MARIAN

Marian on keskikokoinen narttu, paino 9kg, ikäarvio 3,5 vuotta. Se saapui tarhalle hyvin pelokkaana eikä luottanut keneenkään. Nopeasti se kuitenkin saavutti itseluottamusta ja paljastui todella ihanaksi, rauhalliseksi, toisten koirien kanssa toimeentulevaksi koiraksi, joka rakastaa ihmisten huomiota.

Marian saapui Suomeen sijaiskotiin 21.9. Se oli aluksi aika arka, mutta jo muutaman päivän kuluessa on paljastunut leikkisäksi, iloiseksi ja todella suloiseksi tytöksi.
Marian pitää ihmisistä valtavasti, haluaa seurustella, olla lähellä, saada hyväilyjä.
Häntä vispaa ja silmät loistavat, kun se saa huomiota.
Käytöksestä päätellen Marian ei ole aikaisemmin asunut talossa sisällä, suurta hämmästystä ja kaulan venymistä herättivät televisio, wc:n vetäminen, suihku, peili... Sohville tai tuoleille se ei ole vielä yrittänyt kiivetä, vaan makailee lattialla tai koiransängyssä. Se on ollut täydellisen sisäsiisti koko ajan.

Lelut on jo löydetty, vinkuva pehmolelu oli riemastuttava yllätys, Marian juoksi ympäri taloa lelua vinguttaen.
Sijaiskodissa on uros- sekä narttukoiria, ja niitä kohtaan Marian on hyvin sopuisa ja alistuva. Ei pelkää turhia, mutta ei halua myöskään provosoida mitenkään.
Se vaikuttaa tässä suhteessa hyvin tasapainoiselta ja hyvin koiraa puhuvalta koiralta.
Ulkona Marian on koko ajan ihmisen lähellä, juoksee ja leikkii, mutta pitää koko ajan yhteyttä ja seuraa mukana pihatöissä, tulee myös kutsuttaessa heti luokse.

Marian vaikuttaa yleistilaltaan terveeltä tytöltä. Sen veritestitulokset ovat negatiiviset eli normaalit.

Marian on ihana seurakoira, joka varmasti nauttisi pitkistä metsäretkistä ja olisi muutenkin omiaan liikunnallisen ihmisen koirana.

Marian painaa tällä hetkellä 13 kg ja on reilut 40 cm korkea.