Tassu

Tassu kotihoidossa Suomessa

29.1.2021 Tassun kuulumisia kotihoitajan kertomana:
Tassulla on mennyt päivä päivältä paremmin. Ollaan pikkuhiljaa kasvatettu lenkin pituutta ja 5 kilometrin aamulenkin Tassu kävelee reippaasti. Aamulenkin jälkeen Tassu käy lepäämään ja tehdään pieniä yksinoloharjoituksia. Tassu malttaa nukkua koko päivän ja pidättää hienosti työpäivän ajan. Ainuttakaan vahinkoa ei ole tullut sisään kahden viikon aikana. Illalla pelataan vielä älypelejä ja käydään lyhyemmällä lenkillä. Tassu rakastaa koirakavereita. Etenkin isot koirat jännittävät sitä alkuun, mutta tutustuttuaan Tassu on leikkisä ja hyväntahtoinen. Tassu leikkii mielellään vetoleikkejä, eikä puolusta leluja tai ruokaa.

19.1.2021 kotihoitaja kertoo:
Tassu on sopeutunut hienosti koiralaumaan ja nauttii nuorten kavereiden kanssa leikkimisestä. Isompien kanssa haluaisi painia, pienempiään varoo eikä ole kiinnostunut jahtaamaan. Tassu on lenkkeillyt reippaasti kavereiden kanssa ja tehnyt kaikki tarpeet hienosti ulos. Vieraita koiria ja ihmisiä saattaa pysähtyä hetkeksi ihmettelemään, mutta jatkaa sitten matkaa muiden mukana. Tassu nauttii suuresti läheisyydestä eikä aivan ymmärrä omaa kokoaan. Sen mielestä paras paikka on sohvalla, jossa se pyrkii syliin aina kun mahdollista.

Tassu Espanjassa

Tassu on noin 11 kuukauden ikäinen galgomix-nuorukainen, joka etsii kotia veljiensä Pepen ja Niilon kanssa. Ne ovat ei-toivottuja pentuja, jotka on hoidettu kotioloissa ja joita on kohdeltu hyvin. Hyvien ja luotettavien kotien löytäminen tämän tyyppisille koirille Espanjasta on kuitenkin vaikeaa. Pentueen isä on galgo-tyyppinen hiekanvärinen koira, emä puolestaan brindle podenco-mix. Kumpikin vanhemmista on mukava ja tasapainoinen koira. Tassun ja sen veljien luonteissa ei ole isoja eroja. Tassu on mukavan ja tasapainoisen oloinen poika, ystävällinen ja kiltti ihmisille. Se katsoo hetken vieraita kauempaa, mutta ei vaikuta aralta. Kooltaan Tassu on kolmikon suurin, se on roteva poika.
Pennut ovat eläneet hyvin suojattua elämää, eivätkä nähneet maailmaa, joten uudessa kodissa pitää varautua siihen, että moni asia on outo, ja uusiin asioihin ja paikkoihin pitää totutella vähitellen ja turvallisesti.
Laumadynamiikka on vaihdellut kuukausien varrella alkuperäisen, isomman pentulauman pienentyessä, eikä selvästi näy väistyjiä tai päällepäsmäreitä. Tassu ja veljensä ovat ikäänsä nähden aika rauhallisia, johon osasyynä on varmasti se, että ne ovat saaneet juosta vapaana isolla aidatulla pihalla koko pentuaikansa, ja saaneet riittävästi liikuntaa.
Tämän tyyppisillä koirilla on yleensä sen voimakas metsästysvietti, että vapaana pitäminen aitaamattomalla alueella on mahdotonta.
Syntymäaika 15.1.2020, paino 39 kg, korkeus yli 70 cm.

28.12.2020
Tassu, Pepe ja Niilo kävivät tänään kaupungissa kastroitavina. Edellisellä kerralla jännitti niin paljon, että hihnassa kävely ei onnistunut oikein mitenkään. Nyt asiaa oli kypsytelty, ja jokainen käveli omin jaloin pienellä avustuksella autosta klinikalle. Hienoja poikia, edistyminen tapahtuu välillä yllättävänkin nopeasti.
Klinikalla pojat olivat tyylinsä mukaisesti hyvin rauhallisia.
Nyt on annettu kaikki rokotukset kahteen kertaan, sekä tehty tautitestit. Kaikkien testitulokset olivat negatiiviset eli puhtaat.
Tassu, Pepe ja Niilo etsivät koteja, joissa on koirakavereita odottamassa ja helpottamassa sopeutumista.
Kodin olisi oltava rauhallisella paikalla, oma aidattu piha on ehdoton plussa. Sopeutuminen ja tottuminen uusiin asioihin näyttää tapahtuvan näillä maalaispojilla onneksi nopeasti.
Tassu, Niilo ja Pepe matkustavat Suomeen tammikuun puolivälissä. Ne etsivät koteja tai kotihoitopaikkoja.