Auringonkoirat


Vierailemme tarhoilla ja olemme tavanneet jokaisen sivuillamme kotia etsivän koiran, mutta koirien luonteet saattavat muuttua jo tarhalla; esimerkiksi arka koira reipastuu ja saa itseluottamusta. Kotona koirat saattavat käyttäytyä hyvinkin erilailla.

Koiran iän arvioiminen on vaikeaa, joten koiran arvioidun iän ja todellisen iän välillä voi olla jopa useita vuosia.

Suurin osa koirista etsii kotia samanaikaisesti myös muista maista.

Kuvia Espanjasta, marraskuu 2019 >>

Kuvia Espanjasta, elokuu 2019 >>


Chestera

Kotihoidossa Suomessa!

Chestera on pienehkö tyttökoira, podenco-mix, joka löydettiin Murcian puolelta kuljeskelemasta.
Se on vielä arahko ja alistuva käytökseltään, mutta reipastunee tarhalla nopeasti. Tässä vaiheessa Chestera uskaltautuu hakemaan namin ja jää hetkeksi rapsuteltavaksi. Se on käytökseltään ja eleiltään hyvin podencomainen koira, jonka kauneus tulee esiin rohkeuden ja ryhdin myötä.
Chestera on tarhalla sosiaalinen ja tulee toisten koirien kanssa hyvin toimeen.
Arvioitu syntymäaika 6/2017.

25.10.2019
Chestera on ollut jo joitakin kuukausia tarhalla. Se on ihana koira, podenco-mix, joka on arahko, mutta tulee mielellään helliteltäväksi kun saa tehdä sen omaehtoisesti. Chestera pelkää kaikenlaista pakkoa, 'sitomista'.
Chestera on ollut mukana koiratapahtumissa tarhan ulkopuolella, ja silloin on käynyt ilmi että autot ja liikenne stressaavat sitä kovasti.
Chestera tarvisi siis kodin rauhalliselta paikalta kärsivällisten ihmisten luota. Koirien kanssa se tulee loistavasti toimeen ja tarvitseekin koiraseuraa.

Lisää kuvia ja videoita sekä kuulumisia kotihoidossa >> (päivitetty 15.6.2021)


Lara

Kotihoidossa Suomessa!

Lara on nuori pienikokoinen galgo- tai galgomix-narttu, joka näyttää lähinnä minigalgolta. Se löydettiin kuljeskelemasta toisen koiran, Hugon kanssa, ja kaverukset tuotiin tarhalle. Ei ole tietoa siitä ovatko koirat alunperin samasta paikasta, vai ovatko löytäneet toisensa matkan varrella.
Lara on selvästi ihmisiin tottunut, mukava tyttö. Se on iloinen ja leikkisä, ja häkkikaveri Hugon kanssa sujuvatkin leikit ja painit hyvin. Lara on nuori ja energinen, rakastaa juoksemista, mutta mikään erityisen villi se ei kuitenkaan ole.
Galgon tyyppiset koirat ovat lähes aina eläneet Espanjassa toisten koirien seurassa. Siksi Laralle haetaankin kotia, missä on muitakin koiria. Maalaistyttönä omakoti- tai rivitalokoti omalla pihalla olisi sille sopivin.
Ikäarvio noin 2 vuotta, korkeus 56-57 cm.

Lisää kuvia ja videoita >>


Ribo

Kotihoidossa Suomessa!

Podencopoika Ribo löydettiin kadulta yksin. Sen menneisyydestä ei tiedetä, mutta mitään kauhean pahaa tuskin on takana, sillä Ribo suhtautuu ihmisiin luottavaisesti.
Ribo on tosi sympaattinen ja rakastettava poika. Se hakeutuu ihmisten seuraan hakemaan rapsutuksia.
Toisten koirien kanssa Ribo on hyvin leikkisä, tarhalla se on ystävystynyt suurinpiirtein kaikkien kanssa. Se asuu samassa häkissä kahden muun koiran kanssa, toinen on uros, toinen narttu Danica, jonka kanssa Ribo leikkii pihalla lähes tauotta.
Ribo kävelee sinällään hihnassa hyvin, mutta nuorena koirana se ei vielä malta olla ihan asiallinen, vaan riekkuu välillä.
Ribo on aivan ihanaluonteinen koira. Se on nuori ja energinen, joten pentumaista keppostelua tulee ihan varmasti esiintymään. Siksi sen perheellä on oltava kärsivällisyyttä ja kokemusta koirista, sekä pystyttävä tarjoamaan riittävästi liikuntaa pojalle. Leikinhaluinen koirakaveri kotona on tärkeä.
Arvioitu syntymäaika 6/2020, korkeus 46 cm, paino 10,5 kg.

Lisää kuvia ja videoita >>


Rio

Rio on nuori uros, joka on löydetty kuljeskelemasta. Sen on arvioitu täyttäneen juuri vuoden, joten se on käytökseltään vielä hyvin pentumainen. Kaikki pentukujeet hammastelusta lähtien löytyvät. Rio on ystävällinen ja pitää ihmisistä, se on kovasti innoissaan kun sitä tullaan katsomaan ja pääsee häkistä pois.
Tarhalla Rio asuu tyttökoiran kanssa samassa häkissä. Kaksikko leikkii paljon keskenään ja tulee hyvin toimeen.
Rio ei ole kovin korkea, mutta se on hyvin voimakas ja energinen koira. Rion tulevassa perheessä olisikin oltava riittävästi kokemusta myös isommista koirista, sekä kouluttamisesta. Rio on kuin jättipentu, se tarvitsee opettamista kaikkeen, hihnakävelystä lähtien. Nuori koira tarvitsee myös riittävästi lenkkeilyä ja mahdollisuuden juosta vapaana turvallisella alueella. Rion perheessä voisi olla tyttökoira kaverina.
Ikäarvio 1 vuosi, korkeus noin 55 cm.

Lisää kuvia ja videoita >>


Hugo

Pieni Hugo löydettiin kuljeskelemasta toisen koiran, Laran seurasta. Se on töpöhäntäinen, mukavan oloinen uros, joka suhtautuu ihmisiin ystävällisesti.
Tarhalla Hugo asuu Laran kanssa samassa häkissä ja vaikuttaa leikkisältä ja sosiaaliselta koiralta.
Tyttökoiran seura olisi uudessa kodissakin mukava juttu.
Ikäarvio 6 vuotta, korkeus noin 42 cm.

Lisää kuvia ja videoita >>


Hector

Hector on isokokoinen uros, joka tuli tarhalle löytökoirana yli kolme vuotta sitten. Se oli superarka, mutta on ajan kanssa muuttunut ja alkanut luottaa ihmisiin enemmän ja enemmän. Muiden koirien seurassa se kohtaa ihmiset huomattavasti rennompana ja luottavaisempana. Yksin ollessa epävarmuus nousee pintaan ja Hector etsii levottomana muita koiria.
Hector on ihmisiä kohtaan kiltti ja sympaattinen, mutta varovainen, se väistelee vieraita ihmisiä. Tarhalla Hector asuu narttukoiran kanssa ja on hyvin sosiaalinen ja sopuisa.
Hectorille sopisi aikuisperhe, joka asuu maaseudulla rauhallisessa paikassa. Se tarvitsee ehdottomasti tyttökoiran kaverikseen. Hector tulee tarvitsemaan aikaa sopeutumiseen, ja sille on annettava tilaa tehdä tuttavuutta omaan tahtiinsa. Hectorista saa upean ystävän, kun luottamus ja oikea ihminen löytyy.
Arvioitu syntymäaika 6/2015, korkeus 61 cm.

Lisää kuvia ja videoita >>


Marvel

Marvel on nuori löytökoirana tarhalle tullut uros. Se on yksi kolmen koiran muodostamasta poikamiesporukasta, jonka muodostavat kaverukset Marvel, Blinder ja Nodel.
Marvel on nuori ja erittäin energinen, mikä tarhalla näkyy hyppimisenä ja riekkumisena. Kotioloissa käytös voisi olla toisenlaista, kun energiaa puretaan riittävällä liikunnalla ja tekemisellä.
Marvel on tottunut elämään koiraporukassa ja tulee oikein hyvin toimeen.
Marvelin kodin on oltava liikunnallinen, ja kokemusta aktiivisista koirista olisi hyvä olla ennestään.
Ikäarvio 1 vuosi, korkeus 63 cm.

Lisää kuvia ja videoita! (päivitetty 24.4.2021)


Limon

Limon on keskikokoinen nuori uros, joka on tulkut tarhalle löytökoirana.
Se on pentumaisen iloinen ja vauhdikas poika, joka mennä viipottaa innoissaan kun pääsee häkistä. Limon ei aristele ihmisiä, vaan hakee kontaktia. Vaikka Limon on vielä pentumainen, se ei kuitenkaan ole enää mikään hillitön hampaidenkäyttäjä.
Ulkonäön perusteella Limon näyttää podenco-mixiltä, ja lisäksi siinä voisi olla jotain paimenkoiraa.
Limon asuu samassa häkissä nartun ja toisen uroksen kanssa ongelmitta.
Arvioitu syntymäaika 7/2018, korkeus noin 53 cm.

8.2.2020
Limon on leikkisä, leikkii paljon koirakavereidensa kanssa. Tarhalla se on myös ihan luottavainen ihmisiä kohtaan ja oikein kiltti ja kiva poika, joka lenkkeilee hihnassa mukavasti.

Lisää tietoja, kuvia ja videoita! (päivitetty 24.4.2021)
VARATUT KOIRATPompon

Pompon on pieni tyttökoira, yorkkimix, joka löydettiin tieltä. Sillä ei ollut sirua, eikä omistajaa löydetty.
Pompon on iloinen ja vilkas tyttö, joka rakastaa ihmisiä. Se hakeutuu lähelle ja haluaa syliin helliteltäväksi. Tarhalla Pompon asuu itseään isompien pentujen kanssa ja tulee hyvin toimeen, vaikka leikit välillä ovatkin aika hurjia.
Ikäarvio vuosi, korkeus noin 33 cm.

Lisää kuvia ja videoita!  

© Auringonkoirat ry 2021