MALTA

Maltan kuulumisia kotoa

Hei,

Hyvin on ensimmäinen viikko sujunut. Ihan perusasioita on opeteltu: sisäsiisteyttä, perustottelevaisuutta, yms. Mein aikaisempi narttu, Ellu, on suhtautunut uuteen tulokkaaseen vielä paremmin kuin olimme osanneet odottaakaan. Pitäähän Ellun välillä näyttää kuka on kuka, mutta kumpikin sekä Ellu että Manta ovat kiinnostuneita toisistaan ja välillä on hellyyttävää katsella kun kävelevät lenkillä kylkikyljessä.

Olemme nimenneet Maltan Mantaksi. Hyvin tunnistaa nimensä ja on oppivainen koiruus. Sisäsiisteydessäkin edistytty kovasti. Ruokatottumukset ovat selvästi olleet raksupainotteiset aiemmin, koska ei oikein vieläkään ymmärrä syödä jos sekaan laittaa jotain muuta. On kuitenkin pikkuhiljaa annettu muutakin ruuan seassa, mutta pääasiassa raksuja.
Mantassa intoa riittää kuin vichypullossa. Miettittiin tuossa jo, että voiko olla jo kaksivuotias? Vaikka eipä sillä meille ole väliä oli kaksivuotias tai nuorempi/vanhempi. Suloinen on joka tapauksessa ja emmekä missään tapauksessa luovu siitä. Mantassa on ilmeisesti jonkin sortin terrieriä mukana tai ainakin siltä se vaikuttaa.

Pihaa aitasimme viikonlopun aikana, jotta voidaan päästää Mantakin pihalle vapaaksi. Pihaa ei kuitenkaan ole vielä kokonaan aidattu vaan ainoastaan suurimmat väylät, koska yhdessä sivulla on pensasaita. No, eilen illalla Mantan juostessa pihalla (oli jo pimeää) oli sitten juossut innoissaan pihalla ja tietysti suoraan päin aitaa. Kun mies meni katsomaan, nurkan taa niin Manta olikin jo keksinyt kuinka aita kierretään. Ei siis mikään tyhmä koira ollenkaan. Yritin sanoa sitä miehelle jo aikaisemmin kun aitaa pihalle laittoi, mutta ei uskonut ennenkuin itse omin silmin näki :)

Onko teillä muuten jotain vinkkiä siihen , kun Manta puree hihnaa, kuinka sen saisi lopetettua? Ei ole koskaan aikaisemmin tullut moista vastaan ja kiellot tuntuvat menevän kuuroille korville...

Nyt tänä aamuna ja edelleenkin, sataa lunta ulkona. Oli siinä Mantalle ihmettä kerrakseen. Manta tykkää kovasti leikkiä ja pureskella luita. Rannassa käydessä selvisi myös se, että tykkää kovasti vedestä. Eli kunhan kesä tulee ja vedet lämpenevät niin uinti mökkirannassa lienee mukava kesäharrastus. Se tuntuukin ihan mukavalta ajatukselta, kun Ellua ei veteen saa millää keinoilla.

Pientä tuhoakin Manta on tietysti saanut kodissamme aikaan, varsinkin kun on tottunut siihen ettei Ellu ole koskaan ollut moisita asioista edes kiinnostunut. Mutta luulen, että ne temput vähenevät ajan kanssa ja ne mitkä eivät häviä niin niiden kanssa opitaan elämään eli otetaan huomioon. Juuri huomasin lattialla yliviivaustussin joka on pureskeltu rikki, saa nähdä lähteekö tuo vihreä väri tuosta lattiasta. Ilmeisesti ollut sen verran pahan makuinen,että pureskelu lopetettu kesken. Partakarvat ovat aivan vihreät :)

Eli toimintaa riittää vaikka Mantassa on myös jonkinlaista arkuuttakin havaittavissa. On hieman pelokas joitain ihmisiä kohtaan ja muita koiriakin hieman aristaa.

Eli tällaiset kuulumiset täällä meillä.

Malta tarhalla

Malta on 2-vuotias pieni ja sievä narttu. Se pitää leikkimisestä ja näyttää onnelliselta kun saa olla ihmisten ja koirien kanssa, todella mukava koira.
Malta on nyt kotihoidossa ja pelkää hieman tätä väliaikaista isäntäänsä (suuri mies). Se ei ole sisäsiisti vielä.
Malta on ok sekä urosten että narttujen kanssa, samoin kissojen.

Mitat suunnilleen:
paino 6 kg
korkeus 30 cm
pituus 33 cm

Maltan veritestitulokset ovat normaalit.

Asoka

VIDEO Maltasta kissojen kanssa!