Auringonkoirat


Vierailemme tarhoilla ja olemme tavanneet jokaisen sivuillamme kotia etsivän koiran, mutta koirien luonteet saattavat muuttua jo tarhalla; esimerkiksi arka koira reipastuu ja saa itseluottamusta. Kotona koirat saattavat käyttäytyä hyvinkin erilailla.

Koiran iän arvioiminen on vaikeaa, joten koiran arvioidun iän ja todellisen iän välillä voi olla jopa useita vuosia.

Suurin osa koirista etsii kotia samanaikaisesti myös muista maista.

Kuvia Espanjasta, marraskuu 2019 >>

Kuvia Espanjasta, elokuu 2019 >>


Keira

Keira on oikein sympaattinen pienehkö tyttökoira. Se on tullut tarhalle löytökoirana.
Keira on vähän arahko, mutta kuitenkin haluaa ihmisen seuraa ja on onnellinen huomiosta. Tarhalla Keira vaikuttaa hyvin rauhalliselta koiralta. Se tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa, asuu häkissä jossa on sekä uroksia että narttuja.
Ikäarvio noin 2 vuotta, korkeus noin 45 cm.

Kotihoidossa Suomessa!

Keiran elämää kotihoidossa voit seurata blogissa kotihoitokoira.blogspot.fi.

Lisää kuvia ja videoita sekä kuulumisia kotihoidossa! (päivitetty 4.12.2019)


Bruma

Bruma on keskikokoinen narttu, joka tuli tarhalle löytökoirana ja adoptoitiin pian espanjalaiseen perheeseen. Se kuitenkin palautettiin muutaman viikon kuluttua, ilman mitään sen kummempaa syytä kuin että perheen äiti ei halunnut koiraa.
Bruma on rauhallinen ja oikein mukava koira. Se on suhtautunut ystävällisesti kaikkiin ihmisiin niin tarhalla kuin tarhan ulkopuolellakin. Se on hyvin sosiaalinen toisten koirien kanssa, asunut useamman kanssa samassa häkissä ja ulkoillut päivittäin isossa erikokoisten koirien laumassa pihalla. Leikeissä se on maannut selällään ja antanut muiden retuuttaa itseään. Hihnakävely sujuu hyvin.
Koska Brumassa on ulkonäön perusteella jotakin vahvaa rotua, toivomme adoptoijalta riittävää koirakokemusta.
Arvioitu syntymäaika 7/2017, korkeus noin 52 cm.

Kotihoidossa Suomessa!

Lisää kuvia ja videoita sekä kuulumisia kotihoidossa! (päivitetty 4.12.2019)


Odri

Odri on keskikokoinen podenconarttu, joka otettiin talteen kadulta. Se oli alussa hyvin sairas, eikä ole sen vuoksi ollut adoptio-ohjelmassamme. Nyt Odri voi hyvin, sen toipumista on seurattu useampi kuukausi, ja se pääseekin kotihoitoon Suomeen.
Odrin on ystävällinen ja ihmisiin luottavaisesti suhtautuva, reipas ja rohkea koira. Se kävelee hihnassa hyvin. Tarhalla Odri on rauhallinen käytökseltään. Toisten koirien kanssa Odri tulee toimeen oikein hyvin, mutta kissakotiin se ei sovi.
Ikäarvio noin 5 vuotta, korkeus noin 56 cm.

Kotihoidossa Suomessa!

Lisää kuvia ja videoita sekä kuulumisia kotihoidossa! (päivitetty 4.12.2019)


Eros

Eros on pienehkö uros, joka tuli tarhalle löytökoirana. Se on hauskannäköinen poika, jonka korvat elävät ihan omaa elämäänsä tietämättä olisivatko lupassa vai pystyssä.
Eros on oikein sympaattinen ja ihmisistä pitävä koira. Se on vielä nuori ja sillä on pennun kujeita, saattaa ottaa leikkiessään vaikkapa nilkasta kevyesti kiinni.
Eros tulee tarhalla toimeen toisten koirien kanssa oikein hyvin.
Ikäarvio noin vuosi, korkeus noin 45 cm.

Päivitys 30.10.2019:
Tarhan koiria on osallistunut koiratapahtumiin, ja Eros on ollut mukana. Se on kävellyt hihnassa hyvin ja ollut muutenkin hienosti. Se tuntuu pitävän ihmisistä kovasti ja on ollut onnessaan kun lapset ovat rapsutelleet sitä.
Tarhalla Eros asuu tällä hetkellä useamman pienen koiran (narttuja ja uros) kanssa yhdessä ja tulee hyvin toimeen.

Kotihoidossa Suomessa!

Lisää kuvia ja videoita sekä kuulumisia kotihoidossa! (päivitetty 18.11.2019)


Goba

Goba on galgonarttu, jonka omistaja vei perreralle. Syytä ei tiedetä, eikä sitä miten Goba on aiemmin elänyt.
Goba on rauhallinen ja mukava tyttö, joka nauttii läheisyydestä ja on mielellään siliteltävänä. Se ei vaikuta aralta tarhaoloissa. Se on hyvin kaunis koira.
Goba asuu tarhalla nartun ja uroksen kanssa ja ulkoilee isossa eri kokoisten koirien laumassa ongelmitta.
Goba on sirutettu, ja sen mukaan ikää on 7 vuotta.

Lisää kuvia ja videoita!


Caqui

Caqui on keskikokoinen nuori uros, joka on löydetty kuljeskelemasta. Sillä ei ollut sirua eikä omistajaa löytynyt.
Caqui on mukava ja ystävällinen poika, joka on tarhalla itsenäisen oloinen, ei ole kovin kiinnostunut vieraista ihmisistä. Hiljattain tarhalle tulleena sitä kiinnostavat kaikki hajut kovasti. Kun saa Caquin huomion, sen silmissä pilkahtaa iloinen katse - ja matka jatkuu. Caqui ikään kuin sanoo että sorry, on vähän kiirettä nyt. Caqui on kaunis ja sujuvasti liikkuva koira.
Caqui asuu tarhalla samassa häkissä nuoren uroksen ja nartun kanssa ja tulee hyvin toimeen. Joidenkin urosten kanssa se saattaa käyttäytyä dominoivasti.
Ikäarvio noin 2 vuotta, korkeus noin 49 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Mandarina

Mandarina on pienehkö narttu, joka on löydetty kadulta. Mandrina on rauhallinen ja kiva koira, joka ei vaikuta tarhalla aralta. Se on kuitenkin aluksi vähän varuillaan.
Mandarina on todennäköisesti terrieri-mix, ja myös luonteesta löytyy pikkuisen terrierin temperamenttia.
Mandarina asuu kahden uroksen kanssa ja tulee hyvin toimeen.
Ikäarvio noin 6 vuotta, korkeus 44 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Limon

Limon on keskikokoinen nuori uros, joka on tulkut tarhalle löytökoirana.
Se on pentumaisen iloinen ja vauhdikas poika, joka mennä viipottaa innoissaan kun pääsee häkistä. Limon ei aristele ihmisiä, vaan hakee kontaktia. Vaikka Limon on vielä pentumainen, se ei kuitenkaan ole enää mikään hillitön hampaidenkäyttäjä.
Ulkonäön perusteella Limon näyttää podenco-mixiltä, ja lisäksi siinä voisi olla jotain paimenkoiraa.
Limon asuu samassa häkissä nartun ja toisen uroksen kanssa ongelmitta.
Ikäarvio 1 vuosi, korkeus noin 53 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Mango

Mango on pieni raitapaitainen uros, joka on löydetty kuljeskelemasta. Sillä ei ollut sirua eikä omistajaa löytynyt.
Mango on reipas ja ystävällinen kaveri, joka on innokas tutustumaan ihmisiin ja jää rapsuteltavaksi.
Mango asuu samassa häkissä toisen uroksen kanssa ja on alistuvampi osapuoli.
Ikäarvio noin 3 vuotta, korkeus noin 43 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Norman

Norman on tosi kaunis pienehkö uros, joka on löydetty kuljeskelemasta. Se on alussa lähestyessään ihmistä varovainen ja tarkkaileva. Norman vaikuttaa rauhalliselta ja kivalta koiralta. Se asuu toisen uroksen kanssa ja on tämän kaksikon pomo.
Ikäarvio noin 3 vuotta, korkeus noin 47 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Jump

Jump on keskikokoinen uros, jonka perhe jätti tarhalle. Se on bodeguero-mix, jonka turkki on hauska sekoitus lyhyttä ja pitkää karvaa.
Jump on kiva ja rauhallinen poika, joka kuljeskelee itsenäisen oloisena. Namit saavat olemuksen valpastumaan ja iloa silmiin, ja palkkion saadakseen Jump osaa ainakin istua ja antaa tassua pyynnöstä.
Hoitajan mukaan Jump yrittää olla siisti häkissään, ja se tekeekin isot pissat aina päästessään ulos.
Jump on tulkut tarhalla hyvin toimeen toisten koirien kanssa.
Ikä 3 vuotta, korkeus noin 48 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Sassy

Sassy on keskikokoinen narttu, joka on tullut tarhalle löytökoirana. Se on kaunis koira, jolla on todennäköisesti jotain paimenkoiraa perimässään.
Sassy on vielä nuori ja sen mukaisesti leikkisä ja energinen. Vieraiden ihmisten seurassa se on juuri tarhalle tulleena vielä varovainen, mutta tutustuu nopeasti.
Sassy on sosiaalinen toisten koirien kanssa, mutta innokkaana leikkijänä sopii parhaiten kaltaistensa seuraan.
Ikäarvio 1-2 vuotta, korkeus noin 50 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Fraggel

Fraggel on tarhalle löytökoirana tullut sympaattinen iso uros. Se on alussa hyvin alistuva, kiemurtelee ja kyyristyy ihmisen edessä, mutta uskaltautuu pian tekemään tuttavuutta ja hakemaan nameja.
Fraggel on hauskannäköinen partasuinen koipeliini. Se vaikuttaa hyväntahtoiselta ja kivalta kaverilta. Tarhalla se asuu useamman muun koiran kanssa samassa häkissä ja tulee hyvin toimeen.
Ikäarvio 2-3 vuotta, korkeus noin 60 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Chatina

Chatina on kaunis ja pehmeäturkkinen pieni narttu, joka löydettiin kadulta. Sillä ei ollut sirua eikä omistajaa löytynyt.
Juuri tarhalle tultuaan se tutkii uteliaana paikkoja, haistelee hajuja ja tutustuu muihin koiriin. Se vaikuttaa iloiselta ja ystävälliseltä koiralta, joka tulee samassa häkissä asuvien urosten ja narttujen kanssa hyvin toimeen.
Ikäarvio noin 2 vuotta, korkeus noin 42 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Millow

Millow on pienehkö kadulta talteenotettu uros. Se on varsin sympaattinen poika, joka tarvitsee hetken luottaakseen vieraaseen ihmiseen. Nuorena koirana se on utelias ja leikkisä, mikä auttaa asiaa.
Toisten koirien kanssa Millow tulee tarhalla erinomaisesti toimeen.
Ikäarvio noin 1,5 vuotta, korkeus noin 45 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Álvaro

Álvaro on pieni bodeguero - uros, joka on löydetty kuljeskelemasta. Se on reipas ja ihmisten seuraan hakeutuva poika, joka oikein painautuu vasten. Álvaro on erittäin energinen ja vauhdikas, tarhalla hyvin toisten koirien kanssa toimeen tuleva koira. Se asuu samassa häkissä nartun kanssa, mutta ulkoilee päivittäin pihalla isossa koirajoukossa.
Ikäarvio noin 3 vuotta, korkeus noin 42 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Eliseo

Eliseo on pieni uros, joka on tullut tarhalle löytökoirana. Se on ystävällinen ja kiva poika, joka pitää ihmisistä, käy moikkaamassa ja heiluttamassa häntää, mutta pikkuisen varoo vielä että otetaan kiinni. Tällainen varovaisuus kyllä häviää vähitellen, kun saa vapaaehtoisesti tulla ihmisten luokse eikä pidellä väkisin kiinni. Eliseo on liikkuvainen, se haluaa mennä ja tutkia, mutta ei ole kovin energinen tai vilkas.
Tarhalla Eliseo tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa.
Ikäarvio 4-5 vuotta, korkeus noin 37 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 21.11.2019)


Marcelino

Marcelino on hauskannäköinen keskikokoinen poikakoira, joka on löydetty kuljeskelemasta. Se on edelleen vähän hoikassa kunnossa. Marcelino on hyvin sympaattinen ja ystävällinen, ei arastele ihmisiä ja tulee hyvin toimeen häkkikavereidensa kanssa. Se on kauniisti ja ilmavasti liikkuva koira, joka juoksee mielellään, mutta ei muuten vaikuta tarhalla kovin energiseltä. Riittävästi liikuntaa tämän tyyppinen koira toki tarvitsee.
Ikäarvio 1-3 vuotta, korkeus noin 47 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 18.11.2019)


Brisca

Brisca on suurehko narttu, joka tuli tarhalle perreralla syntyneiden pentujen kanssa. Pennuista kaksi selvisi, muut kuolivat. Tullessa Briscan iho oli täynnä haavoja, jotka ovat nyt umpeutuneet, mutta näkyvät karvattomina laikkuina.
Brisca on sympaattinen ja ystävällinen koira, joka pitää ihmisistä ja tulee toisten koirien kanssa hyvin toimeen. Perimässä näyttäisi olevan ainakin pointteria, ja hyvin pointterimainen Brisca onkin luonteeltaan. Se on nuori koira, jolla on paljon energiaa.
Briscalle sopisi koti, jossa se saa paljon liikuntaa.
Ikäarvio 2-3 vuotta, korkeus noin 58 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Gina

Gina on nuori alle vuoden ikäinen narttu, jolla oli löydettäessä hyönteisiltä suojaava Seresto-panta kaulassa. Se on selvästi ollut kotikoira, osaa istua pyynnöstä ja on mielellään yhteistyössä ihmisen kanssa. Gina on kuitenkin nuori ja villi, se juoksee, leikkii, riekkuu, ja voi olla että tämä on ollut syynä hylkäämiseen. Gina ei ole enää sama pieni pentupallero kuin otettaessa.
Gina on ihmisille kiltti, kiva ja ystävällinen. Se tulee toisten koirien kanssa hyvin toimeen, asuu toisen nuoren koiran, Yarelin kanssa samassa häkissä. Osa tarhan koirista kuitenkin vierastaa aktiivista ja vauhdikasta Ginaa. Jos Ginan tulevassa kodissa on muita koiria, niiden olisi hyvä olla samalla lailla innokkaita leikkimään.
Ikäarvio vajaa vuosi, korkeus noin 49 cm.

25.10.2019
Gina adoptoitiin tarhalta espanjalaiseen perheeseen, mutta he palauttivat sen kolmen viikon kuluttua ja kertoivat työnsä muuttuneen niin ettei koiranpito ollut enää mahdollista.
Gina on edelleen kiva ja ystävällinen, käytökseltään pentumainen koira. Se muistaa ennen tarhalle tuloa pentuna oppimiaan asioita kuten istumisen ja tassun antamisen, mutta energisenä ja voimakkaana koirana tarvitsee opettamista hihnakäytökseen ja moneen muuhun asiaan. Gina kävelee hihnassa sinänsä hyvin, mutta vetää.
Gina on fiksu tyttö joka vaikuttaa oppivan asioita nopeasti. Koirakokenut ja paljon lenkkeilevä perhe olisi Ginan toiveissa.

Lisää kuvia ja videoita!


Paris

Paris on pienehkö tyttökoira, joka löydettiin kadulta yhdessä toisen koiran, Nickyn kanssa. Se on kiva, ihmisille ystävällinen koira, joka ei tarhalla vaikuta aralta, vaan tulee tekemään tuttavuutta, pusuttelemaan ja hakemaan rapsutuksia. Paris tulee tarhalla hyvin toimeen toisten koirien kanssa, se asuu yhdessä useamman muun kanssa.
Ikäarvio noin 2 vuotta, korkeus noin 47 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Lluvia

Lluvia on keskikokoinen narttu, joka oli hylätty kadulle Murciassa. Se eleli itsekseen, ja ihmiset toivat sille ruokaa ja vettä. Jossain vaiheessa huomattiin että Lluvian vatsa alkoi kasvaa, ja eräs mies alkoi etsiä sille jotain paikkaa. Maria yhteistyötarhaltamme otti Lluvian kotihoitoon, ja pian se synnyttikin kahdeksan pentua. Pennut ovat nyt maailmalla, kaikki lähtivät Saksaan. Lluvia itse tarvitsisi myös kodin.
Lluvia on hyvin kiltti ja kaikin puolin mukava koira, mutta vielä arka. Erityisesti miehet ovat edelleen pelottavia. Peloista pääsemiseen tarvitaan aikaa ja hyviä kokemuksia. Kotihoitaja kertoo, että välillä vaikuttaa siltä, että Lluvia on asunut ihmisten kanssa kodissa aiemmin. Se kiipesi heti sohvalle ja tuntuu tunnistavan monia kotielämään kuuluvia asioita.
Lluvia tulee hyvin toimeen toisten koirien sekä kissojen kanssa. Hihnakävely ei vielä suju hyvin ja sitä harjoitellaan.
Ikäarvio 3-4 vuotta.

31.7.2019:
Ihana kotihoidossa oleva Lluvia käväisi vierailemassa tarhalla. Se on erittäin sympaattinen koira, joka tulee tutustumaan vieraisiin jos ovat naisia. Vieraita miehiä Lluvia pelkää vielä toistaiseksi, mutta ei tuttuja, kun saa tutustua rauhassa.
Lluvia on kiltti kaikille, niin ihmisille kuin koirillekin. Se on alistuva ja menee matalaksi aina kun katsoo olevan aihetta. Vähän sellainen olemassaoloaan anteeksipyytävä koko ajan.
Lluvia on leikkisä ja hakee toisia koiria leikkiin.Hihnakävelyä harjoitellaan, ja se sujuu pikkuhiljaa paremmin.

Lluvia tarvitsee kodin jossa on paljon ymmärrystä ja annetaan aikaa rohkaistumiselle. Kodin tulisi sijaita rauhallisella alueella, jotta elämä ei olisi alussa liian stressaavaa. Toisista koirista olisi varmasti apua kotiutumisessa. Lluvia on tottunut myös kissoihin.
Lluvia mitattiin ja korkeutta on noin 45 cm.

31.10.2019:
Espanjassa kotihoidossa omaa kotiaan odottava Lluvia luottaa jo enemmän maailmaan ja itseensä. Se tervehtii iloisena kotiin tulevia vieraita, samoin kuin kadulla vastaantulevia ihmisiä ja koiria.
Lluvia on leikkisä ja pitää lapsista. Hoitoperheen kissaan se suhtautuu oikein hyvin. 🙂

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 7.11.2019)


Riu

Riu on suurehko uros, jonka perhe antoi tuttavalleen. Tällä oli kuitenkin jo monta koiraa ennestään, eikä hän voinut pitää Riuta pysyvästi, vaan toi tarhalle. Hän kertoi että Riun kanssa meni hyvin, se tuli toimeen toisten koirien kanssa ja oli hyvä myös lasten seurassa.
Tarhalla Riu vaikuttaa oikein mukavaluonteiselta ja rauhalliselta koiralta.
Ikäarvio 2 vuotta, korkeus noin 60 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Vilma

Vilma on keskikokoinen narttu, joka löydettiin kadulta ja on ollut tarhalla jo lähes vuoden. Vilma on arka, mutta tulee luokse hetken katseltuaan useammankin kerran, nuolee kättä ja pusuttelee. Se arastelee miehiä enemmän kuin naisia, mutta todennäköisesti tottuisi rauhallisesti käyttäytyvään mieheen pian, koska hakee vieraaltakin mieheltä namin. Luottaminen ihmisiin vie Vilmalta aikaa, mutta tuntemiensa ihmisten seurassa se on tosi tyytyväisenä.
Toisten koirien kanssa Vilma on oikein hyvä, aika alistuva, ja leikkii kavereidensa kanssa.
Vilman sydänystävä tarhalla on Moni, jonka kanssa se on ollut yhdessä jo karanteenissa ennen tarhaa.
Hihnakävely on Vilmasta pelottavaa toistaiseksi.
Arvioitu syntymäaika 8/2017, korkeus noin 55 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 9.7.2019)


Moni

Moni on pieni kadulta löydetty narttu, joka on ollut tarhalla pian vuoden. Se oli ensimmäisinä kuukausina hyvin arka eikä antanut koskea. Vähitellen se on rohkaistunut, mutta on edelleen arahko. Moni kuitenkin haluaisi lähestyä ihmistä. Se on oikein sympaattinen koira, joka vain tarvitsee oman aikansa voidakseen luottaa. Hihnassa Moni ei ole vielä toistaiseksi kävellyt. Monille sopisi parhaiten rauhallinen asuinympäristö ja koirakaveri perheessä.
Toisten koirien kanssa Moni tulee oikein hyvin toimeen ja on leikkisä. Tarhalla sen sydänystävä on Vilma, jonka kanssa olivat yhdessä jo karanteenissa ennen tarhalle pääsyä.
Arvioitu syntymäaika 2/2017.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 12.7.2019)


Chestera

Chestera on pienehkö tyttökoira, podenco-mix, joka löydettiin Murcian puolelta kuljeskelemasta.
Se on vielä arahko ja alistuva käytökseltään, mutta reipastunee tarhalla nopeasti. Tässä vaiheessa Chestera uskaltautuu hakemaan namin ja jää hetkeksi rapsuteltavaksi. Se on käytökseltään ja eleiltään hyvin podencomainen koira, jonka kauneus tulee esiin rohkeuden ja ryhdin myötä.
Chestera on tarhalla sosiaalinen ja tulee toisten koirien kanssa hyvin toimeen.
Ikäarvio 1-2 vuotta.

25.10.2019
Chestera on ollut jo joitakin kuukausia tarhalla. Se on ihana koira, podenco-mix, joka on arahko, mutta tulee mielellään helliteltäväksi kun saa tehdä sen omaehtoisesti. Chestera pelkää kaikenlaista pakkoa, 'sitomista'.
Chestera on ollut mukana koiratapahtumissa tarhan ulkopuolella, ja silloin on käynyt ilmi että autot ja liikenne stressaavat sitä kovasti.
Chestera tarvisi siis kodin rauhalliselta paikalta kärsivällisten ihmisten luota. Koirien kanssa se tulee loistavasti toimeen ja tarvitseekin koiraseuraa.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 28.10.2019)


Poleo

Poleo on suurehko uros joka löydettiin samannäköisen nartun, Mentan, kanssa kuljeskelemasta. Koirat saattavat olla pentuesisaruksia. Ulkonäön perusteella perimässä on ainakin pointteria.
Poleo ja Menta ovat kumpikin hellyydenkipeitä hännänheiluttajia, hyvin ystävällisiä koiria jotka näyttävät ihmisille alistuvia eleitä. Poleo varsinkin hakeutuu lähelle rapsuteltavaksi.
Poleo on kaksikosta rauhallisempi ja väistyvämpi osapuoli, se antaa Mentan syödä ensin. Poleo leikkii tarhalla vain yhden toisen koiran, samankokoisen Tosco-uroksen kanssa, mutta tulee kaikkien kanssa toimeen.
Poleo on tosi mukava koira, jolle sopisi liikunnallinen koti rauhallisella alueella. Todennäköisesti se on aina elänyt toisen koiran kanssa, joten koiraseura on suotavaa. Poleon kodissa olisi oltava kärsivällisyyttä kaiken kotisivistyksen opettamiseen.
Ikäarvio tarhalla 2-3 vuotta, korkeus noin 60 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 31.8.2019)


Menta

Menta on suurehko narttu joka löydettiin samannäköisen uroksen, Poleon, kanssa kuljeskelemasta. Koirat saattavat olla pentuesisaruksia. Ulkonäön perusteella perimässä on ainakin pointteria.
Menta ja Poleo ovat kumpikin hellyydenkipeitä hännänheiluttajia, hyvin ystävällisiä koiria jotka näyttävät ihmisille alistuvia eleitä.
Menta on kaksikossa voimakkaampi osapuoli, se syö ensin ja leikkii kaikkien muidenkin koirien kanssa tarhalla. Menta on muutenkin hyvin leikkisä, se rakastaa palloja ja leluja.
Menta on tosi mukava koira, jolle sopisi liikunnallinen koti rauhallisella alueella. Todennäköisesti se on aina elänyt toisen koiran kanssa, joten koiraseura on suotavaa. Mentan kodissa olisi oltava kärsivällisyyttä kaiken kotisivistyksen opettamiseen.
Ikäarvio tarhalla 2-3 vuotta, korkeus 55-60 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 9.7.2019)


Sisi

Sisi on pieni narttu, joka tuli tarhalle useamman muun koiran kanssa. Se on hyvin arka. Jos vieras ihminen lähestyy Sisiä, Sisi ei irrota katsettaan hetkeksikään ja haukkuu lakkaamatta. Sisi on hyvin kaunis koira. Se ei ole tottunut kosketukseen eikä hellyydenosoituksiin, eikä oikein tiedä mitä odottaa ihmiseltä. Kuitenkin jos sen saa syliin, se on hyvin suloinen ja varmasti oppii nauttimaan ihmisen seurasta. Toisten koirien kanssa Sisillä ei ole minkäänlaisia ongelmia. Arvioitu syntymäaika 2/2015, korkeus reilut 40 cm.

Lisää kuvia!
VARATUT KOIRATCanti VARATTU!

Canti on kadulta löydetty pieni tyttökoira. Se on nuori ja pentumainen, iloinen ja suloinen vipeltäjä. Canti seurustelee mielellään ihmisten kanssa, yrittää lyödä leikiksi eikä ole arka.
Tarhalla Canti tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa ja on hyvin leikkisä.
Ikäarvio 1 vuosi, korkeus noin 36-37 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Carlota VARATTU!

Carlota on nuori pieni tyttökoira, joka tuli tarhalle löytökoirana. Se on reipas ja iloinen, ei arastele ihmisiä, vaan haluaa olla helliteltävänä ja vähän pusutteleekin jos tulee tilaisuus. Se on innokas juoksemaan ja leikkimään, ainakin pallo kiinnostaa. Toisten koirien kanssa Carlota tulee tarhalla hyvin juttuun.
Ikäarvio 2-3 vuotta, korkeus noin 37 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Connie VARATTU!

Connie on pieni löytökoirana tarhalle tullut narttu.
Alussa luultiin että se on arka, koska se ei tullut kopista ulos muiden mukana. Taisi kuitenkin olla kyse palelemisesta, sillä Connie ei vaikuta ihmisaralta, alistumiseleitä se kyllä esittää. Nyt kun Connie päästiin kunnolla näkemään, huomattiin että sen korvat on leikattu poikki. On vaikea kuvitella kuka ja miksi, ja mikä on Connien menneisyys.
Connie on mitä suloisin ja ihanin pieni koira, joka hakeutuu ihmisten luokse ja viihtyy sylissä. Siitä kuoriutunee lyhyessä ajassa iloinen ja vauhdikas pieni koira, kunhan uskallusta tulee vielä vähän lisää.
Ikäarvio 1 vuosi, korkeus noin 30 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Musi VARATTU!

Musi on galgonarttu, joka löydettiin kuljeskelemasta. Se on tosi kiva, reipas ja iloinen koira, joka haluaa olla lähellä ihmisiä eikä vaikuta millään lailla aralta tarhaoloissa. Toisten koirien kanssa Musi tulee hyvin toimeen; se asuu samassa häkissä uroksen ja nartun kanssa sekä ulkoilee päivittäin pihalla laumassa kaikenlaisten koirien kanssa.
Ikäarvio noin 5 vuotta.

Lisää kuvia ja videoita!


Lili VARATTU!

Lili on pieni kadulta löydetty narttu, jonka omistaja löytyi sirun perusteella. Hän kuitenkin kertoi olevansa sairas eikä voi huolehtia koirasta.
Lili on aivan ihana, hellyydenkipeä ja rauhallisen oloinen pieni koira. Se tulee tarhalla ongelmitta toimeen häkkikavereidensa kanssa ja menee välillä mukaan innokkaan juniorin leikkeihin.
Syntymäaika 12/2014, korkeus noin 34 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Lucrezia VARATTU!

Lucrezia on pikkuinen kuljeskelemasta löydetty narttu. Se on todella suloinen ja söpö tyttö, joka oli tarhalla aluksi aika hämillään. Lucrezia on rauhallinen ja hakeutuu mielellään ihmisten seuraan, viihtyy rapsuteltavana, ja on silloin jonkin verran mustasukkainen muita koiria kohtaan.
Lucrezialla näyttäisi olleen pentuja elämänsä aikana, joten millainen lie menneisyys, onko käytetty enemmänkin pennuttamiseen.
Tarhalla Lucrezia asuu toisen nartun kanssa samassa häkissä ja tulee hyvin toimeen. Se ei juurikaan hauku.
Ikäarvio 6-7 vuotta, korkeus noin 30 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Marta VARATTU!

Marta on pieni tyttökoira, joka löytyi Murcian puolelta. Se oli alussa hyvin arka, ei antanut koskea itseensä. Nyt vähän aikaa tarhalla oltuaan se on jo paljon luottavaisempi, iloinen pieni tyttö. Marta on vauhdikas ja vikkelä fotobombaaja, joka kuitenkin joutuessaan ihan ihmisen lähelle muuttuu varovaiseksi ja aremmaksi. Toisten koirien kanssa Marta tulee hyvin toimeen tarhalla. Se on ihastuttava pieni koira, joka tulee reipastumaan nopealla tahdilla.
Ikäarvio noin 2 vuotta, korkeus vajaat 30 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 18.11.2019)


Saeta VARATTU!

Saeta on pieni tyttökoira, joka talteenotettiin kuljeskelemasta. Se on oikein kiva, reipas ja ystävällinen tyttö. Tarhalla Saeta ei vaikuta kovin vilkkaalta, mutta mennä viipottaa toki pihalla paikkoja tutkimassa. Saeta on varsin reipas, ei arastele ihmisiä.
Saeta asuu toisen nartun kanssa ja tulevat keskenään hyvin toimeen.
Ikäarvio 2-3 vuotta, korkeus noin 30 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 18.11.2019)


Soty VARATTU!

Soty on pieni tyttökoira, joka löydettiin kuljeskelemasta. Se on kiva ja reipas koira, joka suhtautuu ihmisiin ystävällisesti eikä arastele. Soty on hyvin energinen ja vilkas, se haluaa mennä ja tutkia, eikä malta pysyä paikallaan. Tarhalla Soty asuu toisen nartun kanssa ja tulee hyvin toimeen.
Ikäarvio 1-2 vuotta, korkeus noin 30 cm.

Lisää kuvia ja videoita!  

© Auringonkoirat ry 2019