Auringonkoirat


Vierailemme tarhoilla ja olemme tavanneet jokaisen sivuillamme kotia etsivän koiran, mutta koirien luonteet saattavat muuttua jo tarhalla; esimerkiksi arka koira reipastuu ja saa itseluottamusta. Kotona koirat saattavat käyttäytyä hyvinkin erilailla.

Koiran iän arvioiminen on vaikeaa, joten koiran arvioidun iän ja todellisen iän välillä voi olla jopa useita vuosia.

Suurin osa koirista etsii kotia samanaikaisesti myös muista maista.

Kotia etsivien koirien tuorein tilanne löytyy facebookista >>

Kuvia Espanjasta, elokuu 2018 >>

Kuvia Espanjasta, heinäkuu 2018 >>

Kuvia Espanjasta, kesäkuu 2018 >>

Kuvia Espanjasta, toukokuu 2018 >>

Kuvia Espanjasta, huhtikuu 2018 >>

Kuvia Espanjasta, maaliskuu 2018 >>


Annie

Annie on pieni tyttökoira, joka löydettiin asunnosta omistajan kuoltua. Se oli todella huonossa kunnossa, ollut hoitamattomana vuosia ja todennäköisesti syönyt jätteitä asunnosta jo pitempään. Annie vietiin eläinlääkärille ja otettiin monia verikokeita, joista selvisi että Annie ei ollut sairas, arvot olivat normaalit ja huono kunto johtui puutteellisesta ravinnosta ja hoidon puutteesta.
Annie pääsi Espanjassa kotihoitoon ja kunto alkoi kohentua hyvällä ravinnolla. Turkki ajeltiin pois ja hampaita poistettiin. Vähitellen Annielle alkoi kasvaa uusi kaunis valkoinen turkki. Hampaissa on todennäköisesti vielä jatkossakin hoitamista, kun kyseessä on vanhempi koira. Silmävuotoa on vielä herkästi, joten silmiä pitää puhdistella.
Annie on hoidossa maaseudulla ja liikuskelee aidatulla pihalla vapaasti. Se on rauhallinen ja hyvin ystävällinen koira, joka tulee hyvin toimeen kaikkien kanssa, niin ihmisten, koirien kuin kissojenkin, ja tuntuu pitävän erityisesti kissoista. Autossa Annie matkustaa rauhallisesti.
Ikäarvio noin 10 vuotta, korkeus noin 30 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Marinero

Marinero on mukava poikakoira, joka heitettiin tarhan aidan yli. Heittäjän nähtiin lähtevän kiireesti paikalta.
Marinero on erittäin ystävällinen koira, joka tuntuu pitävän paljon ihmisistä. Se on iloinen ja varmasti energiaakin löytyy.
Kävelyllä Marinero on aluksi vieraassa paikassa vähän ihmettelevän oloinen, pysähtelee ja katselee. Sinänsä se kävelee hihnassa ihan mukavasti. Marinero katselee vastaantulevia koiria uteliaana, mutta ei reagoi toisten haukkuihin mitenkään.
Ikäarvio tarhalla 2-3 vuotta, korkeus n. 53 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Odin

Odin on galgouros, joka huostaanotettiin huonoista oloista monen muun eläimen kanssa.
Sitä pidettiin puuhun sidottuna, koska sen kerrottiin joutuvan herkästi tappeluun toisten koirien kanssa. Tarhalla Odin on asunut enimmäkseen yksin. Todennäköisesti se on epävarma ja vähän pelokas muiden koirien suhteen ja siksi reagoi helposti haukkumalla tai murisemalla.
Ihmisiä kohtaan Odin on hyvin rakastava ja hellyydenkipeä.
Odin sopisi ainoaksi koiraksi mikäli yksinoloa ei ole paljon ja siihen opetettaisiin huolella. Se voisi sopia myös kiltin ja mukavan narttukoiran kaveriksi, mikäli totuttaminen maltettaisiin tehdä rauhassa ja kärsivällisesti, niin että luottamus syntyisi koirien välille.
Tarhan ikäarvio 2 vuotta.

Lisää kuvia ja videoita!


Capi

Capi on galgouros, joka huostaanotettiin monen muun koiran kanssa huonoista oloista.
Se on erittäin ystävällinen ja rauhallisen oloinen koira, joka pitää ihmisistä ja haluaa läheisyyttä. Vaikuttaa että sillä ei ole sen kummempia pelkoja niin ihmisiä kuin muutakaan kohtaan. Hihnassa Capi kävelee hienosti ja vetämättä eikä tunnu pelkäävän liikennettä. Se ei reagoi vastaantuleviin koiriin vaikka ne haukkuisivat.
Capi tulee toisten koirien kanssa hyvin toimeen, mutta kissakotiin se ei sovi.
Tarhalla Capi on asunut sekä galgourosten että -narttujen kanssa samassa häkissä.
Koska se on aina elänyt koiralaumassa, olisi tärkeää että uudessa kodissa olisi myös koirakaveri, parhaiten sopisi tyttökoira joka ei ole ihan pikkuinen.
Ikäarvio tarhalla noin 3-4 vuotta.

Lisää kuvia ja videoita!


Casia

Casia on pieni tyttökoira, joka tuli tarhalle löytökoirana. Se on vilkas ja vikkelä, iloinen koira jolla tuntuu riittävän energiaa. Casia suhtautuu ihmisiin ystävällisesti ja haluaa tehdä tuttavuutta eikä vaikuta millään lailla aralta tarhalla.
Toisten koirien kanssa Casia tulee hyvin toimeen.
Ikäarvio 1-2 vuotta, korkeus noin 36 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Canela

Canela on pienehkö tyttökoira jonka perhe jätti perreralle mitään kertomatta.
Tarhalle tullessaan se pelkäsi ihmisiä, mutta varsinaisesti aralta koiralta se ei vaikuta. Canela luottaa jo enemmän, antaa koskea ja tulee luokse, ottaa kontaktia, mutta on silti jännittynyt uuden ihmisen kanssa. Se saattaa kääntyä puoliksi selälleen odottamaan maharapsuja, mutta on jäykän liikkumattomana ja tuskin hengittää. Hetken kuluttua se rentoutuu. Canelan kanssa tulisi edetä sen ehdoilla ja ajan kanssa. Mitään ei saa tehdä niin että Canela pelästyy, eikä pakolla. Luottamus pitää ensin voittaa.
Palloleikeistä Canela pitää, ja ne tuntuvatkin rentouttavan sitä.
Canela tarvitsee kodin jossa on koirista kokemusta, eikä ole pieniä lapsia. Toisten koirien kanssa Canelalla ei ole ollut tarhalla minkäänlaisia ongelmia.
Ikäarvio tarhalla noin 2 vuotta, korkeus noin 45 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Rolo

Rolo on kookas uros, joka tuli perreran kautta adoptiotarhalle koska ei kuulemma tullut perheen toisen uroksen kanssa toimeen. Rolo on hyvin bokserimainen käytökseltään, se on ystävällinen ja iloinen kaveri, joka leikkii mielellään vetoleluilla ja palloilla. Ihana koira oikeanlaiselle ihmiselle!
Rolo on fiksu ja nopea oppimaan; tullessaan tarhalle se ei tuntenut nimeään, mutta on oppinut sekä sen että istumisen ja tassun antamisen hetkessä.
Tarhalla Rolo ei haasta riitaa muissa häkeissä olevien urosten kanssa.
Rolo on voimakas koira, jonka perheellä on oltava kokemusta tämäntyyppisistä koirista sekä kouluttamisesta. Se sopii joko ainoaksi koiraksi tai sitten nartun kaveriksi.
Syntymäaika 10/2016.

Lisää kuvia ja videoita!


Klendy

Klendy on pieni uros, joka on arkuuden vuoksi haasteellinen ja tarvitsee osaavan kodin. Se jännittää vieraita ihmisiä eikä sitä saa lähestyä liian nopeasti. Klendy tarvitsee hetken aikaa katsellakseen ja varmistautuakseen että ihminen ei ole vaarallinen.
Tuttu ihminen voi koskea Klendyyn, se pitää rapsuttelusta.
Tarhalla Klendy asuu nartun kanssa ja se sopisikin parhaiten joko nartun seuraksi tai sitten ainoaksi koiraksi.
Klendyn perheellä on oltava koirakokemusta, eikä Klendy sovellu lapsiperheeseen.
Klendy on aikuinen uros, ikäarvio saadaan myöhemmin.

Lisää kuvia ja videoita!


Chloe

Chloe on pieni narttu, joka oli viety pennun kanssa perreralle. Pentu on jo luovutusikäinen. Chloe on todella mukava, ystävällinen ja rauhallinen tyttö. Se pitää ihmisistä eikä koirienkaan kanssa ole minkäänlaisia ongelmia tarhalla. Hyvin tasapainoisen oloinen koira.
Ikäarvio 2-3 vuotta, korkeus n. 31 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 20.8.2018)


Calipsa

Calipsa on pieni tyttökoira. Se on nuori ja aktiivinen, mutta ei kuitenkaan kaikkein vilkkaimmasta päästä, on pikkuisen jo aikuistunut. Calipsa on ystävällinen ja kaunis koira. Tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa tarhalla.
Ikäarvio noin 1 vuosi, korkeus noin 36 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 20.8.2018)


Jeff

Jeff on pieni seniori-ikäinen poikakoira, joka löydettiin kuljeskelemasta. Se on rauhallinen ja mukava kaveri, jolla on tempuista hallussa ainakin istuminen käskystä. Jeff on ystävällinen koira, joka tulee tarhalla toimeen toisten koirien kanssa, mutta toisen vanhemman uroksen kanssa saattaa esiintyä vähän pörhistelyä.
Ikäarvio 7-8 vuotta, korkeus n. 32 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 22.7.2018)


Tine

Tine on pieni tyttökoira, joka on ollut jo muutaman kuukauden tarhalla. Se löydettiin Murcian puolelta laihana ja huonokuntoisena, karvapeite oli täysin eloton.
Tinen käytös viittasi katukoiramenneisyyteen; se yritti tarhallakin etsiä ruokaa roskiksista ja olisi halunnut metsästää kaneja. Tarhalla se on vähitellen oppinut syömään kuivamuonaa kupista.
Alussa Tine katseli ihmisiä kauempaa, nyt se hakeutuu jo lähelle ja haluaa että sitä silitetään ja rapsutetaan. Sylissä se ei vielä viihdy, mutta sekin aika vielä varmasti tulee.
Tine on käytetty eläinklinikalla tutkimuksissa, eikä siitä löydetty mitään varsinaista sairautta tai vikaa. Tautitestit olivat negatiiviset ja veriarvot viiterajoissa. Se saa ravintorikasta ruokaa, ja eläinlääkärin mukaan turkin kunnon paraneminen vie aikansa.
Arvioitu syntymäaika 4/2009, paino noin 5 kg.

Lisää kuvia ja videoita!


Baco

Baco on nuori pieni löytökoirapoika. Se on luonteeltaan ystävällinen, vähän arahko alussa, mutta tutustuu nopeasti ja on sen jälkeen kiva. Baco on energiatasoltaan tyypillinen nuori koira, innostuu helposti ja riekkuu jos jotain tapahtuu. Baco ei oikeastaan hauku, vaan ääntelee kimeästi jos pelkää jotakin tai haluaa kiinnittää huomion itseensä. Baco tulee tarhalla hyvin toimeen toisten koirien kanssa.
Ikäarvio 1-2 vuotta, korkeus n. 39 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Dina

Dina joutui tarhalle perheen saatua häädön talostaan. Jonkin aikaa odotettiin josko ottaisivat Dinan vielä itselleen, mutta lopulta jouduttiin uuden kodin etsintään.
Dina on paimenkoira-tyyppinen kaunis tyttökoira. Se on tosi mukavan ja fiksun oloinen pentu. Kun sen kanssa seurustelee hetken, tuntuu se kysyvän että voisinko alkaa koiraksesi. Seurailee ja pitää kontaktia, isännän tai emännän tarve on selkeä. Dina on vielä pentu, ja varmasti sillä on kaikki pennun kujeet, mutta kovin rajulta tai villiltä se ei tarhalla vaikuta. Dina asuu samassa häkissä toisen pennun kanssa, tulee hyvin toimeen, mutta ruuastaan on jonkin verran tarkka.
Dina sopisi liikkuvalle ihmiselle, jolla on kokemusta paimenkoirista ennestään.
Ikäarvio maaliskuun lopulla 7-8 kk.

Lisää kuvia ja videoita! (Päivitetty 25.5.2018)


Tosco

Tosco on isokokoinen pointteri-mixiltä näyttävä uros, joka löydettiin kuljeskelemasta. Se on mukava ja ystävällinen koira. Se asuu tarhalla kahden nartun kanssa samassa häkissä ja vaikuttaa sosiaaliselta ja mutkattomalta.
Tosco on leishmania-positiivinen ja sen vuoksi lääkityksellä. Mitään oireita ei ole.
Arvioitu syntymäaika 7/2015, korkeus 61 cm.

Päivitys 11.4.: Toscon positiivinen leishmania-testi osoittautui virhetulokseksi. Tarkemmissa testeissä Tosco on ollut negatiivinen ja kaikki veriarvot ovat normaalit.

Lisää kuvia ja videoita!


Edgar

Edgar on nuori ja vauhdikas uros, joka tuli löytökoirana tarhalle. Se on kiva ja ystävällinen poika, joka tulee toisten koirien kanssa tarhalla hyvin juttuun. Edgarilla on vielä paljon nuoruuden energiaa, leikkisyyttä ja aktiivisuutta.
Tarhalla Edgar on arvioitu noin vuoden ikäiseksi. Korkeus noin 46 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Suro

Suro joutui tarhalle useamman muun koiran kanssa omistajan kuoltua. Se on mukava ja rauhallinen keskikokoinen uros, joka tulee toisten koirien kanssa hyvin toimeen. Ihmisille Suro on ystävällinen ja pitää rapsutuksista. Suro ei kuitenkaan ole koira joka ryntää vieraan ihmisen luokse, vaan on ennemmin vähän harkitsevaisen oloinen.
Ikäarvio 2-3 vuotta, korkeus n. 50 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 19.6.2018)


Kicho

Kicho on nuori keskikokoinen uros, joka löydettiin kuljeskelemasta. Se päätyi adoptiotarhalle tappotarhan kautta. Kicho on vilkas ja energinen kaveri, leikkisä ja hyvä toisten koirien kanssa. Se kävelee hyvin hihnassa. Ihmisiä kohtaan Kicho on ystävällinen. Kichossa on ulkonäön perusteella jotakin ajavaa koiraa, mutta sitä onko minkä verran metsästysviettiä ei tarhaoloissa pystytä sanomaan.
Ikäarvio noin 1 vuosi, korkeus n. 50 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Audrey

Audrey löydettiin tieltä Murciasta pentujensa kanssa. Alussa vaikutti siltä, että Audrey ei tule toisten koirien kanssa toimeen, mutta ilmeisesti kyse oli stressistä, pentujen suojelemisesta ja ehkä puutteellisesta pentuajan sosiaalistumisesta. Audrey asui jonkin aikaa koirahotellissa, mutta muutti sittemmin kotihoitoperheeseen Espanjassa. Hoitoperheessä on kaksi muuta koiraa, joiden kanssa Audrey tulee ongelmitta toimeen. Perheessä on myös lapsia, joiden kanssa Audrey leikkii, ja tuntuu pitävän lapsista paljon.
Yksinolot ilman ihmisiä sujuvat koiraseurassa hyvin, Audrey on sisäsiisti eikä riko paikkoja.
Koirapuistossa tavattaessa Audrey vaikuttaa koiralta, joka on alussa vähän pidättyväinen vieraan ihmisen kohdatessaan. Se on kuitenkin hyvin kiltti ja antaa rapsutella itseään. Vieraiden koirien kanssa se myöskin on alussa varovaisen oloinen, mutta hyväksyy ne nopeasti. Audrey oli alussa lievästi leishmania-positiivinen, mutta hoitojen myötä muutaman kuukauden jälkeen negatiivinen. Lääkityksenä annetaan edelleen allopurinolia. (Päiv. 18.9.1018: lopetettu lääkitys)

Päivitys 18.9.1018:
Audrey odottaa edelleen omaa kotiaan kotihoidossa. Se on hyvin ystävällinen ja rauhallinen koira koirapuistossa tavattaessa. Sitä saa rapsutella ja silitellä. Hoitoperheessä on lapsia joiden kanssa Audrey tulee hyvin juttuun, samoin koirien kanssa ei ole ongelmia. Kissojen kanssa Audrey ei todenäköisesti sovi.
Audrey on kotioloissa rauhallinen koira, joka ei tee tuhoja ollessaan ilman ihmisiä.
Audrey on ollut leishmania-negatiivinen jo reilun vuoden, eikä sillä ole enää lääkitystä. Viimeinen testi on otettu jokunen kuukausi sitten.

Arvioitu syntymäaika 1/2015, korkeus n. 45-47 cm, paino 19 kg.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 29.9.2018)


Bruno

Bruno on suurehko uros, joka löydettiin kuonokoppa paikoilleen kiinnitettynä niin että syöminen tai juominen ei ollut mahdollista. Kesti viikon verran saada Bruno kiinni, koska se pelkäsi ihmisiä. Brunolle ei ole löytynyt sopivaa kotihoitopaikkaa, joten se asuu koirahotellissa ja tulee siellä kaikenkokoisten koirien kanssa hyvin toimeen. Ihmisille Bruno on hyvin ystävällinen. Kissojen kanssa se ei sovi yhteen. Bruno on aktiivinen ja voimakas koira, joka tarvitsee liikuntaa ja tekemistä. Arvioitu syntymäaika 5/2015, korkeus n. 60 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Laya

Laya on keskikokoinen narttu, joka löytyi juoksentelemasta päämäärättömästi tarhan läheltä. Auton ovea avattaessa se ei miettinyt kahta kertaa vaan hyppäsi sisään. Layan arveltiin karanneen, mutta omistajaa ei koskaan löytynyt.
Laya on hyvin energinen tyttö, joka tulee tarhalla toisten koirien kanssa hyvin toimeen. Se on asunut itseään pienempien koirien kanssa, ja vaikuttaa ikävöivän seuraa kun kaveri saa kodin ja lähtee. Layan kodissa olisikin hyvä olla koiraseuraa. Vaikka Laya on energinen, se tulee mielellään ihmisen luo hyvänä pidettäväksi. Silmät sulkeutuvat kun rapsutetaan, silloin Laya nauttii aivan hiljaa.
Layan aiemmat veritestit olivat negatiiviset, mutta maaliskuun alussa 2017 otettu testi oli positiivinen. Arvot ovat lievät, juuri ja juuri positiivisen puolella, ja hoidoksi on aloitettu allopurinoli. Mitään oireita Layalla ei ole. Arvioitu syntymäaika 8/2014, paino 20 kg.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 20.11.2017)


Amigo

Amigo on keskikokoinen kadulta löydetty uros. Se oli tullessaan hyvin laiha, mutta on vähitellen saanut jo painoa. Amigo on oikein mukavaluonteinen ja ystävällinen poika, joka on tarhalla sosiaalinen toisten koirien kanssa yhtä urosta lukuunottamatta. Häkissä Amigo on siisti. Arvioitu syntymäaika 6/2015, korkeus n. 60 cm.

Lokakuussa 2017 Amigo todettiin leishmania-positiiviseksi ja aloitettiin lääkitys.

Lisää kuvia!


Sisi

Sisi on pieni narttu, joka tuli tarhalle useamman muun koiran kanssa. Se on hyvin arka. Jos vieras ihminen lähestyy Sisiä, Sisi ei irrota katsettaan hetkeksikään ja haukkuu lakkaamatta. Sisi on hyvin kaunis koira. Se ei ole tottunut kosketukseen eikä hellyydenosoituksiin, eikä oikein tiedä mitä odottaa ihmiseltä. Kuitenkin jos sen saa syliin, se on hyvin suloinen ja varmasti oppii nauttimaan ihmisen seurasta. Toisten koirien kanssa Sisillä ei ole minkäänlaisia ongelmia. Arvioitu syntymäaika 2/2015, korkeus reilut 40 cm.

Lisää kuvia!


Suarli

Suarli on pieni uros, joka hylättiin samasta paikasta Salman, Sallyn ja Sisin kanssa. Suarli on vähän arka, erityisesti pelkää nopeita liikkeitä. Suarli pitää kovasti vedestä, se käy tarhalla olevassa koirien altaassa kastautumassa, ja jos ei ole allasta käytettävissä se menee juomakuppiinsa. Hihnakävely on Suarlista vielä pelottavaa. Toisten koirien kanssa Suarli tulee ongelmitta toimeen. Se on häkissä rauhallinen ja hiljainen, mutta kun näkee ihmisiä, haukkuu paljon, ilmeisesti hakee huomiota. Arvioitu syntymäaika 7/2014, korkeus n. 42 cm.

Lisää kuvia! (päivitetty 19.6.2018)
VARATUT KOIRATMayra VARATTU!

Mayra on keskikokoinen narttu, jonka perhe jätti toisen koiran, Maylenin, kanssa perreralle.
Mayra on mahdottoman suloinen, ujohko tyttö. Se miettii aina hetken uskaltaako tulla luokse vai kuikuileeko kauempaa. Häntä kuitenkin heiluu koko ajan ja ilme on hyvin ystävällinen. Sinänsä Mayra kyllä pitää ihmisistä ja haluaa seurustella.
Jonkinmoinen varovaisuus on kuitenkin koko ajan olemassa, äkilliset liikkeet säikäyttävät. Mayra on kuitenkin sen oloinen, että kotioloissa reipastuisi varmasti nopeasti. Reippaan koiran läsnäolo ja esimerkki auttaisi asiaa paljon.
Mayra asuu tarhalla kahden muun nartun kanssa sovussa ja ongelmitta.
Ikäarvio tarhalla noin 2 vuotta, korkeus noin 53 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Nuka VARATTU!

Nuka on pienehkö tyttökoira, joka löydettiin hylättynä huoltoasemalta Murciasta ja on nyt kotihoidossa Espanjassa. Nukasta voisi sanoa että se on itse lempeys, pitää lapsista, koirista, kissoista, kaikista.
Se kävelee hihnassa hyvin ja matkustaa autossa rauhallisena.
Nukan veritesteistä löydettiin anaplasmoosi ja ehrlichia, jotka on hoidettu antibiootein. Kylkiluussa on patti, josta otettiin steriloinnin yhteydessä koepala, ja se oli pelkkää rustokudosta, ehkä jonkin iskun seurauksena.
Ikäarvio 2-3 vuotta, korkeus noin 43 cm, paino vähän pulskana 13 kg.

Lisää kuvia ja videoita!


Venus VARATTU!

Venus on pienikokoinen narttupentu, joka tuli tarhalle löytökoirana. Se ei vaikuta mitenkään aralta, vaan tulee innokkaasti tutustumaan ihmisiin ja käyttäytyy juuri kuten pennuilla tapana, hyppii iloisena. Venus on hyvin ystävällinen ihmisille. Sitä millaisia kokemuksia Venuksella on tarhan ulkopuolisesta maailmasta ei tiedetä, joten on mahdollista että tulee vastaan asioita joita Venus pelkää. Se tarvitsee vähittäisen tutustuttamisen kaikkeen uuteen ajan kanssa. Toisten koirien seurassa Venus on leikkisä ja tulee hyvin toimeen.
Ikäarvio heinäkuun alussa 5 kk, korkeus 32 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 20.8.2018)


Willow VARATTU!

Willow on pikkuruinen narttu, joka löydettiin kadulta Murciasta. Se pääsi Espanjassa kotihoitoon perheeseen jossa on kaksi muutakin koiraa. Willow oli alussa arka ja varuillaan niin ihmisten kuin koirienkin suhteen, mutta nyt luottaa jo kotihoitajiinsa ja hoitopaikan koiriin ja leikkii kaikkien kanssa. Nykyisin Willow tulee mielellään hoitajiensa syliinkin, mutta omaehtoisena koirana silloin kun itse haluaa.
Willow on koira joka tarvitsee aikaa ja tilaa kaikkeen, aikaa tutustua omaa tahtia uusiin ihmisiin sekä koiriin.
Willow ei edelleenkään pidä siitä että vieraat ihmiset koskevat siihen. Jos niin käy, se ei pure, mutta kiljuu kovaa. Willow on kuitenkin leikkisä ja tuntuu hyväksyvän vieraan ihmisen helpommin leikin kautta. Palloleikit ovat Wilsonin mielestä mukavia ja se noutaa pallon heittäjälle.
Hihnakävely sujuu oikein hyvin.
Koska Wilson on niin pieni ja vähän varautunut, sille sopii parhaiten aikuisperhe.
Steriloinnin yhteydessä huomattiin että Wilsonin hampaat ovat kuluneet. Syytä ei tiedetä, mutta yksi mahdollisuus on että Wilsonia on pidetty häkissä, ja se on purrut kaltereita.
Ikäarvio 2 vuotta, korkeus 25 cm, paino 3 kg.

Lisää kuvia ja videoita!  

© Auringonkoirat ry 2018