Yuka

Yuka kotihoidossa Suomessa

17.12.2020
Yukan kuvauksessa kerrotaan, että Yukalle sopisi seuraksi rauhallinen poikakoira. Kotihoitopaikassa sillä on kuitenkin kaverina toinen tyttökoira, ja ihan mukavasti menee tässäkin seurassa.
Kotihoitaja kertoo, että koirat ovat välillä innostuneet jo leikkimäänkin yhdessä. Ruokailuhetket ovat rauhoittuneet, kun Yukalle on tarjottu ruoka älykupista, mitä työstäessä kuluu aikaa.

8.12.2020 Kotihoitaja kertoo:
Täällä edelleen kaikki hienosti. Yuka on alkanut selvästi kunnolla rentoutumaan, ja vähän riiviöominaisuuksia välillä pilkahtelee. On pistänyt palasiksi Sinan leluja mikä ei todellakaan haittaa, koska Sina ei niistä ole koskaan ollut kovin kiinnostunut. Hyvä vaan että menee käyttöön ja että Yukalla on tekemistä.
Hakeutuu edelleen tosi lähelle, välillä koittaa vähän niin kuin "omia" meitä ihmisiä, mutta konfliktit ollaan vältetty. Sina väistelee Yukaa tarpeen mukaan, mutta viihtyy myös lähekkäin Yukan kanssa. Ollaan käyty pitkillä lenkeillä, ja Yukalla tuntuu olevan loputtomasti energiaa. Eilen vielä lenkin jälkeenkin riehui kotona, ja sitten rauhoittui makoilemaan. Yuka ei ole juurikaan haukkunut, eikä sisälle ole tullut pissoja tai muuta ekaa aamua lukuunottamatta.

Kotihoitaja kertoo Yukan ensimmäisestä päivästä:

Yuka saapui Suomeen 4.12.2020.

Hauskaa miten leikkisä Yuka on, mutta on kyllä osannut myös rauhoittua. Hassu sylikoira, ihan hirveästi hakee läheisyyttä ja koittaa kiivetä syliin ja lähemmäs. Osaa kyllä makoilla vieressä myös ilman rapsutuksia, oli selvästi eilen ihan kamalan väsynyt.
Yuka nukkui yön rauhassa sohvalla olohuoneessa Sinan kanssa, pari kertaa yön aikana kävi makkarissa tarkastamassa että ollaanhan siellä, mutta eka yö meni kyllä tosi hyvin. Aluksi ajateltiin että toinen meistä olisi jäänyt olohuoneeseen nukkumaan Yukan kanssa ja toinen makkariin Sinan kanssa, mutta nämä jäi niin nätisti löhöilemään yhdessä että annettiin sitten vaan olla. Aamulla kun elon merkkejä alkoi kuulua makkarista, molemmat tuli hakemaan rapsutuksia.

Käytiin juuri aamulenkillä ja iltapäivällä mennään pidemmälle. Yuka vetää kyllä tosi paljon hajujen perässä, mutta Sinan "joustohihnan" käyttäminen, kontaktin hakeminen ja pysähtely auttaa vähän.

Sina vaikuttaa vähän hämilliseltä, mutta on haistellut Yukaa kiinnostuneena ja häntä heiluu, ei mitenkään luimisteleva olemus. Yuka tulee myös aika estottomasti Sinan lähelle, mutta se ei vaikuta ärsyttävän Sinaa 😄molemmat vaikuttaa kiinnostuneilta toisistaan ja haistelee kohteliaasti, mikä on ollut tietysti tosi ihana juttu.

Yuka Espanjassa

Yuka on keskikokoinen, nuori ja ihanaluonteinen narttu, joka etsii viimein loppuelämän kotia monien vaiheiden jälkeen.
Yukan maaliskuussa tarhalle tuoneet ihmiset näkivät, miten se heitettiin autosta, joka kaasutti vauhdilla pois. Tarhalla huomattiin että Yukalla ei ollut kaikki kunnossa, sen otsassa oli nesteturvotusta ja kehon vasen puoli ei totellut normaalisti. Eläinlääkäri ei löytänyt syytä, mahdollisesti Yuka on törmännyt johonkin tai saanut iskun päähänsä. Nyt reilun puolen vuoden kuluttua Yukan naama on edelleen vähän epäsymmetrinen, otsassa on löysää nahkaa ja vasen takajalka vähän hidas, mutta muuten ei huomaa mitään erityistä.
Yuka on ehtinyt kevään jälkeen olla jo useammassa paikassa. Se oli vanhalle rouvalle liian voimakas ja veti hihnassa, joten hän palautti sen tarhalle. Nuori nainen puolestaan muutti toiselle puolelle maata eikä voinut ottaa koiraa mukaansa. Se on ollut myös kotihoidossa.
Yuka on ihmisten seurassa mitä ihanin koira. Se rakastaa kaikenlaisia ihmisiä, isoja ja pieniä. Vaikka Yuka on nuori ja aktiivinen koira, se malttaa aina istua rapsuteltavana ja haluaa olla seurassa. Jos saa Yuka riittävät päivittäiset liikuntansa, se on kotioloissa rauhallinen tyttö. Erityisesti luonnossa liikkuminen ja nenänkäyttö rentouttavat sitä.
Lenkillä Yuka haistelee innolla kaikkea ja innostuu vetämään, jos tulee mielenkiintoisia hajuja. Sitä on voitu pitää vapaanakin turvallisessa paikassa, koska se muodostaa nopeasti siteen ihmiseensä eikä lähde kauas.
Yuka käyttää luontaisesti paljon nenäänsä, joten jokin nenätyöhön perustuva harrastus sopisi sille varmasti.
Yuka on asunut sekä yksin että toisten koirien kanssa. Sille soveltuisi todennäköisesti parhaiten koti, jossa on rauhallinen uros kaverina. Ainoana koirana olokin ehkä onnistuisi, mikäli yksinoloa ei ole paljon. Yuka ei juurikaan leiki toisten koirien kanssa, vaan ennemmin tutkii, haistelee ja touhuaa omiaan. Se on jonkin verran mustasukkainen ihmisestään toisille koirille. Ruuan tai muiden asioiden jakamisessa ei ole ongelmia.
Yukan unelmakoti olisi omakotitalo, jonka aidatulla pihalla se voisi tutkia ja nuuskutella. Unelmakodissa se pääsisi riittävän pitkille lenkeille. Sen kanssa ehkä harrastettaisiinkin jotain kivaa nenätyötä. Unelmakodissa voisi olla myös lapsia, sillä mitä enemmän rapsuttajia, sen parempi Yukan mielestä. Kodissa voisi olla myös leppoisa poikakoira.
Ikäarvio noin 1,5 vuotta, korkeus noin 50 cm