LIA

Lian perhe kertoo

Ajattelimme vielä kirjoittaa Liasta jotta paras mahdollinen perhe löytyisi. Varsinkin haluan korostaa että Lia on aivan mahtava pakkaus ja tämä meidän päätös on sydäntä raastava. Lia tykkää aivan mahdottoman paljon läheisyydestä ja rapsutuksista ja kiitokseksi saa miljoona suukkoa häneltä. Lia osaa olla nätisti työpäivät eikä tee mitään pahaa. Hän on kokonaan sisäsiisti ja hoitotoimenpiiteet onnistuu helposti. Korvia saa putsata, hampaita harjata, turkkia kammata sekä kynsiä leikata. Paras tapa leikata kynsiä on kun hän makaa kyljellä ja sitten niitä napsii varoen. Turkin pesu on kerran jo tehty ja hän alistuu siihen ihan hiljaa kun oli vähän nameja palkkiona.

Ulkona pihalla Lia tykkää olla, haistella ympäriinsä ja jahdata lintuja. Siitä puheenollen niin täytyy sanoa että Lialla on hyvin voimakas metsästysvietti, olemmehan jo yhden jäniksenpoikasen päästäneet päiviltä. Lia ei ole missän vaiheessa yrittänyt karata pihasta vaikka meillä on ainoastaan 60cm korkea aita.

Kerroin aikaisemmin että Lia haukkui ohi meneviä autoja, mutta se ollaan saatu namien avulla koulutettua pois. Toisten koirien kohtaaminen kytkettynä on vielä vaikeata ja meillä oli tarkoitus mennä ensi viikolla koirakouluun, mutta luulen että se saa jäädä seuraavalle omistajalle. Kun sen ominaisuuden saa koulutettua pois niin luulen että Lia voisi tykätä jäljestämisestä tai vastaavasta. Hänestä voisi tulla todella hyvä ja taitava etsijäkoira sillä sekä Lian kuulo että hajuaisti ovat ilmiömäiset.

Lia on luonteeltaan todella rohkea eikä pelkää uusia tilanteita. Hän ei mielestäni ole myöskään haukkuherkkä, haukahtaa jos on syytä.

Vielä tästä meidän ongelmatilanteesta joka siis on ainoastaan toisen koiran kanssa, niin laukaisiana on joka kerta ollut ruoka, puruluut, lelut. Koirat ruokailevat eri huoneissa ja kupit nostetaan lattialta ennen kuin pääsevät samaan tilaan, mutta kuitenkin jälkitilanteena tulevat tappelut. Vanhemman nartun kanssa menee vallan mainiosti eikä heidän välillä ole mitään kitkaa. Se tosin on tyypiltään vähän "ei voisi vähempää kiinnostaa" mikä varmasti tekee hänet hyvin neutraaliksi.Lia tarhalla