Auringonkoirat


Vierailemme tarhoilla ja olemme tavanneet jokaisen sivuillamme kotia etsivän koiran, mutta koirien luonteet saattavat muuttua jo tarhalla; esimerkiksi arka koira reipastuu ja saa itseluottamusta. Kotona koirat saattavat käyttäytyä hyvinkin erilailla.

Koiran iän arvioiminen on vaikeaa, joten koiran arvioidun iän ja todellisen iän välillä voi olla jopa useita vuosia.

Suurin osa koirista etsii kotia samanaikaisesti myös muista maista.

Kotia etsivien koirien tuorein tilanne löytyy facebookista >>

Kuvia Espanjasta, syyskuu 2017 >>

Kuvia Espanjasta, elokuu 2017 >>

Kuvia Espanjasta, heinäkuu 2017 >>

Kuvia Espanjasta, kesäkuu 2017 >>

Kuvia Espanjasta, toukokuu 2017 >>


Apollo

Kauttamme adoptoitu Nana ja saman perheen chihupoika Apollo etsivät uutta kotia Suomessa itsestään riippumattomista syistä. Koirat ovat kotihoidossa Suomessa.

Apollo on suomalaiselta kasvattajalta hankittu, v. 2012 syntynyt kastroitu pitkäkarvainen chihuahuauros.
Apollo on hyvin chihumainen luonteeltaan, mikä varmaan kertoo rodun tuntevalle paljon. Se on tullut kotona olevan toisen kanssa erinomaisesti toimeen, mutta muista koirista ei ole niin kokemusta alkuvuosien jälkeen. Apollon kanssa on käyty Kiva Koirakansalainen-kurssi kun se oli pentu, ja silloin sille opetettiin joitakin temppujakin. Apollo on nopea oppimaan kun sitä kouluttaa.
Kotiin tulevia vieraita kohtaan se on epäluuloinen, haukkuu ja saattaa napata lahkeestakin. Kuitenkin tutustumisen jälkeen se suhtautuu heihin ystävällisesti ja rauhallisesti, on huomionkipeä. Apollo on herkkähaukkuinen, vahtii kotia ja ilmoittaa äänistä.
Täysin sisäsiisti poika ei ole ollut, joten poikapöksyt voivat olla kotona tarpeen. Se on herkkävatsainen, mutta on ollut tietyllä kuivamuonamerkillä oireeton.
Apollo on tottunut kissoihin.
Apollo on polvitutkittu, 0/0, ja hammaskivi on poistettu vuosittain.

Kotihoidossa Suomessa!

Lisää kuvia ja videoita!

Kuvia ja kertomusta kotihoidosta >>


Nana

Kauttamme adoptoitu Nana ja saman perheen chihupoika Apollo etsivät uutta kotia Suomessa itsestään riippumattomista syistä. Koirat ovat kotihoidossa Suomessa.

Nana on todella suloinen mummokoira, joka adoptoitiin Suomeen v. 2014. Sen passinmukainen syntymäaika on 6/2008.
Omistaja kertoo, että Nana on todella mukava koira. Se tulee kotona toisten koirien kanssa hyvin toimeen ja on kova pusuttelija. Kynsien leikkaus ja hoitotoimenpiteet sujuvat hyvin. Nana ei ole mikään kova lenkkeilijä, se kulkee mielellään kaikkea nuuskutellen omaa tahtiaan. Ulkona se haukkuu vastaantuleville koirille.
Omistaja on hoitanut Nanan asianmukaisesti, ja hammaskivi poistettu vuosittain. Se on käytetty senioritarkastuksessa syyskuussa, jolloin tehtiin terveystarkastus ja otettiin verikokeet. Kaikki oli kunnossa.

Nanan vanha ilmoitus sivuillamme >>

Kotihoidossa Suomessa!

Lisää kuvia ja videoita!

Kuvia ja kertomusta kotihoidosta >>


Fido

Kauttamme noin kuukausi sitten adoptoitu urospentu Fido etsii uutta kotia. Fido on podenco-mix ja rotuperimältään näin ollen hyvin aktiivinen ja toimelias koira. Tämänhetkinen perhe kokee Fidon liian energiseksi. Fidolle etsitäänkin siis perhettä, jolla on kokemusta aktiivisen koiran kanssa elämisestä ja halua ja aikaa nuoren koiran kanssa touhuamiseen.
Nyt 7 kuukauden iässä Fido on noin 55 cm korkea ja painaa 19 kg. Saattaa vielä hieman kasvaa. Lue lisää >>

Suomessa!

Lisää kuvia ja videoita!


Solano

Solano on pikkuinen kadulta löydetty uros. Se on vielä varsin arka ihmisiä kohtaan, eikä oikein luota toisiin koiriinkaan. Mieluiten Solano nököttää yksikseen jossain häkin nurkassa. Häkin ulkopuolella liikkuva vieras mies saa aikaan hurjan haukun.
Solanoa on jouduttu ottamaan syliin hoitotoimenpiteitä varten, ja silloin se on jännittyneenä paikoillaan, alistuu tilanteeseen, ei yritä purra tai paeta.
Vaikka koirien luottamus ihmisiin alkaa palautua jo tarhalla, Solanossa tulee silti vielä olemaan projektia perheelleen. Saada suloinen Solano luottamaan ihmisiin ja tulemaan kuorestaan.
Ikäarvio 2-3 vuotta, korkeus noin 25-28 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Bartolo

Bartolo on nuori uros, löytökoira. Ulkonäöltään se näyttää vähän jättikokoiselta kettuterrieriltä. Se on aktiivinen ja vilkas poika, joka leikkii ja juoksee tarhalla paljon toisten koirien kanssa. Tulee ongelmitta kaikkien kanssa toimeen.
Ihmisille Bartolo on kiva ja ystävällinen, ottaa herkästi kontaktia ja tulee rapsuteltavaksi. Alussa se on hieman ujo, mutta oikein sympaattinen koira.
Aktiiviselle Bartololle saattaisi sopia parhaiten koti jossa lenkkeillään ja touhutaan sen kanssa riittävästi.
Ikäarvio 1-2 vuotta, korkeus 48cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Bandido

Bandido on kadulta löydetty pinserityyppinen uros. Se on mukava ja ihmisistä pitävä poika. Tarhalla Bandido asuu samassa häkissä urosten ja narttujen kanssa ja tulee hyvin toimeen.
Ikäarvio non 4 vuotta, korkeus noin 40 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Acho

Acho on pieni uros, joka on kotihoidossa Espanjassa. Aiempi omistaja adoptoi sen Murciassa sijaitsevalta tarhalta joulukuussa 2016. Acho joutui viidentoista koiran laumaan maalle hyvin huonoihin oloihin, josta se lopulta otettiin huostaan laihana ja huonokuntoisena.
Acho on aluksi epäluuloinen vieraita ihmisiä kohdatessaan, mutta kun alkaa luottaa, on hyvin suloinen ja ystävällinen.
Acho on tottunut kissoihin.
Myös lasten kanssa Acho tarvitsee aikaa luottamuksen syntymiseen, ei ole lapsiperheen koira.
Narttukoirien kanssa Acho on tullut ongelmitta toimeen, mutta muista uroksista se ei pidä.
Acho oli nykyiseen kotihoitopaikkaan tullessaan huonokuntoinen ja veritestien mukaan ehrlichia- ja anaplasma-positiivinen. Taudit on hoidettu antibiootein.
Arvioitu syntymäaika 12/2014, paino 4-5 kg.

Lisää kuvia ja videoita!


Amaretto

Amaretto on pieni uros, joka on tuotu tarhalle löytökoirana. Se on vauhdikas ja iloinen kiva poika, joka pitää ihmisistä ja seurustelee mielellään. Se ei ilmeisesti ole tottunut jakamaan asioita toisten koirien kanssa entisessä elämässään, joten on vähän tarkka resursseistaan. Tarhalla Amaretto joutuu jakamaan ruokakupin, makuupaikan ja ihmisen huomion toisten kanssa, ja vähitellen se sujuu jo paremmin.
Korkeus vajaat 30 cm, ikäarvio 1 vuosi.

Lisää kuvia ja videoita!


Leya

Leya on nuori tyttökoira, joka ulkonäkönsä puolesta voisi olla podenco-mix. Se on vilkas ja vauhdikas tyttö, joka suhtautuu tarhalla asioihin mutkattomasti. Tykkää ihmisistä, tulee toisten koirien kanssa ongelmitta toimeen ja leikkiikin paljon.
Ikäarvio 1-2 vuotta, korkeus noin 38 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Estrella

Estrella on nuori narttu, jonka rouvashenkilö vei perreralle ja kertoi löytäneensä. Hän kertoi että nimi on Estrella ja se nukkuu hänen kanssaan sängyssä, ei hauku paljon ja on sisäsiisti ja oikein kiva koira, puolitoistavuotias. Vahva epäilys on että oli hänen oma koiransa.
Estrella on tosiaankin mukava koira, se on ystävällinen ihmisille, ehkä pikkuisen ujo alussa. Hihnakävely sujuu hyvin. Estrella asuu tarhalla urosten ja narttujen kanssa samassa häkissä ja tulee hyvin toimeen kaikkien kanssa.
Ikäarvio noin 1,5 vuotta, korkeus reilut 50 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Alma

Alma on nuori narttu, joka löydettiin kuljeskelemasta. Sen nisät olivat hiukan turvoksissa, joten sillä ajateltiin olleen pennut lähiaikoina. Alma kuitenkin synnytti tarhalla kaksi pentua samana päivänä kun olimme tavanneet sen, eikä vartalosta olisi mitenkään osannut kuvitella Alman olevan kantavana. Toinen pennuista syntyi kuolleena ja toinen kuoli pian. Vaikutti siltä, että Alma ei ollut valmis emäksi, se ei näyttänyt kaipaavan pentujaan, ja nisätkin palautuivat parissa päivässä entiselleen.
Alma on mukava tyttö, jonka mielipuuhaa on auringossa makailu. Se on tarhalla aika rauhallinen. Ihmisiä kohtaan Alma on aluksi aavistuksen varovainen, mutta on oikein ystävällinen. Miehet ovat sen mielestä epäilyttävämpiä, ja vieraita miehiä Alma saattaa aluksi haukkuakin.
Tarhalla Alma asuu samassa häkissä urosten ja narttujen kanssa ja tulee hyvin toimeen.
Ikäarvio 1 vuosi, korkeus noin 54 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Caramelo

Caramelo on nuori uros, joka löydettiin kuljeskelemasta. Se on hyvin ystävällinen koira, joka on mielellään ihmisen seurassa ja rapsuteltavana. Caramelo hakee usein katsekontaktia, ja sillä onkin kaunis katse itsellään. Sanonta "silmät ovat sielun peili" sopii hyvin Carameloon.
Caramelo asuu samassa häkissa urosten ja narttujen kanssa ja tulee hyvin toimeen. Se on omassa häkissään rauhallisemmasta päästä, vaikka vauhtiakin löytyy kuten nuorelle koiralle kuuluu.
Ikäarvio 1-2 vuotta, korkeus noin 45 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Dona

Dona on pikkuinen narttu, joka löydettiin toisen samannäköisen nartun Dinan kanssa kuljeskelemasta. Koirat saattavat olla samasta pentueesta. Dona on aavistuksen rotevampi ja lyhytkarvaisempi.
Dona on vilkas ja mukava nuori koira, joka pitää paljon ihmisistä ja tulee mielellään syliin rapsuteltavaksi. Tarhalla Dona asuu useamman muun koiran kanssa samassa häkissä ja tulee toimeen, mutta on jonkin verran tarkka resursseistaan. Dinan ja Donan kesken on jännitteitä, eikä tyttöjen toivota päätyvän samaan kotiin. Näistä kahdesta Dina on herkempi määräilemään. Dona sopisi uroksen kaveriksi tai ehkä myös ainoaksi koiraksi. Tähän mennessä Dona tuskin on kuitenkaan ollut ilman koiraseuraa, joten yksinolo vaatii totuttelua.
Ikäarvio 1-1,5 vuotta, korkeus n. 33 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Dina

Dina on pikkuinen narttu, joka löydettiin toisen samannäköisen nartun Donan kanssa kuljeskelemasta. Koirat saattavat olla samasta pentueesta.
Dina on vilkas ja mukava nuori koira, joka pitää paljon ihmisistä ja tulee mielellään syliin rapsuteltavaksi. Tarhalla Dina asuu useamman muun koiran kanssa samassa häkissä ja tulee toimeen, mutta pyrkii kontrolloimaan muita ja on jonkin verran resurssiherkkä. Dinan ja Donan kesken on jännitteitä, eikä tyttöjen toivota päätyvän samaan kotiin. Dina sopisi uroksen kaveriksi tai ehkä myös ainoaksi koiraksi. Tähän mennessä Dina tuskin on kuitenkaan ollut ilman koiraseuraa, joten yksinolo vaatii totuttelua.
Ikäarvio 1-1,5 vuotta, korkeus n. 33 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Alexis

Alexis on pieni terrieri-tyyppinen uros, löytökoira. Se on reipas kaveri, joka tulee mielellään rapsuteltavaksi, ja vaikka on vilkas, rauhoittuu viereen. Alexis pitää ihmisistä ja haluaisi olla yksin huomion kohteena. Ilmeisesti Alexis ei ole tottunut aikaisemmassa elämässään jakamaan asioita muiden koirien kanssa, joten se on jonkin verran tarkka resursseistaan. Alexis sopisi ainoaksi koiraksi tai sitten leppoisan tyttökoiran kaveriksi.
Ikäarvio noin 2 vuotta, korkeus n. 34 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Rigoberta

Rigoberta on isokokoinen tyttökoira, joka löydettiin kuljeskelemasta. Se on nuori ja aktiivinen koira, joka on ystävällinen, pitää paljon ihmisistä. Tarhalla Rigoberta tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa, asuu häkissä jossa on sekä uros että narttu seurana.
Arvioitu ikä n. 2 vuotta, korkeus n. 60 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Currito

Currito on noin puolivuotias kiva uros, joka on pentumaisen leikkisä ja aktiivinen, energiaa on paljon. Vaikka Currito on vilkas, osaa se myös rauhoittua. Currito pitää ihmisistä ja on mielellään rapsuteltavana. Toisten koirien kanssa tällainen pentu tulee luonnollisesti hyvin toimeen. Currito vaikuttaa reippaalta pojalta, joka ei tarhalla ole arka mitään kohtaan.
Arvioitu ikä noin 6 kk (syyskuun alussa), korkeus noin 42 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Flaca

Flaca on nuori kadulta löydetty tyttökoira. Se on aktiivinen koira, joka pitää ihmisistä. Flaca tulee tarhalla toisten koirien kanssa hyvin toimeen, mutta on vähän oman tiensä kulkija, ei hakeudu pahimpiin hässäköihin vaan katselee kauempaa, tutkii omia juttujaan.
Flaca on noin 35-40 cm korkea.

Lisää kuvia ja videoita!


Lolito

Lolito on pieni uros, joka on löydetty ilman sirua. Se on oikein sympaattinen kaveri, joka vaikuttaa tarhalla häkkikavereidensa joukossa aika rauhalliselta. Lolito tulee
Lolito on arvioitu noin 3-vuotiaaksi, korkeutta sillä on noin 30 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Pico

Pico on huippusympaattinen iso uros, joka löydettiin kuljeskelemasta. Se on rauhallinen ja kiva poika. Alussa Pico on vähän varovainen uusia ihmisiä kohdatessaan, ei juokse suoraan vieraan ihmisen syliin, mutta on hyvin ystävällinen ja hyväksyy kosketuksen.
Pico kävelee hihnassa hyvin. Toisten koirien kanssa se tulee tarhalla hyvin toimeen, samassa häkissä asuu niin uroksia kuin narttujakin.
Picon ikää on vähän vaikea arvioida, se voisi olla noin 6-vuotias. Korkeus 67 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 14.10.2017)


Gandy

Galgo-uros Gandy otettiin talteen Murciasta. Se on hyvin rauhallinen ja leppoisa koira, joka makailee rentona häkissään. Jopa niin rentona, että vapaaehtoiset luulivat jo kerran sen kuolleen, kun oli niin liikkumattomana jalat taivasta kohden. Kun häkin ovi avataan, ei Gandylla ole kiire minnekään. Se astelee ihmisten luokse rapsuteltavaksi ja viihtyy siinä. Gandy on arvioitu tarhalla 4-5-vuotiaaksi.

Kotihoidossa Suomessa!

Lisää kuvia ja videoita!


Kaneki

Kaneki on pieni nuori uros, joka on ollut jo kahdessa perheessä ennen tarhalle tuloa. Sen syntinä on todennäköisesti ollut olla vilkas ja energinen, ei äänetön pentu. Kaneki on edelleen pentumaisen vilkas ja leikkisä, kiva koira. Se tulee toisten koirien kanssa hyvin toimeen ja pitää ihmisistä. Kaneki on arvioitu noin vuoden ikäiseksi. Korkeus noin 38 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 14.10.2017)


Austin

Austin on pieni uros, joka oli tarhalla aluksi varovainen ihmisiä kohdatessaan. Nyttemmin varovaisuus on suurimmaksi osaksi kadonnut, ja Austin kohtaa ihmiset jo melko reippaana. Sitten kun on tervehditty, Austin antaakin jo mielellään pusuja.
Austin vaikuttaa suhteellisen rauhalliselta koiralta. Toisten koirien kanssa se tulee tarhalla hyvin toimeen.
Ikäarvio 1,5-2 vuotta, korkeus 38-40 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 2.9.2017)


Kalea

Kalea on pieni narttu, joka löydettiin kuljeskelemasta. Se pääsi kotihoitoon Espanjaan perheeseen, jossa on iso uroskoira ja teini-ikäinen lapsi.
Kalea tulee koirien kanssa hyvin juttuun, mutta ihmisiin sen on vaikea luottaa. Pelätessään se murisee ihmiselle. Kalea tarvitsee aikaa luottamuksen syntymiseen, sen kotiutuminen vie siis normaalia enemmän aikaa, ja vaatii perheeltä kärsivällisyyttä ja ymmärtämystä. Kalean on saatava tehdä tuttavuutta omassa tahdissaan. Kalean adoptoijalla tulee olla vankka koirakokemus ennestään.
Ikäarvio 3 vuotta, korkeus n. 27 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Pomi

Pomi on pienehkö uros, jonka perhe jätti tappotarhalle. Se on ihmisille ystävällinen, hyvin rapsutuksenkipeä ja mukava poika, joka tuntuu osaavan ainakin antaa tassua. Toisten koirien suhteen Pomi ei ole ilmeisesti kovin kokenut, sillä se vastaa aika herkästi haasteisiin ja on tarkka ruuastaan. Tarhalla Pomi asuu kuitenkin urosten ja narttujen kanssa samassa häkissä ilman sen kummempia ongelmia. Arvioitu ikä 3 vuotta, korkeus 45 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 2.9.2017)


King

King on urospentu, joka on ollut jo yhdessä kodissa. Se adoptoitiin pienenä maalla asuvaan lapsiperheeseen. King sai kasvaa ja olla ilman sen kummempaa opettamista, ja lopulta ongelmaksi tuli se, että isoksi kasvanut pentu hyppi lapsia vasten, ei ollut sisäsiisti, juoksi kissojen perässä... King etsii nyt uutta kotia. Se on ystävällinen ja komea, tarhalla ihan hyväkäytöksinen nuorimies, joka käy mielellään lenkillä. Se tulee toisten koirien kanssa erinomaisesti toimeen, on leikkisä ja puhuu hyvin koiraa. Arvioitu syntymäaika 9/2016, korkeus 50 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 16.7.2017)


Berto

Berto on isokokoinen uros, jonka taustassa on ehkä labradorinnoutajaa ja mastiffia. Se on liikkuvainen ja aktiivinen koira, joka leikkii toisten koirien kanssa. Berto asuu samassa häkissä nartun kanssa ja on hyvin kärsivällinen, sietää nartun taholta selässä ratsastamiset ja hyppimiset. Berto itse on häkissä rauhallinen. Ihmisille Berto on ystävällinen. Se rakastaa kävelyretkiä, alussa vetää vähän hihnassa, mutta asettuu sitten kävelemään. Tarhalla Berto ei hauku paljon. Se pitää vedestä, lotraa vesipaljussa kun on lämmintä. Berton ikä on arvioitu hampaiden perusteella, niissä on kulumia. Arvioitu syntymäaika 7/2011, korkeus n. 62 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 14.10.2017)


David

David on urospentu, joka löydettiin emon ja pentuesisarusten kanssa kadulta hylättyinä maaliskuun lopulla. Pennut olivat silloin noin seitsemän viikon ikäisiä. Emä on paimenkoiratyyppinen, noin 27 kg painava nuori koira. Pennuissa on mastiffin piirteitä, joten isä on voinut olla jokin sen tyyppinen koira.
Koirat pääsivät kotihoitoon Espanjassa. Hoitopaikka on maaseudulla, ja pennut ovat olleet siellä hyvässä hoidossa ja kasvaneet komeiksi pojiksi. David on Bowie-veljeään pienempi ja eläväisempi, ja sen oletetaan kasvavan keskikokoiseksi koiraksi. Se on luottavainen ja ihmisistä pitävä pentu, joka on pentumaisen vilkas, mutta ei kuitenkaan mikään varsinainen riiviö ollenkaan.
Arvioitu syntymäaika 2/2017. Korkeus vajaan 4 kk iässä n. 41 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 4.10.2017)


Domino

Domino on pienehkö uros, jonka perhe jätti tappotarhalle, koska naapurin koiran kanssa tuli toistuvasti yhteenottoja. Toinen koira puri Dominoa, ja haava ei umpeutunut valjaiden alla, ja perhe kyllästyi hoitamaan. Tarhalla valjaat otettiin pois ja haava oli pian parantunut.
Domino on alistuva ja epävarma koira, jolla alussa oli myös tarhalla vaikeuksia toisten koirien kanssa. Nyttemmin Domino on saanut itseluottamusta, oppinut kommunikoimaan toisten kanssa paremmin ja uskaltaa myös leikkiä.
Ihmisten seurassa Domino on mukava poika. Se oppii nopeasti ja haluaa miellyttää, menee häkkiin kun nimi sanotaan ja katsoo että olinko hyvä poika? Domino pitää paljon kävelylenkeistä.
Arvioitu syntymäaika 10/2015.

Lisää kuvia ja videoita!


Audrey

Audrey löydettiin tieltä Murciasta pentujensa kanssa. Alussa vaikutti siltä, että Audrey ei tule toisten koirien kanssa toimeen, mutta ilmeisesti kyse oli stressistä, pentujen suojelemisesta ja ehkä puutteellisesta pentuajan sosiaalistumisesta. Audrey asui jonkin aikaa koirahotellissa, mutta muutti sittemmin kotihoitoperheeseen Espanjassa. Hoitoperheessä on kaksi muuta koiraa, joiden kanssa Audrey tulee ongelmitta toimeen. Perheessä on myös lapsia, joiden kanssa Audrey leikkii, ja tuntuu pitävän lapsista paljon.
Yksinolot ilman ihmisiä sujuvat koiraseurassa hyvin, Audrey on sisäsiisti eikä riko paikkoja.
Koirapuistossa tavattaessa Audrey vaikuttaa koiralta, joka on alussa vähän pidättyväinen vieraan ihmisen kohdatessaan. Se on kuitenkin hyvin kiltti ja antaa rapsutella itseään. Vieraiden koirien kanssa se myöskin on alussa varovaisen oloinen, mutta hyväksyy ne nopeasti. Audrey oli alussa lievästi leishmania-positiivinen, mutta hoitojen myötä muutaman kuukauden jälkeen negatiivinen. Lääkityksenä annetaan edelleen allopurinolia.
Arvioitu syntymäaika 1/2015, korkeus n. 45-46 cm, paino 19 kg.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 4.10.2017)


Bruno

Bruno on suurehko uros, joka löydettiin kuonokoppa paikoilleen kiinnitettynä niin että syöminen tai juominen ei ollut mahdollista. Kesti viikon verran saada Bruno kiinni, koska se pelkäsi ihmisiä. Brunolle ei ole löytynyt sopivaa kotihoitopaikkaa, joten se asuu koirahotellissa ja tulee siellä kaikenkokoisten koirien kanssa hyvin toimeen. Ihmisille Bruno on hyvin ystävällinen. Kissojen kanssa se ei sovi yhteen. Bruno on aktiivinen ja voimakas koira, joka tarvitsee liikuntaa ja tekemistä. Arvioitu syntymäaika 5/2015, korkeus n. 60 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Laya

Laya on keskikokoinen narttu, joka löytyi juoksentelemasta päämäärättömästi tarhan läheltä. Auton ovea avattaessa se ei miettinyt kahta kertaa vaan hyppäsi sisään. Layan arveltiin karanneen, mutta omistajaa ei koskaan löytynyt.
Laya on hyvin energinen tyttö, joka tulee tarhalla toisten koirien kanssa hyvin toimeen. Se on asunut itseään pienempien koirien kanssa, ja vaikuttaa ikävöivän seuraa kun kaveri saa kodin ja lähtee. Layan kodissa olisikin hyvä olla koiraseuraa. Vaikka Laya on energinen, se tulee mielellään ihmisen luo hyvänä pidettäväksi. Silmät sulkeutuvat kun rapsutetaan, silloin Laya nauttii aivan hiljaa.
Layan aiemmat veritestit olivat negatiiviset, mutta maaliskuun alussa 2017 otettu testi oli positiivinen. Arvot ovat lievät, juuri ja juuri positiivisen puolella, ja hoidoksi on aloitettu allopurinoli. Mitään oireita Layalla ei ole. Arvioitu syntymäaika 8/2014, paino 20 kg.

Lisää kuvia ja videoita!


Amigo

Amigo on keskikokoinen kadulta löydetty uros. Se oli tullessaan hyvin laiha, mutta on vähitellen saanut jo painoa. Amigo on oikein mukavaluonteinen ja ystävällinen poika, joka on tarhalla sosiaalinen toisten koirien kanssa yhtä urosta lukuunottamatta. Häkissä Amigo on siisti. Arvioitu syntymäaika 6/2015, korkeus n. 60 cm.

Lokakuussa 2017 Amigo todettiin leishmania-positiiviseksi ja aloitettiin lääkitys.

Lisää kuvia!


Gala

Gala on pieni ja hyvin vauhdikas, aktiivinen ja leikkisä narttu. Löydettäessä sen nisät olivat suuret, mutta pennuista ei ollut tietoa, mikä lie tämänkin tytön tarina. Gala rakastaa toisten koirien kanssa leikkimistä, kaikenlaista pomppimista, pallon perässä juoksemista. Se tulee toisten koirien kanssa hyvin toimeen eikä ruuan tai lelujen jakaminen ole ongelma. Arvioitu syntymäaika 5/2015, korkeus n. 40 cm.

Lisää kuvia!


Sisi

Sisi on pieni narttu, joka tuli tarhalle useamman muun koiran kanssa. Se on hyvin arka. Jos vieras ihminen lähestyy Sisiä, Sisi ei irrota katsettaan hetkeksikään ja haukkuu lakkaamatta. Sisi on hyvin kaunis koira. Se ei ole tottunut kosketukseen eikä hellyydenosoituksiin, eikä oikein tiedä mitä odottaa ihmiseltä. Kuitenkin jos sen saa syliin, se on hyvin suloinen ja varmasti oppii nauttimaan ihmisen seurasta. Toisten koirien kanssa Sisillä ei ole minkäänlaisia ongelmia. Arvioitu syntymäaika 2/2015, korkeus reilut 40 cm.

Lisää kuvia!


Marge

Eloisa Marge löydettiin oletetun siskonsa Moden kanssa kuljeskelemasta. Kaksikosta Mode on useimmiten pomo, Marge peesailee. Marge on hyvin ystävällinen, pitää ihmisistä ja hyppää mielellään vasten tervehtimään. Ruuan jakaminen ei ole Margelle ongelma, se tulee toisten koirien kanssa hyvin toimeen. Jonkin verran se saattaa olla epävarma toisten koirien kanssa ja pakenee silloin häkkiinsä. Arvioitu syntymäaika 2/2015, korkeus n. 50 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 2.9.2017)


Eric

Podenco-poika Eric istui tappotarhalla häkin nurkassa pelosta vapisten, hyvin laihana, surusilmäisenä ja täynnä parasiitteja. Adoptiotarhalla se pestiin ja kirput sun muut poistettiin. Muutaman minuutin kuluttua koko koira oli muuttunut: katse oli iloinen, ja häntä pystyssä poika käveli ympäri tarhan aluetta. Eric on tosi mukavaluonteinen, ihana uros. Kovia ääniä se pelästyy (huomattiin kun kivi kolahti häkin katolle), ja arvellaankin että metsästäjä on hylännyt sen tämän vuoksi. Eric on kuntoutunut tarhalla ja alkaa olla jo varsin komea poika. Arvioitu syntymäaika 1/2015, korkeus 58-60 cm.

Lisää kuvia!


Aladin

Aladin tuli tarhalle samasta paikasta maalta kuin Sally, Suarli, Jasmin ja kumppanit. Se on kaikkien kunnioittama koira laumassaan. Erittäin mukava poika, joka oli aluksi hiukan arka, mutta jo pienen ajan kuluttua muuttui seuralliseksi ja rohkeaksi. Hakee ihmisen seuraa ja rapsutuksia. Aladin tulee toisten koirien kanssa hyvin toimeen, asuu ja liikkuu tarhalla sekä urosten että narttujen seurassa, mutta ei mahdu samaan häkkiin hyvin voimakasluonteisen uroksen kanssa. Aladin ei silloinkaan tee mitään, mutta ilmaisee olevansa se jota kunnioitetaan. Ruuan jakaminen toisten koirien kanssa onnistuu hyvin. Tempperamentiltaan Aladinia voi luonnehtia rauhalliseksi. Arvioitu syntymäaika 5/2014, korkeus n. 45 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 9.4.2017)


Suarli

Suarli on pieni uros, joka hylättiin samasta paikasta Salman, Sallyn ja Sisin kanssa. Suarli on vähän arka, erityisesti pelkää nopeita liikkeitä. Suarli pitää kovasti vedestä, se käy tarhalla olevassa koirien altaassa kastautumassa, ja jos ei ole allasta käytettävissä se menee juomakuppiinsa. Hihnakävely on Suarlista vielä pelottavaa. Toisten koirien kanssa Suarli tulee ongelmitta toimeen. Se on häkissä rauhallinen ja hiljainen, mutta kun näkee ihmisiä, haukkuu paljon, ilmeisesti hakee huomiota. Arvioitu syntymäaika 7/2014, korkeus n. 42 cm.

Lisää kuvia!


Toy

Toy on kiva ja erittäin vilkas urospentu. Se on kova poika leikkimään toisten koirien kanssa, mutta leikkii myös mielellään ihmisen kanssa ja nauttii läheisyydestä ja rapsutuksista. Arvioitu syntymäaika 2/2015, korkeus 56 cm.

Lisää kuvia!


Cuquito

Cuquito-poika poimittiin vaeltamasta pellolla. Se ontui takajalkaansa ja alahuulessa on vaurio myös, joten oletetaan sen joutuneen auton töytäisemäksi. Cuquito oli hyvin laiha ja täynnä kirppuja. Jalka on lähtenyt hyvin paranemaan ja Cuquito on saanut hyvin painoa. Ihmisiä kohtaan Cucquito on oikein kiva poika. Se tulee hienosti toimeen toisten koirien kanssa. Häkki on sille hyvin epämieluisa paikka, yrittää paeta aina kun ovea raotetaan. Arvioitu syntymäaika 12/2013, korkeus 40-42 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 4.10.2017)
VARATUT KOIRATArtza VARATTU!

Artza on urospentu, jonka vanhemmat ovat todennäköisesti katalonianpaimenkoira ja bichon frise. Artza on nyt lokakuun puolivälissä reilut 3,5 kk vanha ja painaa noin 5 kg. Oletetaan että se kasvaa vähintään keskikokoiseksi koiraksi. Artza on kivaluonteinen pentu, joka ei ole ainakaan tässä vaiheessa hirmuisen vilkas. Pentumainen kylläkin.

Lisää kuvia ja videoita!


Boris VARATTU!

Boris on reilu puolivuotias urospentu, joka ulkonäkönsä perusteella voisi olla vesikoira-mix. Se on oikein mukava ja ystävällinen poika, ikäisekseen aika rauhallinen ainakin tässä vaiheessa tarhalla. Toki pentukoira on aina aktiivinen ja leikkisä. Boris tulee tarhalla toisten koirien kanssa hienosti toimeen. Ikäarvio lokakuun lopulla 6-7 kk, korkeus noin 45 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Dido VARATTU!

Dido-poika löydettiin kuljeskelemasta. Se on hyvin vilkas ja vikkelä pentu, joka leikkii paljon tarhalla toisen pennun kanssa. Dido ei vaikuta tarhalla aralta, vaan tulee mielellään tutustumaan ihmisiin. Dido on ulkonäkönsä perusteella bodegueron tyyppinen koira.
Didon arvioitu syntymäaika on 4/2017 ja on n. 35 cm korkea, kasvaa vielä.

Lisää kuvia ja videoita!


Felix VARATTU!

Felix on nuori poikakoira, joka löydettiin kuljeskelemasta. Se on vähän varovainen, ei lähesty uutta ihmistä itse, mutta ei mene karkuunkaan. Felix on ystävällinen ja hyvin sympaattinen poika. Se ei ole tarhalla haukkunut tähän mennessä ollenkaan. Toisten koirien kanssa Felix tulee hienosti toimeen, on ehkä vähän varovainen, mutta leikkiikin tuttujen kavereiden kanssa.
Korkeus 30 cm, ikäarvio 1-2 vuotta.

Lisää kuvia ja videoita!


Nicca VARATTU!

Nicca on nuori tyttökoira, joka löydettiin kuljeskelemasta. Se on oikein mukava ja hellyydenkipeä, on mielellään rapsuteltavana. Nicca on ikänsä mukaisesti vauhdikas ja innokas juoksemaan, mutta osaa rauhoittua ja vaikuttaa tasapainoiselta koiralta. Toisten koirien kanssa Nicca tulee hienosti toimeen tarhalla.
Korkeus 42 cm, ikäarvio 1-2 vuotta.

Lisää kuvia ja videoita!  

© Auringonkoirat ry 2017