Keira

Kuulumisia kotihoidossa:

Keira saapui Suomeen kotihoitoon 26.10.2019. Kotihoitoperheessä on myös muita koiria sekä kissa. Keiran elämää kotihoidossa voit seurata blogissa.

Kotihoitaja kertoo 1.12.2019:
Keira on reipastunut kovasti, on kuitenkin vielä hieman sulkeutunut, mutta selkeästi menee kovasti vauhdilla eteenpäin.
Keira saattaisi ehkä pärjätä ainoanakin koirana, ellei yksinoloa ole paljon, mutta tarvitsisi kunnollisen totuttelun uuteen kotiin kyllä siinä tapauksessa.
Asuinympäristönä maaseutu olisi paras, mutta rauhallinen pientaloaluekin voisi ehkä sopia.

Kotihoitaja kertoo 21.11.2019:
Keira tykkää olla lähellä, tulee puolittain syliin, kun istuu sohvalla. Se on alkanut kovasti suukottelemaan 😍 Se on vielä hieman pidättyväinen, mutta selkeästi pikkuhiljaa avautumassa. Maailman helpoin koira; osaa olla yksin kotona, sisäsiisti, hiljainen, kulkee hienosti remmissä, tykkää läheisyydestä.

Kotihoitaja kertoo 9.11.2019:
Keira tuli Suomeen kaksi viikkoa sitten.
Alkuun se oli hyvin hämmentynyt kaikesta, nykyään se on ihan samanlainen nautiskelija ja sohvaperuna kuin nuo omatkin koirat :)

Keira osaa olla rennosti kotona, se osaa olla myös yksin työpäivien aikana. Ei hauku, itke eikä yleensä tee pahojaan. Se pureksii pahveja innolla, joita jätän työpäivien ajaksi sille puuhailtavaksi. Videolta katsoin, että ensimmäisen 6h aikana ruudulla ei näkynyt Keiraa lainkaan. Sitten se kävi portilla venyttelemässä, meni pilkkomaan pahvia, kieri pedillä ja hävisi taas kuvaruudusta! Mahtavaa! Keira tykkää myös olla ihmisen lähellä, se suukottelee käsiä ja joskus jopa poskea. Se ei seuraa minua joka paikkaan, kuten nuo omat... :D

Ulkoilu on sille vielä jännittävää, ehkä eniten siksi, että siellä saattaa törmätä pupujussukkaan. Keirasta kehkeytyy silloin suuri metsästäjä. Ja välillä täytyy pitää tuumaustauko, paikassa jossa on joskus nähty pupu. Jos oikein tuijottaa, sepä saattaa pumpsahtaa samaan paikkaan uudelleen!!

Keira kävelee kauniisti remmissä, ihan jalan vieressä. Pitää itse olla tarkkana, ettei astu sen varpaille. Kiskoo vasta sitten, kun on nähnyt välipalaa loikkivan jossain. Mutta vaikka Keira innostuu pupuista, niin se on silti läsnä eikä mene överiksi ja rempomiseksi.

On edelleen täysin sisäsiisti. Odottaa kauniisti ruokaa, ei hotki eikä mene muiden kipoille. Enkä ole vieläkään kuullut siitä minkäänlaista ääntä kuorsaamisen lisäksi. Eiku huijasin, vinkasihan se kerran innoissaan, kun näki pupun ihan muutaman metrin päässä. Mutta en ole kuullut sen haukkuvan kertaakaan.

Keiran kanssa menee siis älyttömän hyvin! Se on hellä, eritoten kiltti ja hyväntahtoinen, suloinen ja ihana pieni koiruus <3

6.11.2019:
Herkkä ja kiltti Keira on rohkaistunut kokeilemaan uusia asioita kotihoidossa. Se on todennut nojatuolin oikein mukavaksi, ja vähän on ollut leikintynkää koirakaverin kanssa.
Keira on kuitenkin edelleen koira, joka tarvitsee hyvin rauhallisen asuinympäristön ja kivan koirakaverin seuraksi ja lenkkeilyä tukemaan.

30.10.2019:
Keira on kiltti, rauhallinen ja hiljaisen oloinen koira. Tällä hetkellä se vaikuttaa jopa nöyrältä ja alistuvalta Se tykkää ihmisen seurasta, suukottelee käsiä mielellään, ja jopa vähän leikittelee käsillä varovasti. Välttämättä ei tarvitse toista koiraa kaveriksi, se tosin auttaa ulkoilujen suhteen, sillä ulkona Keiraa jännittää vielä aika paljon. Sitä joutuu välillä kantamaan hetken matkaa eteenpäin. Ja seistä odottelemassa rohkeuden keräämistä. Mutta porukassa se uskaltaa enemmän. Sille sopisi koti rauhalliselta alueelta. Keirasta kehkeytyy varmasti vielä se leikkisä nuori tyttökin, koska melkein jo uskaltautuu leikkimään perheen koiran kanssa. Vieraita ihmisiä (kotona) tulee tervehtimään varovasti ja uteliaasti.

Keira on sisäsiisti, se odottaa maltillisesti ruokaansa ja syö rauhallisesti. Yksin olemisia on harjoiteltu ja pari tuntia menee hienosti, videoinnista näkyy, että se vain makoilee. Yönsä se nukkuu rauhallisesti olohuoneen sohvalla. Keira myös uskaltaa kokeilla asioita, joita muut perheen koirat tekevät, kuten sängyn jalkopäässä nukkumista. Mutta sohva oli parempi.

Eläminen kissojen kanssa on OK, Keira antaa kissalle tilaa eikä se välitä, vaikka kissa tulisi lähelle makoilemaan.

Keiralla on selkeästi metsästysviettiä, se menisi mielellään puskia tutkimaan ja pupun nähdessään hiljainen ja varovainen Keira on tiessään, tilalle tulee hurja metsästäjä, joka mielellään ottaisi pupupaistin iltapalaksi!

Keira on suloinen ja hellyyttävä pieni tyttö, joka tarvitsee aikaa ja rohkaisua löytääkseen sen nuoren ja huolettoman puolen itsestään, joka tällä hetkellä on hukassa.

Keira tarhalla

Keira on oikein sympaattinen pienehkö tyttökoira. Se on tullut tarhalle löytökoirana.
Keira on vähän arahko, mutta kuitenkin haluaa ihmisen seuraa ja on onnellinen huomiosta. Tarhalla Keira vaikuttaa hyvin rauhalliselta koiralta. Se tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa, asuu häkissä jossa on sekä uroksia että narttuja.
Ikäarvio noin 2 vuotta, korkeus noin 45 cm.

23.10.2019
Keira on lähdössä kotihoitoon Suomeen muutaman päivän päästä. Se on aivan ihastuttava tyttö, joka on edelleen arahko, nöyrä ja varovainen, mutta tutussa ympäristössä tulee katsomaan vierastakin ihmistä.
Tarhalla Keira on tullut tosi hyvin toimeen toisten koirien kanssa. Se ei ole leikkinyt, mutta käy moikkaamassa iloisesti kavereitaan.
Itsekseen Keira on vähän aloitellut palloleikkiä, mutta lopettanut heti kun on huomannut ihmisen katsovan.