Auringonkoirat


Vierailemme tarhoilla ja olemme tavanneet jokaisen sivuillamme kotia etsivän koiran, mutta koirien luonteet saattavat muuttua jo tarhalla; esimerkiksi arka koira reipastuu ja saa itseluottamusta. Kotona koirat saattavat käyttäytyä hyvinkin erilailla.

Koiran iän arvioiminen on vaikeaa, joten koiran arvioidun iän ja todellisen iän välillä voi olla jopa useita vuosia.

Suurin osa koirista etsii kotia samanaikaisesti myös muista maista.

Kotia etsivien koirien tuorein tilanne löytyy facebookista >>

Kuvia Espanjasta, elokuu 2018 >>

Kuvia Espanjasta, heinäkuu 2018 >>

Kuvia Espanjasta, kesäkuu 2018 >>

Kuvia Espanjasta, toukokuu 2018 >>

Kuvia Espanjasta, huhtikuu 2018 >>

Kuvia Espanjasta, maaliskuu 2018 >>


Fido

Kauttamme lokakuussa 2017 adoptoitu urospentu Fido etsii uutta kotia. Fido oli tullessaan noin puolivuotias energinen pentu, ja perhe koki sen liian aktiiviseksi.
Reilun vuoden ikäisellä Fidolla on ollut epäonnea niin kodin kuin kotihoitopaikkojenkin löytymisen suhteen, ja nyt Fido on uudessa kotihoitopaikassa.
Se on käyttäytynyt oikein hienosti, ei ole ollut ongelmia minkään asian suhteen. Fido on sisäsiisti ja ikäänsä nähden rauhallinen. Se ei ole tehnyt mitään pahojaan, mutta saatavilla on aina puruluita. Yksinolot ovat sujuneet rauhallisesti koiraportin takana huoneessa, jossa ei ole pikkutavaroita. Fido saa sinne jäädessään jäädytetyn kongin, mitä se alkaa tyytyväisenä lipsuttelemaan, ja työpäivän aika sujuu rauhallisissa merkeissä. Perheen muut koirat ovat portin toisella puolella, joten ihan yksin ei Fido ole.
Muihin koiriin Fido suhtautuu oikein hienosti, ei ahdistele pienempiään eikä hae niitä leikkiin jos huomaa etteivät halua.
Isolla aidatulla pihalla Fido on ollut paljon vapaana, mutta haluaa olla lähellä 'kotiaan' ja ihmistä, ei ole käynyt tutkimassa aitoja tai pihan laita-alueita. Se istuskelee mielellään kuistilla katselemassa.
Outoja äkillisiä ääniä Fido säpsähtää ja jonkinlaista epävarmuutta uusissa paikoissa sillä varmasti on, koska kokemuksia maailmasta on ikään nähden hyvin vähän.
Hihnalenkit sujuvat hyvin.
Fidolle sopisi parhaiten koti rauhallisella alueella, ei missään keskusta-alueella. Adoptoijan olisi hyvä olla kokenut, jotta Fido olisi varmasti osaavissa käsissä. Olisi mukavaa jos olisi koirakavereita. Siitä miten Fido käyttäytyisi ihan yksin, ei ole kokemusta. Pitkät lenkit luonnossa ja kaikenlainen tekeminen, nenätyö, olisi Fidolle varmasti mieleen ja hyödyllistä.
Fido on noin 60 cm korkea ja painaa 20 kg. Lue lisää >>

Suomessa!

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 13.8.2018)

Lisää kuvia ja videoita Facebookissa >>


Nuka

Nuka on pienehkö tyttökoira, joka löydettiin hylättynä huoltoasemalta Murciasta ja on nyt kotihoidossa Espanjassa. Nukasta voisi sanoa että se on itse lempeys, pitää lapsista, koirista, kissoista, kaikista.
Se kävelee hihnassa hyvin ja matkustaa autossa rauhallisena.
Nukan veritesteistä löydettiin anaplasmoosi ja ehrlichia, jotka on hoidettu antibiootein. Kylkiluussa on patti, josta otettiin steriloinnin yhteydessä koepala, ja se oli pelkkää rustokudosta, ehkä jonkin iskun seurauksena.
Ikäarvio 2-3 vuotta, korkeus noin 43 cm, paino vähän pulskana 13 kg.

Lisää kuvia ja videoita!


Willow

Willow on pikkuruinen narttu, joka löydettiin kadulta Murciasta. Se pääsi Espanjassa kotihoitoon perheeseen jossa on kaksi muutakin koiraa. Willow oli alussa arka ja varuillaan niin ihmisten kuin koirienkin suhteen, mutta nyt luottaa jo kotihoitajiinsa ja hoitopaikan koiriin ja leikkii kaikkien kanssa. Nykyisin Willow tulee mielellään hoitajiensa syliinkin, mutta omaehtoisena koirana silloin kun itse haluaa.
Willow on koira joka tarvitsee aikaa ja tilaa kaikkeen, aikaa tutustua omaa tahtia uusiin ihmisiin sekä koiriin.
Willow ei edelleenkään pidä siitä että vieraat ihmiset koskevat siihen. Jos niin käy, se ei pure, mutta kiljuu kovaa. Willow on kuitenkin leikkisä ja tuntuu hyväksyvän vieraan ihmisen helpommin leikin kautta. Palloleikit ovat Wilsonin mielestä mukavia ja se noutaa pallon heittäjälle.
Hihnakävely sujuu oikein hyvin.
Koska Wilson on niin pieni ja vähän varautunut, sille sopii parhaiten aikuisperhe.
Steriloinnin yhteydessä huomattiin että Wilsonin hampaat ovat kuluneet. Syytä ei tiedetä, mutta yksi mahdollisuus on että Wilsonia on pidetty häkissä, ja se on purrut kaltereita.
Ikäarvio 2 vuotta, korkeus 25 cm, paino 3 kg.

Lisää kuvia ja videoita!


Leia

Leia on pieni tyttökoira, joka oli ei-toivottu pentu ja tuli eläinsuojeluyhdistyksen hoiviin jo pienenä. Sille löytyi keväällä nopeasti koti Espanjasta, mutta kesän jälkeen perhe halusi luopua Leiasta. Heidän mukaansa Leian kanssa ei ollut mitään ongelmia, luopuminen tapahtui koirasta riippumattomista syistä.
Leiasta kerrotaan että sen isä on pinseri ja emä yorkshirenterrieri. Luonne voi olla terhakka sen mukaisesti.
Adoptioperheessä oli kouluikäisiä lapsia, ja lapsista Leia tuntuukin pitävän. Muita koiria ei ollut.
Leia palautui yhdistykselle ja on nyt kotihoidossa Espanjassa. Sillä on kaksi muuta koiraa kaverina, ja alkututustumisen jälkeen se haluaakin leikkiä kaikkien kanssa.
Leia on reipas pieni koira, joka ei arastele ketään, kaikki ovat sen mielestä mukavia. Hihnakävely sujuu hyvin.
Arvioitu syntymäaika 1/2018, paino 4 kg, korkeus noin 30 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Marinero

Marinero on mukava poikakoira, joka heitettiin tarhan aidan yli. Heittäjän nähtiin lähtevän kiireesti paikalta.
Marinero on erittäin ystävällinen koira, joka tuntuu pitävän paljon ihmisistä. Se on iloinen ja varmasti energiaakin löytyy.
Kävelyllä Marinero on aluksi vieraassa paikassa vähän ihmettelevän oloinen, pysähtelee ja katselee. Sinänsä se kävelee hihnassa ihan mukavasti. Marinero katselee vastaantulevia koiria uteliaana, mutta ei reagoi toisten haukkuihin mitenkään.
Ikäarvio tarhalla 2-3 vuotta, korkeus n. 53 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Odin

Odin on galgouros, joka huostaanotettiin huonoista oloista monen muun eläimen kanssa.
Sitä pidettiin puuhun sidottuna, koska sen kerrottiin joutuvan herkästi tappeluun toisten koirien kanssa. Tarhalla Odin on asunut enimmäkseen yksin. Todennäköisesti se on epävarma ja vähän pelokas muiden koirien suhteen ja siksi reagoi helposti haukkumalla tai murisemalla.
Ihmisiä kohtaan Odin on hyvin rakastava ja hellyydenkipeä.
Odin sopisi ainoaksi koiraksi mikäli yksinoloa ei ole paljon ja siihen opetettaisiin huolella. Se voisi sopia myös kiltin ja mukavan narttukoiran kaveriksi, mikäli totuttaminen maltettaisiin tehdä rauhassa ja kärsivällisesti, niin että luottamus syntyisi koirien välille.
Tarhan ikäarvio 2 vuotta.

Lisää kuvia ja videoita!


Capi

Capi on galgouros, joka huostaanotettiin monen muun koiran kanssa huonoista oloista.
Se on erittäin ystävällinen ja rauhallisen oloinen koira, joka pitää ihmisistä ja haluaa läheisyyttä. Vaikuttaa että sillä ei ole sen kummempia pelkoja niin ihmisiä kuin muutakaan kohtaan. Hihnassa Capi kävelee hienosti ja vetämättä eikä tunnu pelkäävän liikennettä. Se ei reagoi vastaantuleviin koiriin vaikka ne haukkuisivat.
Capi tulee toisten koirien kanssa hyvin toimeen, mutta kissakotiin se ei sovi.
Tarhalla Capi on asunut sekä galgourosten että -narttujen kanssa samassa häkissä.
Koska se on aina elänyt koiralaumassa, olisi tärkeää että uudessa kodissa olisi myös koirakaveri, parhaiten sopisi tyttökoira joka ei ole ihan pikkuinen.
Ikäarvio tarhalla noin 3-4 vuotta.

Lisää kuvia ja videoita!


Casia

Casia on pieni tyttökoira, joka tuli tarhalle löytökoirana. Se on vilkas ja vikkelä, iloinen koira jolla tuntuu riittävän energiaa. Casia suhtautuu ihmisiin ystävällisesti ja haluaa tehdä tuttavuutta eikä vaikuta millään lailla aralta tarhalla.
Toisten koirien kanssa Casia tulee hyvin toimeen.
Ikäarvio 1-2 vuotta, korkeus noin 36 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Canela

Canela on pienehkö tyttökoira jonka perhe jätti perreralle mitään kertomatta.
Tarhalle tullessaan se pelkäsi ihmisiä, mutta varsinaisesti aralta koiralta se ei vaikuta. Canela luottaa jo enemmän, antaa koskea ja tulee luokse, ottaa kontaktia, mutta on silti jännittynyt uuden ihmisen kanssa. Se saattaa kääntyä puoliksi selälleen odottamaan maharapsuja, mutta on jäykän liikkumattomana ja tuskin hengittää. Hetken kuluttua se rentoutuu. Canelan kanssa tulisi edetä sen ehdoilla ja ajan kanssa. Mitään ei saa tehdä niin että Canela pelästyy, eikä pakolla. Luottamus pitää ensin voittaa.
Palloleikeistä Canela pitää, ja ne tuntuvatkin rentouttavan sitä.
Canela tarvitsee kodin jossa on koirista kokemusta, eikä ole pieniä lapsia. Toisten koirien kanssa Canelalla ei ole ollut tarhalla minkäänlaisia ongelmia.
Ikäarvio tarhalla noin 2 vuotta, korkeus noin 45 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Teko

Teko-poika oli heitetty yön aikana yhteistyötarhamme alueelle aidan yli. Kaulassa oli painauma pois otetusta pannasta. Teko on iloinen ja mukava nuori kaveri, jonka ulkonäössä on ainakin podencoa punaisen turkin ja nenun perusteella.
Teko pitää ihmisistä, on ystävällinen eikä arastele. Toisten koirien kanssa Teko tulee hyvin toimeen tarhalla.
Ikäarvio noin 2 vuotta, korkeus noin 45 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Amy

Amy on Espanjassa kotihoidossa oleva narttupentu, joka on heinä-elokuun vaihteessa neljän kuukauden ikäinen.
Amy on peräisin paikasta, jossa kasvatettiin paimenkoiria työkäyttöön, lampaita paimentamaan. Naapuri näki siellä parin kuukauden ikäisen pennun, jonka silmät olivat pahasti tulehtuneet. Omistaja ei aikonut hoitaa niitä vaan lopettaa pennun. Pentu saatiin sieltä pois, se pääsi kotihoitoon ja nimettiin Amyksi.
Ensimmäinen eläinlääkärin arvio oli odotettua pahempi: pennun arveltiin olevan lähes sokea.
Se juoksi kuitenkin lelujen perässä ja vaikutti näkevältä, ja vähitellen kun tulehdusta hoidettiin pois, ennuste parani.
Nyt Amy näkee oikealla silmällä normaalisti ja vasemmalla valoa ja varjoa. Vasen silmä on vielä normaalia suurempi, mutta ulkonäön pitäisi ajan mittaan vielä normalisoitua. Kostutustippojen käyttö on edelleen tarpeen. Vasemman silmän näkö ei kuitenkaan tästä parane.
Amyn kotihoitoperheessä on kaksi muuta koiraa, joista pienemmän kanssa se leikkii paljon. Leikkityyli on aika raju, joten Amy sopii samalla lailla leikkivän koiran kaveriksi. Se tosin uskoo aikuisempia koiria jos ne laittavat rajat leikkeihin.
Amy on kotona kiltti ja rauhallinen pentu, nukkuu paljon, mutta iltavilli iskee iltaisin, ja silloin Amy juoksee, riehuu ja leikkii parikin tuntia. Sen jälkeen taas nukutaan.
Päivisin Amy on usein hoitajansa mukana töissä lemmikkiliikkeessä. Siellä se makailee kassan takana ja välillä leikkii lelullaan. Ihmisten seuraan Amy on sosiaalistunut hyvin, ja pitää myös lapsista.
Autossa matkustaminen sujuu hyvin. Hihnassa Amy ei ole vielä paljon kävellyt, siinä on opettelemista.
Amy on nyt neljän kuukauden iässä noin 40 cm korkea ja kasvanee vielä jonkin verran.

Kotihoidossa Suomessa!

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 18.9.2018)

Amyn kuvia ja kertomusta kotihoidosta


Rolo

Rolo on kookas uros, joka tuli perreran kautta adoptiotarhalle koska ei kuulemma tullut perheen toisen uroksen kanssa toimeen. Rolo on hyvin bokserimainen käytökseltään, se on ystävällinen ja iloinen kaveri, joka leikkii mielellään vetoleluilla ja palloilla. Ihana koira oikeanlaiselle ihmiselle!
Rolo on fiksu ja nopea oppimaan; tullessaan tarhalle se ei tuntenut nimeään, mutta on oppinut sekä sen että istumisen ja tassun antamisen hetkessä.
Tarhalla Rolo ei haasta riitaa muissa häkeissä olevien urosten kanssa.
Rolo on voimakas koira, jonka perheellä on oltava kokemusta tämäntyyppisistä koirista sekä kouluttamisesta. Se sopii joko ainoaksi koiraksi tai sitten nartun kaveriksi.
Syntymäaika 10/2016.

Lisää kuvia ja videoita!


Klendy

Klendy on pieni uros, joka on arkuuden vuoksi haasteellinen ja tarvitsee osaavan kodin. Se jännittää vieraita ihmisiä eikä sitä saa lähestyä liian nopeasti. Klendy tarvitsee hetken aikaa katsellakseen ja varmistautuakseen että ihminen ei ole vaarallinen.
Tuttu ihminen voi koskea Klendyyn, se pitää rapsuttelusta.
Tarhalla Klendy asuu nartun kanssa ja se sopisikin parhaiten joko nartun seuraksi tai sitten ainoaksi koiraksi.
Klendyn perheellä on oltava koirakokemusta, eikä Klendy sovellu lapsiperheeseen.
Klendy on aikuinen uros, ikäarvio saadaan myöhemmin.

Lisää kuvia ja videoita!


Chloe

Chloe on pieni narttu, joka oli viety pennun kanssa perreralle. Pentu on jo luovutusikäinen. Chloe on todella mukava, ystävällinen ja rauhallinen tyttö. Se pitää ihmisistä eikä koirienkaan kanssa ole minkäänlaisia ongelmia tarhalla. Hyvin tasapainoisen oloinen koira.
Ikäarvio 2-3 vuotta, korkeus n. 31 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 20.8.2018)


Calipsa

Calipsa on pieni tyttökoira. Se on nuori ja aktiivinen, mutta ei kuitenkaan kaikkein vilkkaimmasta päästä, on pikkuisen jo aikuistunut. Calipsa on ystävällinen ja kaunis koira. Tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa tarhalla.
Ikäarvio noin 1 vuosi, korkeus noin 36 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 20.8.2018)


Jeff

Jeff on pieni seniori-ikäinen poikakoira, joka löydettiin kuljeskelemasta. Se on rauhallinen ja mukava kaveri, jolla on tempuista hallussa ainakin istuminen käskystä. Jeff on ystävällinen koira, joka tulee tarhalla toimeen toisten koirien kanssa, mutta toisen vanhemman uroksen kanssa saattaa esiintyä vähän pörhistelyä.
Ikäarvio 7-8 vuotta, korkeus n. 32 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 22.7.2018)


Tine

Tine on pieni tyttökoira, joka on ollut jo muutaman kuukauden tarhalla. Se löydettiin Murcian puolelta laihana ja huonokuntoisena, karvapeite oli täysin eloton.
Tinen käytös viittasi katukoiramenneisyyteen; se yritti tarhallakin etsiä ruokaa roskiksista ja olisi halunnut metsästää kaneja. Tarhalla se on vähitellen oppinut syömään kuivamuonaa kupista.
Alussa Tine katseli ihmisiä kauempaa, nyt se hakeutuu jo lähelle ja haluaa että sitä silitetään ja rapsutetaan. Sylissä se ei vielä viihdy, mutta sekin aika vielä varmasti tulee.
Tine on käytetty eläinklinikalla tutkimuksissa, eikä siitä löydetty mitään varsinaista sairautta tai vikaa. Tautitestit olivat negatiiviset ja veriarvot viiterajoissa. Se saa ravintorikasta ruokaa, ja eläinlääkärin mukaan turkin kunnon paraneminen vie aikansa.
Arvioitu syntymäaika 4/2009, paino noin 5 kg.

Lisää kuvia ja videoita!


Baco

Baco on nuori pieni löytökoirapoika. Se on luonteeltaan ystävällinen, vähän arahko alussa, mutta tutustuu nopeasti ja on sen jälkeen kiva. Baco on energiatasoltaan tyypillinen nuori koira, innostuu helposti ja riekkuu jos jotain tapahtuu. Baco ei oikeastaan hauku, vaan ääntelee kimeästi jos pelkää jotakin tai haluaa kiinnittää huomion itseensä. Baco tulee tarhalla hyvin toimeen toisten koirien kanssa.
Ikäarvio 1-2 vuotta, korkeus n. 39 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Dina

Dina joutui tarhalle perheen saatua häädön talostaan. Jonkin aikaa odotettiin josko ottaisivat Dinan vielä itselleen, mutta lopulta jouduttiin uuden kodin etsintään.
Dina on paimenkoira-tyyppinen kaunis tyttökoira. Se on tosi mukavan ja fiksun oloinen pentu. Kun sen kanssa seurustelee hetken, tuntuu se kysyvän että voisinko alkaa koiraksesi. Seurailee ja pitää kontaktia, isännän tai emännän tarve on selkeä. Dina on vielä pentu, ja varmasti sillä on kaikki pennun kujeet, mutta kovin rajulta tai villiltä se ei tarhalla vaikuta. Dina asuu samassa häkissä toisen pennun kanssa, tulee hyvin toimeen, mutta ruuastaan on jonkin verran tarkka.
Dina sopisi liikkuvalle ihmiselle, jolla on kokemusta paimenkoirista ennestään.
Ikäarvio maaliskuun lopulla 7-8 kk.

Lisää kuvia ja videoita! (Päivitetty 25.5.2018)


Tosco

Tosco on isokokoinen pointteri-mixiltä näyttävä uros, joka löydettiin kuljeskelemasta. Se on mukava ja ystävällinen koira. Se asuu tarhalla kahden nartun kanssa samassa häkissä ja vaikuttaa sosiaaliselta ja mutkattomalta.
Tosco on leishmania-positiivinen ja sen vuoksi lääkityksellä. Mitään oireita ei ole.
Arvioitu syntymäaika 7/2015, korkeus 61 cm.

Päivitys 11.4.: Toscon positiivinen leishmania-testi osoittautui virhetulokseksi. Tarkemmissa testeissä Tosco on ollut negatiivinen ja kaikki veriarvot ovat normaalit.

Lisää kuvia ja videoita!


Edgar

Edgar on nuori ja vauhdikas uros, joka tuli löytökoirana tarhalle. Se on kiva ja ystävällinen poika, joka tulee toisten koirien kanssa tarhalla hyvin juttuun. Edgarilla on vielä paljon nuoruuden energiaa, leikkisyyttä ja aktiivisuutta.
Tarhalla Edgar on arvioitu noin vuoden ikäiseksi. Korkeus noin 46 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Suro

Suro joutui tarhalle useamman muun koiran kanssa omistajan kuoltua. Se on mukava ja rauhallinen keskikokoinen uros, joka tulee toisten koirien kanssa hyvin toimeen. Ihmisille Suro on ystävällinen ja pitää rapsutuksista. Suro ei kuitenkaan ole koira joka ryntää vieraan ihmisen luokse, vaan on ennemmin vähän harkitsevaisen oloinen.
Ikäarvio 2-3 vuotta, korkeus n. 50 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 19.6.2018)


Kicho

Kicho on nuori keskikokoinen uros, joka löydettiin kuljeskelemasta. Se päätyi adoptiotarhalle tappotarhan kautta. Kicho on vilkas ja energinen kaveri, leikkisä ja hyvä toisten koirien kanssa. Se kävelee hyvin hihnassa. Ihmisiä kohtaan Kicho on ystävällinen. Kichossa on ulkonäön perusteella jotakin ajavaa koiraa, mutta sitä onko minkä verran metsästysviettiä ei tarhaoloissa pystytä sanomaan.
Ikäarvio noin 1 vuosi, korkeus n. 50 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Audrey

Audrey löydettiin tieltä Murciasta pentujensa kanssa. Alussa vaikutti siltä, että Audrey ei tule toisten koirien kanssa toimeen, mutta ilmeisesti kyse oli stressistä, pentujen suojelemisesta ja ehkä puutteellisesta pentuajan sosiaalistumisesta. Audrey asui jonkin aikaa koirahotellissa, mutta muutti sittemmin kotihoitoperheeseen Espanjassa. Hoitoperheessä on kaksi muuta koiraa, joiden kanssa Audrey tulee ongelmitta toimeen. Perheessä on myös lapsia, joiden kanssa Audrey leikkii, ja tuntuu pitävän lapsista paljon.
Yksinolot ilman ihmisiä sujuvat koiraseurassa hyvin, Audrey on sisäsiisti eikä riko paikkoja.
Koirapuistossa tavattaessa Audrey vaikuttaa koiralta, joka on alussa vähän pidättyväinen vieraan ihmisen kohdatessaan. Se on kuitenkin hyvin kiltti ja antaa rapsutella itseään. Vieraiden koirien kanssa se myöskin on alussa varovaisen oloinen, mutta hyväksyy ne nopeasti. Audrey oli alussa lievästi leishmania-positiivinen, mutta hoitojen myötä muutaman kuukauden jälkeen negatiivinen. Lääkityksenä annetaan edelleen allopurinolia.
Arvioitu syntymäaika 1/2015, korkeus n. 45-46 cm, paino 19 kg.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 30.1.2018)


Bruno

Bruno on suurehko uros, joka löydettiin kuonokoppa paikoilleen kiinnitettynä niin että syöminen tai juominen ei ollut mahdollista. Kesti viikon verran saada Bruno kiinni, koska se pelkäsi ihmisiä. Brunolle ei ole löytynyt sopivaa kotihoitopaikkaa, joten se asuu koirahotellissa ja tulee siellä kaikenkokoisten koirien kanssa hyvin toimeen. Ihmisille Bruno on hyvin ystävällinen. Kissojen kanssa se ei sovi yhteen. Bruno on aktiivinen ja voimakas koira, joka tarvitsee liikuntaa ja tekemistä. Arvioitu syntymäaika 5/2015, korkeus n. 60 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Laya

Laya on keskikokoinen narttu, joka löytyi juoksentelemasta päämäärättömästi tarhan läheltä. Auton ovea avattaessa se ei miettinyt kahta kertaa vaan hyppäsi sisään. Layan arveltiin karanneen, mutta omistajaa ei koskaan löytynyt.
Laya on hyvin energinen tyttö, joka tulee tarhalla toisten koirien kanssa hyvin toimeen. Se on asunut itseään pienempien koirien kanssa, ja vaikuttaa ikävöivän seuraa kun kaveri saa kodin ja lähtee. Layan kodissa olisikin hyvä olla koiraseuraa. Vaikka Laya on energinen, se tulee mielellään ihmisen luo hyvänä pidettäväksi. Silmät sulkeutuvat kun rapsutetaan, silloin Laya nauttii aivan hiljaa.
Layan aiemmat veritestit olivat negatiiviset, mutta maaliskuun alussa 2017 otettu testi oli positiivinen. Arvot ovat lievät, juuri ja juuri positiivisen puolella, ja hoidoksi on aloitettu allopurinoli. Mitään oireita Layalla ei ole. Arvioitu syntymäaika 8/2014, paino 20 kg.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 20.11.2017)


Amigo

Amigo on keskikokoinen kadulta löydetty uros. Se oli tullessaan hyvin laiha, mutta on vähitellen saanut jo painoa. Amigo on oikein mukavaluonteinen ja ystävällinen poika, joka on tarhalla sosiaalinen toisten koirien kanssa yhtä urosta lukuunottamatta. Häkissä Amigo on siisti. Arvioitu syntymäaika 6/2015, korkeus n. 60 cm.

Lokakuussa 2017 Amigo todettiin leishmania-positiiviseksi ja aloitettiin lääkitys.

Lisää kuvia!


Gala

Gala on pieni ja hyvin vauhdikas, aktiivinen ja leikkisä narttu. Löydettäessä sen nisät olivat suuret, mutta pennuista ei ollut tietoa, mikä lie tämänkin tytön tarina. Gala rakastaa toisten koirien kanssa leikkimistä, kaikenlaista pomppimista, pallon perässä juoksemista. Se tulee toisten koirien kanssa hyvin toimeen eikä ruuan tai lelujen jakaminen ole ongelma. Arvioitu syntymäaika 5/2015, korkeus n. 40 cm.

Päivitys 10.8.2018:
Gala on odottanut kotiaan tarhalla jo parisen vuotta. Se on todellä ystävällinen ja ehdottoman kiltti, hyvin sympaattinen tyttö, joka on onnellinen kun saa olla ihmisseurassa.
Kun Gala pääsee tarhalla häkistä, se on alussa innoissaan ja hyppii, pomppii ja juoksee, mutta rauhoittuu varsin nopeasti. Tarha-Galan kuoren alla on todennäköisesti ihan tavallinen iloinen koira, joka pääsee esiin kotioloissa. Opettamista toki on, kun kotielämästä ei juuri ole kokemusta.
Gala on energinen, mutta energisyys on hyvin ohjailtavissa tekemiseen ja lenkkeilyyn. Se oppii asioita nopeasti.
Vapaana tarhan pihalla Gala seurailee mielellään ihmistä, on kontaktihakuinen ja ohjailtavissa puheella.
Toisten koirien kanssa Gala tulee loistavasti toimeen. Se on nähnyt häkkikavereiden tulevan ja lähtevän näiden vuosien aikana. Laumassa Gala on taipuisa ja alistuva kiistatilanteissa.
Kaiken kaikkiaan aivan ihana koira, jolle toivoisimme viimein löytyvän oikeanlaisen kodin. Koti voisi olla niin kerrostalossa kuin maallakin. Perheessä voi olla lapsia, mutta ihan pienimmille Gala voi olla liian vauhdikas.
Lenkkeilyintoa pitää olla ehdottomasti, jotta liikuntaa tulee riittävästi. Samoin on oltava halua opettaa Galalle asioita, ehkä harrastaakin jotakin koiraharrastusta.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 20.8.2018)


Sisi

Sisi on pieni narttu, joka tuli tarhalle useamman muun koiran kanssa. Se on hyvin arka. Jos vieras ihminen lähestyy Sisiä, Sisi ei irrota katsettaan hetkeksikään ja haukkuu lakkaamatta. Sisi on hyvin kaunis koira. Se ei ole tottunut kosketukseen eikä hellyydenosoituksiin, eikä oikein tiedä mitä odottaa ihmiseltä. Kuitenkin jos sen saa syliin, se on hyvin suloinen ja varmasti oppii nauttimaan ihmisen seurasta. Toisten koirien kanssa Sisillä ei ole minkäänlaisia ongelmia. Arvioitu syntymäaika 2/2015, korkeus reilut 40 cm.

Lisää kuvia!


Suarli

Suarli on pieni uros, joka hylättiin samasta paikasta Salman, Sallyn ja Sisin kanssa. Suarli on vähän arka, erityisesti pelkää nopeita liikkeitä. Suarli pitää kovasti vedestä, se käy tarhalla olevassa koirien altaassa kastautumassa, ja jos ei ole allasta käytettävissä se menee juomakuppiinsa. Hihnakävely on Suarlista vielä pelottavaa. Toisten koirien kanssa Suarli tulee ongelmitta toimeen. Se on häkissä rauhallinen ja hiljainen, mutta kun näkee ihmisiä, haukkuu paljon, ilmeisesti hakee huomiota. Arvioitu syntymäaika 7/2014, korkeus n. 42 cm.

Lisää kuvia! (päivitetty 19.6.2018)
VARATUT KOIRATAitana VARATTU!

Aitana on pieni nuori narttu. Tarhalle tuojat sanoivat että joku oli heittänyt koiran heidän aitansa yli pihalle. Aitana on pikkuisen ujo, mutta haluaa tutustua ja olla ihmisen lähellä, sylissä takertuu etutassuillaan käsivarteen.
Toisten koirien kanssa Aitana tulee tarhalla hyvin toimeen, leikkiikin jo vähän, mutta on vielä varovainen ja arka niiden suhteen. Ihana pieni koira.
Ikäarvio 1-1,5 vuotta, korkeus 33 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 20.8.2018)


Auri VARATTU!

Auri on pikkuinen narttu, joka tuotiin tarhalle löytökoirana. Se on vähän ujo alussa, mutta yrittää kuitenkin lähestyä ja onkin tosi kiva ja ihana kun on hetken tutustunut. Auri antaa ottaa itsensä syliin ja istuu siinä tyytyväisenä.
Toisten koirien kanssa Auri tulee toimeen ongelmitta tarhalla.
Ikäarvio noin 1 vuosi, korkeus n. 27 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Ernesto VARATTU!

Ernesto on pieni uros, joka tuli löytökoirana tarhalle. Se on oikein mukava, hyvin ystävällinen poika, joka suhtautuu tarhalla asioihin hyvin leppoisasti. Tulee ihmisen luokse ja kiehnää mielellään vierellä, ottaa kivasti kontaktia eikä vaikuta missään suhteessa aralta koiralta.
Toisten koirien kanssa Ernesto tulee ongelmitta toimeen tarhalla. Se ei ole haukkuherkkä.
Symppis kaveri!
Ikäarvio tarhalla 1-2 vuotta, korkeus noin 33 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 22.7.2018)


Gaia VARATTU!

Gaia on pieni tyttökoira, joka adoptoitiin tarhalta espanjalaiseen perheeseen vuosi sitten. Nyt se palautettiin takaisin ja syyksi kerrottiin, että perheen toinen koira hyökkäili Gaian päälle.
Gaia on todella kaunis ja mukava koira, jonka ulkonäössä on paljon spanielia. Se on ystävällinen ja seurallinen ja tulee tarhalla toisten koirien kanssa toimeen ongelmitta.
Ikäarvio vajaat kaksi vuotta, korkeus noin 37 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Marcel VARATTU!

Marcel on hyvin pieni poikakoira, joka löydettiin kuljeskelemasta. Se oli samannäköisen tyttökoiran seurassa, ja voikin olla että ovat äiti ja poika.
Marcel on iloinen poika joka pitää ihmisen seurasta. Toisten koirien kanssa se tulee tarhalla ongelmitta toimeen.
Ikäarvio 1 vuosi, korkeus 23 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Mark VARATTU!

Mark on urospentu joka löydettiin kuljeskelemasta yhdessä velipoikansa kanssa. Se on nyt viettänyt muutaman kuukauden tarhalla ja osoittautunut mukavaksi pennuksi. Se on energinen ja riehakas, mutta rauhallisempi kuin veljensä. Uusiin asioihin se ei mene tutustumaan suoraan, vaan jää mieluummin ensin tarkkailemaan. Hihnakävelyä on vähän harjoiteltu, vielä se ei suju, mutta harjoitus tekee mestarin. Markin kanssa tarvitaan aikaa monen asian kanssa.
Toisten koirien kanssa Mark tulee tarhalla toimeen ongelmitta. Se on veljensä kanssa ollessaan yleensä alistuva ja periksiantava osapuoli.
Arvioitu syntymäaika 10/2017, korkeus huhtikuun lopussa n. 45 cm. Mark kasvanee vielä vähän, mutta jää pienehköksi tai keskikokoiseksi.

Lisää kuvia ja videoita!


Mayra VARATTU!

Mayra on keskikokoinen narttu, jonka perhe jätti toisen koiran, Maylenin, kanssa perreralle.
Mayra on mahdottoman suloinen, ujohko tyttö. Se miettii aina hetken uskaltaako tulla luokse vai kuikuileeko kauempaa. Häntä kuitenkin heiluu koko ajan ja ilme on hyvin ystävällinen. Sinänsä Mayra kyllä pitää ihmisistä ja haluaa seurustella.
Jonkinmoinen varovaisuus on kuitenkin koko ajan olemassa, äkilliset liikkeet säikäyttävät. Mayra on kuitenkin sen oloinen, että kotioloissa reipastuisi varmasti nopeasti. Reippaan koiran läsnäolo ja esimerkki auttaisi asiaa paljon.
Mayra asuu tarhalla kahden muun nartun kanssa sovussa ja ongelmitta.
Ikäarvio tarhalla noin 2 vuotta, korkeus noin 53 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Mindy VARATTU!

Mindy on pieni tyttökoira, joka löydettiin kuljeskelemasta pienen Marcelin kanssa. Tarhalla arvellaan että Marcel saattaisi olla sen pentu.
Mindy oli tarhalle tullessaan vähän ujo vieraan ihmisen kohdatessaan, mutta ujous on karissut jo suurimmaksi osaksi pois. Se on rauhallinen ja tosi söpö koira, joka istuu mielellään sylissä ja haluaa rapsutuksia.
Tarhalla Mindy tulee toisten koirien kanssa hienosti toimeen, mutta ei juuri leiki.
Mindylle sopisi koti, jossa on aikaa seurustella ja rapsutella. Toisia koiria saa olla, mutta kovin rajujen koirien seuraa Mindy ei todennäköisesti arvosta.
Ikäarvio tarhalla noin 2 vuotta, korkeus alle 30 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Nudo VARATTU!

Nudo on pienehkö poikakoira, joka oli hurjassa kunnossa tarhalle tullessaan. Turkki oli rastoittunut laatoiksi ja isoiksi palloiksi. Se näytti ikivanhalta, koska käveli lyhyin askelin selkä köyryssä, eikä pystynyt pissatessaan juuri nostamaan jalkaansa takkujen estäessä liikkeet. Lähes koko kehon pinta oli umpinaista rastalevyä, joka kiristi koko ajan. Kynsiä ei oltu leikattu ehkä koskaan. Panta oli pojalla kaulassa, joten jonkun koira se on ollut.
Kun turkki ajeltiin, Nudo näytti nuorelta koiralta joka se onkin. Se on iloinen veikko, joka tutkii paikkoja ja tutustuu ihmisiinkin innolla.
Nudo on ihmisiä kohtaan ystävällinen, on mielellään lähellä rapsuteltavana. Se asuu toisen poikakoiran Nudon kanssa, ja tulevat mukavasti juttuun.
Nudo ei ole mitenkään erikoisen vilkas, mutta sillä on kuitenkin jonkin verran energiaa. Siksi sen kodiksi sopisi perhe joka pitää lenkkeilystä ja puuhastelusta koiran kanssa eikä jättäisi Nudoa ihan sohvaperunaksi.
Ikäarvio tarhalla 2-3 vuotta, korkeus noin 44 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Venus VARATTU!

Venus on pienikokoinen narttupentu, joka tuli tarhalle löytökoirana. Se ei vaikuta mitenkään aralta, vaan tulee innokkaasti tutustumaan ihmisiin ja käyttäytyy juuri kuten pennuilla tapana, hyppii iloisena. Venus on hyvin ystävällinen ihmisille. Sitä millaisia kokemuksia Venuksella on tarhan ulkopuolisesta maailmasta ei tiedetä, joten on mahdollista että tulee vastaan asioita joita Venus pelkää. Se tarvitsee vähittäisen tutustuttamisen kaikkeen uuteen ajan kanssa. Toisten koirien seurassa Venus on leikkisä ja tulee hyvin toimeen.
Ikäarvio heinäkuun alussa 5 kk, korkeus 32 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 20.8.2018)  

© Auringonkoirat ry 2018