Patan

Patan on 4-vuotias isokokoinen mastiffiuros. Se tuli tarhalle puolivuotiaana pentuna ja kasvoi aikuiseksi tarhalla. Patan on iloinen, leikkisä ja ystävällinen kaveri, joka on kauan tarhalla oltuaan vapaaehtoisten suosikki, jonka kanssa on käyty paljon erilaisissa koiratapahtumissa.

Patan adoptoitiin tarhalta espanjalaiseen perheeseen, mutta palautettiin. Se ehti olla kotona vain yhden päivän. Talossa ei ollut muita koiria, ja Patan jätettiin yksin puutarhaan. Sieltä se oli punnertanut itsensä muurin yli ulkopuolelle. Tarhalla Patan ei ole koskaan yrittänyt päästä aitojen yli.

Tällä hetkellä Patan asuu häkissään välillä yksin, välillä jonkun pikkukoiran kanssa. Se ei ole tarkka ruuastaan tai makuupaikastaan. Todennäköisesti Patan itse valitsisi häkin kaverilla mieluummin. Se ulkoilee päivittäin vapaana pihalla laumassa ja tulee kaikkien kanssa toimeen. Pihalle päästyään Patan juoksee ensin paikat läpi, moikkailee koiria tai ihmisiä, mutta sitten asettuu jonnekin hyvään paikkaan makailemaan. Se ulkoilee kaikkien kanssa, urosten, narttujen, isojen ja pienten koirien. Seuran suhteen ei ole rajoituksia. Omaan häkkiinsä se menee vauhdilla takaisin, kun pyydetään. Tarhalle tulevat ihmiset Patan ottaa iloisesti vastaan. Patan on ollut mukana adoptiomessuilla, ferioissa, joissa on paljon ihmisiä ja koiria. Se on matkustanut autossa hyvin ja kävellyt hihnassa myös hienosti sekä käyttäytynyt kaikin puolin hyvin. Laumanvartijaominaisuuksien arviointi on tarhaoloissa aika vaikeaa, vartiointikäytöstä ei yleensä juuri näe, vaikka koiralla taipumuksia olisikin. Tarhalla Patanin ollessa pihalla kun portilla on vieras, se haukkuu. Vieraan tullessa portista sisään, se perääntyy ensin ja menee sitten tutustumaan.
Arvioitu syntymäaika 7/2015, paino 40 kg.