Auringonkoirat


Vierailemme tarhoilla ja olemme tavanneet jokaisen sivuillamme kotia etsivän koiran, mutta koirien luonteet saattavat muuttua jo tarhalla; esimerkiksi arka koira reipastuu ja saa itseluottamusta. Kotona koirat saattavat käyttäytyä hyvinkin erilailla.

Koiran iän arvioiminen on vaikeaa, joten koiran arvioidun iän ja todellisen iän välillä voi olla jopa useita vuosia.

Suurin osa koirista etsii kotia samanaikaisesti myös muista maista.

Kuvia Espanjasta, joulukuu 2018 >>

Kuvia Espanjasta, marraskuu 2018 >>

Kuvia Espanjasta, lokakuu 2018 >>

Kuvia Espanjasta, syyskuu 2018 >>

Kuvia Espanjasta, elokuu 2018 >>

Kuvia Espanjasta, heinäkuu 2018 >>

Kuvia Espanjasta, kesäkuu 2018 >>

Kuvia Espanjasta, toukokuu 2018 >>


Mailen

Mailen on hyvin kaunis isokokoinen narttu, joka tuli tarhalle perheen vietyä kaksi koiraansa perreralle. Toinen koirista, Mayra on jo adoptoitu. Kumpikin koirista on arka, joten ihan sisäkoirina tytöt tuskin ovat olleet.
Alussa koirat halusivat olla ainoastaan häkissään, taisi mennä kuukausi ennen kuin uskaltautuivat pihalle, vaikka häkin ovea pidettiinkin päivittäin auki.
Mailen on näistä kahdesta arempi. Se lymyilee kopissa jos ihmisiä on lähettyvillä, saattaa nopeasti pistäytyä hakemassa makupalan ja palaa takaisin. Ihmiset kuitenkin kiinnostavat sitä, ja kun viettää hetkisen häkissä, käy Mailen varovaisesti tutustumassa.
Mailen on hyvin kiltti ja ystävällinen niin isoja kuin pieniäkin ihmisiä kohtaan, samoin toisia koiria. Sitä on käytetty kävelyllä, se kävelee ihan kohtuullisesti hihnassa.
Mailenin kodin olisi sijaittava maaseutumaisen rauhallisella alueella. Perheessä olisi oltava koirakaveri ja koirakokemusta ennestään, sekä kärsivällisyyttä antaa Mailenin rohkaistua omassa tahdissaan. Aidattu piha olisi suotava, jotta ympäristöä voisi ottaa vähitellen haltuun.
Ikäarvio tarhalla noin 2 vuotta, korkeus vajaat 60 cm

Kotihoidossa Suomessa!

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 4.1.2019)


Dogui

Dogui on pikkuinen poikakoira, jonka poliisi toi löytökoirana tarhalle.
Sillä on jaloissa haavoja, ehkä toisen koiran puremista, mutta näyttäisi että ovat jo hyvin paranemassa. Se on hyvin laiha ja on saattanut olla omillaan jo jonkin aikaa.
Dogui on suloinen ja ihana pikkukoira, joka haluaa vain olla sylissä. Hapsuineen se on hauskannäköinen pikkumies.
Tässä vaiheessa Dogui on vielä vähän epävarma tarhalla ja arastelee muita koiria, mikä on ymmärrettävää jos sillä on huonoja kokemuksia.
Ikäarvio 1-2 vuotta, korkeus noin 30 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Alana

Alana on nuori keskikokoinen narttu, jonka perhe jätti tarhalle toisen samanikäisen koiran, Alanin kanssa. Koirat ovat todennäköisesti sisarukset.
Alana on pentumaisen energinen ja vauhdikas, mutta aavistuksen rauhallisempi kuin veljensä. Se hakeutuu enemmän ihmisen luokse.
Alana on hyvin ystävällinen ja kiltti, ja tulee tarhalla hyvin toimeen toisten koirien kanssa.
Ikäarvio helmikuun alussa alle vuosi, korkeus noin 47 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Alan

Alan on keskikokoinen nuori uros, jonka perhe jätti perreralle yhdessä toisen koiran, Alanan kanssa. Koirat ovat samanikäisiä ja ovat todennäköisesti sisaruksia.
Alan on ystävällinen ja kiltti poika, jolla on paljon energiaa, se juoksee ja leikkii aina kun on mahdollisuus. Se tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa. Ikäarvio alle 1 vuosi, korkeus vajaat 50 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Chela

Chela on bretonin tyyppinen pienehkö narttu, jonka perhe jätti tarhalle.
Se on hyvin aktiivinen ja energinen koira, joka on ihmisiä kohtaan oikein ystävällinen ja turhan nöyrä. Chela heittäytyy varmuuden vuoksi maahan, kun tulee luokse.
Tarhalla Chela asuu kahden muun koiran kanssa samassa häkissä ja tulee hyvin toimeen.
Chelalle sopisi aktiivisesti lenkkeilevä perhe, ja sille olisi hyvä tarjota muutakin puuhaa, esimerkiksi nenätyöskentelyä.
Ikäarvio 3-4 vuotta, korkeus 40-45 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Bolt

Bolt on pieni uros, joka tuli tarhalle löytökoirana. Se on nuori ja vikkelä, iloinen poika. Bolt vaikuttaa reippaalta koiralta joka ei arastele ihmisiä. Vaikka vauhtia ja energiaa riittää, rauhoittuu Bolt syliin ja viipyy siinä mielellään. Toisten koirien kanssa tarhalla ei Boltilla ole ongelmia, se tulee hyvin toimeen.
Ikäarvio noin 1,5 vuotta, korkeus noin 32 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Manoli

Manoli on hyvin sympaattinen, jo vähän vanhempi pieni tyttökoira, joka oli hylätty tyhjään taloon koirakavereidensa kanssa.
Se on kiva, ystävällinen ja rauhallinen koira, joka on mielellään rapsuteltavana, mutta viihtyy myös itsekseen. Tarhalla Manoli ei hauku.
Manoli tulee tarhalla hienosti toimeen toisten koirien kanssa, mutta ei juuri innostu leikkimään.
Ikäarvio noin 8 vuotta.

Lisää kuvia ja videoita!


Enza

Enza on pieni tyttökoira, joka oli löytäjien mukaan ilmestynyt talon pihalle parin muun koiran kanssa. Se oli tullessaan arka, mutta on reipastunut nopeaan tahtiin ja tulee varovaisesti vieraankin ihmisen syliin. Enza innostuu ja riemastuu saamastaan huomiosta, hakee kontaktia ja tulee luokse ja on oikein ystävällinen.
Tarhalla Enza on sosiaalinen toisten koirien seurassa.
Enzan hampaistossa on kulumia, jotka ovat voineet syntyä jonkin kovan, esimerkiksi häkin kaltereiden puremisesta.
Ikäarvio 3-4 vuotta.

Lisää kuvia ja videoita!


Pati

Pati-poika löydettiin kuljeskelemasta. Se on hauskannäköinen kaveri lyhyine jalkoineen ja luonteeltaan myös hauska. Iloinen, vauhdikas ja innokas veikko, joka kellahtaa ihmisen edessä selälleen rapsutuksia hakemaan.
Pati on vain noin 36 cm korkea, mutta on roteva eikä vaikuta pikkukoiralta. Ikäarvio tarhalla noin 2 vuotta.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 4.2.2019)


Luna

Luna on mukava mummoikäinen tyttökoira, jonka perhe toimitti tarhalle muuton vuoksi, eivät kuulemma voineet ottaa Lunaa mukaan.
Luna on reipas ja ihmisistä pitävä koira, joka on elänyt uroskoiran kanssa aiemmin. Tarhalla se hieman pelkää toisia koiria, tai on vielä varovainen.
Lunan vanha koti sijaitsi kerrostalossa, ja perhe kertoi että Luna oli sisäsiisti eikä haukkunut paljon.
Lunan kerrotaan olevan 10-vuotias. Korkeus noin 30 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 4.2.2019)


Cash

Cash on isokokoinen uros, joka oli jätetty perreralle. Siltä löytyi mikrosiru, ja sirurekisteristä paljastui nimeksi Cash. Liekö sitten nimettäessä ajateltu Johnny Cashia tai rahaa... Cash on sirutettu aikuisena ja syntymävuodeksi on laitettu 2014, mutta ehkä se on arvio, sillä mielestämme Cash voi olla vanhempi.
Cash on todella kivaluonteinen koira. Se on tarhalla rauhallinen ja ystävällinen, tulee toisten koirien kanssa hyvin toimeen ja leikkiikin pienempiensä kanssa.
Syntymäaika 6/2014 (voi olla vanhempi), korkeus n. 60 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 26.1.2019)


Enzo

Enzo on pieni uros, joka tuli tarhalle löytökoirana. Se oli alussa hyvinkin arka, mutta on vähitellen luottavaisempi. Se on suloinen poika joka hakee vieraaltakin ihmiseltä namin, mutta tutun ihmisen kanssa se on aivan eri koira, seurailee ja haluaa olla lähellä.
Toisten koirien kanssa Enzo tulee tarhalla toimeen, mutta arastelee niitä, varsinkin isoja koiralaumoja. Jos kaikki koirat ovat pihalla, ei Enzo halua tulla häkistään.
Enzo olisi tyytyväinen ainoana koirana, tai sitten koirakaverin olisi oltava rauhallinen ja kiltti.
Ikäarvio noin 3 vuotta, korkeus reilut 40 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 4.1.2019)


Osa

Osa näytti pörröiseltä karhunpennulta kun se löydettiin pentuna tieltä tarhan läheltä. Nimi Osa tarkoittaakin tyttökarhua. Osan vasen silmä oli poikkeava, joten voi olla että se on ollut syynä hylkäämiseen.
Osa on kasvanut tarhalla isokokoiseksi koiraksi, ja nyt vuoden iässä silmä poistettiin. Siinä oli synnynnäinen dermoidaalikysta, joka oli tuhonnut silmän rakenteen.
Osa on luonteeltaan fiksu, luottavainen, tasapainoinen eikä ole kauhean vilkas, vaikka vielä pentumaisesti käyttäytyykin. Se on ystävällinen kaikille ihmisille ja tulee tarhalla hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Kokemuksia ympäröivästä maailmasta on hyvin vähän, mutta Osa vaikuttaa koiralta joka hyväksyy uudet asiat aika mukavasti hetken katseltuaan.
Ennen eläinlääkärikäyntiä Osa pestiin ensimmäisen kerran sen elämässä, ja paksu turkki kuivattiin kuivaajalla. Sen jälkeen seurasi ensimmäinen automatka kaupunkiin, ensimmäinen kävely valjaissa ja hihnassa. Kaikki sujui paljon helpommin kuin olisi voinut odottaa.
Ulkonäön perusteella Osassa voisi olla jotain paimenkoiraa sekä laumanvartijaa. Laumanvartijan luonnetta ei tässä iässä tarhalla näy, mutta sen mahdollisuus pitää ottaa huomioon. Osan koti voisi sijaita maaseudulla tai omakotitalossa.
Osa on marras-joulukuun vaihteessa vähän yli vuoden ikäinen ja noin 60 cm korkea.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 26.1.2019)


Poleo

Poleo on suurehko uros joka löydettiin samannäköisen nartun, Mentan, kanssa kuljeskelemasta. Koirat saattavat olla pentuesisaruksia. Ulkonäön perusteella perimässä on ainakin pointteria.
Poleo ja Menta ovat kumpikin hellyydenkipeitä hännänheiluttajia, hyvin ystävällisiä koiria jotka näyttävät ihmisille alistuvia eleitä. Poleo varsinkin hakeutuu lähelle rapsuteltavaksi.
Poleo on kaksikosta rauhallisempi ja väistyvämpi osapuoli, se antaa Mentan syödä ensin. Poleo leikkii tarhalla vain yhden toisen koiran, samankokoisen Tosco-uroksen kanssa, mutta tulee kaikkien kanssa toimeen.
Poleo on tosi mukava koira, jolle sopisi liikunnallinen koti rauhallisella alueella. Todennäköisesti se on aina elänyt toisen koiran kanssa, joten koiraseura on suotavaa. Poleon kodissa olisi oltava kärsivällisyyttä kaiken kotisivistyksen opettamiseen.
Ikäarvio tarhalla 2-3 vuotta, korkeus noin 60 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Menta

Menta on suurehko narttu joka löydettiin samannäköisen uroksen, Poleon, kanssa kuljeskelemasta. Koirat saattavat olla pentuesisaruksia. Ulkonäön perusteella perimässä on ainakin pointteria.
Menta ja Poleo ovat kumpikin hellyydenkipeitä hännänheiluttajia, hyvin ystävällisiä koiria jotka näyttävät ihmisille alistuvia eleitä.
Menta on kaksikossa voimakkaampi osapuoli, se syö ensin ja leikkii kaikkien muidenkin koirien kanssa tarhalla. Menta on muutenkin hyvin leikkisä, se rakastaa palloja ja leluja.
Menta on tosi mukava koira, jolle sopisi liikunnallinen koti rauhallisella alueella. Todennäköisesti se on aina elänyt toisen koiran kanssa, joten koiraseura on suotavaa. Mentan kodissa olisi oltava kärsivällisyyttä kaiken kotisivistyksen opettamiseen.
Ikäarvio tarhalla 2-3 vuotta, korkeus 55-60 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Odin

Odin on galgouros, joka huostaanotettiin huonoista oloista monen muun eläimen kanssa.
Sitä pidettiin puuhun sidottuna, koska sen kerrottiin joutuvan herkästi tappeluun toisten koirien kanssa. Tarhalla Odin on asunut enimmäkseen yksin. Todennäköisesti se on epävarma ja vähän pelokas muiden koirien suhteen ja siksi reagoi helposti haukkumalla tai murisemalla.
Ihmisiä kohtaan Odin on hyvin rakastava ja hellyydenkipeä.
Odin sopisi ainoaksi koiraksi mikäli yksinoloa ei ole paljon ja siihen opetettaisiin huolella. Se voisi sopia myös kiltin ja mukavan narttukoiran kaveriksi, mikäli totuttaminen maltettaisiin tehdä rauhassa ja kärsivällisesti, niin että luottamus syntyisi koirien välille.
Tarhan ikäarvio 2 vuotta.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 26.1.2019)


Klendy

Klendy on pieni uros, joka on arkuuden vuoksi haasteellinen ja tarvitsee osaavan kodin. Se jännittää vieraita ihmisiä eikä sitä saa lähestyä liian nopeasti. Klendy tarvitsee hetken aikaa katsellakseen ja varmistautuakseen että ihminen ei ole vaarallinen.
Tuttu ihminen voi koskea Klendyyn, se pitää rapsuttelusta.
Tarhalla Klendy asuu nartun kanssa ja se sopisikin parhaiten joko nartun seuraksi tai sitten ainoaksi koiraksi.
Klendyn perheellä on oltava koirakokemusta, eikä Klendy sovellu lapsiperheeseen.
Klendy on aikuinen uros, ikäarvio 3-4 vuotta.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 26.1.2019)


Kicho

Kicho on nuori keskikokoinen uros, joka löydettiin kuljeskelemasta. Se päätyi adoptiotarhalle tappotarhan kautta. Kicho on vilkas ja energinen kaveri, leikkisä ja hyvä toisten koirien kanssa. Se kävelee hyvin hihnassa. Ihmisiä kohtaan Kicho on ystävällinen. Kichossa on ulkonäön perusteella jotakin ajavaa koiraa, mutta sitä onko minkä verran metsästysviettiä ei tarhaoloissa pystytä sanomaan.
Ikäarvio noin 1 vuosi, korkeus n. 50 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 19.12.2018)


Belma

Belma on keskikokoinen narttu, joka tuli tarhalle löytökoirana. Se on hyvin ystävällinen ihmisille ja sosiaalinen koirien seurassa. Belma on selvästikin sielultaan laumakoira, joka ei liiemmin sooloile. Tullessaan tarhalle se oli hyvin reipas, mutta oltuaan muutaman päivän arempien koirien kanssa samassa häkissä se alkoi pakoilla ihmisiä ja peesailla kavereitaan kaikessa muussakin. Kavereiden rohkaistuessa Belmakin on taas muuttunut rohkeammaksi.
Sosiaalisena ja laumaan mukautuvaisena koirana Belma onkin tosi hyvä kaveri koiralle kuin koiralle, ja koirakaverin se kotiinsa tarviikin.
Ikäarvio tarhalla 2-3 vuotta, mutta voi olla vanhempikin. Korkeus noin 60 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 4.2.2018)


Laya

Laya on keskikokoinen narttu, joka löytyi juoksentelemasta päämäärättömästi tarhan läheltä. Auton ovea avattaessa se ei miettinyt kahta kertaa vaan hyppäsi sisään. Layan arveltiin karanneen, mutta omistajaa ei koskaan löytynyt.
Laya on hyvin energinen tyttö, joka tulee tarhalla toisten koirien kanssa hyvin toimeen. Se on asunut itseään pienempien koirien kanssa, ja vaikuttaa ikävöivän seuraa kun kaveri saa kodin ja lähtee. Layan kodissa olisikin hyvä olla koiraseuraa. Vaikka Laya on energinen, se tulee mielellään ihmisen luo hyvänä pidettäväksi. Silmät sulkeutuvat kun rapsutetaan, silloin Laya nauttii aivan hiljaa.
Layan aiemmat veritestit olivat negatiiviset, mutta maaliskuun alussa 2017 otettu testi oli positiivinen. Arvot ovat lievät, juuri ja juuri positiivisen puolella, ja hoidoksi on aloitettu allopurinoli. Mitään oireita Layalla ei ole. Arvioitu syntymäaika 8/2014, paino 20 kg.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 20.11.2017)


Amigo

Amigo on keskikokoinen kadulta löydetty uros. Se oli tullessaan hyvin laiha, mutta on vähitellen saanut jo painoa. Amigo on oikein mukavaluonteinen ja ystävällinen poika, joka on tarhalla sosiaalinen toisten koirien kanssa yhtä urosta lukuunottamatta. Häkissä Amigo on siisti. Arvioitu syntymäaika 6/2015, korkeus n. 60 cm.

Lokakuussa 2017 Amigo todettiin leishmania-positiiviseksi ja aloitettiin lääkitys.

Lisää kuvia!


Sisi

Sisi on pieni narttu, joka tuli tarhalle useamman muun koiran kanssa. Se on hyvin arka. Jos vieras ihminen lähestyy Sisiä, Sisi ei irrota katsettaan hetkeksikään ja haukkuu lakkaamatta. Sisi on hyvin kaunis koira. Se ei ole tottunut kosketukseen eikä hellyydenosoituksiin, eikä oikein tiedä mitä odottaa ihmiseltä. Kuitenkin jos sen saa syliin, se on hyvin suloinen ja varmasti oppii nauttimaan ihmisen seurasta. Toisten koirien kanssa Sisillä ei ole minkäänlaisia ongelmia. Arvioitu syntymäaika 2/2015, korkeus reilut 40 cm.

Lisää kuvia!


Suarli

Suarli on pieni uros, joka hylättiin samasta paikasta Salman, Sallyn ja Sisin kanssa. Suarli on vähän arka, erityisesti pelkää nopeita liikkeitä. Suarli pitää kovasti vedestä, se käy tarhalla olevassa koirien altaassa kastautumassa, ja jos ei ole allasta käytettävissä se menee juomakuppiinsa. Hihnakävely on Suarlista vielä pelottavaa. Toisten koirien kanssa Suarli tulee ongelmitta toimeen. Se on häkissä rauhallinen ja hiljainen, mutta kun näkee ihmisiä, haukkuu paljon, ilmeisesti hakee huomiota. Arvioitu syntymäaika 7/2014, korkeus n. 42 cm.

Lisää kuvia! (päivitetty 19.6.2018)
VARATUT KOIRATAkira VARATTU!

Akira on keskikokoinen narttu, joka jätettiin tarhan parkkipaikalle. Jättäjät sulkivat portin jotta Akira ei päässyt perään ja kaasuttivat pois.
Akira on tosi mukava ja kiltti koira. Se on alussa peloissaan tarhalla ja vähän arastelee muita koiria, mutta vaikuttaa sosiaaliselta.
Akira on kaunis, hyväkuntoinen ja hyvin hoidettu koira. Se on mielellään ihmisen seurassa ja näyttää osaavan ainakin istua, mennä maahan ja antavan tassua pyynnöstä.
Akira on nuori koira, mutta ei ole ainakaan tällä hetkellä kovin vilkkaan tai energisen oloinen.
Ikäarvio 1-2 vuotta, korkeus noin 55 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Grey VARATTU!

Grey on pieni nuori uros, joka joutui tarhalle iäkkään omistajansa kunnon huononnuttua. Ollakseen ollut kotikoirana Grey on yllättävän arka, mutta reipastuu tarhalla vähitellen. Oltuaan tarhalla pari viikkoa se vielä pakenee vieraita ihmisiä, eikä anna koskea. Koirien hoitaja voi jo ottaa Greyn kiinni ja syliin tarvittaessa.
Grey on ikänsä mukaisesti aktiivinen poika. Se leikkii paljon toisten pienten koirien kanssa ja tulee hyvin juttuun.
Ikäarvio 1 vuosi, korkeus noin 30 cm.

Päivitys 25.1.2019:
Grey on muuttunut tarhalla lyhyessä ajassa täysin. Enää ei pelota, ja Grey onkin mitä suloisin ja reippain pikkukoira, joka hakeutuu luokse rapsuteltavaksi. Grey tykkää palloleikeistä ja leikkii myös paljon muiden koirien kanssa.

Lisää kuvia ja videoita!


Mickey VARATTU!

Mickey on pienehkö poikakoira, jonka tarhalle tuojat kertoivat löytäneensä. Se on nuori ja touhukas koira, joka on innoissaan tutustumassa uusiin kavereihin tarhalla ja mennä viipottaa niin että kuvaaminen on vaikeaa.
Mickey on hyvin ystävällinen ihmisille ja myös toisille koirille tarhalla.
Se on reipas eikä tunnu arastelevan mitään. Ikänsä mukaisesti Mickey on energinen ja aktiivinen.
Ikäarvio 1 vuosi, korkeus reilut 40 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Nalu VARATTU!

Nalu on narttupentu, joka löydettiin kuljeskelemasta. Se on oikein mukava ja kauniisti kehittynyt pentu, joka ei vaikuta tarhalla aralta. Nalu suhtautuu ihmisiin ystävällisesti, pitää rapsutuksista, mutta leikkiminen on ykkösjuttu tässä iässä. Lelu suussa Nalu viipottaa korvat lepattaen pitkin pihaa. Nalu asuu tarhalla samassa häkissä nuoremman pennun kanssa, ja koirat leikkivät paljon hippaa kun ovat pihalla.
Ulkonäön perusteella Nalussa voisi olla jotain metsästyskoirarotua, mutta nyt puolen vuoden iässä ja tarhaoloissa ei mahdollisesta metsästysvietistä voi sanoa mitään.
Hampaiston perusteella Nalu on tammikuun -19 lopulla puolen vuoden ikäinen. Se tulee kasvamaan vielä vähän, mutta jäänee keskikokoiseksi. Korkeus on nyt noin 41 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Ringo VARATTU!

Ringo on pieni urospentu, joka oli yön aikana sidottu kiinni tarhan portille noin 3 kk ikäisenä.
Se on varsin hulvaton nuorimies, joka häkistä päästyään juoksee paksuilla töppöjaloillaan vauhdilla ja innolla, paikallaan ei malttaisi pysyä yhtään. Hetken vapaana oltuaan Ringo kyllä osaa vähän rauhoittuakin.
Ringo rakastaa ihmisiä ja haluaa seurustella. Se rakastaa myös muita koiria ja leikkii tarhalla kaikenkokoisten ja -ikäisten kanssa.
Tarhalla Ringo on hyvin reipas ja arastelematon.
Ikäarvio 4 kk, korkeus tässä iässä 25-30 cm, ei kasva korkeaksi.

Lisää kuvia ja videoita!


Rinty VARATTU!

Rinty on kaunis pieni poikakoira, joka joutui tarhalle kun iäkäs omistaja ei enää pystynyt huolehtimaan siitä.
Vastatulleena Rinty on vielä huolissaan, säikkyy tarhan kovia ääniä ja odottelee että tullaan noutamaan kotiin.
Omistaja oli kertonut että Rinty on kotona sisäsiisti eikä hauku.
Rinty vaikuttaa tosi kivalta koiralta. Se on vähän varovainen oudossa paikassa, mutta hyvin ystävällinen ja tulee hakemaan rapsutuksia. Tarhalla Rinty asuu useamman koiran kanssa yhdessä ja tulee juttuun.
Ikäarvio 5 vuotta, korkeus noin 39 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 26.1.2019)


Sina VARATTU!

Sina on keskikokoinen tyttökoira, joka löydettiin kuljeskelemasta. Se oli huonossa kunnossa, iholla oli haavoja ja karvattomia alueita. Kunto on parantunut tarhalla vähitellen, mutta Sina on edelleen vähän resuisen näköinen ja todennäköisesti vaikuttaa ikäänsä vanhemmalta.
Sina on erittäin ystävällinen koira, vähän arahko ja varovainen alussa, mutta kiva ja rauhallinen. Se on tavannut tarhalla lapsiakin ja suhtautunut hyvin. Hihnakävely sujuu hyvin.
Toisten koirien kanssa Sina on sosiaalinen, mutta ruuastaan tarkka.
Ikäarvio n. 2 vuotta, korkeus n. 50 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Zeus VARATTU!

Zeus on seniori-ikäinen cockerspanieliuros, joka hylättiin tarhalle, koska perheen ottama uusi koira hyökkäili sen päälle.
Zeus on tarhalla vaisu. Se oleskelee kopissa, eikä tule ensin ulos kun häkkiin menee. Kun on vähän aikaa rapsutellut kopin oviaukolla katselevaa Zeusia, astelee se luokse. Zeusille tuntuu olevan kaikkein tärkeintä saada olla ihmisen vieressä ja siliteltävänä. Se painaa päänsä syliin rauhallisena.
Zeus vaikuttaa aivan ihanalta, ystävälliseltä ja kiltiltä koiralta, joka antaa myös katsoa hampaat ja korvat.
Se on selvästi koira jolla on jo ikää. Liikkeet ovat rauhalliset ja silmissä on vähän sameutta. Kuitenkin sille toivoisi vielä hyvän loppuelämän lämpimässä ja rakastettuna.
Samassa häkissä olevan vilkkaan nuoren koiran kanssa Zeus tulee hyvin juttuun.
Mikäli Zeus adoptoidaan Suomeen, se käytetään ennen matkaa eläinklinikalla tarkastettavana, kuten seniori-ikäiset koirat aina. Vanhojen koirien kulukorvaus on tapauskohtainen ja normaalia alhaisempi.
Ikä 9 vuotta.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 4.2.2019)  

© Auringonkoirat ry 2019