Auringonkoirat


Vierailemme tarhoilla ja olemme tavanneet jokaisen sivuillamme kotia etsivän koiran, mutta koirien luonteet saattavat muuttua jo tarhalla; esimerkiksi arka koira reipastuu ja saa itseluottamusta. Kotona koirat saattavat käyttäytyä hyvinkin erilailla.

Koiran iän arvioiminen on vaikeaa, joten koiran arvioidun iän ja todellisen iän välillä voi olla jopa useita vuosia.

Suurin osa koirista etsii kotia samanaikaisesti myös muista maista.

Kuvia Espanjasta, kesäkuu 2019 >>

Kuvia Espanjasta, toukokuu 2019 >>

Kuvia Espanjasta, huhtikuu 2019 >>

Kuvia Espanjasta, maaliskuu 2019 >>

Kuvia Espanjasta, helmikuu 2019 >>

Kuvia Espanjasta, tammikuu 2019 >>


Dolores

Dolores on pieni narttu, joka kuului tyhjän talon aidatulla pihalla asuneeseen koiraperheeseen. Poliisi otti yhteyttä tarhalle ja pyysi hakemaan koirat pois. Hakijoiden mennessä paikalle oli aitaan tehty reikä, ja koirat yhtä lukuunottamatta kadonneet. Ne jäivät kuitenkin asumaan lähistölle, ja kyläläiset ruokkivat niitä ja saivat parin kuukauden kuluttua Doloresin ja toisen nartun kiinni.
Tarhalle tullessaan Dolores oli tukevasti kantavana, synnytys oli lähellä. Sille kävi kuitenkin tarhalla onnettomuus, isompi koira pääsi puremaan sitä nivusiin ja alavatsaan. Puremahaava tulehtui ja Dolores oli hyvin kipeä. Dolores pääsi Espanjassa kotihoitoon ja synnytti viisi pontevaa pentua. Se on ollut tosi hyvä mamma, joka on hoitanut pentunsa kympin arvoisesti.
Dolores on luonteeltaan hyvin pehmeä ja lempeä, vähän sellainen mammamainen kaikin puolin. Pinnan alla on kuitenkin sitkeyttä ja omaa tahtoakin. Tuttuja ihmisiä kohtaan Dolores on hyvin hellyydenkipeä ja vähän alistuva. Se antaa tehdä kaikki hoitotoimenpiteet (haavanhoito alussa ja esim. kynsien leikkaus) hienosti kun luottamus on saavutettu. Vieraita ihmisiä se haluaa ensin katsella hetken, mutta hyväksyy sitten heidät nopeasti.
Doloresin kotihoitopaikassa on myös muita aikuisia koiria, joiden kanssa se tulee hyvin toimeen. Todennäköisesti Dolores on asunut joskus sisällä talossa, koska se on täysin sisäsiisti, nukkuu mielellään sängyssä ja osaa pujahtaa myös peiton alle.
Hihnakävely sujuu hyvin, Dolores ei vedä, eikä reagoi liikenteeseen mitenkään, mutta kissoista se innostuu. Kissakoti ei todennäköisesti sopisi sille.
Yksinolo toisten koirien kanssa sujuu sinänsä hyvin, mutta Dolores yrittää päästä mukaan ihmisen lähtiessä ja sulkiessa oven tai portin. Tätä on harjoiteltu mm. niin, että Doloresille tarjoillaan ruoka suljetun koiraportin taakse. Alussa se kolisutteli porttia eikä malttanut syödä, mutta parin kerran jälkeen osasi jo rauhoittua syömään ja odottaa rauhallisena portin avaamista sen jälkeen. Varsinaisessa yksinolossa (koirien kanssa) ei ole ollut ongelmaa, Dolores on rauhallinen ja hyväntuulinen ihmisen palatessa.
Dolores autoilee mielellään. Se hyppää itse autoon ja matkustaa rauhallisena ja hiljaa.
Ikäarvio 8 vuotta, korkeus noin 35-40 cm.

Kotihoidossa Suomessa!

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 24.7.2019)


Cristal

Cristal löydettiin Crevillenten vuorilta pvc-putken sisään juuttuneena. Poliisi pyysi hakemaan sen tarhalle, ja vaseliinin avulla se saatiin putkesta pois. Cristal oli löydettäessä kuivunut ja huonokuntoinen, täynnä punkkeja.
Tarhalla sen fyysinen kunto on kohentunut, ja elämäniloakin näkyy. Arka Cristal on edelleen, mutta edistyy koko ajan. Cristal on kuitenkin nuori koira, jolla on koko elämä edessään ja joka oppii varmasti luottamaan ihmisiin.
Cristalille sopii perhe, jolla on kokemusta rescuekoirista ennestään. Tarvitaan myös paljon kärsivällisyyttä ja ymmärrystä sille, että Cristalin rohkaistumiseen tulee menemään aikaa, ja sen on annettava tapahtua omassa aikataulussaan.
Ikäarvio 1 vuosi, korkeus noin 35 cm (ei ole mitattu).

Kotihoidossa Suomessa!

Kotihoitaja kertoo 11.8.2019
Cristalin ensimmäinen viikko Suomessa on takana.
Mitä viikossa on tapahtunut?
Cristal on reipastunut valtavasti. Sen häntä on iloisesti kikkuralla selän päällä, se on alkanut leikkimään, enimmäkseen itsekseen leluilla, mutta pientä lähentymistä ja leikin tapailua on tapahtunut myös Doritan kanssa.
Se ei ole enää levoton, pystyy nukkumaan kaikessa rauhassa, vaikka itse puuhastelen huushollissa.
Ulkonakin se on reipastunut, olemme päässeet jo ihan minimini lenkin, kuljemme pääasiassa Bea-koiran kanssa, sillä se on maailman rauhallisin ja tasapainoisin koira ulkona.
Asiat tulee satunnaisesti ulos, mutta myös sisälle. Mutta nätisti tyttö tekee asiansa siihen tarkoitetun pyyhkeen päälle. Jos olisi oma suojaisa piha, niin uskon, että Cristal harppailisi sisäsiisteyden kanssa suurin loikkauksin eteenpäin!
Ulkona on jopa nähty muutama iloinen loikka! Eli se reipastuu hurjalla vauhdilla :)

Cristal kävi kokeilemassa, miltä tuntuu nukkua sängyssä, mutta sohvapaikka voitti.
Kaikkiaan siis mahdottoman iloinen ja hyväntuulinen tyttö, kova touhuamaan niinkuin lapsukaiset yleensä on :)

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 16.8.2019)


Ovo

Ovo on nuori keskikokoinen uros, joka hylättiin sitomalla aitaan tarhan läheisyyteen. Se oli hyvin hämillään tilanteesta, mutta pikkuhiljaa elämä alkoi sujua tarhalla. Ovo on kaunis ja kiva poika, joka on mielellään ihmisten seurassa. Se on vielä melkein pentu ja sen mukaisesti touhukas, mutta ei tarhalla vaikuta erityisen vilkkaalta. Ovo tulee tarhalla toimeen toisten koirien kanssa loistavasti, se leikkii niin isojen kuin pientenkin kanssa.
Ikäarvio alle vuosi elokuussa 2019. Korkeus noin 53 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Morgan

Morgan on pieni poikakoira, joka löydettiin kadulta Murcian Lorcasta yhdessä toisen koiran, Galletan kanssa.
Morgan on mukava ja leikkisä koira, joka on mielellään ihmisten seurassa. Toisten koirien kanssa se tulee sinänsä hyvin toimeen ja ulkoilee kaikkien kanssa pihalla, mutta saattaa joissakin tilanteissa pyrkiä vähän dominoimaan. Tyttökoirat ovat sille parempia seuralaisia.
Ikäarvio 2-3 vuotta, korkeus noin 30 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Lluvia

Lluvia on keskikokoinen narttu, joka oli hylätty kadulle Murciassa. Se eleli itsekseen, ja ihmiset toivat sille ruokaa ja vettä. Jossain vaiheessa huomattiin että Lluvian vatsa alkoi kasvaa, ja eräs mies alkoi etsiä sille jotain paikkaa. Maria yhteistyötarhaltamme otti Lluvian kotihoitoon, ja pian se synnyttikin kahdeksan pentua. Pennut ovat nyt maailmalla, kaikki lähtivät Saksaan. Lluvia itse tarvitsisi myös kodin.
Lluvia on hyvin kiltti ja kaikin puolin mukava koira, mutta vielä arka. Erityisesti miehet ovat edelleen pelottavia. Peloista pääsemiseen tarvitaan aikaa ja hyviä kokemuksia. Kotihoitaja kertoo, että välillä vaikuttaa siltä, että Lluvia on asunut ihmisten kanssa kodissa aiemmin. Se kiipesi heti sohvalle ja tuntuu tunnistavan monia kotielämään kuuluvia asioita.
Lluvia tulee hyvin toimeen toisten koirien sekä kissojen kanssa. Hihnakävely ei vielä suju hyvin ja sitä harjoitellaan.
Ikäarvio 3-4 vuotta.

31.7.2019:
Ihana kotihoidossa oleva Lluvia käväisi vierailemassa tarhalla. Se on erittäin sympaattinen koira, joka tulee tutustumaan vieraisiin jos ovat naisia. Vieraita miehiä Lluvia pelkää vielä toistaiseksi, mutta ei tuttuja, kun saa tutustua rauhassa.
Lluvia on kiltti kaikille, niin ihmisille kuin koirillekin. Se on alistuva ja menee matalaksi aina kun katsoo olevan aihetta. Vähän sellainen olemassaoloaan anteeksipyytävä koko ajan.
Lluvia on leikkisä ja hakee toisia koiria leikkiin.Hihnakävelyä harjoitellaan, ja se sujuu pikkuhiljaa paremmin.

Lluvia tarvitsee kodin jossa on paljon ymmärrystä ja annetaan aikaa rohkaistumiselle. Kodin tulisi sijaita rauhallisella alueella, jotta elämä ei olisi alussa liian stressaavaa. Toisista koirista olisi varmasti apua kotiutumisessa. Lluvia on tottunut myös kissoihin.
Lluvia mitattiin ja korkeutta on noin 45 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 16.8.2019)


Rina

Rina on pieni podenconarttu, joka tuli tarhalle poliisin huostaanotettua galgueron koiria. Mukana oli kaksi pientä podencoa, Rina ja Gaudi.
Rina on mukava pieni koira, joka pitää ihmisistä, mutta on alussa vähän varovainen. Makupalan se tulee kyllä hakemaan mielellään.
Rina on hyvin ystävällinen myös muille koirille, tulee tarhalla toimeen ongelmitta.
Ikäarvio noin 3 vuotta, korkeus noin 40 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 9.8.2019)


Liria

Liria on hyvin vilkas ja aktiivinen pikkuinen narttu. Se on tullut tarhalle löytökoirana. Liria lähestyy ihmistä aavistuksen arkaillen, käy moikkaamassa, syöksyy pois, palaa taas luokse, kierähtää maahan selälleen, kiipeää syliin.... Se on oikein hauska ja kiva koira, joka nauttii sylissä olosta ja kaikesta läheisyydestä.
Tarhalla monet pikkukoirista eivät siedä Lirian vilkkautta, ja Liria asuukin isomman koiran kanssa tällä hetkellä. Ne tulevat hyvin toimeen keskenään.
Ikäarvio noin 3 vuotta, korkeus noin 33 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 9.8.2019)


Gina

Gina on nuori alle vuoden ikäinen narttu, jolla oli löydettäessä hyönteisiltä suojaava Seresto-panta kaulassa. Se on selvästi ollut kotikoira, osaa istua pyynnöstä ja on mielellään yhteistyössä ihmisen kanssa. Gina on kuitenkin nuori ja villi, se juoksee, leikkii, riekkuu, ja voi olla että tämä on ollut syynä hylkäämiseen. Gina ei ole enää sama pieni pentupallero kuin otettaessa.
Gina on ihmisille kiltti, kiva ja ystävällinen. Se tulee toisten koirien kanssa hyvin toimeen, asuu toisen nuoren koiran, Yarelin kanssa samassa häkissä. Osa tarhan koirista kuitenkin vierastaa aktiivista ja vauhdikasta Ginaa. Jos Ginan tulevassa kodissa on muita koiria, niiden olisi hyvä olla samalla lailla innokkaita leikkimään.
Ikäarvio vajaa vuosi, korkeus noin 49 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Yarel

Yarel on nuori pointteriuros, joka on löydetty kuljeskelemasta. Se on oikein ystävällinen ja hyväntahtoinen, mutta juuri niin hömelö kuin nuori pointteri voi olla. Yarel juosta viipottaa, leikkii häkkikaverinsa Ginan kanssa, ja ennen kaikkea puljaa vesialtaassa. Vesi on sille tosi mieluinen elementti. Tarhalla Yarel tulee tosi hyvin toimeen kaikkien muiden koirien kanssa.
Ikäarvio noin 1,5 vuotta, korkeus noin 55 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Brako

Brako löydettiin kuljeskelemasta. Se on tavallisen näköinen saksanpaimenkoiramix, yleinen koiratyyppi Espanjan maaseudulla ja tarhoilla. Brako on kuitenkin erityisen sympaattinen ja kiva koira kaikin puolin. Se on jo aikuinen koira ja sen myötä rauhallinen, pitää ihmisistä ja on sopuisa toisten koirien seurassa. Hieno poika. Brako asuu tarhalla häkissä, jossa on mm. kaksi muuta urosta.
Ikäarvio noin 4 vuotta, korkeus noin 64 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Trebol

Trebol on pieni tarhalle löytökoirana tullut uros. Se on suhteellisen rauhallinen, ensimmäisen kerran tavattaessa vähän arka poika. Hetken tutustumisen jälkeen Trebol on oikein sympaattinen. Tarhalla Trebol asuu useamman nartun kanssa samassa häkissä ja tulee hyvin toimeen.
Ikäarvio noin kaksi vuotta, korkeus reilut 30 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Riu

Riu on suurehko uros, jonka perhe antoi tuttavalleen. Tällä oli kuitenkin jo monta koiraa ennestään, eikä hän voinut pitää Riuta pysyvästi, vaan toi tarhalle. Hän kertoi että Riun kanssa meni hyvin, se tuli toimeen toisten koirien kanssa ja oli hyvä myös lasten seurassa.
Tarhalla Riu vaikuttaa oikein mukavaluonteiselta ja rauhalliselta koiralta.
Ikäarvio 2 vuotta, korkeus noin 60 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Oyko

Oyko on pienehkö uros, joka on löydetty kuljeskelemasta. Se on kaunis ja muhkeahäntäinen koira, joka vaikuttaa paimenkoiramixiltä.
Oyko on mukava poika, jonka joku on opettanut ainakin istumaan ja antamaan tassua pyydettäessä.
Tarhalla Oyko tulee toisten koirien kanssa hyvin toimeen, mutta on vähän tarkka ruuastaan. Se asuu pienemmän uroksen kanssa samassa häkissä.
Ikäarvio reilu vuosi, korkeus noin 45 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 16.8.2019)


Teodoro

Teodoro on pieni uros, joka tuli tarhalle löytökoirana. Se on reipas ja pitää ihmisistä, on todennäköisesti ollut jonkun koirana aiemmin.
Teodoro on kaikin puolin mukava kaveri, joka tulee tarhalla hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Häkkitoverina sillä on vähän isompi uros.
Ikäarvio noin 1,5 vuotta.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 9.8.2019)


Vilma

Vilma on keskikokoinen narttu, joka löydettiin kadulta ja on ollut tarhalla jo lähes vuoden. Vilma on arka, mutta tulee luokse hetken katseltuaan useammankin kerran, nuolee kättä ja pusuttelee. Se arastelee miehiä enemmän kuin naisia, mutta todennäköisesti tottuisi rauhallisesti käyttäytyvään mieheen pian, koska hakee vieraaltakin mieheltä namin. Luottaminen ihmisiin vie Vilmalta aikaa, mutta tuntemiensa ihmisten seurassa se on tosi tyytyväisenä.
Toisten koirien kanssa Vilma on oikein hyvä, aika alistuva, ja leikkii kavereidensa kanssa.
Vilman sydänystävä tarhalla on Moni, jonka kanssa se on ollut yhdessä jo karanteenissa ennen tarhaa.
Hihnakävely on Vilmasta pelottavaa toistaiseksi.
Arvioitu syntymäaika 8/2017, korkeus noin 55 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 9.7.2019)


Moni

Moni on pieni kadulta löydetty narttu, joka on ollut tarhalla pian vuoden. Se oli ensimmäisinä kuukausina hyvin arka eikä antanut koskea. Vähitellen se on rohkaistunut, mutta on edelleen arahko. Moni kuitenkin haluaisi lähestyä ihmistä. Se on oikein sympaattinen koira, joka vain tarvitsee oman aikansa voidakseen luottaa. Hihnassa Moni ei ole vielä toistaiseksi kävellyt. Monille sopisi parhaiten rauhallinen asuinympäristö ja koirakaveri perheessä.
Toisten koirien kanssa Moni tulee oikein hyvin toimeen ja on leikkisä. Tarhalla sen sydänystävä on Vilma, jonka kanssa olivat yhdessä jo karanteenissa ennen tarhalle pääsyä.
Arvioitu syntymäaika 2/2017.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 12.7.2019)


Mario

Galgouros Mario löydettiin kuljeskelemasta. Se on oikein mukva poika, joka on häkissä rauhallinen, mutta pihalla rakastaa juoksemista.
Mario ei arastele ihmisiä, vaan on mielellään rapsuteltavana. Se asuu samassa häkissä urosten ja narttujen kanssa ja tulee hyvin toimeen.
Arvioitu syntymävuosi 2017.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 13.7.2019)


Penita

Penita on keskikokoinen narttu, joka on aiemmin elänyt maalla perhekoirana. Sillä on todennäköisesti ollut pennut vähän aikaa ennen tarhalle tuloa.
Penita on arahko, mutta äärimmäisen hellyyttävä yrittäessään hakea läheisyyttä. Hetken katseltuaan se uskaltautuukin lähelle ja nauttii rapsutuksista. Penita vaikuttaa todella kiltiltä ja sympaattiselta koiralta.
Penita on tarhalla ikäisekseen nuoreksi koiraksi rauhallinen. Se kävelee hihnassa hyvin.
Penita asuu samassa häkissä kahden pikkukoiran kanssa ja osaa olla niiden kanssa hienosti.
Arvioitu syntymäaika 8/2017.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 9.7.2019)


Chestera

Chestera on pienehkö tyttökoira, podenco-mix, joka löydettiin Murcian puolelta kuljeskelemasta.
Se on vielä arahko ja alistuva käytökseltään, mutta reipastunee tarhalla nopeasti. Tässä vaiheessa Chestera uskaltautuu hakemaan namin ja jää hetkeksi rapsuteltavaksi. Se on käytökseltään ja eleiltään hyvin podencomainen koira, jonka kauneus tulee esiin rohkeuden ja ryhdin myötä.
Chestera on tarhalla sosiaalinen ja tulee toisten koirien kanssa hyvin toimeen.
Ikäarvio 1-2 vuotta.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 9.5.2019)


Poleo

Poleo on suurehko uros joka löydettiin samannäköisen nartun, Mentan, kanssa kuljeskelemasta. Koirat saattavat olla pentuesisaruksia. Ulkonäön perusteella perimässä on ainakin pointteria.
Poleo ja Menta ovat kumpikin hellyydenkipeitä hännänheiluttajia, hyvin ystävällisiä koiria jotka näyttävät ihmisille alistuvia eleitä. Poleo varsinkin hakeutuu lähelle rapsuteltavaksi.
Poleo on kaksikosta rauhallisempi ja väistyvämpi osapuoli, se antaa Mentan syödä ensin. Poleo leikkii tarhalla vain yhden toisen koiran, samankokoisen Tosco-uroksen kanssa, mutta tulee kaikkien kanssa toimeen.
Poleo on tosi mukava koira, jolle sopisi liikunnallinen koti rauhallisella alueella. Todennäköisesti se on aina elänyt toisen koiran kanssa, joten koiraseura on suotavaa. Poleon kodissa olisi oltava kärsivällisyyttä kaiken kotisivistyksen opettamiseen.
Ikäarvio tarhalla 2-3 vuotta, korkeus noin 60 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Menta

Menta on suurehko narttu joka löydettiin samannäköisen uroksen, Poleon, kanssa kuljeskelemasta. Koirat saattavat olla pentuesisaruksia. Ulkonäön perusteella perimässä on ainakin pointteria.
Menta ja Poleo ovat kumpikin hellyydenkipeitä hännänheiluttajia, hyvin ystävällisiä koiria jotka näyttävät ihmisille alistuvia eleitä.
Menta on kaksikossa voimakkaampi osapuoli, se syö ensin ja leikkii kaikkien muidenkin koirien kanssa tarhalla. Menta on muutenkin hyvin leikkisä, se rakastaa palloja ja leluja.
Menta on tosi mukava koira, jolle sopisi liikunnallinen koti rauhallisella alueella. Todennäköisesti se on aina elänyt toisen koiran kanssa, joten koiraseura on suotavaa. Mentan kodissa olisi oltava kärsivällisyyttä kaiken kotisivistyksen opettamiseen.
Ikäarvio tarhalla 2-3 vuotta, korkeus 55-60 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 9.7.2019)


Kicho

Kicho on nuori keskikokoinen uros, joka löydettiin kuljeskelemasta. Se päätyi adoptiotarhalle tappotarhan kautta. Kicho on vilkas ja energinen kaveri, leikkisä ja hyvä toisten koirien kanssa. Se kävelee hyvin hihnassa. Ihmisiä kohtaan Kicho on ystävällinen. Kichossa on ulkonäön perusteella jotakin ajavaa koiraa, mutta sitä onko minkä verran metsästysviettiä ei tarhaoloissa pystytä sanomaan.
Ikäarvio noin 1 vuosi, korkeus n. 50 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 9.8.2019)


Belma

Belma on keskikokoinen narttu, joka tuli tarhalle löytökoirana. Se on hyvin ystävällinen ihmisille ja sosiaalinen koirien seurassa. Belma on selvästikin sielultaan laumakoira, joka ei liiemmin sooloile. Tullessaan tarhalle se oli hyvin reipas, mutta oltuaan muutaman päivän arempien koirien kanssa samassa häkissä se alkoi pakoilla ihmisiä ja peesailla kavereitaan kaikessa muussakin. Kavereiden rohkaistuessa Belmakin on taas muuttunut rohkeammaksi.
Sosiaalisena ja laumaan mukautuvaisena koirana Belma onkin tosi hyvä kaveri koiralle kuin koiralle, ja koirakaverin se kotiinsa tarviikin.
Ikäarvio tarhalla 2-3 vuotta, mutta voi olla vanhempikin. Korkeus noin 60 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 9.5.2019)


Sisi

Sisi on pieni narttu, joka tuli tarhalle useamman muun koiran kanssa. Se on hyvin arka. Jos vieras ihminen lähestyy Sisiä, Sisi ei irrota katsettaan hetkeksikään ja haukkuu lakkaamatta. Sisi on hyvin kaunis koira. Se ei ole tottunut kosketukseen eikä hellyydenosoituksiin, eikä oikein tiedä mitä odottaa ihmiseltä. Kuitenkin jos sen saa syliin, se on hyvin suloinen ja varmasti oppii nauttimaan ihmisen seurasta. Toisten koirien kanssa Sisillä ei ole minkäänlaisia ongelmia. Arvioitu syntymäaika 2/2015, korkeus reilut 40 cm.

Lisää kuvia!


Suarli

Suarli on pieni uros, joka hylättiin samasta paikasta Salman, Sallyn ja Sisin kanssa. Suarli on vähän arka, erityisesti pelkää nopeita liikkeitä. Suarli pitää kovasti vedestä, se käy tarhalla olevassa koirien altaassa kastautumassa, ja jos ei ole allasta käytettävissä se menee juomakuppiinsa. Hihnakävely on Suarlista vielä pelottavaa. Toisten koirien kanssa Suarli tulee ongelmitta toimeen. Se on häkissä rauhallinen ja hiljainen, mutta kun näkee ihmisiä, haukkuu paljon, ilmeisesti hakee huomiota. Arvioitu syntymäaika 7/2014, korkeus n. 42 cm.

Lisää kuvia! (päivitetty 16.8.2019)
VARATUT KOIRATChloe

Chloe on galgonarttu, joka tuli tarhalle poliisin huostaanotettua galgueron koiria.
Se on oikein mukava ja ihmisistä pitävä tyttö, joka hakee rapsutuksia. Tarhalla Chloe on asunut sekä urosten että narttujen kanssa ja tullut hyvin juttuun.
Chloe on pienehkö galgoksi. Ikäarvio 2-3 vuotta.

Lisää kuvia ja videoita!


Dante VARATTU!

Dante on urospentu, joka löydettiin pikkupentuna hylättynä kadulta. Se tuotiin tarhalle ja on asunut karanteenivaiheesta lähtien yhdessä toisen pennun, Taysteen kanssa. Dante sairastui lähes heti tultuaan parvoon, mutta selvisi siitä.
Dante on ponteva pikkumies. Se leikkii Taysteen kanssa päivät pitkät ja tekee kaikenlaisia pentuhommia. Ihmiset ovat myös kivoja sen mielestä ja se hakeekin usein ihmisten huomiota. Dante on aika vilkas ja touhukas luonteeltaan.
Ikäarvio elokuun alussa noin 4 kk., korkeus noin 25 cm. Dante kasvaa vielä, mutta jäänee pieneksi.
Dante luovutetaan kastroimattomana, ja adoptoijan on sitouduttava huolehtimaan kastroinnista vuoden ikään mennessä. Yhdistys palauttaa kulukorvauksesta 100 € eläinlääkärinkuittia vastaan.

Lisää kuvia ja videoita!


Floky VARATTU!

Floky on keskikokoinen narttu, joka tuli tarhalle löytökoirana. Se on oikein kivaluonteinen ja ystävällinen koira, joka ei vaikuta millään lailla aralta.
Floky tulee toisten koirien kanssa hyvin toimeen, on leikkisä. Se asuu samassa häkissä toisen nartun kanssa.
Ikäarvio noin 1 vuosi, korkeus 48 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 13.7.2019)


Foxy VARATTU!

Kettuterrierin näköinen Foxy löydettiin kadulta pinkki panta kaulassa, mutta sillä ei ollut sirua eikä omistajaa löytynyt. Foxy on oikein kivan oloinen pieni uros, joka on leikkisä ja yhteistyöhaluinen. Foxy on ihmisille ystävällinen eikä vaikuta missään suhteessa pelokkaalta. Tarhalla Foxy asuu kahden isomman nartun kanssa ilman ongelmia, ja tuleekin paremmin narttujen kuin urosten kanssa toimeen.
Ikäarvio 2-3 vuotta, korkeus noin 39 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 9.8.2019)


Galleta VARATTU!

Galleta on pieni tyttökoira, joka löydettiin kuljeskelemasta yhdessä toisen koiran, Morganin kanssa Murcian Lorcasta.
Galleta on iloinen ja mukavan oloinen koira, joka pitää ihmisistä ja leikkii toisten koirien kanssa mielellään. Galleta tulee tarhalla toimeen oikein hyvin muiden koirien kanssa. Vaikka Galleta on nuori, se ei ole kuitenkaan hirmuisen energinen tai villi.
Ikäarvio 1 vuosi, korkeus noin 34 cm.

Lisää kuvia ja videoita!


Isidoro VARATTU!

Isidoro on pieni kadulta löydetty uros. Se on kiva ja vilkas, hyvin ystävällinen koira. Se käy iloisesti tervehtimässä myös vierasta ihmistä.
Tarhalla Isidoro tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa. Se jakaa häkin pienen nartun kanssa.
Ikäarvio 4-6 vuotta, korkeus noin 38 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 9.8.2019)


Klendy VARATTU!

Klendy on pieni uros, joka on arkuuden vuoksi haasteellinen ja tarvitsee osaavan kodin. Se jännittää vieraita ihmisiä eikä sitä saa lähestyä liian nopeasti. Klendy tarvitsee hetken aikaa katsellakseen ja varmistautuakseen että ihminen ei ole vaarallinen.
Tuttu ihminen voi koskea Klendyyn, se pitää rapsuttelusta.
Tarhalla Klendy asuu nartun kanssa ja se sopisikin parhaiten joko nartun seuraksi tai sitten ainoaksi koiraksi.
Klendyn perheellä on oltava koirakokemusta, eikä Klendy sovellu lapsiperheeseen.
Klendy on aikuinen uros, ikäarvio 3-4 vuotta.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 13.7.2019)  

© Auringonkoirat ry 2019