Auringonkoirat


Vierailemme tarhoilla ja olemme tavanneet jokaisen sivuillamme kotia etsivän koiran, mutta koirien luonteet saattavat muuttua jo tarhalla; esimerkiksi arka koira reipastuu ja saa itseluottamusta. Kotona koirat saattavat käyttäytyä hyvinkin erilailla.

Koiran iän arvioiminen on vaikeaa, joten koiran arvioidun iän ja todellisen iän välillä voi olla jopa useita vuosia.

Suurin osa koirista etsii kotia samanaikaisesti myös muista maista.

Kotia etsivien koirien tuorein tilanne löytyy facebookista >>

Kuvia Espanjasta, maaliskuu 2018 >>

Kuvia Espanjasta, helmikuu 2018 >>

Kuvia Espanjasta, tammikuu 2018 >>

Kuvia Espanjasta, joulukuu 2017 >>

Kuvia Espanjasta, marraskuu 2017 >>


Fido

Kauttamme lokakuussa 2017 adoptoitu urospentu Fido etsii uutta kotia. Fido on podenco-mix ja rotuperimältään näin ollen hyvin aktiivinen ja toimelias koira. Tämänhetkinen perhe kokee Fidon liian energiseksi. Fidolle etsitäänkin siis perhettä, jolla on kokemusta aktiivisen koiran kanssa elämisestä ja halua ja aikaa nuoren koiran kanssa touhuamiseen.
10 kk iässä Fido on vajaat 60 cm korkea ja painaa n. 20 kg. Lue lisää >>

Suomessa!

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 5.5.2018)

Lisää kuvia ja videoita Facebookissa >>


Buster

Buster on pieni uros, joka tuli tyttökoira Elsan kanssa samasta kodista tappotarhan kautta adoptiotarhalle. Kumpikin oli aika pelokas alussa. Ihmisiä kohtaan Buster on alussa ujohko, mutta sen tuntuinen että haluaisi luottaa. Se jää rapsuteltavaksi ja on hyvin rauhallinen ja kiltti hoidettaessa. Pihalla vapaana juostessa Busterista paljastuu myös vauhdikkaampi puoli. Todennäköisesti omassa kodissa poika tuleekin nopeasti kuorestaan, ehkä myös tarhan olot pelottavat.
Buster asuu samassa häkissä useamman uroksen ja nartun kanssa ja varsinkin alussa pyrki vartioimaan omaa Elsaansa muilta koirilta. Se on kuitenkin oppinut tulemaan ihan mukavasti toimeen ja vartioiminenkin on vähentynyt.
Hihnassa Buster kävelee ihan mukavasti.
Ikäarvio tarhalla 2-3 vuotta, korkeus noin 25 cm.

Tulossa Suomeen kotihoitoon!

Lisää kuvia ja videoita!


Carminia

Carminia on pieni tyttökoira, joka tuli tarhalle löytökoirana. Se on tosi kiva ja suloinen koira, vaikuttaa tarhalla aika rauhalliselta. Carminia pitää ihmisistä ja on mielellään rapsuteltavana. Pihalla se tulee seurustelemaan.
Toisten koirien kanssa Carminia tulee tarhalla toimeen ongelmitta, osaa kohdata niin leikkisät pennut kuin aikuisetkin koirat. Tarhalla se asuu samassa häkissä urosten ja narttujen kanssa.
Ikäarvio tarhalla 4-5 vuotta, korkeus noin 31 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Kito

Kito on pieni uros, joka tuli tarhalle löytökoirana tappotarhan kautta. Se on iloinen ja reipas poika, jolla ei tarhaoloissa tunnu olevan sen kummempia arkuuksia. Kito suhtautuu ihmisiin luontevasti ja ystävällisesti, tulee mielellään luokse tutustumaan. Toisten koirien kanssa se leikkii mielellään vauhdikkaitakin leikkejä. Kito asuu samassa häkissä urosten ja narttujen kanssa ongelmitta.
Ikäarvio reilu vuosi, korkeus noin 37 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Patitas

Patitas on pieni narttupentu, joka on tullut tarhalle löytökoirana. Se on mahdottoman suloinen, vielä pikkuisen arka, mutta vikkelä ja leikkisä tyttö. Toisten koirien kanssa Patitas tulee loistavasti toimeen, se osoittaa heti olevansa hyväntahtoinen pentu ja kierähtää vikkelästi selälleen tutkittavaksi. Se leikkii mielellään, tosin rajujen koirien leikkikutsut vähän epäilyttävät aluksi.
Patitas on hyvin lyhytjalkaista mallia ja kasvanee vielä vähän.
Hampaiden perusteella Patitas on toukokuun alussa noin 5 kk ikäinen. Korkeus noin 25 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Chopito

Chopito pentuesisarineen tuotiin tarhalle noin kuukauden ikäisinä. Pennut olivat heikossa kunnossa ja matoisia, mutta selvisivät. Jo adoptoitu tyttöpentu on ruskea kuten Chopito, veljet ovat mustia.
Chopito on pennuista pienin ja aroin, se on hyvin suloinen. Välillä se on vähän alakynnessä isokokoisempien veljiensä kanssa, mutta on vähitellen oppinut pitämään puoliaan.
Chopito vaikuttaa rauhallisemmalta kuin sisaruksensa.
Arvioitu syntymäaika 12/2017.

Lisää kuvia ja videoita!


Ainhoa

Ainhoa on pikkuinen narttu, joka tuli tarhalle löytökoirana kahden pennun kanssa. Se on tosi mukava ja hellyydenkipeä tyttö, joka hakeutuu ihmisen lähelle. Tarhalla Ainhoa vaikuttaa aika rauhalliselta koiralta, mutta leikkii ja juoksee kyllä pentujen kanssa.
Ikäarvio tarhalla 2-3 vuotta, korkeus noin 30 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 15.5.2018)


Ignacio

Ignacio on pieni uros, joka tuli tarhalle löytökoirana. Se on vilkas ja vikkelä kaveri. Ignacio pitää ihmisistä ja kun pääsee lähelle, on melkoinen pusupoika. Myös toisia koiria kohtaan se on ystävällinen ja sosiaalinen, eikä vaikuta haukkuherkältä tarhalla. Ignacion silmät katsovat vähän kieroon, mikä ei vaikuta poikaa itseään haittaavan mitenkään, tekeepä vain katseen söpöksi.
Ikäarvio tarhalla noin 2-3 vuotta, korkeus noin 30 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 15.5.2018)


Mark

Mark on urospentu joka löydettiin kuljeskelemasta yhdessä velipoikansa kanssa. Se on nyt viettänyt muutaman kuukauden tarhalla ja osoittautunut mukavaksi pennuksi. Se on energinen ja riehakas, mutta rauhallisempi kuin veljensä. Uusiin asioihin se ei mene tutustumaan suoraan, vaan jää mieluummin ensin tarkkailemaan. Hihnakävelyä on vähän harjoiteltu, vielä se ei suju, mutta harjoitus tekee mestarin. Markin kanssa tarvitaan aikaa monen asian kanssa.
Toisten koirien kanssa Mark tulee tarhalla toimeen ongelmitta. Se on veljensä kanssa ollessaan yleensä alistuva ja periksiantava osapuoli.
Arvioitu syntymäaika 10/2017, korkeus huhtikuun lopussa n. 45 cm. Mark kasvanee vielä vähän, mutta jää pienehköksi tai keskikokoiseksi.

Lisää kuvia ja videoita!


Ernesto

Ernesto on pieni uros, joka tuli löytökoirana tarhalle. Se on oikein mukava, hyvin ystävällinen poika, joka suhtautuu tarhalla asioihin hyvin leppoisasti. Tulee ihmisen luokse ja kiehnää mielellään vierellä, ottaa kivasti kontaktia eikä vaikuta missään suhteessa aralta koiralta.
Toisten koirien kanssa Ernesto tulee ongelmitta toimeen tarhalla. Se ei ole haukkuherkkä.
Symppis kaveri!
Ikäarvio tarhalla 1-2 vuotta, korkeus noin 33 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Budi

Budi on keskikokoinen kadulta löydetty uros. Ulkonäön perusteella perimässä on ainakin podencoa.
Budi on kaunis poika, joka on luonteeltaan mukava, pikkuisen jännittää ollessaan tekemisissä uuden ihmisen kanssa. Se ei itse juuri hae kontaktia outoon ihmiseen, mutta lähtee mielellään kävelylle ja käyttäytyy kivasti. Nuoreksi koiraksi se vaikuttaa tarhalla aika rauhalliselta.
Toisten koirien kanssa Budilla ei ole tarhalla ongelmia, se tulee hyvin toimeen.
Ikäarvio tarhalla 1,5-2 vuotta, korkeus n. 53 cm.

Päivitys 12.4.: Budi on alkanut kotiutua tarhalle ja sen myötä vilkastunut ja reipastunut kovasti, eli on energiatasoltaan normaali nuori koira. Se tulee tervehtimään innokkaasti, hyppii ja pomppii iloisena.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 20.4.2018)


Baco

Baco on nuori pieni löytökoirapoika. Se on luonteeltaan ystävällinen, vähän arahko alussa, mutta tutustuu nopeasti ja on sen jälkeen kiva. Baco on energiatasoltaan tyypillinen nuori koira, innostuu helposti ja riekkuu jos jotain tapahtuu. Baco ei oikeastaan hauku, vaan ääntelee kimeästi jos pelkää jotakin tai haluaa kiinnittää huomion itseensä. Baco tulee tarhalla hyvin toimeen toisten koirien kanssa.
Ikäarvio 1-2 vuotta, korkeus n. 39 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Dina

Dina joutui tarhalle perheen saatua häädön talostaan. Jonkin aikaa odotettiin josko ottaisivat Dinan vielä itselleen, mutta lopulta jouduttiin uuden kodin etsintään.
Dina on paimenkoira-tyyppinen kaunis tyttökoira. Se on tosi mukavan ja fiksun oloinen pentu. Kun sen kanssa seurustelee hetken, tuntuu se kysyvän että voisinko alkaa koiraksesi. Seurailee ja pitää kontaktia, isännän tai emännän tarve on selkeä. Dina on vielä pentu, ja varmasti sillä on kaikki pennun kujeet, mutta kovin rajulta tai villiltä se ei tarhalla vaikuta. Dina asuu samassa häkissä toisen pennun kanssa, tulee hyvin toimeen, mutta ruuastaan on jonkin verran tarkka.
Dina sopisi liikkuvalle ihmiselle, jolla on kokemusta paimenkoirista ennestään.
Ikäarvio maaliskuun lopulla 7-8 kk.

Lisää kuvia ja videoita! (Päivitetty 5.5.2018)


Tosco

Tosco on isokokoinen pointteri-mixiltä näyttävä uros, joka löydettiin kuljeskelemasta. Se on mukava ja ystävällinen koira. Se asuu tarhalla kahden nartun kanssa samassa häkissä ja vaikuttaa sosiaaliselta ja mutkattomalta.
Tosco on leishmania-positiivinen ja sen vuoksi lääkityksellä. Mitään oireita ei ole.
Arvioitu syntymäaika 7/2015, korkeus 61 cm.

Päivitys 11.4.: Toscon positiivinen leishmania-testi osoittautui virhetulokseksi. Tarkemmissa testeissä Tosco on ollut negatiivinen ja kaikki veriarvot ovat normaalit.

Lisää kuvia ja videoita!


Fujur

Fujur on pieni uros, joka on ystävällinen ja kiva ihmisiä kohtaan. Se vaikuttaa aika itsenäiseltä koiralta, joka tekee haistelukierroksen pihalla ensin kun pääsee ulos häkistä, ihmisten tervehtimisen vuoro on vasta myöhemmin. Fujur asuu useamman muun koiran kanssa samassa häkissä ja leikkii mielellään niiden kanssa. Se pyrkii kuitenkin vähän kontrolloimaan toisten koirien tekemisiä, joten voisi sopia ainoaksikin koiraksi jos yksinolo opetetaan huolella.
Fujur on arvioitu noin vuoden ikäiseksi, ja korkeutta on noin 32 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Edgar

Edgar on nuori ja vauhdikas uros, joka tuli löytökoirana tarhalle. Se on kiva ja ystävällinen poika, joka tulee toisten koirien kanssa tarhalla hyvin juttuun. Edgarilla on vielä paljon nuoruuden energiaa, leikkisyyttä ja aktiivisuutta.
Tarhalla Edgar on arvioitu noin vuoden ikäiseksi. Korkeus noin 46 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Manuela

Manuela on iso narttu, joka tuotiin tarhalle löytökoirana tappotarhan kautta. Se on vähän arka ihmisiä kohtaan, mutta kiltti ja ystävällinen. Manuela on nuori ja energinen koira, tarvitsee liikuntaa ja tekemistä. Manuela vetää hieman kävellessään hihnassa, mutta yleisesti ottaen lenkkeily sujuu hyvin. Toisten koirien kanssa se tulee tarhalla hyvin toimeen.
Ikäarvio 1,5-2 vuotta, korkeus n. 60 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Suro

Suro joutui tarhalle useamman muun koiran kanssa omistajan kuoltua. Se on mukava ja rauhallinen keskikokoinen uros, joka tulee toisten koirien kanssa hyvin toimeen. Ihmisille Suro on ystävällinen ja pitää rapsutuksista. Suro ei kuitenkaan ole koira joka ryntää vieraan ihmisen luokse, vaan on ennemmin vähän harkitsevaisen oloinen.
Ikäarvio 2-3 vuotta, korkeus n. 50 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Suri

Podenco-tyttö Suri joutui tarhalle useamman muun koiran mukana omistajan kuoltua. Se on ihanaluonteinen koira, podenco parhaimmillaan. Suri pitää ihmisistä eikä vaikuta tarhalla aralta. Se tulee seurustelemaan ja antaa pusuja, on ystävällinen ja rakastettava. Suri asuu tarhalla urosten ja narttujen kanssa samassa häkissä ja tulee hienosti toimeen.
Podencoilla on yleensä enemmän tai vähemmän riistaviettiä, joka rajoittaa vapaana pitämistä.
Ikäarvio 3-4 vuotta, korkeus n. 55 cm.

Tulossa Suomeen kotihoitoon!

Lisää kuvia ja videoita!


Kicho

Kicho on nuori keskikokoinen uros, joka löydettiin kuljeskelemasta. Se päätyi adoptiotarhalle tappotarhan kautta. Kicho on vilkas ja energinen kaveri, leikkisä ja hyvä toisten koirien kanssa. Se kävelee hyvin hihnassa. Ihmisiä kohtaan Kicho on ystävällinen. Kichossa on ulkonäön perusteella jotakin ajavaa koiraa, mutta sitä onko minkä verran metsästysviettiä ei tarhaoloissa pystytä sanomaan.
Ikäarvio noin 1 vuosi, korkeus n. 50 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Acho

Acho on pieni uros, joka on kotihoidossa Espanjassa. Aiempi omistaja adoptoi sen Murciassa sijaitsevalta tarhalta joulukuussa 2016. Acho joutui viidentoista koiran laumaan maalle hyvin huonoihin oloihin, josta se lopulta otettiin huostaan laihana ja huonokuntoisena.
Acho on aluksi epäluuloinen vieraita ihmisiä kohdatessaan, mutta kun alkaa luottaa, on hyvin suloinen ja ystävällinen.
Acho on tottunut kissoihin.
Myös lasten kanssa Acho tarvitsee aikaa luottamuksen syntymiseen, ei ole lapsiperheen koira.
Narttukoirien kanssa Acho on tullut ongelmitta toimeen, mutta muista uroksista se ei pidä.
Acho oli nykyiseen kotihoitopaikkaan tullessaan huonokuntoinen ja veritestien mukaan ehrlichia- ja anaplasma-positiivinen. Taudit on hoidettu antibiootein.
Arvioitu syntymäaika 12/2014, paino 4-5 kg.

Lisää kuvia ja videoita!


Audrey

Audrey löydettiin tieltä Murciasta pentujensa kanssa. Alussa vaikutti siltä, että Audrey ei tule toisten koirien kanssa toimeen, mutta ilmeisesti kyse oli stressistä, pentujen suojelemisesta ja ehkä puutteellisesta pentuajan sosiaalistumisesta. Audrey asui jonkin aikaa koirahotellissa, mutta muutti sittemmin kotihoitoperheeseen Espanjassa. Hoitoperheessä on kaksi muuta koiraa, joiden kanssa Audrey tulee ongelmitta toimeen. Perheessä on myös lapsia, joiden kanssa Audrey leikkii, ja tuntuu pitävän lapsista paljon.
Yksinolot ilman ihmisiä sujuvat koiraseurassa hyvin, Audrey on sisäsiisti eikä riko paikkoja.
Koirapuistossa tavattaessa Audrey vaikuttaa koiralta, joka on alussa vähän pidättyväinen vieraan ihmisen kohdatessaan. Se on kuitenkin hyvin kiltti ja antaa rapsutella itseään. Vieraiden koirien kanssa se myöskin on alussa varovaisen oloinen, mutta hyväksyy ne nopeasti. Audrey oli alussa lievästi leishmania-positiivinen, mutta hoitojen myötä muutaman kuukauden jälkeen negatiivinen. Lääkityksenä annetaan edelleen allopurinolia.
Arvioitu syntymäaika 1/2015, korkeus n. 45-46 cm, paino 19 kg.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 30.1.2018)


Bruno

Bruno on suurehko uros, joka löydettiin kuonokoppa paikoilleen kiinnitettynä niin että syöminen tai juominen ei ollut mahdollista. Kesti viikon verran saada Bruno kiinni, koska se pelkäsi ihmisiä. Brunolle ei ole löytynyt sopivaa kotihoitopaikkaa, joten se asuu koirahotellissa ja tulee siellä kaikenkokoisten koirien kanssa hyvin toimeen. Ihmisille Bruno on hyvin ystävällinen. Kissojen kanssa se ei sovi yhteen. Bruno on aktiivinen ja voimakas koira, joka tarvitsee liikuntaa ja tekemistä. Arvioitu syntymäaika 5/2015, korkeus n. 60 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Laya

Laya on keskikokoinen narttu, joka löytyi juoksentelemasta päämäärättömästi tarhan läheltä. Auton ovea avattaessa se ei miettinyt kahta kertaa vaan hyppäsi sisään. Layan arveltiin karanneen, mutta omistajaa ei koskaan löytynyt.
Laya on hyvin energinen tyttö, joka tulee tarhalla toisten koirien kanssa hyvin toimeen. Se on asunut itseään pienempien koirien kanssa, ja vaikuttaa ikävöivän seuraa kun kaveri saa kodin ja lähtee. Layan kodissa olisikin hyvä olla koiraseuraa. Vaikka Laya on energinen, se tulee mielellään ihmisen luo hyvänä pidettäväksi. Silmät sulkeutuvat kun rapsutetaan, silloin Laya nauttii aivan hiljaa.
Layan aiemmat veritestit olivat negatiiviset, mutta maaliskuun alussa 2017 otettu testi oli positiivinen. Arvot ovat lievät, juuri ja juuri positiivisen puolella, ja hoidoksi on aloitettu allopurinoli. Mitään oireita Layalla ei ole. Arvioitu syntymäaika 8/2014, paino 20 kg.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 20.11.2017)


Amigo

Amigo on keskikokoinen kadulta löydetty uros. Se oli tullessaan hyvin laiha, mutta on vähitellen saanut jo painoa. Amigo on oikein mukavaluonteinen ja ystävällinen poika, joka on tarhalla sosiaalinen toisten koirien kanssa yhtä urosta lukuunottamatta. Häkissä Amigo on siisti. Arvioitu syntymäaika 6/2015, korkeus n. 60 cm.

Lokakuussa 2017 Amigo todettiin leishmania-positiiviseksi ja aloitettiin lääkitys.

Lisää kuvia!


Gala

Gala on pieni ja hyvin vauhdikas, aktiivinen ja leikkisä narttu. Löydettäessä sen nisät olivat suuret, mutta pennuista ei ollut tietoa, mikä lie tämänkin tytön tarina. Gala rakastaa toisten koirien kanssa leikkimistä, kaikenlaista pomppimista, pallon perässä juoksemista. Se tulee toisten koirien kanssa hyvin toimeen eikä ruuan tai lelujen jakaminen ole ongelma. Arvioitu syntymäaika 5/2015, korkeus n. 40 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 23.2.2018)


Sisi

Sisi on pieni narttu, joka tuli tarhalle useamman muun koiran kanssa. Se on hyvin arka. Jos vieras ihminen lähestyy Sisiä, Sisi ei irrota katsettaan hetkeksikään ja haukkuu lakkaamatta. Sisi on hyvin kaunis koira. Se ei ole tottunut kosketukseen eikä hellyydenosoituksiin, eikä oikein tiedä mitä odottaa ihmiseltä. Kuitenkin jos sen saa syliin, se on hyvin suloinen ja varmasti oppii nauttimaan ihmisen seurasta. Toisten koirien kanssa Sisillä ei ole minkäänlaisia ongelmia. Arvioitu syntymäaika 2/2015, korkeus reilut 40 cm.

Lisää kuvia!


Marge

Eloisa Marge löydettiin oletetun siskonsa Moden kanssa kuljeskelemasta. Kaksikosta Mode on useimmiten pomo, Marge peesailee. Marge on hyvin ystävällinen, pitää ihmisistä ja hyppää mielellään vasten tervehtimään. Ruuan jakaminen ei ole Margelle ongelma, se tulee toisten koirien kanssa hyvin toimeen. Jonkin verran se saattaa olla epävarma toisten koirien kanssa ja pakenee silloin häkkiinsä. Arvioitu syntymäaika 2/2015, korkeus n. 50 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 2.9.2017)


Suarli

Suarli on pieni uros, joka hylättiin samasta paikasta Salman, Sallyn ja Sisin kanssa. Suarli on vähän arka, erityisesti pelkää nopeita liikkeitä. Suarli pitää kovasti vedestä, se käy tarhalla olevassa koirien altaassa kastautumassa, ja jos ei ole allasta käytettävissä se menee juomakuppiinsa. Hihnakävely on Suarlista vielä pelottavaa. Toisten koirien kanssa Suarli tulee ongelmitta toimeen. Se on häkissä rauhallinen ja hiljainen, mutta kun näkee ihmisiä, haukkuu paljon, ilmeisesti hakee huomiota. Arvioitu syntymäaika 7/2014, korkeus n. 42 cm.

Lisää kuvia!
VARATUT KOIRATJana VARATTU!

Jana on jo iäkkäänpuoleinen pienikokoinen galgonarttu, joka adoptoitiin Suomeen kesällä 2017 urosgalgon kaveriksi. Omistaja on nyt luopunut kummastakin koirasta, ja Jana odottaa uutta kotia kotihoidossa pääkaupunkiseudulla.
Janan kotihoitopaikassa on uroksia ja narttu, joihin Jana suhtautuu neutraalisti. Se vaikuttaa reippaalta lenkkeilijältä, joka kävelee hihnassa hyvin.
Tässä vaiheessa, yhden yön jälkeen, Jana on vielä hieman levoton uudessa paikassa. Yön se nukkui kuitenkin rauhallisesti pedissään.

Janalle etsitään kotia, jonne se voisi jäädä loppuelämäkseen. Koiraseura on suotavaa, sillä harvat galgot viihtyvät ainoina koirina.

Kotihoidossa Suomessa!

Lisää kuvia ja videoita! (Päivitetty 29.3.2018)

Kuvia ja kuulumisia kotihoidossa >>


Lolo VARATTU!

Lolo on pieni noin puolivuotias uros, joka on kotihoidossa Espanjassa. Se tuli tarhalle löytökoirana, mutta kun sillä huomattiin olevan useita puremahaavoja kaulan alueella, se pääsi eläinlääkärikäynnin jälkeen kotihoitoon.
Lolon hoitopaikassa on kaksi isoa koiraa, joiden kanssa se tulee hyvin toimeen, on leikkisä ja seurallinen. Se saa oman ruokakuppinsa joukon viimeisenä ja jaksaa hienosti odottaa sitä.
Yksinolot koiraseurassa ilman ihmisiä ovat sujuneet hyvin, Lolo ei ole tehnyt pahojaan, mitä nyt vähän lelujaan tuunannut.
Sisällä asunnossa Lolo haukkuu hyvin vähän, mutta kadulla saattaa haukkua jotakin pelottavaa asiaa tai vierasta koiraa.
Lolo pitää ihmisistä, on pikkuisen arka ja tukeutuu paljon tuttuun ihmiseen pelottavissa tilanteissa. Se on miellyttämishaluinen, yrittää olla 'kiltti poika' ja saada kehuja, sekä oppii nopeasti uusia asioita.
Lolo on kiva pentu, jonka päivät kuluvat leikkien, nukkuen ja sitten taas leikkien.
Lololle sopisi koti jossa on muita koiria, mutta voisi myös elää ainoana koirana ellei yksinoloa ole paljon.
Lolon ikäarvio on huhtikuun alussa noin 6 kk, korkeus n. 33 cm, paino 6-7 kg.

Lisää kuvia ja videoita!


Lula VARATTU!

Lula on reilun puolen vuoden ikäinen narttupentu, joka on tuotu tarhalle löytökoirana. Se on kaunis maksanruskea tyttö, joka suurista tassuista päätellen kasvaa vielä hieman. Lula on aavistuksen ujo alussa, mutta seurustelee silti ihmisten kanssa mielellään. Se asuu tarhalla useamman muun pennun kanssa samassa häkissä, ja päivät kuluvat leikkien ja auringossa makaillen. Lula on energinen, mutta ei mikään äärimmäisen vilkas.
Helmikuun lopulla Lula on noin 7 kk ikäinen ja korkeutta on n. 55 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 5.5.2018)


Nesquik VARATTU!

Nesquik on pienikokoinen urospentu, joka tuotiin löytökoirana tarhalle oletetun emänsä Ainhoan ja veljensä kanssa.
Nesquik on reipas ja eloisa, normaali pojanvesseli, joka leikkii ja juoksee paljon, kiire on joka paikkaan. Se ei vaikuta tarhalla aralta ihmisiä tai mitään muutakaan kohtaan.
Nesquik on arvioitu 6-8 kk ikäiseksi. Se on noin 30 cm korkea ja kasvanee vielä vähän.

Lisää kuvia ja videoita!


Toy VARATTU!

Toy tuli tarhalle laihana noin vuoden ikäisenä poikana, kaksi vuotta sitten. Se löydettiin Murcian puolelta Alcantarillan kylästä. Alkuaikoina Toy oli tosi villi, mutta nyt aikuistuttuaan siitä on kasvanut todella upealuonteinen koira. Kotia ei vaan ole löytynyt, vaikka Toy on tarhalla yksi hoitajan suosikeista luonteensa vuoksi.
Toy on keskikokoinen, ja sen kokoiset koirat jäävät usein paitsioon.
Toy on äärimmäisen ystävällinen ja rakastettava ihmisiä kohtaan. Se pitää myös lapsista paljon. Tarhalla käy vapaaehtoisia kävelyttäjiä, ja Toy lähtee kyllä kaikkien matkaan mielellään, mutta naiset ovat enemmän sen suosiossa, ehkä jonkun menneisyyden kokemuksen vuoksi.
Kävelyllä Toy käyttäytyy hyvin. Se vetää vähän aluksi innoissaan, mutta rauhoittuu sitten kävelemään ihmisen tahtia. Se ottaa herkästi kontaktin heti jos ihminen pysähtyy tai hidastaa, katsoo että mitäs nyt tehdään. Todennäköisesti Toy olisi mukava koulutettava, mukava koira jos haluaa jotain yhdessä puuhata.
Toy on viettänyt nyt suurimman osan elämästään tarhalla, mutta on onneksi päässyt mukaan lähiympäristön koiratapahtumiin. Siellä se on ollut onnessaan kaikesta huomiosta ja käyttäytynyt oikein hyvin, asettunut makuulle ellei mitään tapahdu.
Toisten koirien kanssa Toy on koko ajan tullut loistavasti toimeen.
Kotioloissa olisi Toylle varmasti paljon uutta opitavaa, mutta luonteensa puolesta se on helmi.
Toy on nyt arvion mukaan 3-vuotias ja noin 56 cm korkea.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 5.5.2018)  

© Auringonkoirat ry 2018