Auringonkoirat


Vierailemme tarhoilla ja olemme tavanneet jokaisen sivuillamme kotia etsivän koiran, mutta koirien luonteet saattavat muuttua jo tarhalla; esimerkiksi arka koira reipastuu ja saa itseluottamusta. Kotona koirat saattavat käyttäytyä hyvinkin erilailla.

Koiran iän arvioiminen on vaikeaa, joten koiran arvioidun iän ja todellisen iän välillä voi olla jopa useita vuosia.

Suurin osa koirista etsii kotia samanaikaisesti myös muista maista.

Kuvia Espanjasta, huhtikuu 2019 >>

Kuvia Espanjasta, maaliskuu 2019 >>

Kuvia Espanjasta, helmikuu 2019 >>

Kuvia Espanjasta, tammikuu 2019 >>

Kuvia Espanjasta, joulukuu 2018 >>

Kuvia Espanjasta, marraskuu 2018 >>

Kuvia Espanjasta, lokakuu 2018 >>

Kuvia Espanjasta, syyskuu 2018 >>


Roni

Roni on pieni uros, joka kuljeskeli itsekseen ja toimitettiin tarhalle. Se on tosi mukavanoloinen ja sosiaalinen poika, joka leikkii mielellään toisten koirien kanssa. Roni ei vaikuta tarhalla aralta.
Ikäarvio 1-2 vuotta, korkeus noin 35 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Ramses

Ramses on pieni poikakoira, jonka omistaja jätti tarhalle työkiireisiinsä vedoten. Hän kertoi että Ramses on kiva koira, joka on kotona siisti eikä hauku.
Ramsekselle oli järkytys joutua tarhalle. Se on allapäin ja poissa tolaltaan, yrittää lähteä etsimään omistajaansa.
Toisten koirien kanssa se tulee hyvin toimeen.
Ikäarvio 1-2 vuotta, korkeus noin 34 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 12.4.2019)


Arandana

Arandana on pieni narttupentu, joka tuli tarhalle löytökoirana.
Se on kiva ja ystävällinen tyttö, joka tulee toisten koirien kanssa hyvin toimeen ja on leikkisä.
Se ei ole varsinaisesti arka ihmisiä kohtaan, mutta on ehkä pikkuisen varovainen. Arandana on toki pentu käytökseltään, mutta ei kauhean raju tai villi, vaikka leikkisä onkin.
Ikäarvio huhtikuun alussa 5 kk, korkeus noin 35 cm, kasvaa vielä vähän.

Lisää kuvia ja videoita!


Otto

Otto on urospentu, joka tuli löytökoirana tarhalle kahden muun pennun kanssa. Sillä oli silloin ikää noin puolitoista kuukautta. Se oli aluksi hyvin pelokas, mutta on vähitellen rohkaistunut.
Tällä hetkellä Otto on vieraan ihmisen kohdatessaan vähän varovainen, mutta tulee hakemaan namin. Hetken katseltuaan se tekee jo tuttavuutta, ja on kaikin puolin normaali pentuviikari.
Tarhalla kasvaneena pentuna Otolla ei ole kokemuksia ympäröivästä maailmasta, joten perheen olisi kotiutumisen jälkeen vähitellen tutustutettava sitä erilaisiin asioihin. Koirakaverista olisi paljon apua.
Ikäarvio huhtikuun alussa noin 4 kk. Korkeus noin 35 cm, kasvaa vielä. Oton odotetaan painavan aikuisena noin 10 kg.

Lisää kuvia ja videoita!


Thai

Thai on nuori keskikokoinen narttu, jonka poliisi otti kiinni kadulta.
Thai on vilkas ja iloinen koira, jolla on vielä jonkin verran jäljellä nuoren koiran kohellusta ja energiaa. Se on ihmisille hyvin ystävällinen eikä millään lailla arka.
Thai on ollut tarhalla vasta vähän aikaa, eikä ole ollut muiden koirien kanssa vapaana pihalla, mutta hihnalenkeillä se on käyttäytynyt mukavasti muita kohtaan.
Thailla on monen rodun piirteitä. Purenta on bokserin alapurenta, mutta tämä tyttö saattaa olla monen rodun miksaus.
Arvioitu ikä 1-2 vuoden välillä, korkeus noin 47 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Celoso

Celoso on kaunis tummabrindle galgouros, jonka metsästäjä luovutti hyvää kotia etsimään, koska se alkoi olla liian vanha, neljävuotias, metsästämään. Hän kertoi Celoson olleen kaikin puolin hyvän galgon. Celoso oli ensin sitä mieltä ettei tarhalle halua, mutta ilme kirkastui kun kämppikseksi paljastui sievä Rita-galgo. Tarhalla Celoso on vielä arka, mutta reipastuu Ritan vanavedessä päivä päivältä kun tutustuu ihmisiin. Celoson passiin on merkitty iäksi 4 vuotta.

Lisää kuvia ja videoita!


Chestera

Chestera on pienehkö tyttökoira, podenco-mix, joka löydettiin Murcian puolelta kuljeskelemasta.
Se on vielä arahko ja alistuva käytökseltään, mutta reipastunee tarhalla nopeasti. Tässä vaiheessa Chestera uskaltautuu hakemaan namin ja jää hetkeksi rapsuteltavaksi. Se on käytökseltään ja eleiltään hyvin podencomainen koira, jonka kauneus tulee esiin rohkeuden ja ryhdin myötä.
Chestera on tarhalla sosiaalinen ja tulee toisten koirien kanssa hyvin toimeen.
Ikäarvio 1-2 vuotta.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 12.4.2019)


Petra

Petra on pienehkö tyttökoira, joka on elänyt aiemmin perheessä.
Petra on ystävällinen ja oikein mukava koira. Se osaa istua pyynnöstä herkkuja odottaessaan. Hihnakävely sujuu hyvin.
Petra on hyvin kiinnostunut kaikesta maan haistelusta, se on sille luontaista puuhaa, joten harrastukseksi sopisikin jokin missä saa käyttää nenää.
Temperamentiltaan Petra ei vaikuta tarhalla kovin aktiiviselta.
Yhteiselo toisten koirien kanssa on ongelmatonta.
Ikäarvio 2 vuotta, korkeus noin 40 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 12.4.2019)


Marco

Marco-pentu löydettiin siskonsa Heidin kanssa autiotalon aidatulta pihalta. Ei ole tiedossa miten pennut olivat päätyneet sinne.
Marco on ollut tarhalla jo jonkin aikaa, mutta on vielä varovainen ihmisten suhteen, ei ole kovin tottunut olemaan lähellä. Tämä tulee varmasti korjaantumaan pian, kun Marcolla on nyt rokotukset annettuna ja se voi liikkua ja ulkoilla tarhalla vapaammin. Marco on energialtaan tyypillinen, iloinen ja vauhdikas pentu, joka juoksee ja leikkii paljon.
Ikäarvio maaliskuun alussa noin 4 kk, korkeus 30 cm. Marco kasvaa vielä, mutta jäänee pieneksi tai pienehköksi koiraksi.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 12.4.2019)


Rita

Rita on kaunis galgonarttu, joka luultavasti hylättiin tarhan lähelle. Ainakin se seikkaili lähistöllä muutaman päivän ajan, kunnes sitä ruokkinut ystävällinen naapuri sai sen kiinni.
Rita on mukava koira. Se on vielä arahko ja varovainen, erityisesti miesten suhteen. Todennäköisesti se reipastuu tarhalla hyvinkin nopeasti.
Rita liikkuu kauniisti ja vaikuttaa ihan hyväkuntoiselta.
Ikäarvio 4-5 vuotta.

Päivitys 6.3.2019
Rita on rohkaistunut jo viikossa paljon. Sen ollessa tänään pihalla paikalle tuli vieras mies, joka ei ollut Ritan mielestä kauhean pelottava ollenkaan. Rita on myös käynyt kävelyllä ja kävelee hihnassa hyvin.
Yhteiselämä toisten koirien kanssa on ongelmatonta, kun koirat ovat pihalla vapaana.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 6.4.2019)


Princess

Princess joutui tarhalle Lulun kanssa koska niiden Etelä-Amerikasta kotoisin oleva perhe palasi kotimaahansa. He pystyivät ottamaan viidestä koirastaan vain kolme mukaansa.
Princess on ihana pieni tyttökoira, joka on elänyt perhekoiran elämää, nukkunut sängyssä ja syönyt herkkuja. Se on hyvin ystävällinen, rakastaa ihmisiä ja hakeutuu lähelle.
Princess on aina asunut toisen koiran kanssa, joten ihannetilanne olisi jos saisivat Lulun kanssa yhteisen kodin, tai sitten kotona olisi jo ennestään kiva pieni kaverikoira odottamassa.
Passiin merkitty syntymävuosi 2016, korkeus noin 30 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 24.3.2019)


Lulu

Lulu joutui tarhalle Princessin kanssa koska niiden Etelä-Amerikasta kotoisin oleva perhe palasi kotimaahansa. He pystyivät ottamaan viidestä koirastaan vain kolme mukaansa.
Lulu on ihana pieni tyttökoira, joka on elänyt perhekoiran elämää, nukkunut sängyssä ja syönyt herkkuja. Se on hyvin ystävällinen, rakastaa ihmisiä ja hakeutuu lähelle.
Lulu on aina asunut toisen koiran kanssa, joten ihannetilanne olisi jos saisivat Princessin kanssa yhteisen kodin, tai sitten kotona olisi jo ennestään kiva pieni kaverikoira odottamassa.
Passiin merkitty syntymävuosi 2013, korkeus alle 30 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 24.3.2019)


Duster

Duster on urospentu, joka on löydetty kuljeskelemasta Lorcasta. Sen oli nähty seikkailevan kaduilla viikon verran ennen kiinniottoa.
Duster on varsin ponteva pentu. Se leikkii rajusti ja käyttää paljon hampaitaan, energiaa ja tekemisen halua on paljon.
Dusterista voisi sanoa, että se on se riiviöpentu, joka mielellään roikkuu kaikessa hampaillaan, mutta jossa voisi olla potkua harrastuksiinkin, koska on motivoitavissa. Duster on hyvin kontaktihakuinen ihan jo kun sille juttelee. Se leikkii mielellään vetoleikkejä ihmisen kanssa.
Duster sopii ihmiselle joka on halukas kouluttamaan koiraa ja näkemään vaivaa energian purkamiseksi. Pelkästään sohvaperunaksi ja seuraksi ei Duster ainakaan nuorena sovi. Dusterissa saattaa olla amstaffia tms voimakasta koiraa, joten kokemus sen tyyppisistä koirista olisi eduksi.
Ikäarvio helmikuun lopulla reilut 4 kk, korkeus n. 40 cm. Duster kasvanee keskikokoiseksi koiraksi.

Lisää kuvia ja videoita!

Dusterin kuvia Facebookissa >>


Kia

Kia on isokokoinen narttu, joka adoptoitiin tarhalta kolme vuotta sitten pentuna. Nyt se palautettiin omistajan sairauden vuoksi.
Kia on elänyt kolme vuotta perhekoiran elämää ja ollut mukana matkailuautossa lomamatkoilla.
Kia on tosi mukava koira, joka vaikuttaa rauhalliselta ja tasapainoiselta. Se tervehtii vieraita ihmisiä ystävällisesti ja tykkää rapsutuksista.
Kia ei innostu sen kummemmin leluista tai pallosta, mutta hajut kiinnostavat, ja se käyttää mielellään nenäänsä.
Tarhalla Kia tulee toisten koirien kanssa hyvin toimeen. Se asuu tällä hetkellä häkissään yksin, mutta ulkoilee pihalla muiden koirien kanssa. Uros on kuitenkin varmin vaihtoehto koirakaveriksi.
Ikäarvio 3 vuotta, korkeus noin 64 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Alana

Alana on nuori keskikokoinen narttu, jonka perhe jätti tarhalle toisen samanikäisen koiran, Alanin kanssa. Koirat ovat todennäköisesti sisarukset.
Alana on pentumaisen energinen ja vauhdikas, mutta aavistuksen rauhallisempi kuin veljensä. Se hakeutuu enemmän ihmisen luokse.
Alana on hyvin ystävällinen ja kiltti, ja tulee tarhalla hyvin toimeen toisten koirien kanssa.
Ikäarvio helmikuun alussa alle vuosi, korkeus noin 47 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 9.3.2019)


Alan

Alan on keskikokoinen nuori uros, jonka perhe jätti perreralle yhdessä toisen koiran, Alanan kanssa. Koirat ovat samanikäisiä ja ovat todennäköisesti sisaruksia.
Alan on ystävällinen ja kiltti poika, jolla on paljon energiaa, se juoksee ja leikkii aina kun on mahdollisuus. Se tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa. Ikäarvio alle 1 vuosi, korkeus vajaat 50 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 9.3.2019)


Chela

Chela on bretonin tyyppinen pienehkö narttu, jonka perhe jätti tarhalle.
Se on hyvin aktiivinen ja energinen koira, joka on ihmisiä kohtaan oikein ystävällinen ja turhan nöyrä. Chela heittäytyy varmuuden vuoksi maahan, kun tulee luokse.
Tarhalla Chela asuu kahden muun koiran kanssa samassa häkissä ja tulee hyvin toimeen.
Chelalle sopisi aktiivisesti lenkkeilevä perhe, ja sille olisi hyvä tarjota muutakin puuhaa, esimerkiksi nenätyöskentelyä.
Ikäarvio 3-4 vuotta, korkeus 40-45 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Manoli

Manoli on hyvin sympaattinen, jo vähän vanhempi pieni tyttökoira, joka oli hylätty tyhjään taloon koirakavereidensa kanssa.
Se on kiva, ystävällinen ja rauhallinen koira, joka on mielellään rapsuteltavana, mutta viihtyy myös itsekseen. Tarhalla Manoli ei hauku.
Manoli tulee tarhalla hienosti toimeen toisten koirien kanssa, mutta ei juuri innostu leikkimään.
Ikäarvio noin 8 vuotta.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 12.4.2019)

Manolin kuvia Facebookissa >>


Luna

Luna on mukava mummoikäinen tyttökoira, jonka perhe toimitti tarhalle muuton vuoksi, eivät kuulemma voineet ottaa Lunaa mukaan.
Luna on reipas ja ihmisistä pitävä koira, joka on elänyt uroskoiran kanssa aiemmin. Tarhalla se hieman pelkää toisia koiria, tai on vielä varovainen.
Lunan vanha koti sijaitsi kerrostalossa, ja perhe kertoi että Luna oli sisäsiisti eikä haukkunut paljon.
Lunan kerrotaan olevan 10-vuotias. Korkeus noin 30 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 4.2.2019)


Poleo

Poleo on suurehko uros joka löydettiin samannäköisen nartun, Mentan, kanssa kuljeskelemasta. Koirat saattavat olla pentuesisaruksia. Ulkonäön perusteella perimässä on ainakin pointteria.
Poleo ja Menta ovat kumpikin hellyydenkipeitä hännänheiluttajia, hyvin ystävällisiä koiria jotka näyttävät ihmisille alistuvia eleitä. Poleo varsinkin hakeutuu lähelle rapsuteltavaksi.
Poleo on kaksikosta rauhallisempi ja väistyvämpi osapuoli, se antaa Mentan syödä ensin. Poleo leikkii tarhalla vain yhden toisen koiran, samankokoisen Tosco-uroksen kanssa, mutta tulee kaikkien kanssa toimeen.
Poleo on tosi mukava koira, jolle sopisi liikunnallinen koti rauhallisella alueella. Todennäköisesti se on aina elänyt toisen koiran kanssa, joten koiraseura on suotavaa. Poleon kodissa olisi oltava kärsivällisyyttä kaiken kotisivistyksen opettamiseen.
Ikäarvio tarhalla 2-3 vuotta, korkeus noin 60 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Menta

Menta on suurehko narttu joka löydettiin samannäköisen uroksen, Poleon, kanssa kuljeskelemasta. Koirat saattavat olla pentuesisaruksia. Ulkonäön perusteella perimässä on ainakin pointteria.
Menta ja Poleo ovat kumpikin hellyydenkipeitä hännänheiluttajia, hyvin ystävällisiä koiria jotka näyttävät ihmisille alistuvia eleitä.
Menta on kaksikossa voimakkaampi osapuoli, se syö ensin ja leikkii kaikkien muidenkin koirien kanssa tarhalla. Menta on muutenkin hyvin leikkisä, se rakastaa palloja ja leluja.
Menta on tosi mukava koira, jolle sopisi liikunnallinen koti rauhallisella alueella. Todennäköisesti se on aina elänyt toisen koiran kanssa, joten koiraseura on suotavaa. Mentan kodissa olisi oltava kärsivällisyyttä kaiken kotisivistyksen opettamiseen.
Ikäarvio tarhalla 2-3 vuotta, korkeus 55-60 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Odin

Odin on galgouros, joka huostaanotettiin huonoista oloista monen muun eläimen kanssa.
Sitä pidettiin puuhun sidottuna, koska sen kerrottiin joutuvan herkästi tappeluun toisten koirien kanssa. Tarhalla Odin on asunut enimmäkseen yksin. Todennäköisesti se on epävarma ja vähän pelokas muiden koirien suhteen ja siksi reagoi helposti haukkumalla tai murisemalla.
Ihmisiä kohtaan Odin on hyvin rakastava ja hellyydenkipeä.
Odin sopisi ainoaksi koiraksi mikäli yksinoloa ei ole paljon ja siihen opetettaisiin huolella. Se voisi sopia myös kiltin ja mukavan narttukoiran kaveriksi, mikäli totuttaminen maltettaisiin tehdä rauhassa ja kärsivällisesti, niin että luottamus syntyisi koirien välille.
Tarhan ikäarvio 2 vuotta.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 26.1.2019)


Klendy

Klendy on pieni uros, joka on arkuuden vuoksi haasteellinen ja tarvitsee osaavan kodin. Se jännittää vieraita ihmisiä eikä sitä saa lähestyä liian nopeasti. Klendy tarvitsee hetken aikaa katsellakseen ja varmistautuakseen että ihminen ei ole vaarallinen.
Tuttu ihminen voi koskea Klendyyn, se pitää rapsuttelusta.
Tarhalla Klendy asuu nartun kanssa ja se sopisikin parhaiten joko nartun seuraksi tai sitten ainoaksi koiraksi.
Klendyn perheellä on oltava koirakokemusta, eikä Klendy sovellu lapsiperheeseen.
Klendy on aikuinen uros, ikäarvio 3-4 vuotta.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 26.1.2019)


Kicho

Kicho on nuori keskikokoinen uros, joka löydettiin kuljeskelemasta. Se päätyi adoptiotarhalle tappotarhan kautta. Kicho on vilkas ja energinen kaveri, leikkisä ja hyvä toisten koirien kanssa. Se kävelee hyvin hihnassa. Ihmisiä kohtaan Kicho on ystävällinen. Kichossa on ulkonäön perusteella jotakin ajavaa koiraa, mutta sitä onko minkä verran metsästysviettiä ei tarhaoloissa pystytä sanomaan.
Ikäarvio noin 1 vuosi, korkeus n. 50 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 9.3.2019)


Belma

Belma on keskikokoinen narttu, joka tuli tarhalle löytökoirana. Se on hyvin ystävällinen ihmisille ja sosiaalinen koirien seurassa. Belma on selvästikin sielultaan laumakoira, joka ei liiemmin sooloile. Tullessaan tarhalle se oli hyvin reipas, mutta oltuaan muutaman päivän arempien koirien kanssa samassa häkissä se alkoi pakoilla ihmisiä ja peesailla kavereitaan kaikessa muussakin. Kavereiden rohkaistuessa Belmakin on taas muuttunut rohkeammaksi.
Sosiaalisena ja laumaan mukautuvaisena koirana Belma onkin tosi hyvä kaveri koiralle kuin koiralle, ja koirakaverin se kotiinsa tarviikin.
Ikäarvio tarhalla 2-3 vuotta, mutta voi olla vanhempikin. Korkeus noin 60 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 4.2.2018)


Amigo

Amigo on keskikokoinen kadulta löydetty uros, joka on ollut tarhalla syksystä 2016 saakka. Se oli tullessaan hyvin laiha, mutta on saanut painoa ja kuntoutunut hyvin.
Amigo on oikein mukavaluonteinen ja ystävällinen poika, joka on tarhalla sosiaalinen ja leikkii nykyisin kaikkien kanssa kokoon ja sukupuoleen katsomatta. Se on suhteellisen rauhallinen koira, joka käy mielellään kävelyllä. Se on tarhalla oppinut istumaan ja antamaan tassua.
Häkissä Amigo on siisti. Kissojen kanssa Amigo ei sovi.
Amigon veritesteissä todettiin leishmania, jota on hoidettu alopurinolilla. Nyt helmikuussa 2019 otetussa testissä leishmania on lievä, ja sisäelinarvot olivat kunnossa.
Arvioitu syntymäaika 6/2015, korkeus n. 60 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 9.3.2019)


Sisi

Sisi on pieni narttu, joka tuli tarhalle useamman muun koiran kanssa. Se on hyvin arka. Jos vieras ihminen lähestyy Sisiä, Sisi ei irrota katsettaan hetkeksikään ja haukkuu lakkaamatta. Sisi on hyvin kaunis koira. Se ei ole tottunut kosketukseen eikä hellyydenosoituksiin, eikä oikein tiedä mitä odottaa ihmiseltä. Kuitenkin jos sen saa syliin, se on hyvin suloinen ja varmasti oppii nauttimaan ihmisen seurasta. Toisten koirien kanssa Sisillä ei ole minkäänlaisia ongelmia. Arvioitu syntymäaika 2/2015, korkeus reilut 40 cm.

Lisää kuvia!


Suarli

Suarli on pieni uros, joka hylättiin samasta paikasta Salman, Sallyn ja Sisin kanssa. Suarli on vähän arka, erityisesti pelkää nopeita liikkeitä. Suarli pitää kovasti vedestä, se käy tarhalla olevassa koirien altaassa kastautumassa, ja jos ei ole allasta käytettävissä se menee juomakuppiinsa. Hihnakävely on Suarlista vielä pelottavaa. Toisten koirien kanssa Suarli tulee ongelmitta toimeen. Se on häkissä rauhallinen ja hiljainen, mutta kun näkee ihmisiä, haukkuu paljon, ilmeisesti hakee huomiota. Arvioitu syntymäaika 7/2014, korkeus n. 42 cm.

Lisää kuvia! (päivitetty 19.6.2018)
VARATUT KOIRATBrandon VARATTU!

Brandon on reipas ja ponteva pienikokoinen urospentu.
Se tuotiin tarhalle pienenä löytöpentuna.
Brandon on hyvin leikkisä poika, joka ei arastele tarhalla mitään. Se leikkii paljon toisten koirien kanssa.
Ulkonäön perusteella Brandonissa voisi olla ainakin bullterrieriä.
Ikäarvio huhtikuun alissa 6 kuukautta, korkeus noin 30 cm. Brandon ei enää kasva mainittavasti korkeutta.

Lisää kuvia ja videoita!


Brida VARATTU!

Brida on pikkuinen tyttökoira, joka on tullut tarhalle löytökoirana. Se on iloinen ja ystävällinen, mukava koira, joka tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa. Se asuu tällä hetkellä samassa häkissä vanhemman nartun ja villin urospennun kanssa ongelmitta. Isommat koirat vähän pelottavat sitä.
Brida on nuori, mutta ei raju. Se ei vaikuta aralta, on halukas seurustelemaan ihmisten kanssa, ja kiipeääkin mielellään syliin. Brida on valtavan suloinen koira.
Ikäarvio 1 vuosi, korkeus alle 30 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Layo VARATTU!

Layo on urospentu, joka tuli löytökoirana tarhalle kahden muun pennun kanssa. Sillä oli silloin ikää noin puolitoista kuukautta. Se oli aluksi hyvin pelokas, mutta on vähitellen rohkaistunut.
Tällä hetkellä Layo on vieraan ihmisen kohdatessaan vähän varovainen, mutta tulee hakemaan namin. Hetken katseltuaan se tekee jo tuttavuutta, ja on kaikin puolin normaali pentuviikari. Layo on Otto-veljeään aavistuksen rauhallisempi ja varovaisempi.
Tarhalla kasvaneena pentuna Layolla ei ole kokemuksia ympäröivästä maailmasta, joten perheen olisi kotiutumisen jälkeen vähitellen tutustutettava sitä erilaisiin asioihin. Koirakaverista olisi paljon apua.
Ikäarvio huhtikuun alussa noin 4 kk. Korkeus noin 35 cm, kasvaa vielä. Layon odotetaan painavan aikuisena noin 10 kg.

Lisää kuvia ja videoita!


Mofli VARATTU!

Mofli on nuori uroskoira, joka löydettiin kuljeskelemasta. Se on oikein mukava ja ystävällinen kaveri, joka tulee tarhalla niin ihmisten kuin koirienkin kanssa toimeen, ulkoilee pihalla vapaana muiden kanssa.
Mofli on bulldoggi-mix, se liikkuu sujuvasti ja vauhdikkaasti, mutta jonkin verran rohisee juostuaan auringonpaisteessa. Levossa rohinaa ei kuulu.
Ikäarvio noin 1 vuosi.

Lisää kuvia ja videoita!


Nana VARATTU!

Nana on pieni tyttökoira, joka on tullut tarhalle löytökoirana. Se on iloinen ja vilkas, kovasti ihmisistä pitävä koira. Nana kiipeää syliin ja mielellään ihan olkapäälle asti samalla vauhdilla. Se rakastaa läheisyyttä.
Nana on energinen pieni koira, joka ei vaikuta aralta tarhaoloissa.
Nana asuu samassa häkissä kolmen muun nartun kanssa ja tulee hyvin toimeen.
Ikäarvio 2-3 vuotta, korkeus alle 30 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 24.3.2019)  

© Auringonkoirat ry 2019