Auringonkoirat


Vierailemme tarhoilla ja olemme tavanneet jokaisen sivuillamme kotia etsivän koiran, mutta koirien luonteet saattavat muuttua jo tarhalla; esimerkiksi arka koira reipastuu ja saa itseluottamusta. Kotona koirat saattavat käyttäytyä hyvinkin erilailla.

Koiran iän arvioiminen on vaikeaa, joten koiran arvioidun iän ja todellisen iän välillä voi olla jopa useita vuosia.

Suurin osa koirista etsii kotia samanaikaisesti myös muista maista.

Kuvia Espanjasta, lokakuu 2018 >>

Kuvia Espanjasta, syyskuu 2018 >>

Kuvia Espanjasta, elokuu 2018 >>

Kuvia Espanjasta, heinäkuu 2018 >>

Kuvia Espanjasta, kesäkuu 2018 >>

Kuvia Espanjasta, toukokuu 2018 >>


Sasha

Sasha on pienehkö kiva narttu, joka löytyi tarhan porttiin sidottuna ennen viime kesää. Sen päässä oli iso patti, turvotusta, todennäköisesti jonkin iskun seurauksena. Patti on hiljalleen pienentynyt ja tällä hetkellä näkyy vielä pienenä rustoisen tuntuisena nappulana.
Sasha on hellyydenkipeä ja pitää ihmisistä ja voisi olla omiaan myös johonkin harrastukseen, sillä se on motivoitavissa ruualla. Toisten koirien kanssa Sasha tulee tarhalla hyvin toimeen, on tosin vähän tarkka ruuastaan. Se on asunut niin urosten kuin narttujenkin kanssa samassa häkissä.
Luonteeltaan Sasha vaikuttaa iloiselta ja energiseltä koiralta. Se on todennäköisesti bodeguero-mix, siihen viittaa myös sen into etsiä pikkujyrsijöitä koloista tarha-alueella.
Ikäarvio 3-4 vuotta, korkeus noin 46-48 cm.

Kotihoidossa Suomessa!

Kuulumisia ja kuvia kotihoidosta >>

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 8.12.2018)


Capi

Capi on galgouros, joka huostaanotettiin monen muun koiran kanssa huonoista oloista.
Se on erittäin ystävällinen ja rauhallisen oloinen koira, joka pitää ihmisistä ja haluaa läheisyyttä. Vaikuttaa että sillä ei ole sen kummempia pelkoja niin ihmisiä kuin muutakaan kohtaan. Hihnassa Capi kävelee hienosti ja vetämättä eikä tunnu pelkäävän liikennettä. Se ei reagoi vastaantuleviin koiriin vaikka ne haukkuisivat.
Capi tulee toisten koirien kanssa hyvin toimeen, mutta kissakotiin se ei sovi.
Tarhalla Capi on asunut sekä galgourosten että -narttujen kanssa samassa häkissä.
Koska se on aina elänyt koiralaumassa, olisi tärkeää että uudessa kodissa olisi myös koirakaveri, parhaiten sopisi tyttökoira joka ei ole ihan pikkuinen.
Ikäarvio tarhalla noin 3-4 vuotta.

Kotihoidossa Suomessa!

Kuulumisia kotihoidosta >>

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 8.12.2018)


Baco

Baco on nuori pieni löytökoirapoika. Se on luonteeltaan ystävällinen, vähän arahko alussa, mutta tutustuu nopeasti ja on sen jälkeen kiva. Baco on energiatasoltaan tyypillinen nuori koira, innostuu helposti ja riekkuu jos jotain tapahtuu. Baco ei oikeastaan hauku, vaan ääntelee kimeästi jos pelkää jotakin tai haluaa kiinnittää huomion itseensä. Baco tulee tarhalla hyvin toimeen toisten koirien kanssa.
Ikäarvio 1-2 vuotta, korkeus n. 39 cm.

Kotihoidossa Suomessa!

Kuulumisia kotihoidosta >>

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 8.12.2018)


Alba

Alba on pieni tyttökoira, joka joutui tarhalle iäkkään omistajansa kuoltua. Se on elänyt rauhallisessa kodissa, mutta tavannut myös lapsenlapsia - tarhalle sen kantoi noin 11-vuotias tyttö, joka tuntui tietävän koirasta vanhempiaan enemmän.
Alba on vielä hämillään tarhalle joutumisesta. Se tuntuu edelleen odottavan että sitä tullaan hakemaan, kurkkii tarhan ulkopuolelle. Vieraat ihmiset eivät sitä juuri kiinnosta, Alba arastelee ja tuntuu pelkäävän äkillisiä liikkeitä. Muutaman minuutin tutustumisen jälkeen sen kanssa pääsee jo rapsutteluväleihin.
Toisten koirien kanssa Alba tulee hyvin toimeen, se asuu tällä hetkellä nuoren Miken kanssa.
Rauhalliselle Alballe sopisi parhaiten rauhallinen koti.
Ikäarvio 6 vuotta, korkeus n. 30 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Mike

Mike on hyvin pienikokoinen, iloinen ja vikkelä pentu. Se otettiin talteen kuljeskelemasta, eikä omistajaa ole löytynyt.
Mike on hyvin vilkas ja nopealiikkeinen kaveri. Se on leikkisä kuten pennun kuuluukin, ei ole arka, tykkää ihmisistä ja tulee toisten koirien kanssa toimeen. Ruuastaan se on vähän tarkka.
Korkeus n. 25 cm, ikäarvio joulukuun alussa 8-9 kk.

Lisää kuvia ja videoita!


Sina

Sina on keskikokoinen tyttökoira, joka löydettiin kuljeskelemasta. Se oli huonossa kunnossa, iholla oli haavoja ja karvattomia alueita. Kunto on parantunut tarhalla vähitellen, mutta Sina on edelleen vähän resuisen näköinen ja todennäköisesti vaikuttaa ikäänsä vanhemmalta.
Sina on erittäin ystävällinen koira, vähän arahko ja varovainen alussa, mutta kiva ja rauhallinen. Se on tavannut tarhalla lapsiakin ja suhtautunut hyvin. Hihnakävely sujuu hyvin.
Toisten koirien kanssa Sina on sosiaalinen, mutta ruuastaan tarkka.
Ikäarvio n. 2 vuotta, korkeus n. 50 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Sabina

Sabina on hyvin kaunis keskikokoinen tyttökoira, jonka metsästäjä oli jättänyt perreralle. Hylkäämisen syytä ei tiedetä.
Se on nuori ja vielä hyvin aktiivinen ja energinen koira, jolle nenänkäyttö on mieluista. Sabina kulkee ympäriinsä nenä maassa haistellen.
Ihmisiä kohtaan Sabina on kiltti ja mukava, samoin toisia koiria kohtaan. Tarhalla se vaikuttaa hyvin sosiaaliselta.
Sabinalle sopisi aktiivinen koti, missä sille järjestettäisiin mahdollisuuksia tehdä hajutyöskentelyä ja missä liikutaan riittävästi.
Ikäarvio n. 1 vuosi, korkeus n. 53 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Cash

Cash on isokokoinen uros, joka oli jätetty perreralle. Siltä löytyi mikrosiru, ja sirurekisteristä paljastui nimeksi Cash. Liekö sitten nimettäessä ajateltu Johnny Cashia tai rahaa... Cash on sirutettu aikuisena ja syntymävuodeksi on laitettu 2014, mutta ehkä se on arvio, sillä mielestämme Cash voi olla vanhempi.
Cash on todella kivaluonteinen koira. Se on tarhalla rauhallinen ja ystävällinen, tulee toisten koirien kanssa hyvin toimeen ja leikkiikin pienempiensä kanssa.
Syntymäaika 6/2014 (voi olla vanhempi), korkeus n. 60 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Calita

Calita on pieni tyttökoira, joka on tullut löytökoirana tarhalle. Se on aktiivinen ja iloinen koira, jolla on energiaakin, mutta ei mahdottomasti. Aika nopeasti tyttö rauhoittuu kun on päässyt häkistä.
Calita on tosi mukava, ystävällinen ja hellyydenkipeä koira, se hakeutuu ihmisen lähelle siliteltäväksi. Toisten koirien kanssa ei ole ongelmia tarhalla, se leikkii mielellään.
Ikäarvio n. 2 vuotta, korkeus n. 43 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Enzo

Enzo on pieni uros, joka tuli tarhalle löytökoirana. Se oli alussa hyvinkin arka, mutta on vähitellen luottavaisempi. Se on suloinen poika joka hakee vieraaltakin ihmiseltä namin, mutta tutun ihmisen kanssa se on aivan eri koira, seurailee ja haluaa olla lähellä.
Toisten koirien kanssa Enzo tulee tarhalla toimeen, mutta arastelee niitä, varsinkin isoja koiralaumoja. Jos kaikki koirat ovat pihalla, ei Enzo halua tulla häkistään.
Enzo olisi tyytyväinen ainoana koirana, tai sitten koirakaverin olisi oltava rauhallinen ja kiltti.
Ikäarvio noin 3 vuotta, korkeus reilut 40 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Miri

Miri on pienehkö narttu, joka löytyi tarhan lähistöltä. Se oli hyväkuntoinen ja puhdas, mutta sillä ei ollut sirua eikä kukaan kysellyt sen perään.
Miri on iloinen pieni punkero, joka tulee tarhalla toisten koirien kanssa ongelmitta toimeen. Se ei arastele ihmisiä ja on hyvin ystävällinen. Miri tuntuu vähän stressaavan tarhalla ja höseltävän varsinkin juuri häkistä päästyään, mutta rauhoittuu kuitenkin hetken kuluttua.
Korkeus noin 40-45 cm, rakenteeltaan roteva. Ikäarvio tarhalla noin 3 vuotta.

Lisää kuvia ja videoita!


Osa

Osa näytti pörröiseltä karhunpennulta kun se löydettiin pentuna tieltä tarhan läheltä. Nimi Osa tarkoittaakin tyttökarhua. Osan vasen silmä oli poikkeava, joten voi olla että se on ollut syynä hylkäämiseen.
Osa on kasvanut tarhalla isokokoiseksi koiraksi, ja nyt vuoden iässä silmä poistettiin. Siinä oli synnynnäinen dermoidaalikysta, joka oli tuhonnut silmän rakenteen.
Osa on luonteeltaan fiksu, luottavainen, tasapainoinen eikä ole kauhean vilkas, vaikka vielä pentumaisesti käyttäytyykin. Se on ystävällinen kaikille ihmisille ja tulee tarhalla hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Kokemuksia ympäröivästä maailmasta on hyvin vähän, mutta Osa vaikuttaa koiralta joka hyväksyy uudet asiat aika mukavasti hetken katseltuaan.
Ennen eläinlääkärikäyntiä Osa pestiin ensimmäisen kerran sen elämässä, ja paksu turkki kuivattiin kuivaajalla. Sen jälkeen seurasi ensimmäinen automatka kaupunkiin, ensimmäinen kävely valjaissa ja hihnassa. Kaikki sujui paljon helpommin kuin olisi voinut odottaa.
Ulkonäön perusteella Osassa voisi olla jotain paimenkoiraa sekä laumanvartijaa. Laumanvartijan luonnetta ei tässä iässä tarhalla näy, mutta sen mahdollisuus pitää ottaa huomioon. Osan koti voisi sijaita maaseudulla tai omakotitalossa.
Osa on marras-joulukuun vaihteessa vähän yli vuoden ikäinen ja noin 60 cm korkea.

Lisää kuvia ja videoita!


Mailen

Mailen on hyvin kaunis isokokoinen narttu, joka tuli tarhalle perheen vietyä kaksi koiraansa perreralle. Toinen koirista, Mayra on jo adoptoitu. Kumpikin koirista on arka, joten ihan sisäkoirina tytöt tuskin ovat olleet.
Alussa koirat halusivat olla ainoastaan häkissään, taisi mennä kuukausi ennen kuin uskaltautuivat pihalle, vaikka häkin ovea pidettiinkin päivittäin auki.
Mailen on näistä kahdesta arempi. Se lymyilee kopissa jos ihmisiä on lähettyvillä, saattaa nopeasti pistäytyä hakemassa makupalan ja palaa takaisin. Ihmiset kuitenkin kiinnostavat sitä, ja kun viettää hetkisen häkissä, käy Mailen varovaisesti tutustumassa.
Mailen on hyvin kiltti ja ystävällinen niin isoja kuin pieniäkin ihmisiä kohtaan, samoin toisia koiria. Sitä on käytetty kävelyllä, se kävelee ihan kohtuullisesti hihnassa.
Mailenin kodin olisi sijaittava maaseutumaisen rauhallisella alueella. Perheessä olisi oltava koirakaveri ja koirakokemusta ennestään, sekä kärsivällisyyttä antaa Mailenin rohkaistua omassa tahdissaan. Aidattu piha olisi suotava, jotta ympäristöä voisi ottaa vähitellen haltuun.
Ikäarvio tarhalla noin 2 vuotta, korkeus vajaat 60 cm

Lisää kuvia ja videoita!


Poleo

Poleo on suurehko uros joka löydettiin samannäköisen nartun, Mentan, kanssa kuljeskelemasta. Koirat saattavat olla pentuesisaruksia. Ulkonäön perusteella perimässä on ainakin pointteria.
Poleo ja Menta ovat kumpikin hellyydenkipeitä hännänheiluttajia, hyvin ystävällisiä koiria jotka näyttävät ihmisille alistuvia eleitä. Poleo varsinkin hakeutuu lähelle rapsuteltavaksi.
Poleo on kaksikosta rauhallisempi ja väistyvämpi osapuoli, se antaa Mentan syödä ensin. Poleo leikkii tarhalla vain yhden toisen koiran, samankokoisen Tosco-uroksen kanssa, mutta tulee kaikkien kanssa toimeen.
Poleo on tosi mukava koira, jolle sopisi liikunnallinen koti rauhallisella alueella. Todennäköisesti se on aina elänyt toisen koiran kanssa, joten koiraseura on suotavaa. Poleon kodissa olisi oltava kärsivällisyyttä kaiken kotisivistyksen opettamiseen.
Ikäarvio tarhalla 2-3 vuotta, korkeus noin 60 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Menta

Menta on suurehko narttu joka löydettiin samannäköisen uroksen, Poleon, kanssa kuljeskelemasta. Koirat saattavat olla pentuesisaruksia. Ulkonäön perusteella perimässä on ainakin pointteria.
Menta ja Poleo ovat kumpikin hellyydenkipeitä hännänheiluttajia, hyvin ystävällisiä koiria jotka näyttävät ihmisille alistuvia eleitä.
Menta on kaksikossa voimakkaampi osapuoli, se syö ensin ja leikkii kaikkien muidenkin koirien kanssa tarhalla. Menta on muutenkin hyvin leikkisä, se rakastaa palloja ja leluja.
Menta on tosi mukava koira, jolle sopisi liikunnallinen koti rauhallisella alueella. Todennäköisesti se on aina elänyt toisen koiran kanssa, joten koiraseura on suotavaa. Mentan kodissa olisi oltava kärsivällisyyttä kaiken kotisivistyksen opettamiseen.
Ikäarvio tarhalla 2-3 vuotta, korkeus 55-60 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Lukas

Lukas on keskikokoinen nuori uros, jonka velipoika Mark on jo adoptoitu Suomeen. Lukas on viettänyt pentuaikansa tarhalla ja onkin siellä reipas ja rohkea, mutta ulkomaailmassa on varmasti vielä paljon totuteltavaa ja opittavaa.
Se on nyt vuoden ikäisenä vielä hyvin pentumainen ja leikkisä kaveri. Ihmisille Lukas on tosi ystävällinen ja kiva, haluaa rapsutuksia massuunsa. Myös toisten koirien kanssa se on ongelmaton, tulee tarhalla toimeen kaikkien kanssa.
Lukasille sopivin koti olisi liikunnallinen ja siellä olisi kärsivällisyyttä ja aikaa asioiden opettamiseen nuorelle koiralle.
Arvioitu syntymäaika 10/2017, korkeus noin 50 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Chase

Chase on pieni tyttökoira, yksi emänsä Manan kanssa löydetyistä pennuista.
Chase arasteli alussa ihmisiä, mutta on nyttemmin jo paljon rohkeampi. Se tulee katsomaan ihmistä, haistaa kättä, ja jos ihminen istuu maassa, se käy tökkimässä ja nyppimässä takaa ilkikurisena. Chase on hyvin leikkisä kuten puolivuotiaan kuuluukin, ja lelut ja maasta löydetyt tavarat saavat kyytiä.
Emän ja pentujen ulkonäön perusteella Chasen taustalla voisi olla ainakin bodegueroa, mutta todennäköisesti paljon muutakin. Chase on kaunis koira, joka tällä hetkellä ei oikein tiedä ollako pystykorva vai luppakorva, mutta näyttäisi että pystykorvainen tytöstä tulee.
Chase tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa. Koska se on tähän asti asunut aina toisten koirien kanssa, sen kotona olisi hyvä olla koiraseuraa. Toinen koira myös helpottaisi aran koiran kotiutumista.
Pelätessään tai kiihtyessään Chase usein haukkuu, mikä saattaa kerrostalossa häiritä.
Chase tarvitsee kodin, jossa on aikaa ja kärsivällisyyttä opettaa tarhalla kasvaneelle pennulle kotikoiran taidot.
Arvioitu syntymäaika 4/2018, korkeus puolen vuoden iässä reilut 40 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Odin

Odin on galgouros, joka huostaanotettiin huonoista oloista monen muun eläimen kanssa.
Sitä pidettiin puuhun sidottuna, koska sen kerrottiin joutuvan herkästi tappeluun toisten koirien kanssa. Tarhalla Odin on asunut enimmäkseen yksin. Todennäköisesti se on epävarma ja vähän pelokas muiden koirien suhteen ja siksi reagoi helposti haukkumalla tai murisemalla.
Ihmisiä kohtaan Odin on hyvin rakastava ja hellyydenkipeä.
Odin sopisi ainoaksi koiraksi mikäli yksinoloa ei ole paljon ja siihen opetettaisiin huolella. Se voisi sopia myös kiltin ja mukavan narttukoiran kaveriksi, mikäli totuttaminen maltettaisiin tehdä rauhassa ja kärsivällisesti, niin että luottamus syntyisi koirien välille.
Tarhan ikäarvio 2 vuotta.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 8.12.2018)


Klendy

Klendy on pieni uros, joka on arkuuden vuoksi haasteellinen ja tarvitsee osaavan kodin. Se jännittää vieraita ihmisiä eikä sitä saa lähestyä liian nopeasti. Klendy tarvitsee hetken aikaa katsellakseen ja varmistautuakseen että ihminen ei ole vaarallinen.
Tuttu ihminen voi koskea Klendyyn, se pitää rapsuttelusta.
Tarhalla Klendy asuu nartun kanssa ja se sopisikin parhaiten joko nartun seuraksi tai sitten ainoaksi koiraksi.
Klendyn perheellä on oltava koirakokemusta, eikä Klendy sovellu lapsiperheeseen.
Klendy on aikuinen uros, ikäarvio saadaan myöhemmin.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 8.12.2018)


Tosco

Tosco on isokokoinen pointteri-mixiltä näyttävä uros, joka löydettiin kuljeskelemasta. Se on mukava ja ystävällinen koira. Se asuu tarhalla kahden nartun kanssa samassa häkissä ja vaikuttaa sosiaaliselta ja mutkattomalta.
Tosco on leishmania-positiivinen ja sen vuoksi lääkityksellä. Mitään oireita ei ole.
Arvioitu syntymäaika 7/2015, korkeus 61 cm.

Päivitys 11.4.: Toscon positiivinen leishmania-testi osoittautui virhetulokseksi. Tarkemmissa testeissä Tosco on ollut negatiivinen ja kaikki veriarvot ovat normaalit.

Lisää kuvia ja videoita!


Suro

Suro joutui tarhalle useamman muun koiran kanssa omistajan kuoltua. Se on mukava ja rauhallinen keskikokoinen uros, joka tulee toisten koirien kanssa hyvin toimeen. Ihmisille Suro on ystävällinen ja pitää rapsutuksista. Suro ei kuitenkaan ole koira joka ryntää vieraan ihmisen luokse, vaan on ennemmin vähän harkitsevaisen oloinen.
Ikäarvio 2-3 vuotta, korkeus n. 50 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 19.6.2018)


Kicho

Kicho on nuori keskikokoinen uros, joka löydettiin kuljeskelemasta. Se päätyi adoptiotarhalle tappotarhan kautta. Kicho on vilkas ja energinen kaveri, leikkisä ja hyvä toisten koirien kanssa. Se kävelee hyvin hihnassa. Ihmisiä kohtaan Kicho on ystävällinen. Kichossa on ulkonäön perusteella jotakin ajavaa koiraa, mutta sitä onko minkä verran metsästysviettiä ei tarhaoloissa pystytä sanomaan.
Ikäarvio noin 1 vuosi, korkeus n. 50 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Laya

Laya on keskikokoinen narttu, joka löytyi juoksentelemasta päämäärättömästi tarhan läheltä. Auton ovea avattaessa se ei miettinyt kahta kertaa vaan hyppäsi sisään. Layan arveltiin karanneen, mutta omistajaa ei koskaan löytynyt.
Laya on hyvin energinen tyttö, joka tulee tarhalla toisten koirien kanssa hyvin toimeen. Se on asunut itseään pienempien koirien kanssa, ja vaikuttaa ikävöivän seuraa kun kaveri saa kodin ja lähtee. Layan kodissa olisikin hyvä olla koiraseuraa. Vaikka Laya on energinen, se tulee mielellään ihmisen luo hyvänä pidettäväksi. Silmät sulkeutuvat kun rapsutetaan, silloin Laya nauttii aivan hiljaa.
Layan aiemmat veritestit olivat negatiiviset, mutta maaliskuun alussa 2017 otettu testi oli positiivinen. Arvot ovat lievät, juuri ja juuri positiivisen puolella, ja hoidoksi on aloitettu allopurinoli. Mitään oireita Layalla ei ole. Arvioitu syntymäaika 8/2014, paino 20 kg.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 20.11.2017)


Amigo

Amigo on keskikokoinen kadulta löydetty uros. Se oli tullessaan hyvin laiha, mutta on vähitellen saanut jo painoa. Amigo on oikein mukavaluonteinen ja ystävällinen poika, joka on tarhalla sosiaalinen toisten koirien kanssa yhtä urosta lukuunottamatta. Häkissä Amigo on siisti. Arvioitu syntymäaika 6/2015, korkeus n. 60 cm.

Lokakuussa 2017 Amigo todettiin leishmania-positiiviseksi ja aloitettiin lääkitys.

Lisää kuvia!


Sisi

Sisi on pieni narttu, joka tuli tarhalle useamman muun koiran kanssa. Se on hyvin arka. Jos vieras ihminen lähestyy Sisiä, Sisi ei irrota katsettaan hetkeksikään ja haukkuu lakkaamatta. Sisi on hyvin kaunis koira. Se ei ole tottunut kosketukseen eikä hellyydenosoituksiin, eikä oikein tiedä mitä odottaa ihmiseltä. Kuitenkin jos sen saa syliin, se on hyvin suloinen ja varmasti oppii nauttimaan ihmisen seurasta. Toisten koirien kanssa Sisillä ei ole minkäänlaisia ongelmia. Arvioitu syntymäaika 2/2015, korkeus reilut 40 cm.

Lisää kuvia!


Suarli

Suarli on pieni uros, joka hylättiin samasta paikasta Salman, Sallyn ja Sisin kanssa. Suarli on vähän arka, erityisesti pelkää nopeita liikkeitä. Suarli pitää kovasti vedestä, se käy tarhalla olevassa koirien altaassa kastautumassa, ja jos ei ole allasta käytettävissä se menee juomakuppiinsa. Hihnakävely on Suarlista vielä pelottavaa. Toisten koirien kanssa Suarli tulee ongelmitta toimeen. Se on häkissä rauhallinen ja hiljainen, mutta kun näkee ihmisiä, haukkuu paljon, ilmeisesti hakee huomiota. Arvioitu syntymäaika 7/2014, korkeus n. 42 cm.

Lisää kuvia! (päivitetty 19.6.2018)
VARATUT KOIRATAxel VARATTU!

Axel on pieni uros, joka haettiin kotoaan perreralle muutaman muun koiran kanssa perheensä pyynnöstä. He eivät kuulemma enää halunneet pitää koiria.
Axel on mitä ihanin poika. Se vaikuttaa aika rauhalliselta ja on ehkä pikkuisen varovainen uusien ihmisten seurassa. Axel on erittäin ystävällinen ja hellyydenkipeä, haluaa seurustella. Häkissä Axel yrittää olla siisti ja tekee pitkät pissat kun pääsee ulos. Toisten koirien kanssa sillä ei näytä olevan ongelmia, se asuu tällä hetkellä yhdessä samasta perheestä tulleen Alman kanssa.
Ikäarvio noin 2 vuotta, korkeus vajaat 40 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Bota VARATTU!

Bota on pieni kaunis narttu, joka vietiin perreralle yhdessä toisen samannäköisen koiran Botonin kanssa. Viejäperhe kertoi että koirat oli joku jättänyt heidän pihaansa. Koirat pääsivät adoptiotarhalle.
Bota on vasta vähän aikaa tarhalla oltuaan vielä pikkuisen arka, mutta hyvin iloinen ja vikkelä tyttö. Se tulee tutustumaan vieraisiin ihmisiin ja viihtyy tutun ihmisen sylissä.
Bota ja Boton asuvat tällä hetkellä kahdestaan ja tulevat erinomaisesti toimeen.
Ikäarvio tarhalla vajaa vuosi, korkeus noin 35 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Dina VARATTU!

Dina joutui tarhalle perheen saatua häädön talostaan. Jonkin aikaa odotettiin josko ottaisivat Dinan vielä itselleen, mutta lopulta jouduttiin uuden kodin etsintään.
Dina on paimenkoira-tyyppinen kaunis tyttökoira. Se on tosi mukavan ja fiksun oloinen pentu. Kun sen kanssa seurustelee hetken, tuntuu se kysyvän että voisinko alkaa koiraksesi. Seurailee ja pitää kontaktia, isännän tai emännän tarve on selkeä. Dina on vielä pentu, ja varmasti sillä on kaikki pennun kujeet, mutta kovin rajulta tai villiltä se ei tarhalla vaikuta. Dina asuu samassa häkissä toisen pennun kanssa, tulee hyvin toimeen, mutta ruuastaan on jonkin verran tarkka.
Dina sopisi liikkuvalle ihmiselle, jolla on kokemusta paimenkoirista ennestään.
Ikäarvio maaliskuun lopulla 7-8 kk.

Lisää kuvia ja videoita! (Päivitetty 24.11.2018)


Nuka VARATTU!

Nuka on pienehkö tyttökoira, joka löydettiin hylättynä huoltoasemalta Murciasta ja on nyt kotihoidossa Espanjassa. Nukasta voisi sanoa että se on itse lempeys, pitää lapsista, koirista, kissoista, kaikista.
Se kävelee hihnassa hyvin ja matkustaa autossa rauhallisena.
Nukan veritesteistä löydettiin anaplasmoosi ja ehrlichia, jotka on hoidettu antibiootein. Kylkiluussa on patti, josta otettiin steriloinnin yhteydessä koepala, ja se oli pelkkää rustokudosta, ehkä jonkin iskun seurauksena.
Ikäarvio 2-3 vuotta, korkeus noin 43 cm, paino vähän pulskana 13 kg.

Lisää kuvia ja videoita!  

© Auringonkoirat ry 2018