Auringonkoirat


Vierailemme tarhoilla ja olemme tavanneet jokaisen sivuillamme kotia etsivän koiran, mutta koirien luonteet saattavat muuttua jo tarhalla; esimerkiksi arka koira reipastuu ja saa itseluottamusta. Kotona koirat saattavat käyttäytyä hyvinkin erilailla.

Koiran iän arvioiminen on vaikeaa, joten koiran arvioidun iän ja todellisen iän välillä voi olla jopa useita vuosia.

Suurin osa koirista etsii kotia samanaikaisesti myös muista maista.

Kotia etsivien koirien tuorein tilanne löytyy facebookista >>

Kuvia Espanjasta, maaliskuu 2018 >>

Kuvia Espanjasta, helmikuu 2018 >>

Kuvia Espanjasta, tammikuu 2018 >>

Kuvia Espanjasta, joulukuu 2017 >>

Kuvia Espanjasta, marraskuu 2017 >>


Fido

Kauttamme lokakuussa 2017 adoptoitu urospentu Fido etsii uutta kotia. Fido on podenco-mix ja rotuperimältään näin ollen hyvin aktiivinen ja toimelias koira. Tämänhetkinen perhe kokee Fidon liian energiseksi. Fidolle etsitäänkin siis perhettä, jolla on kokemusta aktiivisen koiran kanssa elämisestä ja halua ja aikaa nuoren koiran kanssa touhuamiseen.
10 kk iässä Fido on vajaat 60 cm korkea ja painaa n. 20 kg. Lue lisää >>

Suomessa!

Lisää kuvia ja videoita!

Lisää kuvia ja videoita Facebookissa >>


Jana

Jana on jo iäkkäänpuoleinen pienikokoinen galgonarttu, joka adoptoitiin Suomeen kesällä 2017 urosgalgon kaveriksi. Omistaja on nyt luopunut kummastakin koirasta, ja Jana odottaa uutta kotia kotihoidossa pääkaupunkiseudulla.
Janan kotihoitopaikassa on uroksia ja narttu, joihin Jana suhtautuu neutraalisti. Se vaikuttaa reippaalta lenkkeilijältä, joka kävelee hihnassa hyvin.
Tässä vaiheessa, yhden yön jälkeen, Jana on vielä hieman levoton uudessa paikassa. Yön se nukkui kuitenkin rauhallisesti pedissään.

Janalle etsitään kotia, jonne se voisi jäädä loppuelämäkseen. Koiraseura on suotavaa, sillä harvat galgot viihtyvät ainoina koirina.

Kotihoidossa Suomessa!

Lisää kuvia ja videoita!

Kuvia ja kuulumisia kotihoidossa >>


Tosco

Tosco on isokokoinen pointteri-mixiltä näyttävä uros, joka löydettiin kuljeskelemasta. Se on mukava ja ystävällinen koira. Se asuu tarhalla kahden nartun kanssa samassa häkissä ja vaikuttaa sosiaaliselta ja mutkattomalta.
Tosco on leishmania-positiivinen ja sen vuoksi lääkityksellä. Mitään oireita ei ole.
Arvioitu syntymäaika 7/2015, korkeus 61 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Ruperta

Ruperta on pieni tyttökoira joka on löydetty kuljeskelemasta. Tappotarhan kautta se on päätynyt adoptiotarhalle.
Ruperta on vähän arka ihmisiä kohtaan, ei kuitenkaan pahasti. Koirakavereidensa seurassa se on reippaampi. Ruperta saattaa olla elänyt häkissä, sillä sen yläkulmahampaiden takapinnoilla on siihen viittaavat pienet kulumat kiilteessä. Se on myös saanut ainakin yhdet pennut. Ruperta on kaunis ja siro töpöhäntäinen tyttö, mutta sitä onko luonnontöpö vai typistetty ei tiedetä.
Ruperta tulee tarhalla toisten koirien kanssa hyvin toimeen, mutta alussa pelkää isompiaan. Kissoista se on vähän liian kiinnostunut, joten ei sovi kissalliseen perheeseen.
Ikäarvio 2-4 vuotta, korkeus n. 45 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Noemi

Noemi on pieni narttu, joka on ollut tarhalla jo jonkin aikaa. Se oli tullessaan hyvin arka, ei antanut koskea itseensä. Vähitellen pelot ovat alkaneet hävitä, ja Noemi on nyt valloittava pikkukoira. Se on edelleen arka siinä mielessä, että piipahtaa ihmisen luona hyvin nopeasti, valmiina pakenemaan tarvittaessa, mutta tulee kuitenkin tervehtimään vierastakin ihmistä. Noemi saattaa kellahtaa selälleenkin rapsutusten toivossa. Noemi on suloinen ja kiva nytkin, mutta tulee vielä muuttumaan paljon rohkaistumisen edetessä. Kotona on varmasti haasteita kaiken uuden ja ennen kokemattoman kanssa, joten aikaa tullaan tarvimaan, jotta Noemi saa edetä omaan tahtiinsa pikkuhiljaa.
Tarhalla annettu ikäarvio 2-3 vuotta, korkeus alle 30 cm.

Kotihoidossa Suomessa!

Lisää kuvia ja videoita!

Kuvia ja kuulumisia kotihoidosta >>


Lula

Lula on reilun puolen vuoden ikäinen narttupentu, joka on tuotu tarhalle löytökoirana. Se on kaunis maksanruskea tyttö, joka suurista tassuista päätellen kasvaa vielä hieman. Lula on aavistuksen ujo alussa, mutta seurustelee silti ihmisten kanssa mielellään. Se asuu tarhalla useamman muun pennun kanssa samassa häkissä, ja päivät kuluvat leikkien ja auringossa makaillen. Lula on energinen, mutta ei mikään äärimmäisen vilkas.
Helmikuun lopulla Lula on noin 7 kk ikäinen ja korkeutta on n. 55 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Fujur

Fujur on pieni uros, joka on ystävällinen ja kiva ihmisiä kohtaan. Se vaikuttaa aika itsenäiseltä koiralta, joka tekee haistelukierroksen pihalla ensin kun pääsee ulos häkistä, ihmisten tervehtimisen vuoro on vasta myöhemmin. Fujur asuu useamman muun koiran kanssa samassa häkissä ja leikkii mielellään niiden kanssa. Se pyrkii kuitenkin vähän kontrolloimaan toisten koirien tekemisiä, joten voisi sopia ainoaksikin koiraksi jos yksinolo opetetaan huolella.
Fujur on arvioitu noin vuoden ikäiseksi, ja korkeutta on noin 32 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Edgar

Edgar on nuori ja vauhdikas uros, joka tuli löytökoirana tarhalle. Se on kiva ja ystävällinen poika, joka tulee toisten koirien kanssa tarhalla hyvin juttuun. Edgarilla on vielä paljon nuoruuden energiaa, leikkisyyttä ja aktiivisuutta.
Tarhalla Edgar on arvioitu noin vuoden ikäiseksi. Korkeus noin 46 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Mimitos

Mimitos on pieni tyttökoira, joka löydettiin kuljeskelemasta. Se vaikuttaa tarhalla oikein mukavalta ja suloiselta koiralta. Mimitos pitää ihmisistä ja tulee myös toisten koirien kanssa tarhalla ongelmitta toimeen. Se ei vaikuta tarhalla haukkuherkältä, ei yhdy häkkikavereidensa haukkuun ainakaan toistaiseksi.
Mimitos on arvioitu tarhalla noin 3-vuotiaaksi. Korkeus noin 30 cm.

Kotihoidossa Suomessa!

Lisää kuvia ja videoita!


Miniluno

Miniluno on pieni urospentu, joka tuotiin tarhalle löytökoirana yhdessä aikuisen uroksen, Lunon kanssa. Koirat saattavat olla peräisin samasta paikasta ja ehkä sukua toisilleen. Miniluno on kaunis ja siro, mustanruskea koira, joka on iloinen ja leikkisä. Se leikkii paljon samassa häkissä asuvien pentujen kanssa, mutta seurustelee oikein mielellään myös ihmisten kanssa. Miniluno on vilkas pieni vipeltäjä, mutta ei erityisen raisu. Miniluno on reipas poika tarhaoloissa.
Tammikuun lopussa ikäarvio noin 4 kk, korkeus reilut 30 cm. Kasvaa vielä, mutta jäänee pienehköksi.

Lisää kuvia ja videoita!


Manuela

Manuela on iso narttu, joka tuotiin tarhalle löytökoirana tappotarhan kautta. Se on vähän arka ihmisiä kohtaan, mutta kiltti ja ystävällinen. Manuela on nuori ja energinen koira, tarvitsee liikuntaa ja tekemistä. Manuela vetää hieman kävellessään hihnassa, mutta yleisesti ottaen lenkkeily sujuu hyvin. Toisten koirien kanssa se tulee tarhalla hyvin toimeen.
Ikäarvio 1,5-2 vuotta, korkeus n. 60 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Picola

Picola on keskikokoinen narttu, joka tuli tarhalle useamman muun koiran kanssa omistajan kuoltua. Picola on ystävällinen ja mukava, ehkä pikkuisen varovainen vieraiden ihmisten suhteen. Katselee alussa mielellään vähän kauempaa. Toisten koirien kanssa elämä sujuu ongelmitta. Tarhalla Picola vaikuttaa vähän vilkkaammalta kuin samasta paikasta tulleet häkkikaverinsa.
Ikäarvio 3-4 vuotta, korkeus n. 46 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 23.2.2018)


Suro

Suro joutui tarhalle useamman muun koiran kanssa omistajan kuoltua. Se on mukava ja rauhallinen keskikokoinen uros, joka tulee toisten koirien kanssa hyvin toimeen. Ihmisille Suro on ystävällinen ja pitää rapsutuksista. Suro ei kuitenkaan ole koira joka ryntää vieraan ihmisen luokse, vaan on ennemmin vähän harkitsevaisen oloinen.
Ikäarvio 2-3 vuotta, korkeus n. 50 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Suri

Podenco-tyttö Suri joutui tarhalle useamman muun koiran mukana omistajan kuoltua. Se on ihanaluonteinen koira, podenco parhaimmillaan. Suri pitää ihmisistä eikä vaikuta tarhalla aralta. Se tulee seurustelemaan ja antaa pusuja, on ystävällinen ja rakastettava. Suri asuu tarhalla urosten ja narttujen kanssa samassa häkissä ja tulee hienosti toimeen.
Podencoilla on yleensä enemmän tai vähemmän riistaviettiä, joka rajoittaa vapaana pitämistä.
Ikäarvio 3-4 vuotta, korkeus n. 55 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Kicho

Kicho on nuori keskikokoinen uros, joka löydettiin kuljeskelemasta. Se päätyi adoptiotarhalle tappotarhan kautta. Kicho on vilkas ja energinen kaveri, leikkisä ja hyvä toisten koirien kanssa. Se kävelee hyvin hihnassa. Ihmisiä kohtaan Kicho on ystävällinen. Kichossa on ulkonäön perusteella jotakin ajavaa koiraa, mutta sitä onko minkä verran metsästysviettiä ei tarhaoloissa pystytä sanomaan.
Ikäarvio noin 1 vuosi, korkeus n. 50 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Louise

Louise on nuori tyttökoira, joka löydettiin kadulta toisen samannäköisen koiran Thelman kanssa. Oletettavasti ovat siskoksia.
Louise on vielä lähes pentu, joten se on vauhdikas, iloinen ja leikkisä. Louise suhtautuu ihmisiin ystävällisesti ja tulee toisten koirien kanssa tarhalla ongelmitta toimeen. Louise on siskoaan hieman kookkaampi ja vaaleampi, sekä rauhallisempi.
Arvioitu syntymäaika 11/2016

Lisää kuvia ja videoita!


Acho

Acho on pieni uros, joka on kotihoidossa Espanjassa. Aiempi omistaja adoptoi sen Murciassa sijaitsevalta tarhalta joulukuussa 2016. Acho joutui viidentoista koiran laumaan maalle hyvin huonoihin oloihin, josta se lopulta otettiin huostaan laihana ja huonokuntoisena.
Acho on aluksi epäluuloinen vieraita ihmisiä kohdatessaan, mutta kun alkaa luottaa, on hyvin suloinen ja ystävällinen.
Acho on tottunut kissoihin.
Myös lasten kanssa Acho tarvitsee aikaa luottamuksen syntymiseen, ei ole lapsiperheen koira.
Narttukoirien kanssa Acho on tullut ongelmitta toimeen, mutta muista uroksista se ei pidä.
Acho oli nykyiseen kotihoitopaikkaan tullessaan huonokuntoinen ja veritestien mukaan ehrlichia- ja anaplasma-positiivinen. Taudit on hoidettu antibiootein.
Arvioitu syntymäaika 12/2014, paino 4-5 kg.

Lisää kuvia ja videoita!


Rigoberta

Rigoberta on isokokoinen tyttökoira, joka löydettiin kuljeskelemasta. Se on nuori ja aktiivinen koira, joka on ystävällinen, pitää paljon ihmisistä. Tarhalla Rigoberta tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa, asuu häkissä jossa on sekä uros että narttu seurana.
Arvioitu syntymäaika 7/2014, korkeus n. 60 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 20.11.2017)


Flaca

Flaca on nuori kadulta löydetty tyttökoira. Se on aktiivinen koira, joka pitää ihmisistä. Flaca tulee tarhalla toisten koirien kanssa hyvin toimeen, mutta on vähän oman tiensä kulkija, ei hakeudu pahimpiin hässäköihin vaan katselee kauempaa, tutkii omia juttujaan.
Flaca on noin 35-40 cm korkea.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 20.11.2017)


Kaneki

Kaneki on pieni nuori uros, joka on ollut jo kahdessa perheessä ennen tarhalle tuloa. Sen syntinä on todennäköisesti ollut olla vilkas ja energinen, ei äänetön pentu. Kaneki on edelleen pentumaisen vilkas ja leikkisä, kiva koira. Se tulee toisten koirien kanssa hyvin toimeen ja pitää ihmisistä. Kaneki on arvioitu noin vuoden ikäiseksi. Korkeus noin 38 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 23.2.2018)


King

King on urospentu, joka on ollut jo yhdessä kodissa. Se adoptoitiin pienenä maalla asuvaan lapsiperheeseen. King sai kasvaa ja olla ilman sen kummempaa opettamista, ja lopulta ongelmaksi tuli se, että isoksi kasvanut pentu hyppi lapsia vasten, ei ollut sisäsiisti, juoksi kissojen perässä...
King etsii nyt uutta kotia. Se on ystävällinen ja komea, tarhalla ihan hyväkäytöksinen nuorimies, joka käy mielellään lenkillä. Se tulee toisten koirien kanssa erinomaisesti toimeen, on leikkisä ja puhuu hyvin koiraa.
King on n. 55 cm korkea joulukuun lopussa, reilun vuoden ikäisenä. Arvioitu syntymäaika 9/2016.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 23.2.2018)


Audrey

Audrey löydettiin tieltä Murciasta pentujensa kanssa. Alussa vaikutti siltä, että Audrey ei tule toisten koirien kanssa toimeen, mutta ilmeisesti kyse oli stressistä, pentujen suojelemisesta ja ehkä puutteellisesta pentuajan sosiaalistumisesta. Audrey asui jonkin aikaa koirahotellissa, mutta muutti sittemmin kotihoitoperheeseen Espanjassa. Hoitoperheessä on kaksi muuta koiraa, joiden kanssa Audrey tulee ongelmitta toimeen. Perheessä on myös lapsia, joiden kanssa Audrey leikkii, ja tuntuu pitävän lapsista paljon.
Yksinolot ilman ihmisiä sujuvat koiraseurassa hyvin, Audrey on sisäsiisti eikä riko paikkoja.
Koirapuistossa tavattaessa Audrey vaikuttaa koiralta, joka on alussa vähän pidättyväinen vieraan ihmisen kohdatessaan. Se on kuitenkin hyvin kiltti ja antaa rapsutella itseään. Vieraiden koirien kanssa se myöskin on alussa varovaisen oloinen, mutta hyväksyy ne nopeasti. Audrey oli alussa lievästi leishmania-positiivinen, mutta hoitojen myötä muutaman kuukauden jälkeen negatiivinen. Lääkityksenä annetaan edelleen allopurinolia.
Arvioitu syntymäaika 1/2015, korkeus n. 45-46 cm, paino 19 kg.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 30.1.2018)


Bruno

Bruno on suurehko uros, joka löydettiin kuonokoppa paikoilleen kiinnitettynä niin että syöminen tai juominen ei ollut mahdollista. Kesti viikon verran saada Bruno kiinni, koska se pelkäsi ihmisiä. Brunolle ei ole löytynyt sopivaa kotihoitopaikkaa, joten se asuu koirahotellissa ja tulee siellä kaikenkokoisten koirien kanssa hyvin toimeen. Ihmisille Bruno on hyvin ystävällinen. Kissojen kanssa se ei sovi yhteen. Bruno on aktiivinen ja voimakas koira, joka tarvitsee liikuntaa ja tekemistä. Arvioitu syntymäaika 5/2015, korkeus n. 60 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Laya

Laya on keskikokoinen narttu, joka löytyi juoksentelemasta päämäärättömästi tarhan läheltä. Auton ovea avattaessa se ei miettinyt kahta kertaa vaan hyppäsi sisään. Layan arveltiin karanneen, mutta omistajaa ei koskaan löytynyt.
Laya on hyvin energinen tyttö, joka tulee tarhalla toisten koirien kanssa hyvin toimeen. Se on asunut itseään pienempien koirien kanssa, ja vaikuttaa ikävöivän seuraa kun kaveri saa kodin ja lähtee. Layan kodissa olisikin hyvä olla koiraseuraa. Vaikka Laya on energinen, se tulee mielellään ihmisen luo hyvänä pidettäväksi. Silmät sulkeutuvat kun rapsutetaan, silloin Laya nauttii aivan hiljaa.
Layan aiemmat veritestit olivat negatiiviset, mutta maaliskuun alussa 2017 otettu testi oli positiivinen. Arvot ovat lievät, juuri ja juuri positiivisen puolella, ja hoidoksi on aloitettu allopurinoli. Mitään oireita Layalla ei ole. Arvioitu syntymäaika 8/2014, paino 20 kg.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 20.11.2017)


Amigo

Amigo on keskikokoinen kadulta löydetty uros. Se oli tullessaan hyvin laiha, mutta on vähitellen saanut jo painoa. Amigo on oikein mukavaluonteinen ja ystävällinen poika, joka on tarhalla sosiaalinen toisten koirien kanssa yhtä urosta lukuunottamatta. Häkissä Amigo on siisti. Arvioitu syntymäaika 6/2015, korkeus n. 60 cm.

Lokakuussa 2017 Amigo todettiin leishmania-positiiviseksi ja aloitettiin lääkitys.

Lisää kuvia!


Gala

Gala on pieni ja hyvin vauhdikas, aktiivinen ja leikkisä narttu. Löydettäessä sen nisät olivat suuret, mutta pennuista ei ollut tietoa, mikä lie tämänkin tytön tarina. Gala rakastaa toisten koirien kanssa leikkimistä, kaikenlaista pomppimista, pallon perässä juoksemista. Se tulee toisten koirien kanssa hyvin toimeen eikä ruuan tai lelujen jakaminen ole ongelma. Arvioitu syntymäaika 5/2015, korkeus n. 40 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 23.2.2018)


Sisi

Sisi on pieni narttu, joka tuli tarhalle useamman muun koiran kanssa. Se on hyvin arka. Jos vieras ihminen lähestyy Sisiä, Sisi ei irrota katsettaan hetkeksikään ja haukkuu lakkaamatta. Sisi on hyvin kaunis koira. Se ei ole tottunut kosketukseen eikä hellyydenosoituksiin, eikä oikein tiedä mitä odottaa ihmiseltä. Kuitenkin jos sen saa syliin, se on hyvin suloinen ja varmasti oppii nauttimaan ihmisen seurasta. Toisten koirien kanssa Sisillä ei ole minkäänlaisia ongelmia. Arvioitu syntymäaika 2/2015, korkeus reilut 40 cm.

Lisää kuvia!


Marge

Eloisa Marge löydettiin oletetun siskonsa Moden kanssa kuljeskelemasta. Kaksikosta Mode on useimmiten pomo, Marge peesailee. Marge on hyvin ystävällinen, pitää ihmisistä ja hyppää mielellään vasten tervehtimään. Ruuan jakaminen ei ole Margelle ongelma, se tulee toisten koirien kanssa hyvin toimeen. Jonkin verran se saattaa olla epävarma toisten koirien kanssa ja pakenee silloin häkkiinsä. Arvioitu syntymäaika 2/2015, korkeus n. 50 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 2.9.2017)


Suarli

Suarli on pieni uros, joka hylättiin samasta paikasta Salman, Sallyn ja Sisin kanssa. Suarli on vähän arka, erityisesti pelkää nopeita liikkeitä. Suarli pitää kovasti vedestä, se käy tarhalla olevassa koirien altaassa kastautumassa, ja jos ei ole allasta käytettävissä se menee juomakuppiinsa. Hihnakävely on Suarlista vielä pelottavaa. Toisten koirien kanssa Suarli tulee ongelmitta toimeen. Se on häkissä rauhallinen ja hiljainen, mutta kun näkee ihmisiä, haukkuu paljon, ilmeisesti hakee huomiota. Arvioitu syntymäaika 7/2014, korkeus n. 42 cm.

Lisää kuvia!


Toy

Toy on kiva ja erittäin vilkas urospentu. Se on kova poika leikkimään toisten koirien kanssa, mutta leikkii myös mielellään ihmisen kanssa ja nauttii läheisyydestä ja rapsutuksista. Arvioitu syntymäaika 2/2015, korkeus 56 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 23.2.2018)
VARATUT KOIRATBlasa VARATTU!

Blasa on isokokoinen vesikoiramix-narttu, joka tuli löytökoirana tarhalle. Joku jolla on vähän isomman koiran paikka vapaana, saa Blasasta ihanan koiran. Se on hienoluonteinen tyttö, joka toki leikkii, mutta on kuitenkin perusluonteeltaan rauhallinen. Blasa on ihmisiä kohtaan ystävällinen ja tulee tarhalla hyvin toimeen toisten koirien kanssa.
Tarhalle tullessa Blasan turkki oli takussa ja rastoilla, mutta voi kuvitella kuinka kaunis sulavaliikkeinen Blasa on hoidettuna.
Blasa kävelee hihnassa hienosti.
Tarhalla Blasa on arvioitu 2-3-vuotiaaksi, korkeus noin 60 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Grandolo VARATTU!

Grandolo on keskikokoinen uros, joka joutui tarhalle useamman muun koiran kanssa omistajan kuoltua. Se on rauhallinen ja tasapainoisen oloinen poika, joka tulee mielellään rapsuteltavaksi. Grandolo tulee toisten koirien kanssa hyvin toimeen tarhalla. Aivan ihana nallekarhu.
Ikäarvio 3-4 vuotta, korkeus n. 54 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Perry VARATTU!

Perry on pieni uros, joka tuli tarhalle löytökoirana. Se on oikein kiva poika, joka tulee tervehtimään vierastakin ihmistä, on hyvin ystävällinen. Tarhalla Perry vaikuttaa rauhalliselta. Se tulee toisten koirien kanssa hyvin toimeen ja asuu tällä hetkellä toisen uroksen kanssa samassa häkissä. Hyvin rajujen koirien suhteen se on varovainen, pelkää vähän.
Perry on arvioitu tarhalla 2-3-vuotiaaksi. Korkeus n. 37 cm.

Lisää kuvia ja videoita!  

© Auringonkoirat ry 2018