TINTIN

Tintínin kuulumisia ja kuvia kotoa 12/2011

Tintín tuli heti ujommaksi, kun koirakaverit Espanjasta alkoivat marssia kukin suuntaansa. Tihkusateeseen oli koirasta muutenkin ikävä mennä, joten hoikkapoika sai sylikyydin autoon.
Ilmeisen autoiluun tottumaton koira läähätti ja liikahteli levottomasti koko matkan lentokentältä Espooseen. Aikuinen basenjinarttumme tuotiin kotikorttelin kulmalle Tintíniä vastaan, ja nartun välitön reaktio kuului suomeksi suurinpiirtein näin: häivy elinpiiristäni.
Nevertheless, poitsu tuli kotiin, ja ensimmäiset kaksi tuntia molemmat koirat saivat olla remmissänsä, jotta isommilta konflikteilta vältyttiin.
Yhteisellä iltalenkillä huomasimme pieniä vihjeitä siitä, että Tintín kuului laumaan, toisin kuin vastaantulevat koirakot. Illan päätteeksi meillä saatiinkin jo seurata kahden alkukantaisen koirarodun edustajan yhteisleikkejä.

Tintín on osoittautunut luonteeltaan lempeäksi ja seuralliseksi, kuuliaiseksi ja nopeaksi oppimaan. Käytämme samoja käskytyksiä kuin aikuisella narttukoirallamme, ja nopeasti poitsu on osittain jo omaksunut niitä.
Tintínillä ei näyttäisi olevan varsinaisia huonoja kokemuksia: mitään panikointia ei ole esiintynyt ihmisiä, koiria tai kulkuneuvoja lähestyttäessä. Lelut ja ruoat poitsulta voi ihminen ottaa pois ilman rutinoita ja mutinoita.

Kylkiluita ei enää näy... Aterioita odotellessa ei ole varastanut ruokaa pöydiltä - tai sitten ei ole vielä oppinut ko. taitoa.

Lapsista Tintín on hullaantunut, ja kengännauhat se avaa salamannopeasti. Haasteina on vielä iltapäivän ja illan usein toistuvat pissailut, sekä kotitalomme kierreportaat.

Kaikki on mielestämme varsin hienosti kohdallaan: koirapoika on saanut varmuutta ympäristössä liikkumiseensa aikuiselta nartultamme, peseminen ja korvien putsaus onnistuu ihan vaan emännän voimin, ja kynsien leikkaamisesta ei olla siitäkään tehty isompaa numeroa.

Varsin ihana noin 8 kk ikäinen koikkelehtija: valpas, utelias ja hellä! Varmasti kuherruskuukausivaiheen jälkeen on odotettavissa myös rajojen kokeilua, mutta sehän on lapsiperheen arkea ja kuuluu asiaan.Tintín tarhalla

Tintín on noin puolivuotias keskikokoinen podencouros. Se löydettiin metsästä Altean lähistöltä.

Asoka