Sasha

Sasha on pienehkö kiva narttu, joka löytyi tarhan porttiin sidottuna ennen viime kesää. Sen päässä oli iso patti, turvotusta, todennäköisesti jonkin iskun seurauksena. Patti on hiljalleen pienentynyt ja tällä hetkellä näkyy vielä pienenä rustoisen tuntuisena nappulana.
Sasha on hellyydenkipeä ja pitää ihmisistä ja voisi olla omiaan myös johonkin harrastukseen, sillä se on motivoitavissa ruualla. Toisten koirien kanssa Sasha tulee tarhalla hyvin toimeen, on tosin vähän tarkka ruuastaan. Se on asunut niin urosten kuin narttujenkin kanssa samassa häkissä.
Luonteeltaan Sasha vaikuttaa iloiselta ja energiseltä koiralta. Se on todennäköisesti bodeguero-mix, siihen viittaa myös sen into etsiä pikkujyrsijöitä koloista tarha-alueella.
Ikäarvio 3-4 vuotta, korkeus noin 46-48 cm.

Sasha lensi Suomeen kotihoitoon 21.11.2018

Sasha on iloinen ja utelias koiratyttö. Ulkona Sasha kulkee reippaasti ja samalla nuuskii ympäristöä tarkkaan. Sasha ei säiky liikennettä tai ohi suhahtavia pyöriä, ei myöskään reagoi vastaantuleviin koiriin. Vaikuttaisi, että joku on aiemmassa elämässä opettanut Sashan kulkemaan oikealla puolella, koska taluttajan vierelle se kiertää säännöllisin väliajoin.
Vaikuttaisi, että Sashalla ei ole kokemusta sisällä kotona asumisesta. Se innostui kovasti nähdessään itsensä ensimmäistä kertaa peilistä ja koitti leikkiä peilikuvansa kanssa. Samoin telkkari herätti aluksi ihmetystä. Rappukäytävä ja hissi ovat Sashan mielestä pelottavia ja alkuun se liiskautui kiinni lattiaan. Parissa päivässä Sasha on kuitenki jo reipastunut ja uskaltaa itse sutia liukkaita lattioita pitkin hissiin.
Sashan kaverina kotihoitoperheessä on kolme koiraa, kaksi urosta ja narttu. Niiden kanssa Sasha on sopeutunut hyvin yhteiseloon. Enemmän kuitenkin hakee seuraa ihmisistä kuin toisista koirista.
Sasha kuuntelee yllättävän hyvin ja ottaa kontaktia ihmiseen ulkonakin kaikista mielenkiintoisista hajuista huolimatta. Riistaviettiä Sashalla on eli tuskin sopeutuu yhteiseloon pieneläinten kanssa.
Sasha on innokas ulkoilija ja nauttisi varmasti jostain yhteisestä harrastuksesta, nenän käyttö on sille mieluisinta puuhaa. Sashasta joku onnekas saakin reippaan ulkoilu- ja harrastuskaverin.


Päivitys 30.11.2018


Reilussa viikossa Sasha on kotiutunut hienosti uuteen kotimaahansa. Sisällä kodissa asuminen vaikutti olevan Sashalle ihan uusi asia mutta nyt jo peilit, telkkari ja muut kodin kapistukset ovat tulleet tutuksi. Sasha on myös ymmärtänyt sohvan hienouden :)
Työpäivät Sasha viettää rauhallisesti makuuhuoneessa portin takana, ei ole tehnyt tuhoja tai asioita sisälle sinä aikana. Sasha vaikuttaa muutenkin hiljaiselta, on haukkunut meillä ollessaan kerran. Ei vaikuta vahtiviettiseltä, ei kuulostele tai hauku rappukäytävän ääniä. Ei vaikka talouden muut koirat yrittävät kovasti houkutella Sashaa laulukuoroonsa... :)
Ulos Sasha lähtee aina mielellään, ei edes talvinen pakkassää ole vähentänyt Sashan menohaluja. Toki villapaidan pukee mielellään päälle lämmikkeeksi. Ulkona Sasha on hyvin kiinnostunut hajuista ja pikkueläimistä, linnut ja jänikset saavat Sashan kinttuihin vipinää. Entinen elämä ei ole selkeästi ollut pelkkää ruusuilla tanssimista mutta siitä huolimatta Sasha on valmis luottamaan ihmisiin ja aloittamaan uuden valoisamman elämän jonkun parhaana kaverina :)