Auringonkoirat


Vierailemme tarhoilla ja olemme tavanneet jokaisen sivuillamme kotia etsivän koiran, mutta koirien luonteet saattavat muuttua jo tarhalla; esimerkiksi arka koira reipastuu ja saa itseluottamusta. Kotona koirat saattavat käyttäytyä hyvinkin erilailla.

Koiran iän arvioiminen on vaikeaa, joten koiran arvioidun iän ja todellisen iän välillä voi olla jopa useita vuosia.

Suurin osa koirista etsii kotia samanaikaisesti myös muista maista.

Kuvia Espanjasta, kesäkuu 2019 >>

Kuvia Espanjasta, toukokuu 2019 >>

Kuvia Espanjasta, huhtikuu 2019 >>

Kuvia Espanjasta, maaliskuu 2019 >>

Kuvia Espanjasta, helmikuu 2019 >>

Kuvia Espanjasta, tammikuu 2019 >>


Dolores

Dolores on pieni narttu, joka kuului tyhjän talon aidatulla pihalla asuneeseen koiraperheeseen. Poliisi otti yhteyttä tarhalle ja pyysi hakemaan koirat pois. Hakijoiden mennessä paikalle oli aitaan tehty reikä, ja koirat yhtä lukuunottamatta kadonneet. Ne jäivät kuitenkin asumaan lähistölle, ja kyläläiset ruokkivat niitä ja saivat parin kuukauden kuluttua Doloresin ja toisen nartun kiinni.
Tarhalle tullessaan Dolores oli tukevasti kantavana, synnytys oli lähellä. Sille kävi kuitenkin tarhalla onnettomuus, isompi koira pääsi puremaan sitä nivusiin ja alavatsaan. Puremahaava tulehtui ja Dolores oli hyvin kipeä. Dolores pääsi Espanjassa kotihoitoon ja synnytti viisi pontevaa pentua. Se on ollut tosi hyvä mamma, joka on hoitanut pentunsa kympin arvoisesti.
Dolores on luonteeltaan hyvin pehmeä ja lempeä, vähän sellainen mammamainen kaikin puolin. Pinnan alla on kuitenkin sitkeyttä ja omaa tahtoakin. Tuttuja ihmisiä kohtaan Dolores on hyvin hellyydenkipeä ja vähän alistuva. Se antaa tehdä kaikki hoitotoimenpiteet (haavanhoito alussa ja esim. kynsien leikkaus) hienosti kun luottamus on saavutettu. Vieraita ihmisiä se haluaa ensin katsella hetken, mutta hyväksyy sitten heidät nopeasti.
Doloresin kotihoitopaikassa on myös muita aikuisia koiria, joiden kanssa se tulee hyvin toimeen. Todennäköisesti Dolores on asunut joskus sisällä talossa, koska se on täysin sisäsiisti, nukkuu mielellään sängyssä ja osaa pujahtaa myös peiton alle.
Hihnakävely sujuu hyvin, Dolores ei vedä, eikä reagoi liikenteeseen mitenkään, mutta kissoista se innostuu. Kissakoti ei todennäköisesti sopisi sille.
Yksinolo toisten koirien kanssa sujuu sinänsä hyvin, mutta Dolores yrittää päästä mukaan ihmisen lähtiessä ja sulkiessa oven tai portin. Tätä on harjoiteltu mm. niin, että Doloresille tarjoillaan ruoka suljetun koiraportin taakse. Alussa se kolisutteli porttia eikä malttanut syödä, mutta parin kerran jälkeen osasi jo rauhoittua syömään ja odottaa rauhallisena portin avaamista sen jälkeen. Varsinaisessa yksinolossa (koirien kanssa) ei ole ollut ongelmaa, Dolores on rauhallinen ja hyväntuulinen ihmisen palatessa.
Dolores autoilee mielellään. Se hyppää itse autoon ja matkustaa rauhallisena ja hiljaa.
Ikäarvio 8 vuotta, korkeus noin 35-40 cm.

Kotihoidossa Suomessa!

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 13.6.2019)


Estrachatela

Estrachatela on kaunis, tummanharmaan ja valkoisen kirjava, pienikokoinen galgonarttu. Se on varmaan yksi maailman ihanaluonteisimmista galgoista. Se on tullut tarhalle löytökoirana, menneisyydestä ei tiedetä, mutta tuskin on kokenut mitään kovin traumaattista, koska luottaa ihmisiin ja on hyvin seurallinen. Estrachatela seurailee tuntemiaan ihmisiä pihalla ja hakeutuu rapsuteltavaksi.
Toisten koirien kanssa se tulee hyvin toimeen tarhalla.
Ikäarvio 4-5 vuotta.

Lisää kuvia ja videoita!


Riu

Riu on suurehko uros, jonka perhe antoi tuttavalleen. Tällä oli kuitenkin jo monta koiraa ennestään, eikä hän voinut pitää Riuta pysyvästi, vaan toi tarhalle. Hän kertoi että Riun kanssa meni hyvin, se tuli toimeen toisten koirien kanssa ja oli hyvä myös lasten seurassa.
Tarhalla Riu vaikuttaa oikein mukavaluonteiselta ja rauhalliselta koiralta.
Ikäarvio 2 vuotta, korkeus noin 60 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Isidoro

Isidoro on pieni kadulta löydetty uros. Se on kiva ja vilkas, hyvin ystävällinen koira. Se käy iloisesti tervehtimässä myös vierasta ihmistä.
Tarhalla Isidoro tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa. Se jakaa häkin pienen nartun kanssa.
Ikäarvio 4-6 vuotta.

Lisää kuvia ja videoita!


Pam

Pam on kaunis ja kiva keskikokoinen narttu, joka löydettiin kuljeskelemasta.
Se on hyvin ystävällinen ihmisille, ei ole arka.
Pam tulee tarhalla toimeen toisten koirien kanssa ongelmitta. Sen häkkikaverina on toinen narttu.
Ikäarvio 3-4 vuotta, korkeus noin 50 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Floky

Floky on keskikokoinen narttu, joka tuli tarhalle löytökoirana. Se on oikein kivaluonteinen ja ystävällinen koira, joka ei vaikuta millään lailla aralta.
Floky tulee toisten koirien kanssa hyvin toimeen, on leikkisä. Se asuu samassa häkissä toisen nartun kanssa.
Ikäarvio noin 1 vuosi, korkeus 48 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Oyko

Oyko on pienehkö uros, joka on löydetty kuljeskelemasta. Se on kaunis ja muhkeahäntäinen koira, joka vaikuttaa paimenkoiramixiltä.
Oyko on mukava poika, jonka joku on opettanut ainakin istumaan ja antamaan tassua pyydettäessä.
Tarhalla Oyko tulee toisten koirien kanssa hyvin toimeen, mutta on vähän tarkka ruuastaan. Se asuu pienemmän uroksen kanssa samassa häkissä.
Ikäarvio reilu vuosi, korkeus noin 45 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Teodoro

Teodoro on pieni uros, joka tuli tarhalle löytökoirana. Se on reipas ja pitää ihmisistä, on todennäköisesti ollut jonkun koirana aiemmin.
Teodoro on kaikin puolin mukava kaveri, joka tulee tarhalla hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Häkkitoverina sillä on vähän isompi uros.
Ikäarvio noin 1,5 vuotta.

Lisää kuvia ja videoita!


Hugo

Hugo on pieni ja reipas uros, joka on löydetty kuljeskelemasta. Se ei vaikuta tarhalla aralta, vaan mennä viipottaa iloisesti ja tulee moikkaamaan.
Ulkonäön perusteella Hugo voisi olla mäyräkoiramix.
Tarhalla Hugo tulee toisten koirien kanssa oikein hyvin toimeen.
Ikäarvio 1-2 vuotta, korkeus noin 33 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Olaf

Olaf on galgouros, joka tuli tarhalle reissussa rähjääntyneenä, haavaisena ja likaisena.
Se aristelee alussa vieraita ihmisiä, mutta alkaa pian luottaa ja on tosi mukava. Olaf on energiatasoiltaan tavanomainen, häkissä rauhallinen, mutta pihalla tykkää juosta.
Hihnassa Olaf kävelee varovaisesti, mutta kerta kerralta paremmin.
Tarhalla Olaf tulee toisten koirien kanssa hienosti toimeen. Se asuu samassa häkissä voimakasluonteisemman Dopun kanssa ja on alistuvampi osapuoli. Pojilla menee oikein hyvin keskenään.
Arvioitu syntymäaika 12/2016

Lisää kuvia ja videoita!


Tayra

Tayra on 9 kk ikäinen pieni tyttökoira, joka asui alunperin perheensä terassilla huonoissa oloissa. Espanjalainen eläinsuojeluyhdistys sai haettua sen sieltä pois ja sijoitti kotihoitoon. Kotihoitoperheessä oli koiria, kissoja ja kilpikonna, joiden kaikkien kanssa Tayra tuli hyvin juttuun. Se kuitenkin söi päivittäin kilpikonnan salaatit ja muut ruuat, ja viikon jälkeen hoitaja ei enää halunnut pitää sitä. Yhdistyksellä ei ollut Tayralle toista sijoituspaikkaa, joten se päätyi yhteistyötarhallemme.
Tayra on kaikin puolin mukava koira. Se suhtautuu ihmisiin hyvin ja on reipas.
Syntymäaika 9/2018, korkeus noin 43 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Vilma

Vilma on keskikokoinen narttu, joka löydettiin kadulta ja on ollut tarhalla jo lähes vuoden. Vilma on arka, mutta tulee luokse hetken katseltuaan useammankin kerran, nuolee kättä ja pusuttelee. Se arastelee miehiä enemmän kuin naisia, mutta todennäköisesti tottuisi rauhallisesti käyttäytyvään mieheen pian, koska hakee vieraaltakin mieheltä namin. Luottaminen ihmisiin vie Vilmalta aikaa, mutta tuntemiensa ihmisten seurassa se on tosi tyytyväisenä.
Toisten koirien kanssa Vilma on oikein hyvä, aika alistuva, ja leikkii kavereidensa kanssa.
Vilman sydänystävä tarhalla on Moni, jonka kanssa se on ollut yhdessä jo karanteenissa ennen tarhaa.
Hihnakävely on Vilmasta pelottavaa toistaiseksi.
Arvioitu syntymäaika 8/2017, korkeus noin 55 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Moni

Moni on pieni kadulta löydetty narttu, joka on ollut tarhalla pian vuoden. Se oli ensimmäisinä kuukausina hyvin arka eikä antanut koskea. Vähitellen se on rohkaistunut, mutta on edelleen arahko. Moni kuitenkin haluaisi lähestyä ihmistä. Se on oikein sympaattinen koira, joka vain tarvitsee oman aikansa voidakseen luottaa. Hihnassa Moni ei ole vielä toistaiseksi kävellyt. Monille sopisi parhaiten rauhallinen asuinympäristö ja koirakaveri perheessä.
Toisten koirien kanssa Moni tulee oikein hyvin toimeen ja on leikkisä. Tarhalla sen sydänystävä on Vilma, jonka kanssa olivat yhdessä jo karanteenissa ennen tarhalle pääsyä.
Arvioitu syntymäaika 2/2017.

Lisää kuvia ja videoita!


Dopu

Dopu on galgouros, joka on talteenotettu kuljeskelemasta. Se on ihmisistä pitävä ja mukava koira, joka pitää rapsuttelusta eikä vaikuta aralta. Dopu on leikkisä ja kävelee hyvin hihnassa. Todennäköisesti Dopulla on normigalgon verran metsästysviettiä.
Dopu on jonkin verran tarkka ruuastaan eikäbtule kovin voimakasluonteisten koirien kanssa toimeen. Tarhalla se asuu toisen, herkemmin alistuvan uroksen kanssa, eikä niillä ole ongelmia keskenään.
Arvioitu syntymävuosi 2015.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 9.6.2019)


Mario

Galgouros Mario löydettiin kuljeskelemasta. Se on oikein mukva poika, joka on häkissä rauhallinen, mutta pihalla rakastaa juoksemista.
Mario ei arastele ihmisiä, vaan on mielellään rapsuteltavana. Se asuu samassa häkissä urosten ja narttujen kanssa ja tulee hyvin toimeen.
Arvioitu syntymävuosi 2017.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 9.6.2019)


Cristal

Cristal löydettiin Crevillenten vuorilta pvc-putken sisään juuttuneena. Poliisi pyysi hakemaan sen tarhalle, ja vaseliinin avulla se saatiin putkesta pois. Cristal oli löydettäessä kuivunut ja huonokuntoinen, täynnä punkkeja.
Tarhalla sen fyysinen kunto on kohentunut, ja elämäniloakin näkyy. Arka Cristal on edelleen, mutta edistyy koko ajan. Cristal on kuitenkin nuori koira, jolla on koko elämä edessään ja joka oppii varmasti luottamaan ihmisiin.
Cristalille sopii perhe, jolla on kokemusta rescuekoirista ennestään. Tarvitaan myös paljon kärsivällisyyttä ja ymmärrystä sille, että Cristalin rohkaistumiseen tulee menemään aikaa, ja sen on annettava tapahtua omassa aikataulussaan.
Ikäarvio 1 vuosi, korkeus noin 35 cm (ei ole mitattu).

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 9.6.2019)


Abdul

Abdul on seniori-ikään ehtinyt galgo-uros, jonka galguero luovutti tarhalle.
Se on mukava ja miellyttävä koira, joka ei vaikuta aralta, ehkä pikkuisen on varovainen vieraiden ihmisten kanssa.
Abdul ulkoilee tarhalla toisten galgojen kanssa ja tulee hyvin toimeen.
Abdulin korvat on lovettu omistajan tunnuksin.
Abdulilla oli tullessaan passi, kuten metsästykseen käytetyillä koirilla kuuluu olla, ja sen mukainen ikä on 7 vuotta.

Lisää kuvia ja videoita!


Timon

Timon on isokokoinen uros, joka löydettiin kuljeskelemasta yhdessä toisen koiran, Pumban kanssa.
Koirat ovat suursnautserin tyyppisiä, energisiä ja voimakkaita kumpikin.
Timon on kiltti, mutta ison kokonsa ja energiansa vuoksi tarvitsee ehdottomasti tämän tyyppisiä koiria tuntevan kodin, jossa on intoa kouluttamiseen, lenkittämiseen ja ehkä koiran kanssa harrastamiseen.
Timon ja Pumba ovat hiomattomia timantteja, joista tulee oikeissa käsissä upeita koiria.
Ikäarvio 1-2 vuotta, korkeus noin 70 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Pumba

Pumba on isokokoinen narttu, joka löydettiin kuljeskelemasta yhdessä toisen koiran, Timonin kanssa. Pumballa oli silloin maitoa nisissään.
Koirat ovat suursnautserin tyyppisiä, energisiä ja voimakkaita kumpikin.
Pumba on kiltti, mutta ison kokonsa ja energiansa vuoksi tarvitsee tämän tyyppisiä koiria tuntevan kodin, jossa on intoa kouluttamiseen, lenkittämiseen ja ehkä koiran kanssa harrastamiseen.
Pumba ja Timon ovat hiomattomia timantteja, joista tulee oikeissa käsissä upeita koiria.
Ikäarvio 1-2 vuotta, korkeus reilut 60 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Mina

Mina on pieni bodeguero-tyyppinen tyttökoira, joka tuli tarhalle poliisin talteenottamana. Sen nisät olivat suuret, mikä viittasi hiljattain olleisiin pentuihin.
Mina on hyvin sympaattinen tyttö, joka tulee tutustumaan ja vähän pussaileekin.
Toisten koirien kanssa ei ole ongelmia tarhalla.
Ikäarvio noin 2 vuotta, korkeus noin 35 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Penita

Penita on keskikokoinen narttu, joka on aiemmin elänyt maalla perhekoirana. Sillä on todennäköisesti ollut pennut vähän aikaa ennen tarhalle tuloa.
Penita on arahko, mutta äärimmäisen hellyyttävä yrittäessään hakea läheisyyttä. Hetken katseltuaan se uskaltautuukin lähelle ja nauttii rapsutuksista. Penita vaikuttaa todella kiltiltä ja sympaattiselta koiralta.
Penita on tarhalla ikäisekseen nuoreksi koiraksi rauhallinen. Se kävelee hihnassa hyvin.
Penita asuu samassa häkissä kahden pikkukoiran kanssa ja osaa olla niiden kanssa hienosti.
Arvioitu syntymäaika 8/2017.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 5.6.2019)


Vampiro

Vampiro on pieni uros, joka tuli tarhalle löytökoirana. Se on hyvin reipas kaveri, leikkisä ja mukava. Vampiro on ystävällinen ihmisille sekä toisille koirille, mutta ihan kaikista uroksista se ei tykkää. Häkkikavereina olevien uroksen ja nartun kanssa elämä sujuu mallikkaasti.
Vampiro vaikuttaa koiralta joka tulisi toimeen monenlaisessa asuinympäristössä, koska ei vaikuta arastelevan mitään.
Vampirolla on aika reipas alapurenta, ja kulmahampaat pilkistävät esiin, mistä nimikin juontaa.
Ikäarvio 4-5 vuotta, korkeus noin 37 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 11.5.2019)


Roni

Roni on pieni uros, joka kuljeskeli itsekseen ja toimitettiin tarhalle. Se on tosi mukavanoloinen ja sosiaalinen poika, joka leikkii mielellään toisten koirien kanssa. Roni ei vaikuta tarhalla aralta.
Ikäarvio 1-2 vuotta, korkeus noin 35 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Thai

Thai on nuori keskikokoinen narttu, jonka poliisi otti kiinni kadulta.
Thai on vilkas ja iloinen koira, jolla on vielä jonkin verran jäljellä nuoren koiran kohellusta ja energiaa. Se on ihmisille hyvin ystävällinen eikä millään lailla arka.
Thai on ollut tarhalla vasta vähän aikaa, eikä ole ollut muiden koirien kanssa vapaana pihalla, mutta hihnalenkeillä se on käyttäytynyt mukavasti muita kohtaan.
Thailla on monen rodun piirteitä. Purenta on bokserin alapurenta, mutta tämä tyttö saattaa olla monen rodun miksaus.
Arvioitu ikä 1-2 vuoden välillä, korkeus noin 47 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Chestera

Chestera on pienehkö tyttökoira, podenco-mix, joka löydettiin Murcian puolelta kuljeskelemasta.
Se on vielä arahko ja alistuva käytökseltään, mutta reipastunee tarhalla nopeasti. Tässä vaiheessa Chestera uskaltautuu hakemaan namin ja jää hetkeksi rapsuteltavaksi. Se on käytökseltään ja eleiltään hyvin podencomainen koira, jonka kauneus tulee esiin rohkeuden ja ryhdin myötä.
Chestera on tarhalla sosiaalinen ja tulee toisten koirien kanssa hyvin toimeen.
Ikäarvio 1-2 vuotta.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 9.5.2019)


Luna

Luna on mukava mummoikäinen tyttökoira, jonka perhe toimitti tarhalle muuton vuoksi, eivät kuulemma voineet ottaa Lunaa mukaan.
Luna on reipas ja ihmisistä pitävä koira, joka on elänyt uroskoiran kanssa aiemmin. Tarhalla se hieman pelkää toisia koiria, tai on vielä varovainen.
Lunan vanha koti sijaitsi kerrostalossa, ja perhe kertoi että Luna oli sisäsiisti eikä haukkunut paljon.
Lunan kerrotaan olevan 10-vuotias. Korkeus noin 30 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 2.5.2019)


Poleo

Poleo on suurehko uros joka löydettiin samannäköisen nartun, Mentan, kanssa kuljeskelemasta. Koirat saattavat olla pentuesisaruksia. Ulkonäön perusteella perimässä on ainakin pointteria.
Poleo ja Menta ovat kumpikin hellyydenkipeitä hännänheiluttajia, hyvin ystävällisiä koiria jotka näyttävät ihmisille alistuvia eleitä. Poleo varsinkin hakeutuu lähelle rapsuteltavaksi.
Poleo on kaksikosta rauhallisempi ja väistyvämpi osapuoli, se antaa Mentan syödä ensin. Poleo leikkii tarhalla vain yhden toisen koiran, samankokoisen Tosco-uroksen kanssa, mutta tulee kaikkien kanssa toimeen.
Poleo on tosi mukava koira, jolle sopisi liikunnallinen koti rauhallisella alueella. Todennäköisesti se on aina elänyt toisen koiran kanssa, joten koiraseura on suotavaa. Poleon kodissa olisi oltava kärsivällisyyttä kaiken kotisivistyksen opettamiseen.
Ikäarvio tarhalla 2-3 vuotta, korkeus noin 60 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Menta

Menta on suurehko narttu joka löydettiin samannäköisen uroksen, Poleon, kanssa kuljeskelemasta. Koirat saattavat olla pentuesisaruksia. Ulkonäön perusteella perimässä on ainakin pointteria.
Menta ja Poleo ovat kumpikin hellyydenkipeitä hännänheiluttajia, hyvin ystävällisiä koiria jotka näyttävät ihmisille alistuvia eleitä.
Menta on kaksikossa voimakkaampi osapuoli, se syö ensin ja leikkii kaikkien muidenkin koirien kanssa tarhalla. Menta on muutenkin hyvin leikkisä, se rakastaa palloja ja leluja.
Menta on tosi mukava koira, jolle sopisi liikunnallinen koti rauhallisella alueella. Todennäköisesti se on aina elänyt toisen koiran kanssa, joten koiraseura on suotavaa. Mentan kodissa olisi oltava kärsivällisyyttä kaiken kotisivistyksen opettamiseen.
Ikäarvio tarhalla 2-3 vuotta, korkeus 55-60 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Klendy

Klendy on pieni uros, joka on arkuuden vuoksi haasteellinen ja tarvitsee osaavan kodin. Se jännittää vieraita ihmisiä eikä sitä saa lähestyä liian nopeasti. Klendy tarvitsee hetken aikaa katsellakseen ja varmistautuakseen että ihminen ei ole vaarallinen.
Tuttu ihminen voi koskea Klendyyn, se pitää rapsuttelusta.
Tarhalla Klendy asuu nartun kanssa ja se sopisikin parhaiten joko nartun seuraksi tai sitten ainoaksi koiraksi.
Klendyn perheellä on oltava koirakokemusta, eikä Klendy sovellu lapsiperheeseen.
Klendy on aikuinen uros, ikäarvio 3-4 vuotta.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 26.1.2019)


Kicho

Kicho on nuori keskikokoinen uros, joka löydettiin kuljeskelemasta. Se päätyi adoptiotarhalle tappotarhan kautta. Kicho on vilkas ja energinen kaveri, leikkisä ja hyvä toisten koirien kanssa. Se kävelee hyvin hihnassa. Ihmisiä kohtaan Kicho on ystävällinen. Kichossa on ulkonäön perusteella jotakin ajavaa koiraa, mutta sitä onko minkä verran metsästysviettiä ei tarhaoloissa pystytä sanomaan.
Ikäarvio noin 1 vuosi, korkeus n. 50 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 9.6.2019)


Belma

Belma on keskikokoinen narttu, joka tuli tarhalle löytökoirana. Se on hyvin ystävällinen ihmisille ja sosiaalinen koirien seurassa. Belma on selvästikin sielultaan laumakoira, joka ei liiemmin sooloile. Tullessaan tarhalle se oli hyvin reipas, mutta oltuaan muutaman päivän arempien koirien kanssa samassa häkissä se alkoi pakoilla ihmisiä ja peesailla kavereitaan kaikessa muussakin. Kavereiden rohkaistuessa Belmakin on taas muuttunut rohkeammaksi.
Sosiaalisena ja laumaan mukautuvaisena koirana Belma onkin tosi hyvä kaveri koiralle kuin koiralle, ja koirakaverin se kotiinsa tarviikin.
Ikäarvio tarhalla 2-3 vuotta, mutta voi olla vanhempikin. Korkeus noin 60 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 9.5.2019)


Amigo

Amigo on keskikokoinen kadulta löydetty uros, joka on ollut tarhalla syksystä 2016 saakka. Se oli tullessaan hyvin laiha, mutta on saanut painoa ja kuntoutunut hyvin.
Amigo on oikein mukavaluonteinen ja ystävällinen poika, joka on tarhalla sosiaalinen ja leikkii nykyisin kaikkien kanssa kokoon ja sukupuoleen katsomatta. Se on suhteellisen rauhallinen koira, joka käy mielellään kävelyllä. Se on tarhalla oppinut istumaan ja antamaan tassua.
Häkissä Amigo on siisti. Kissojen kanssa Amigo ei sovi.
Amigon veritesteissä todettiin leishmania, jota on hoidettu alopurinolilla. Nyt helmikuussa 2019 otetussa testissä leishmania on lievä, ja sisäelinarvot olivat kunnossa.
Arvioitu syntymäaika 6/2015, korkeus n. 60 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 9.3.2019)


Sisi

Sisi on pieni narttu, joka tuli tarhalle useamman muun koiran kanssa. Se on hyvin arka. Jos vieras ihminen lähestyy Sisiä, Sisi ei irrota katsettaan hetkeksikään ja haukkuu lakkaamatta. Sisi on hyvin kaunis koira. Se ei ole tottunut kosketukseen eikä hellyydenosoituksiin, eikä oikein tiedä mitä odottaa ihmiseltä. Kuitenkin jos sen saa syliin, se on hyvin suloinen ja varmasti oppii nauttimaan ihmisen seurasta. Toisten koirien kanssa Sisillä ei ole minkäänlaisia ongelmia. Arvioitu syntymäaika 2/2015, korkeus reilut 40 cm.

Lisää kuvia!


Suarli

Suarli on pieni uros, joka hylättiin samasta paikasta Salman, Sallyn ja Sisin kanssa. Suarli on vähän arka, erityisesti pelkää nopeita liikkeitä. Suarli pitää kovasti vedestä, se käy tarhalla olevassa koirien altaassa kastautumassa, ja jos ei ole allasta käytettävissä se menee juomakuppiinsa. Hihnakävely on Suarlista vielä pelottavaa. Toisten koirien kanssa Suarli tulee ongelmitta toimeen. Se on häkissä rauhallinen ja hiljainen, mutta kun näkee ihmisiä, haukkuu paljon, ilmeisesti hakee huomiota. Arvioitu syntymäaika 7/2014, korkeus n. 42 cm.

Lisää kuvia! (päivitetty 19.6.2018)
VARATUT KOIRATIsidora VARATTU!

Isidora on hyvin pienikokoinen nuori narttu, joka otettiin talteen kadulta.
Se on iloinen ja ystävällinen koira, joka rakastaa ihmisiä, on varsinainen pusutyttö. Isidora ei tunnu ujostelevan vieraitakaan, vaan kiipeää polvelle.
Tarhalla sillä ei ole ongelmia toisten koirien kanssa. Se asuu tällä hetkellä pienen uroksen kanssa samassa häkissä.
Ikäarvio alle vuosi, korkeus noin 20 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Sinita VARATTU!

Sinita on pieni tyttökoira, joka löydettiin kuljeskelemasta. Se on oikein mukavan oloinen pentu, joka haluaa tehdä tuttavuutta ihmisten kanssa eikä vaikuta tarhaoloissa aralta. Sinita ei ole erityisen villi tai raju, vaikka pentu onkin, vaan ennemmin pikkuisen alistuva. Toisten koirien seurassa Sinita on ongelmaton ja asuu tällä hetkellä kahden seniorikoiran kanssa.
Ikäarvio toukokuun lopussa noin 6 kk, korkeus 34 cm.

Lisää kuvia ja videoita!  

© Auringonkoirat ry 2019