EDWARD

Edward etsii uutta kotia Suomessa itsestään riippumattomista syistä, elämänmuutosten vuoksi.
Edwardin arvioitu syntymäaika on 9/2014 ja korkeus noin 48 cm. Edwardille sopisi koti, jossa ymmärretään herkkäluonteista poikaa, annetaan turvalliset puitteet elämälle ja jossa on myös muita koiria.
Edward on alunperin löytökoira, joka vietti tarhalla vuoden verran, pitkään siihen nähden että on ystävällinen ja sosiaalinen koira. Ehkä syynä oli että Edward oli ujohko tarhalle tullessaan eikä tuonut itseään esille, ei ollut pieni eikä suuri, vaan siltä väliltä, ja lisäksi varustettu nököhampailla eli alapurentainen.

Edward tuli Suomeen kotihoitoon etsimään omaa kotia tammikuun alussa 2017. Kotihoitopaikassa oli kouluikäinen lapsi sekä useita koiria. Edward tottui kotielämään, tuli hyvin toimeen toisten koirien kanssa ja ja saikin pian oman kodin, jossa on nyt ollut vajaan vuoden. Nyt on aika jatkaa matkaa.

Omistaja kertoo:
"Edward touhukas, aina iloinen ja ihmisrakas koira. Se on leimaantunut omistajaansa voimakkaasti ja tämän vuoksi sillä on ollut myös eroahdistusta, joka kuitenkin saatiin hyvin kuriin kun päivissä oli selkeät rutiinit, tarpeeksi seuraa sekä yksinollessa tarpeeksi aktiviteettia.
Edwardin ulkoilu sujuu todella hyvin, ei räyhää eikä vedä. Joskus yhtyy mukaan, jos toinen koira aloittaa. Pyöräilijöitä säikkyy, tämäkin on vähentynyt totuttamalla. Vieraisiin (etenkin miehiin) suhtautuu usein varauksella, mutta jos saa rauhassa namien kanssa tutustua niin tottuu nopeasti.
Edward on stressiherkkä koira. Se stressaantuu jos ympäristö ja arki muuttuu jatkuvasti. Tämä ilmenee mahavaivoina ja levottomuutena. Syö myös tällä hetkellä herkkävatsaisille suunnattua ruokaa, mutta hitaasti totuttamalla on mukaan saatu jo muutakin. Sairaudet on tutkittu kesällä -17: leishmania, ehrlichia ja punkkitaudit olivat negatiiviset. Myöskään vatsavaivoille ei ole löytynyt muuta syytä kuin stressi.
On asunut kerrostalossa kaupungin keskustassa suurimman osan ajastaan, ja pärjäsi siellä hyvin. Seuranaan sillä on aina ollut koiria, nykyisessä kodissaan chihuahuapoika, ja toiveena olisi että uudestakin kodista joku koirakaveri löytyisi. Kotihoitoperheessä ollut myös lapsen kanssa. Matkustus ei tämän kippuran kanssa tuota ongelmia. Myöskään ilotulitukset tai edes ikkunan alla ajavat ralliautot eivät ole häirinneet.
Edwardin lempipuuhaa ovat rauhalliset nuuskuttelulenkit, aktivointipelien ratkominen, koirapuistossa leikkiminen ja sohvalle omistajan viereen käpertyminen. Edward on fiksu koira, jolle älylliset virikkeet ovat tärkeitä.
Uudessa kodissa Edwardille tulisi koirakaverin lisäksi olla rutkasti ymmärrystä, rutiineja ja aikaa. Se ei ole ongelmakoira, mutta sillä on erityistarpeita jotka tulee huomioida."

Edward tarhalla

Edward on vähän ujo poika, välillä myös toisia koiria kohtaan. Se jakaa häkin ongelmitta kolmen muun koiran kanssa. Edward käy mielellään kävelyillä ja leikkii pallolla. Arvioitu syntymäaika 9/2014, korkeus n. 47 cm.