Risco

Risco Suomessa

Risco eli Rico saapui Suomeen neljä vuotta sitten, keväällä 2017. Risco on pieni uros, ulkonäöltään orito-värinen podenco tai -mix, mene ja tiedä, kun menneisyys ei ole tiedossa. Se asuu kahden uroksen kaverina kerrostalossa ja etsii nyt uutta kotia, koska koirien välit ovat kärjistyneet.
Omistajan kertoman mukaan Risco on hyvin hellyydenkipeä poika, se viihtyy vieressä ja haluaa tulla huomioiduksi. Risco pitää varsinkin naisista, vieraita miehiä se pelkää.
Se on aktiivinen koira, jolla on podenco-taustan mukaisesti riistaviettiä. Linnut, jänikset ja kaikenlaiset ötökät kiinnostavat sitä lenkillä.
Varsinainen koirapuistokoira se ei omistajansa mukaan ole, ei juuri pidä vieraista koirista. Joskus kemiat kuitenkin kohtaavat, ja Risco löytää leikkikaverin. Leluilla se leikkii mielellään yksinkin.
Yksinolo koirakavereiden kanssa on sujunut ongelmitta.
Kerrostalossa Risco haukkuu varsinkin postinkantajaa, mutta myös muita rappukäytävän ääniä.
Autossa Risco matkustaa mielellään omassa kopissaan.
Risco on ollut terve poika. Se on nyt arviolta 6-vuotias ja painaa noin 9 kiloa.

Risco tarhalla vuonna 2017:

Risco on pieni uros, joka on löydetty kadulta. Se oli tullessaan aika arka, mutta on jo reipastunut paljon tarhalla ollessaan. Punanenän perimässä voisi veikata olevan ainakin podencoa. Risco on hyvin ystävällinen, kiltti ja ehkä kokemuksiensa vuoksi nöyrän oloinen poika. Se pitää silityksistä ja rapsutuksista, ja innostuu antamaan pusujakin kun on vähän aikaa tutustunut uuteen ihmiseen.
Tarhalla Risco asuu urosten ja narttujen kanssa samassa häkissä ja tulee oikein hyvin muiden koirien kanssa toimeen.
Risco käy mielellään kävelyllä, ja kun vapaaehtoisten kävelyttäjien joukossa on lapsiperheitäkin, vaikuttaa Risco pitävän lapsista.
Arvioitu syntymäaika 10/2014, korkeus 43 cm.Videoita kotihoidossa Suomessa vuonna 2017: