Rinty

Rinty Suomessa

Pari vuotta sitten Suomeen tullut Rinty etsii uutta kotia, koska stressaantuu voimakkaasti perheeseen vuosi sitten syntyneen lapsen äänistä ja liikkumisesta. Kohonnut stressitaso luonnollisesti näkyy kaikilla elämän osa-alueilla.
Rintyn perhe kertoo, että Rinty on viime kuukaudet, oikeastaan kohta jo puolisen vuotta, enenevissä määrin stressannut lapsesta. Se on heijastunut niin suhtautumisessa perheen toiseen koiraan kuin hihnakäytökseenkin.
Stressitasoa on yritetty saada kouluttajan ohjeilla laskemaan (kaikki liian vauhdikas leikki pois, nenätyöskentelyä päivittäin, ei pitkiä juoksulenkkejä, vaan pitkät rauhalliset kävelyt, B-vitamiinilisä, älylelut), mutta selkeästi suurin stressinaiheuttaja on lapsi, jonka itkusta ja liikkeistä Rinty stressaa.
Rintyä ei pidetä riittävän lapsivarmana perheeseen.

Perhe kertoo, että Rinty on aivan huippukoira ollessaan oikeassa ympäristössä. Sen kanssa on vaellettu Kuusamossa ja asuttu viikon päivät hotellissa, ja Rinty oli kuin kala vedessä kaikkialla. Se jaksaa touhuta ja lähtee aina innokkaasti lenkille. Se on helposti motivoitavissa leluilla ja herkuilla kunhan hetki on vain oikea. Se on herkkä ja lempeä koira mutta samalla myös erittäin energinen ja leikkisä. Se lukee ihmisten tunnetiloja hyvin. Rinty on myös aika äänekäs ja ollessaan hoidossa kavereilla kerrostalossa, on möykkä ollut välillä suurta rappukäytävän äänille. Rinty myös murisee kovasti leikkiessään leluillaan, tätä ei pidä kuvitella vihaiseksi murinaksi vaan innostuneeksi.

Rintyltä alkoi noin vuosi sitten tippua pissapisaroita, jolloin se tutkittiin tarkkaan, mutta mitään sairautta tai rakenteellista vikaa ei löytynyt. Tiputtelu pysyy poissa ruokaan laitettavalla Propalin-lääkkeellä.

Rintylle sopisi parhaiten rauhallinen ympäristö, olo ainoana koirana ja ilman pieniä lapsia perheessä. Rintyn ihmisten olisi ymmärrettävä herkästi reagoivaa koiraa ja osattava olla askel edellä asioissa, lukea koiran elekieltä.
Rinty on kotihoidossa Uudellamaalla, sen kuulumisia voi lukea fb-sivulta Mäyrävuoren kotihoitolaiset.

Arvioitu syntymäaika 1/2014, korkeus 39 cm.

Rinty Espanjassa 2019

Rinty on kaunis pieni poikakoira, joka joutui tarhalle kun iäkäs omistaja ei enää pystynyt huolehtimaan siitä.
Vastatulleena Rinty on vielä huolissaan, säikkyy tarhan kovia ääniä ja odottelee että tullaan noutamaan kotiin.
Omistaja oli kertonut että Rinty on kotona sisäsiisti eikä hauku.
Rinty vaikuttaa tosi kivalta koiralta. Se on vähän varovainen oudossa paikassa, mutta hyvin ystävällinen ja tulee hakemaan rapsutuksia. Tarhalla Rinty asuu useamman koiran kanssa yhdessä ja tulee juttuun.
Ikäarvio 5 vuotta, korkeus noin 39 cm.