CHETOS

Chetoksen kuulumisia kotoa 11/2011

Terveisiä Chetosilta! Täytyy sanoa heti alkuun, että koira on ihana!!! Ensimmäinen yö (tai mitä siitä nyt oli jäljellä, kun kotiin päästiin) meni rauhallisesti ja vastoin kaikkia ennakkopäätöksiä, koira nukkui kainalossa.. Sille oli pedattu pehmeä peti sängyn viereen mutta Chetos ei edes harkinnut siinä nukkumista vaan kiipesi hiljaa sänkyyn tyynyt kautta ja nukkui kyljessä ihan hiljaa aamuun saakka... Viime yö olikin vähän hankalampi, kun sen piti nukkua ihan yksin.

Belman ja Leon kanssa on mennyt hyvin; Belma oli alkuun hyvin järkyttynyt Chetosin tulosta ja vieläkin vähän uhittelee pennulle mutta siihen se sitten jääkin. Ensin Chetos pakeni kiljuen mutta nyt on jo niin tottunut ettei välitä. Kaukkarimix-Leosta Chetos hakee selkeästi turvaa ja lähtee reippaasti ulos Leon perässä. Chetos on selkeästi järkyttynyt Suomen sääloista, se inhoaa kylmää ja märkää eikä haluaisi välillä millään mennä ulos pissalle. Monesti on kyllä jo ulos pissannut ja kakannut - sisällä osasi heti mennä hienosti sanomalehdelle!

Ruoka maistuu Chetosille erinomaisesti ja tykkääkin olla keittiössä. Vatsa on pysynyt hyvänä ja onkin saanut maitohappobakteereita ja löyhkäävää naudan mahaa. Se painoi muuten tullessaan noin 8 kg. Puruluista tykkää kovasti samoin kuin hevoselle kuivatusta leivästä (jota myös piilottelee ympäriinsä). Chetos on rauhallinen mutta reipas ja eloisa ja tosi fiksun oloinen kaikin puolin, ei hauku juuri yhtään. Se makailee mielellään sohvalla ja saa sitten hurjia hepuleita, jolloin juoksee ympäri taloa solmua tai jotain pehmolelua retuuttaen. Chetos on todella hellyydenkipeä ja tulee usein syliin! Tänään käytiin pikaisesti tallilla meidän Lucas-heppaa moikkaamassa.. Lucas tykkää koirista, se haistelee niitä kiinnostuneena. Chetos oli kauhusta jäykkänä mutta ei päästänyt ääntäkään :) Suurin osa koirista haukkuu ensi alkuun hevosille mutta tämä ei. Yksinoloa on alettu sitäkin harjoittelemaan pikkupätkissä, sillä ensi viikolla pitäisi sitten jo pärjätä kotona koiraporukassa!

Alku on siis lähtenyt kivasti käyntiin ja paikka laumassa on alkanut löytyä pikkuhiljaa. Saas nähdä, miten tuleva yö sujuu eli vieläkö jaksaa vinkua samaan malliin kuin viime yönä..!

Chetos tarhalla

Chetosin emä oli galgo, isä tuntematon. Chetos löydettiin löydettiin yhdessä neljän veljensä kanssa kuolleen emänsä luota, näytti siltä että emä oli hakattu kuoliaaksi. Ikää pojalla on nyt (syyskuun puolivälissä) 1,5 - 2 kuukautta.

Asoka