Toby

Toby on 9-vuotias uros, joka etsii uutta kotia.
Toby adoptoitiin Suomeen vuonna 2016 erityisadoptiona, koska sen toinen etujalka on virheasennossa. Tobylla todettiin Espanjassa myös sivuääni sydämessä, mutta ultrattaessa vika osoittautui lieväksi, eikä vaikuttane elämään.

Toby etsii uutta kotia, koska välit perheen toisen uroskoiran kanssa eivät ole missään vaiheessa olleet hyvät. Kiistaa on tullut esim. ruokintatilanteissa.

Toby kiva pieni koira, joka on kiinnostunut vieraista ihmisistä ja pienen tutustumisen jälkeen se antaa rapsuttaa itseään. Rapsutuksista se nauttii ja jää ihmisen lähelle. Toby tutustuu mielellään myös ennalta tuntemattomiin koiriin. Toby viihtyy sekä sohvalla ihmisen lähellä ja tekee myös mielellään rauhallisia lenkkejä, mutta mikään pitkien lenkkien koira Toby ei jalkansa vuoksi ole. Toby on nameilla motivoitavissa oleva koira, joka pitää yhteisestä tekemisestä ihmisen kanssa. Urosten kanssa se saattaa käyttäytyä provosoivasti. Toby on leikkisä ja matkustaa mielellään autossa. Toby pitää selvästi rutiineista ja menee nukkumaan aina iltalenkin jälkeen, mieluinen paikka on ihmisen vieressä peiton alla.

Tobyn etujalka on kuvattu Suomessa vuonna 2017. Eläinlääkäri epäili virheasennon johtuvan vanhasta hoitamattomasta murtumasta. Hän arvioi Tobyn tarvitsevan ajoittain kipulääkettä ja hyötyvän eläinfysioterapeutin, hierojan tai osteopaatin hoidosta. Leikkaushoidoista jäykistysleikkaus on mahdollinen.

Tobylle etsitään rakastavaa ja sitoutunutta loppuelämän kotia, jossa se saa tarvitsemansa hoidot ja ulkoilutuksen kuntonsa ja halunsa mukaan, himolenkkeilijän koira se ei ole. Omalla aidatulla pihalla tepsuttelu olisi sille varmasti kiva juttu.

Tobyn kulukorvaus on tavanomaista alhaisempi.

Tobi Espanjassa

Tobi on pieni omistajansa hylkäämä uros. Se oli adoptiotarhalle tullessaan laiha ja huonossa kunnossa ja pääsikin pian kotihoitoon Espanjassa. Tobi on kolmisen viikkoa hoidossa oltuaan piristynyt ja kuntoutunut, on hyvin ponteva ja eloisa poika. Tobi tulee hoitoperheen muiden koirien kanssa ongemitta toimeen, mutta ihminen on kaikken tärkein Tobin arvoasteikossa. Seura ja syli kelpaavat aina. Tobilla on ollut terveysongelmia, joita on tutkittu ja varmistettu että matka omaan kotiin Suomeen on turvallista tehdä. Syntymäaika 3/2010, paino 3 kg.