MAYA

Mayan perhe kertoo:
Maya on iloinen, aktiivinen, innostuva ja kaikin puolin terve koira. Näiden 6 vuoden aikana rokotusten lisäksi vain kerran on käyty eläinlääkärillä. Sekin asia hoitui loppujen lopuksi kotikonstein.

Maya herättää olemuksellaan hilpeyttä missä vain kuljetaan, hän on kaikkien kaveri. Ihmetystä herättää, kun kysyttäessä ikää vastaan, että reilu 7 vuotta. Olemus on ihan nuoren koiran vielä, vaikka kuonossa ja silmien seutuvilla jo harmaantuvaa.

Lempileluja ovat edelleen pehmot, jotka hän heti saatuaan "suolistaa", mutta jota vielä pitkään mielellään heitettäessä saalistaa ja retuuttaa.

Lempipaikka sisällä on makuu- ja samalla maiseman tarkkailupaikka ikkunalla. Myös pehmeä sohva, tyynyläjät ja lepäävän ihmisen kylki kuuluvat lemppareihin.

Mayan ehdottomasti paras koirakaveri on kuvissakin esiintyvä pihakoirapoika. Tapaavat harvakseltaan, mutta alusta asti se on ollut yhtä riemua. Koirapuistossa käydään edelleen, että saa juosta vapaana. Siellä Maya vetää perässään muuta koirajoukkoa, jos vaan on pinkomispäällä. Toisinaan molemmat koirapuistoaitaukset ovat "täynnä", sellaista levotonta menoa Maya ei jaksa ja ilmaisee kyllä, kun haluaa poistua paikalta. Muuten kulkee aina kytkettynä, ellei jostain syystä ole päässyt vahingossa livahtamaan omille teilleen. Niin on käynyt muutaman kerran, mutta on tullut itsekseen takaisin parin tunnin sisällä...mitkä tunnit ovat olleet ikuisuuden pituisia. Metsästyskoiralle ominainen vietti on voimissaan aina vaan.

Matkustaminen Mayan kanssa on sujunut helposti julkisilla, niin bussissa kuin junassakin. Avoimeen henkilöautoon olisi aina valmis hyppäämään ja lähtemään ajelulle.

Ravintona on edelleen pääasiassa raakoja lihaisia luita, lihaa, kasvissoseita ja "yrjölää", mutta viime kesänä olosuhteiden pakosta myös osin nappuloita (Musti&Mirrin Canagan) korvaamaan puuroa. Naudan pieniäkään rustoluupaloja en ole enää antanut ollenkaan, kun ne saivat aikaan ripulia, muuten naudan liha ja maha ok. Kuten muidenkin eläinten lihat ja luut.Mayan kuvia kotoa 10/2011Maya tarhalla ja kotihoidossa

Maya on keskikokoinen narttu, ikä 1v 3kk, paino 11kg. Maya on aktiivinen koira jolla on oikein mukava luonne. Se rakastaa leikkimistä ihmisten ja toisten koirien kanssa ja se tulee toimeen sekä urosten että narttujen kanssa. Maya pitää ulkona kulkemisesta, haistelusta ja uusien maailmojen tutkimisesta. Maya on mainio lenkkikaveri, se jaksaa kulkea pitkiäkin matkoja mukana tutkimassa uusia polkuja, minkä jälkeen on kiva lepäillä ihmisen vierellä.
Maya matkustaa autossa hyvin, nukkuu matkan ajan. Mayaa on käytetty vanhainkodissa vanhuksia tapaamassa eräänlaisena kaverikoirana, ja se on todella hienosti näissä tilanteissa.

Asoka

Maya kotihoidossa:

Maya on osoittautunut täysin sisäsiistiksi ja helpoksi tytöksi. Ainoa opeteltava asia on se, että pöydän päällä olevat ruuat eivät ole Mayaa varten. Mielellään se kurkottaisi pöydälle ja varmaan ottaisikin jos olisi mahdollista. Ulkona Maya on ollut isolla aidatulla pihalla vapaana, ja siellä se pitää hyvin kontaktia ihmisiin ja tulee kutsuttaessa täyttä vauhtia. Rotuperimältään se on kuitenkin metsästysviettinen koira, jonka vapaana pitäminen on turvallista vain aidatulla alueella.
Autoilusta Maya pitää erittäin paljon ja hyppää reippaasti kyytiin heti kun ovi avataan.
Kaiken kaikkiaan Maya on rakastettava kullanmurunen, joka sopisi todennäköisesti myös lapsiperheeseen.

VIDEO: Maya kissojen kanssa
VIDEO: Ihana Maya
VIDEO: Maya kävelyllä
VIDEO: Maya ja Tintin ulkoilevat (lisätty 23.9.2011)