavaa. Poleon kodissa olisi oltava kärsivällisyyttä kaiken kotisivistyksen opettamiseen.
Ikäarvio tarhalla 2-3 vuotta, korkeus noin 60 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 31.8.2019)


Menta

Menta on suurehko narttu joka löydettiin samannäköisen uroksen, Poleon, kanssa kuljeskelemasta. Koirat saattavat olla pentuesisaruksia. Ulkonäön perusteella perimässä on ainakin pointteria.
Menta ja Poleo ovat kumpikin hellyydenkipeitä hännänheiluttajia, hyvin ystävällisiä koiria jotka näyttävät ihmisille alistuvia eleitä.
Menta on kaksikossa voimakkaampi osapuoli, se syö ensin ja leikkii kaikkien muidenkin koirien kanssa tarhalla. Menta on muutenkin hyvin leikkisä, se rakastaa palloja ja leluja.
Menta on tosi mukava koira, jolle sopisi liikunnallinen koti rauhallisella alueella. Todennäköisesti se on aina elänyt toisen koiran kanssa, joten koiraseura on suotavaa. Mentan kodissa olisi oltava kärsivällisyyttä kaiken kotisivistyksen opettamiseen.
Ikäarvio tarhalla 2-3 vuotta, korkeus 55-60 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 9.7.2019)


Kicho

Kicho on nuori keskikokoinen uros, joka löydettiin kuljeskelemasta. Se päätyi adoptiotarhalle tappotarhan kautta. Kicho on vilkas ja energinen kaveri, leikkisä ja hyvä toisten koirien kanssa. Se kävelee hyvin hihnassa. Ihmisiä kohtaan Kicho on ystävällinen. Kichossa on ulkonäön perusteella jotakin ajavaa koiraa, mutta sitä onko minkä verran metsästysviettiä ei tarhaoloissa pystytä sanomaan.
Ikäarvio noin 1 vuosi, korkeus n. 50 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 12.9.2019)


Belma

Belma on keskikokoinen narttu, joka tuli tarhalle löytökoirana. Se on hyvin ystävällinen ihmisille ja sosiaalinen koirien seurassa. Belma on selvästikin sielultaan laumakoira, joka ei liiemmin sooloile. Tullessaan tarhalle se oli hyvin reipas, mutta oltuaan muutaman päivän arempien koirien kanssa samassa häkissä se alkoi pakoilla ihmisiä ja peesailla kavereitaan kaikessa muussakin. Kavereiden rohkaistuessa Belmakin on taas muuttunut rohkeammaksi.
Sosiaalisena ja laumaan mukautuvaisena koirana Belma onkin tosi hyvä kaveri koiralle kuin koiralle, ja koirakaverin se kotiinsa tarviikin.
Ikäarvio tarhalla 2-3 vuotta, mutta voi olla vanhempikin. Korkeus noin 60 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 9.5.2019)


Sisi

Sisi on pieni narttu, joka tuli tarhalle useamman muun koiran kanssa. Se on hyvin arka. Jos vieras ihminen lähestyy Sisiä, Sisi ei irrota katsettaan hetkeksikään ja haukkuu lakkaamatta. Sisi on hyvin kaunis koira. Se ei ole tottunut kosketukseen eikä hellyydenosoituksiin, eikä oikein tiedä mitä odottaa ihmiseltä. Kuitenkin jos sen saa syliin, se on hyvin suloinen ja varmasti oppii nauttimaan ihmisen seurasta. Toisten koirien kanssa Sisillä ei ole minkäänlaisia ongelmia. Arvioitu syntymäaika 2/2015, korkeus reilut 40 cm.

Lisää kuvia!
VARATUT KOIRATCristal VARATTU!

Cristal löydettiin Crevillenten vuorilta pvc-putken sisään juuttuneena. Poliisi pyysi hakemaan sen tarhalle, ja vaseliinin avulla se saatiin putkesta pois. Cristal oli löydettäessä kuivunut ja huonokuntoinen, täynnä punkkeja.
Tarhalla sen fyysinen kunto on kohentunut, ja elämäniloakin näkyy. Arka Cristal on edelleen, mutta edistyy koko ajan. Cristal on kuitenkin nuori koira, jolla on koko elämä edessään ja joka oppii varmasti luottamaan ihmisiin.
Cristalille sopii perhe, jolla on kokemusta rescuekoirista ennestään. Tarvitaan myös paljon kärsivällisyyttä ja ymmärrystä sille, että Cristalin rohkaistumiseen tulee menemään aikaa, ja sen on annettava tapahtua omassa aikataulussaan.
Ikäarvio 1 vuosi, korkeus noin 35 cm (ei ole mitattu).

Kotihoidossa Suomessa!

Kotihoitaja kertoo 24.8.2018:

Pian on kokonainen kuukausi takana, kun Cristal tuli Suomeen.
Aluksi kaikki oli hurjan jännittävää ja jopa pelottavaa.
Mitä nykyään sitten?
Tässäpä missä se on jo taitava tai melkein taitava :)
Cristal on leikkisä, ihana pieni leikkijä, todella taitava
Se osaa kuitenkin rauhoittua pötköttelemään eikä ole Duracell-pupu
Osaa olla työpäivän kotona eikä ole tehnyt tuhoja
Cristal tarjoaa etutassuaan valjaisiin, kun olemme menossa ulos,
ulkona se on jo kovasti reipas, nuuskii antaumuksella eikä välitä ohi suhahtalevista pyöristä, autoista tai mopoista. Vastaantulevat ihmiset saattavat jännittää, mielialasta riippuen, samoin toiset koirat.
Tulee kivasti luokse myös ulkona kutsuttaessa. Se saattaa napata kaarnan tai kuivan lehden ja heitellä sitä, juosta perään ja heittää uudelleen.
Ja Cristal on hyvä tyttö syömään:)) Sen vatsa on ollut kunnossa, ei tunnu olevan herkkämahainen
Kynnet saa leikattua hienosti, tyttö kääntyy selälleen ja nauttii mani- ja pedikyyristään
Tyttö nukkuu yönsä lapsen lailla, hyvin ja sikeästi.

Ja mitä me vielä harjoitellaan
Hyppiminen. Cristal innostuu nuoren koiran tavoin kaikenlaisesta actionista ja silloin siitä tulee pomppupallo. Varsinkin ruoan laittaminen saa sen pomppimaan superpallon tavoin. Sitä harjoitellaan.
Ulkona ne vastaan tulevat ihmiset ja toiset koirat. Täällä seudulla se on haastavaa siksi, että täällä tulee niin vähän vastaantulijoita.
Sisäsiisteyttä harjoitellaan myös.
Harjoitellaan, ettei tarvitse reagoida ulkoota kuuluviin ääniin. Siinä on vähän vahtikoiran vikaa :)

Tästä näkee selkeästi, kumpi lista on pitempi, no tietenkin se taitavan koiran lista!
Valmis! Nyt vain odotellaan sitä Cristalin ikiomaa, maailman parasta loppuelämän kotia!! :)

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 4.9.2019)


Manolin

Manolin on pieni kadulta löydetty uros. Se on oikein sympaattinen ja söpö poika, joka hakeutuu ihmisen lähelle ja mielellään vähän pusutteleekin. Se vaikuttaa tarhalla ennemmin rauhalliselta kuin vilkkaalta. Manolin tulee hyvin juttuun toisten koirien kanssa, mutta saattaa kuitenkin vastata jos toinen koira rähisee sille.
Ikäarvio 3-4 vuotta, korkeus 31 cm.

Lisää kuvia ja videoita!  

© Auringonkoirat ry 2019