Willow

Willow kotihoidossa

6.3.2020
Willow - tyttönen mitattiin ja punnittiin kotihoidossa, ja tällä hetkellä painoa on 7 kg ja korkeutta 42 cm. Aika pieneksi se taitaa loppujen lopuksi jäädä. 🙂
Willowilla pyyhkii ihan hyvin koirakaverin kanssa leikkiessä ja välillä nokosia sohvalla ottaessa. Hoitoperheen lasten leikit eivät sitä häiritse.
Lenkillä Willow on koirakaverin seurassa reipas, mutta ilman kaveria vielä kovin epävarma.
Willowille etsitäänkin ensisijaisesti kotia, jossa on muitakin koiria.

27.2.2020 kuulumisia kotihoidosta:
Willow on reipastunut ihan huimasti kuluneella viikolla! Pentumainen kohellus ja into kaikkeen on vahvasti läsnä. Nyt on löytynyt yhteinen leikki Aitanan kanssa ja nämä kaksi alkukankeuden jälkeen osaavat hienosti painia ja riekkua toistansa kuunnellen. Ruoka maistuu nyt ja sitä osataan myös vaatia 😀 pihaa vahditaan ja ylimääräisistä liikkeistä ilmoitetaan. Vieraat ihmiset aiheuttavat hieman epäluuloa ja liian lähellä olevat haukutaan varuiksi. Nyt harjoitellaan rauhallisia ohituksia. Willow on hyvin kontaktinhaluinen ja tulee mielellään luokse kutsuttaessa. Yksin kotona oloa Aitanan kanssa on harjoiteltu hieman ja se on sujunutkin hyvin, molemmat tuntuvat ottavan keskenään olon melko iisisti, ainoastaan kengät on saaneet vähän kyytiä, niitä on kiva kuskata sohvalle. Myös jonkin sortin tavaroiden pureskelu on kivaa, mutta se on onneksi onnistuttu pitämään leluissa ilman kummempia aineellisia vahinkoja 😬. Willow nukkuu tiiviisti yön kyljessä mutta osaa olla myös omassa rauhassaan ja vaikka onkin kovasti minun perään, ei kuitenkaan ole mitenkään ahdistunut kun lähden kotoa. Kaiken kaikkiaan hienosti menee 👍

19.2.2020
Täällä sujuu mukavan rauhallisesti. Hirmuisen rauhallinen pentu. Edelleen ulos tekee kaikki tarpeet. Ulkona remmissä sujuu mukavasti, nenä viipottaa maassa ja tänään ensimmäistä kertaa haukuttiin liian läheltä ohittavaa koiraa. Myös kotona on ikkunasta murrattu naapurin liikkeille. Meidän Aitanan möykkäämiseen ei kuitenkaan lähde mukaan. Aitana kovasti kutsuu Willowia mukaan leikkiin mutta koska Aitana pörisee niin se on lähinnä epäilyttävää eikä willow vielä ole uskaltaunut irroittelemaan. Lelut on saaneet vähän huomiota mutta melko pientä leikkiä sekin on ollut. Tänään kävi ystäväperhe meillä kylässä tustustumassa Willowhun, se oli vähän jännittävää ja neiti veti pienen näkymättömyys roolin päälle.

15.2.2020
Hienosti on sujunut ensihetket Willown kanssa. Erittäin reipas pentu, lentokentällä iski kakkahätä mutta jaksoi hienosti pidätellä että päästiin ulos asti ja sitten helpotus. Kotiin kun päästiin takapihalla tutkittiin paikkoja ja tutustuttiin Aitanaan ja perheeseen. Ensireaktio Aitanalla oli hieman hämmentynyt, ei ole pentuja paljoa täällä näkynyt ennen.
Kaikki hädät on tehty ulos vaikka ensimmäistä pissaa saatiin odottaakin. Sisälle tulo hieman jännitti ja täällä liikkuminen oli vähän jähmeää mutta nyt uskaltaa perässä kulkea kaikkiin huoneisiin. Ruoka maistui, ei kuitenkaan ole mikään ahne tapaus eikä esim kaikki herkut ole niin hyviä että niitä viitsisi syödä...Kovin hellyyden kipeä ja heti tulee kiinni nukkumaan kun tilaisuus tulee. Yö menikin oikein rauhaisasti vaikka sängyssämme oli vähän ruuhkaa kun yksi lapsistakin halusi väliin nukkumaan ja tietysti Aitana ja Willow myös. Lenkillä osaa kulkea yllättävänkin nätiksi hihnassa, jännittäviin asioihin kuten pyörät ja toiset koirat suhtaudutaan hieman epäluuloisesti ja pienellä haukahdulksella kommentoidaan.
Kotona on hieman jo leikitty leluilla eikä vielä ainakaan tunnu olevan erityisen kovaa repimisintoa “vääriä” esineitä kohtaan. Pihalla vetää rallia Aitanan perässä ja ihmetys on suuri kun Aitana menee kuin luoti eikö sitä saa kiinni.

Willow tarhalla

Hauskanvärinen Willow oli hylätty kadulle toisen pennun, Williamin kanssa noin kuukauden ikäisenä. Willow on kasvanut tarhalla ja on tätä kirjoitettaessa vajaan neljän kuukauden ikäinen kaunis neiti. Willowin kanssa samassa häkissä asuu sen velipoika sekä 'äitipuoli' Everest pentunsa kanssa, joten leikkiseuraa riittää. Willow onkin hyvin leikkisä. Se pitää ihmisistä, on ystävällinen, mutta pikkuisen varovainen tai pidättyväinen vieraita kohtaan.
Willowin vanhemmista ei ole tietoa, mutta arvellaan että siitä tulisi keskikokoinen aikuisena. Willow on siro ja aika pitkäkoipinen, kun taas velipoika William on töppöjalka. Mitä lie perimässä onkaan.
Ikäarvio tammikuun alussa vajaat 4 kk.
Pennun adoptoijan on sitouduttava huolehtimaan steriloinnista sitten kun se on iän puolesta mahdollista.