Odri

Odri kotihoidossa

15.1.2020
2kk kotihoitoa takana meill√§. ūüėÄ Odri on jo minusta t√§ysin sopeutunut kotikoiraksi. Se on oppinut tulkitsemaan ihmist√§ hienosti. Odrin kanssa voi kommunikoilla hyvin pienill√§ sanoilla ja ilmeill√§. En√§√§ ei tarvitse "ylin√§ytell√§" tarkoitustaan vaan Odri kyll√§ ymm√§rt√§√§ kaiken pienest√§kin vinkist√§. ūüėä Ruokarosvous on kadonnut! ūüėģ Huomasin, ett√§ Odri k√§ytt√§ytyy paljon fiksummin kuin oma koiramme monessa tilanteessa. ūüėā Ihmisten sy√∂dess√§ se odottaa koirien ruoka-aikaa ihan rauhassa omassa s√§ngyss√§√§n. ūüėć En√§√§ ei ole my√∂sk√§√§n ilmennyt luvatonta "askartelua". Ehk√§p√§ aluksi h√§n oli vaan niin utelias ja tutki kaikki kodin tavarat. Ihan ymm√§rrett√§v√§√§ kun tuskin Odri ennen on ollut kerrostaloasunnossa, mik√§ on t√§ynn√§ lasten leluja. Odri on todella hiljainen koira. Hyvin harvoin k√§ytt√§√§ √§√§nt√§ns√§. Sis√§ll√§ en ole kuullut koskaan haukkumista. Ulkona on ehk√§ 3 kertaa haukahtanut toiselle koiralle. Osaa ilmaista itse√§√§n niin hyvin muutenkin koirakielell√§, ettei tarvitse r√§hist√§. Hyv√§hermoinen koira. ūüėä Ei pelkoja eik√§ aggressiivista reagointia. Rappuk√§yt√§v√§ss√§ kulkeminen ja rattaiden vierell√§ kulkeminen on en√§√§ hieman j√§nnitt√§v√§√§. Hihnalenkeill√§ kulkee yleens√§ vet√§m√§tt√§. Nyt on sis√§siisteyskin saavutettu. 7 tuntia menee helposti p√§ivisin ja y√∂ll√§ 9 tuntia. Nukkuu rauhallisesti rottinkisessa s√§ngyss√§. Viereen ja syliinkin tulee mielell√§√§n nukkumaan. Onko Odri liiankin helppo ja siksi niin huomaamaton? Ihan t√§ydellinen koira silti. ūüėä Hell√§ ja hyv√§k√§yt√∂ksinen. Toisinaan kyll√§ huitoo tassuilla ihmist√§ naamaan kun haluaa huomiota. ūüėā

4.1.2020
Odri viettää edelleen hyvää kotihoitokoiran elämää.
Se on ollut myös ilman toista koiraa, ja yksinolot ovat sujuneet todennäköisesti nukkuen. Odri ei muutenkaan reagoi ulkoa tai rappukäytävästä kuuluviin ääniin, postin tuloon, eikä muuhunkaan.

1.1.2020
Hyvää uutta vuotta 2020!!! Odri otti rennosti nukkuen vuoden vaihteen. Ei häirinnyt rakettien äänet, vaikka kuunteli niitä, niin ei pahemmin pelännyt. Kuunneltiin päivällä dog training -video rakettien äänestä.

28.12.2019
Jouluna Odri on reissannut paljon. Todella yll√§tt√§v√§n rennosti on ottanut autossa matkaamisen ja uudet paikat, uudet ihmiset ja toiset koirat. Ei pahemmin stressaa mist√§√§n vaan osaa rauhoittua nukkumaan vieraassakin paikassa. Kaikilta ihmisilt√§ ker√§√§ huomiota ja rapsutuksia, mutta siit√§ ei tule riitaa muiden koirien kanssa eik√§ ruoastakaan edelleenk√§√§n. Muita koiria komentaa vain kauemmaksi itsest√§√§n ja on sitten tyytyv√§inen kun koirat eiv√§t tule l√§helle. Chow chow rotuinen koira v√§h√§n j√§nnitti ja sit√§ v√§isteli matalana. Mittelspitzej√§ komenteli pysym√§√§n loitolla. ūüėĀ Valkoinen l√§nsiyl√§maan terrieri oli ainoa mit√§ Odri halusi tervehti√§ lyhyesti. Rauhallinen, kiltti ja aika huomaamaton koira Odri on ollut kyl√§illess√§. Ei hauku juuri koskaan. Monet kehuvat miten hyv√§lt√§ Odri tuoksuu.

12.12.2019
Aikamoinen myyrien etsijä Odri on. Se herää metsässä oikein eloon kun haistelee eläinten jälkiä. Muiden koirien hajut ei kiinnosta kun tiellä kävellään. Välillä Odrilla on niin surullinen katse silmissä, että tulee mieleen, että ketähän se espanjassa jäi ikävöimään.

1.12.2019
Alkujärkytyksen jälkeen Odri taitaakin tykätä myös talvipäivistä, jos ei ole liian kylmää. Lumella näkyy eläinten jälkiä, just puikkokuonolle sopivia myyränkoloja ja vaikka mitä kivaa tutkittavaa.

26.11.2019
On syd√§nt√§ l√§mmitt√§v√§√§ n√§hd√§ kun kotiin tai kotihoitoon tullut koira her√§√§ eloon, alkaa leikki√§ ja uskaltaa aina vaan enemm√§n olla mit√§ on. Podencoisella se tarkoittaa saalisleikkej√§, pehmojen suolestamista ja kaikenlaista pient√§ puuhastelua. ‚̧ԳŹ

25.11.2019
Odri on reipas lenkkeilij√§ ja on yritt√§nyt v√§h√§n riekkuakin ja hakea kaveria leikkim√§√§n. Ei taida kaveri vaan uskaltaa en√§√§, kun sai Odrilta niin selke√§t pakit alkup√§ivin√§. ūüėĄ
Odrilla on paljon miellyttämishalua ja se on hyvin oppivainen podencojen tapaan, vaikka siinä on myös itsenäistä metsästäjää.
T√§n√§√§n tuli lenkill√§ ensimm√§inen paniikki sillalla. Mik√§ lie muisto tullut. ūüėē Mutta nakit ja silitys auttoivat, matka jatkui reippaana. Yleens√§ Odri ei n√§yt√§ pelk√§√§v√§n mit√§√§n. Ei edes ty√∂miehet kovaa √§√§nt√§ pit√§vien vekottimien (esim. lehtipuhallin) kanssa s√§ik√§yt√§ sit√§ vaikka kaverin piti haukahtaa ep√§luuloisesti mokomille.

20.11.2019
Odri rentoutuu ja vapautuu kotihoidossa. Ulkona olemukseen on tullut uudenlaista ryhtiä ja metsästäjän valppautta. Sisällä se nakertelee ja nikertelee 'saaliitaan', hakeutuu seuraan ja on jo kellahtanut pyytämään maharapsujakin.

17.11.2019
Odrin silmiss√§ on jo levollisempi ilme. ūüėä Samalla kun se rentoutuu siit√§ tulee koko ajan uteliaampi ja touhukkaampi. On kova tutkimaan paikkoja, availemaan ovia. Kiipe√§√§ varmaan helposti p√∂ydille jos antaisi. Taitaa etsi√§ ruokaa. Varsinkin y√∂ll√§ tuntuu katukoiran(?) vaistot her√§√§v√§n ja Odri etsii sy√∂t√§v√§√§ ja tutkii paikkoja. Onneksi on tiukat ovet keitti√∂√∂n. ūüėÖ Ja olen tottunut ruokarosvoihin.Yrit√§mme opettaa v√§hitellen Odrille "alas" "ei". Se √§nkee ihan lautaselle asti ja syliin sy√∂m√§√§n. ūüėā Ja muutenkin ihan syliin ja viereen. Ei ole yht√§√§n arka. Ruokapalkalla on kyll√§ helposti koulutettavissa. Vaikuttaa oppivan nopeasti. ūüėä Y√∂ll√§ Odrin on viel√§ vaikea l√∂yt√§√§ levollista paikkaa nukkua.

15.11.2019
Odrilla menee kotihoidossa mainiosti. Se on rauhallinen koira, joka suhtautuu lapsiinkin hyvin. Toisen koiran kanssa alkavat välit olla rennot, mutta toistaiseksi Odri on vastannut leikkiinkutsuihin kieltävästi, vielä ei ole sen aika.
Kotihoidossa on tullut vastaan ihan outoja juttuja kuten peilit ja rappuset. Peilattu on siis hartaasti ja h√§nt√§√§ heiluttaen. ūüôā Rappusten kulku alkaa jo sujua, kun on valjaista tukien harjoiteltu.

Odri tarhalla

Odri on keskikokoinen podenconarttu, joka otettiin talteen kadulta. Se oli alussa hyvin sairas, eikä ole sen vuoksi ollut adoptio-ohjelmassamme. Nyt Odri voi hyvin, sen toipumista on seurattu useampi kuukausi, ja se pääseekin kotihoitoon Suomeen.
Odrin on ystävällinen ja ihmisiin luottavaisesti suhtautuva, reipas ja rohkea koira. Se kävelee hihnassa hyvin. Tarhalla Odri on rauhallinen käytökseltään. Toisten koirien kanssa Odri tulee toimeen oikein hyvin, mutta kissakotiin se ei sovi.
Ikäarvio noin 5 vuotta, korkeus noin 56 cm.

>