Chispa

Chispa on ihana pieni narttu, joka vietiin pentujensa kanssa vihanneslaatikossa tarhalle. Tarhalta Chispa pääsi jonkin ajan kuluttua kotihoitoon Espanjaan. Chispa on hyvin suloinen, arahko ja varovainen narttu. Se pitää ihmisen sylissä olemisesta ja nauttii silityksistä, jos sen nostaa syliin. Silloin tällöin Chispa hyppää syliin myös itse, mutta hyvin varovaisesti ja koko ajan valmiina poistumaan jos sille ei osoiteta että on tervetullut. Sama koskee suhdetta muihin koiriin. Hoitopaikassa on sekä uros- että narttukoiria, joiden kanssa Chispa tulee ongelmitta toimeen. Se on alistuva ja väistää muita herkästi.
Lelujen ja leikinhaluisten koirien kanssa Chispa intoutuu välillä leikkimään ja näyttää silloin aivan pennulta. Ruokailutilanteet saavat Chispan innostumaan, ja silloin se tanssahtelee ja saattaa haukahdellakin innoissaan ruokaa odottaessaan.
Chispan kodissa olisi hyvä olla muita koiria. Chispa tarvitsee aikaa ja tukea tottuakseen uusiin paikkoihin ja asioihin. Chispan ihmisillä olisi hyvä olla koiranlukutaitoa, jotta herkän koiran eleet tulevat ymmärretyiksi.
Chispa on nuori, ikäarvio 1-3 vuotta. Korkeus n. 30 cm, paino 6 kg.