Preciosa

Preciosa on pieni jo mummoikäinen podenconarttu, joka löydettiin loukkaantuneena. Toinen takajalka on kintereen kohdalta poikki, sääri puuttuu. Sillä oli haavaumia myös muualla kehossa ja se oli hyvin laiha ja huonokuntoinen. Kaulassa oli arpeutunut pannan tai köyden jälki.
Preciosa on kuntoutunut tarhalla vähitellen viikkojen aikana, ja nyt voi sanoa että se on täynnä elämänhalua ja -iloa.
Eläinlääkärin mukaan jalantyngälle ei tarvitse tehdä mitään. Samalla lääkärikäynnillä puhdistettiin hampaita ja poistettiin katkenneita etuhampaita. Tämän ikäisen koiran hampaisto tarvitsee kuitenkin hoitoa jatkossakin.
Preciosa on iloinen ja leikkisä koira, joka käytökseltään vaikuttaa nuoremmalta kuin mitä ulkonäkö antaa ymmärtää. Se käy kävelyllä mielellään, leikkii pallolla, hakee ihmiseltä huomiota ja hellyyttä.
Preciosa tulee tarhalla toimeen toisten koirien kanssa, mutta mikään vässykkämummo se ei ole, vaan osaa pitää puolensa. Alussa se saattaa murahtaa vieraalle koiralle.
Preciosa on tarhalla asunut myös kissojen kanssa ja tuleekin hyvin juttuun tuntemiensa kissojen kanssa. Ennen tutustumista tilanne on toinen.
Kun Preciosa oli vielä heikossa kunnossa ja asui sairashäkissä, sen lähellä liikkui kissanpentuja. Yksi näistä kissoista on yhdessä kuvassakin pöydällä näkyvä musta nuori kissa. Jollain lailla Preciosa kai pitää kissoja pentuinaan, sillä kun kissa yritti poistua alueelta portin alta, kävi Preciosa estämässä karkumatkan kantamalla kissan niskanahasta takaisin patiolle.
Preciosalla itsellään arvellaan olleen useita pentueita elämänsä aikana.
Preciosan ikää on vähän vaikea arvioida. Voi olla että kova elämä on jättänyt jälkensä ja mummeli näyttää ikäistään vanhemmalta. Eläinlääkärin antama arvio on 8-10 vuotta. Korkeus noin 42 cm.