Lili

Lili on 6-vuotiaaksi arvioitu pieni narttu, joka saapui Suomeen vajaa vuosi sitten. Se on leikkisä, iloinen ja hellyydenkipeä koira, jolle nyt etsitään uutta kotia remmirähjäyksen vuoksi.
Lili on kotihoidossa perheessä, jossa on useampia erikokoisia koiria sekä teini-ikäinen lapsi.
Uuden kodin olisi hyvä sijaita mahdollisimman rauhallisella alueella, ei kaupungin keskustassa. Jos siellä on koiria ennestään, Lili toivoo, että joku koirista olisi innokas leikkimään sen kanssa. Koska Lili vaikuttaa aika herkältä ja vähän alistuvaiselta, toivomme sen uuden ihmisen olevan koiranlukutaitoinen ja kaikin puolin pehmeä otteissaan. Lilille sopii parhaiten aikuisperhe, tai lasten on oltava jo teini-ikäisiä.
Mikäli remmirähjäystä esiintyy myös uudessa ympäristössä häiritsevästi, olisi perheen sitouduttava treenaamiseen käytösneuvojan ohjeiden mukaan. Lilille on laadittu koulutusohjelma jo aiemmin, ja käytösneuvojan tuki on saatavilla myös uudelle perheelle.
Alla kotihoitajan kertomus, entisen perheen kertomus, sekä Lilin teksti, video ja kuvat Auringonkoirien sivuilta Lilin ollessa tarhalla.

Kotihoitaja kertoo ensimmäisen yön jälkeen:
Lili tuli kotihoitoon 26.11. Tavatessa Lili vaikutti hieman aralta, mutta antoi nätisti vieraan ihmisen nostaa autoon. Autossa matkustaminen sujui rauhassa ja nätisti. Kotihoitopaikassa odotti 4 koiraa, joihin Lili suhtautui avoimesti ja ilolla ja saikin pian kaikki leikkimään kanssaan. Lili rauhoittui leikkien jälkeen nopeasti viereen nukkumaan ja yön nukkui rauhassa perheen miehen vieressä. Aamulla söi hieman ja kävi nätisti lenkillä. Reaktiota autoihin tai kauempana näkyvään koirakkoon ei ollut. Ihmisen perään on hieman, nousee jos ihminen nousee. Mutta menee pian takaisin lepäilemään. Ollut kotihoidossa täysin hiljainen, niin sisällä kuin ulkonakin. Iloisen ja sosiaalisen oloinen, hieman kuitenkin alkuun arahko ihmisen kosketukselle. Pitää kuitenkin kovasti silityksistä ja pyytääkin niitä aktiivisesti.

Lilin entinen perhe kertoo:
Pesut ja kynnenleikkaukset onnistuu hyvin. Sisäsiisti, muutaman kerran tullut nyt pisu sisälle kun ei malta yöpissillä tehdä tarpeitaan. Ei tuhoa mitään ja on nätisti päivisin yksin, ei hauku. Eikä hauku muutenkaan kuin näissä räyhämistilanteissa. Pehmoleluista tykkää kovasti ja omiikin kaikki itselleen, mutta meillä ei haittaa koska toinen koira ei välitä pehmoleluista.
Sisällä tykkää olla vieressä rapsuteltavana ja vielä parempi jos saisi maata sylissä vaikka siihen ei oikein mahdu. Nukkuu yöt mun sängyssä jalkopäädyssä. Kovin aamu-uninen on eli ei mikään kiire aamuisin ulos. Kodin äänet ei häiritse, ei väistä imuriakaan ja on oppinut kulkemaan rappusissa alas ja ylös, nämä pelottivat kovasti pari ensimmäistä kuukautta kun tuli. Kiltisti antaa pukea sadetakin, osaa istua ja mennä maahan, ja sadekeli ei haittaa sen ulkoilua. Lumestahan ei oikein ole kokemusta. Kova riistavietti on, bongaa kyllä kaikki oravat, linnut, pupun jäljet ym metsästä. Lasten kanssa tosi varuillaan, ei oikein pidä että sitä silitetään vaan lähtee usein tilanteesta pois mutta pihalla leikkivät ja kirkuvat lapset saavat sen räyhäämisen siis esiin.

Lili tarhalla

Lili on pieni kadulta löydetty narttu, jonka omistaja löytyi sirun perusteella. Hän kuitenkin kertoi olevansa sairas eikä voi huolehtia koirasta.
Lili on aivan ihana, hellyydenkipeä ja rauhallisen oloinen pieni koira. Se tulee tarhalla ongelmitta toimeen häkkikavereidensa kanssa ja menee välillä mukaan innokkaan juniorin leikkeihin.
Syntymäaika 12/2014, korkeus noin 34 cm.