CEREZA

Cerezan kuvia ja kuulumisia kotoa 08/2011

Terveisiä Seralta

Meillä menee Seran kanssa oikein kivasti. Se on täysin sisäsiisti, kulkee hihnassa nätisti, haukkuu harvoin ja tulee hyvin toimeen niin lastemme kuin toisen koiramme Leevin (whippet) kanssa, vaikka alku ei ollutkaan niin ruusuinen kaikilta osin. Aluksi Sera ei hyväksynyt Leeviä lähellekään itseään. Se puolusti itseään viikon verran hyvin äkäisesti kaikilta Leevin lähestymisyrityksiltä, kunnes tuli siihen johtopäätökseen, ettei Leevi ole vaarallinen. Nyt viettävät rauhallista rinnakkaiseloa. Välillä leikkivätkin yhdessä ja ovat joskus löytyneet jopa samasta sängystä.

Seran lempipaikka on nahkasohvallamme. Unenlahjat ovat kyllä ihailtavat, vaikka toki lähtee aina reippaasti lenkillekin. Tuntuu, että Sera olisi huomattavasti vanhempi kuin Espanjassa tehty ikäarvio (3v.). Eläinlääkäri täällä arvioi Seran 5-6-vuotiaaksi, mutta kuka tietää, minkä ikäinen se todellisuudessa on. Meillä se kuitenkin saa Leevin 8,5 v. kanssa viettää ansaittuja eläkepäiviään. Lapsemme ovat siihen aivan ihastuneet ja se löytyykin usein jomman kumman tytön vierestä rapsutettavana. Melkoinen sylivauva Sera on, mutta ottaa itselleen myös omaa aikaa, jolloin hakeutuu nukkumaan jonnekin syrjemmälle. Yksinolo kotona on onnistunut alusta asti loistavasti Leevin kanssa ja ilmankin Leeviä. Autolla matkustaminen on kuitenkin se jännittämisen paikka edelleen ja sitä harjoitellaan.

Cereza tarhalla

Cereza on kolmivuotiaaksi arvioitu pieni narttu, korkeus 34 cm, paino 8 kg. Cereza löydettiin Fresa-pentu mukanaan maantieltä. Fresa sai kodin Suomesta ja Cereza lensi samalla kotihoitoon omaa kotia odottelemaan.


Luonteeltaan Cereza on äärimmäisen ystävällinen ja kultainen. Se on hyvin kontaktihakuinen ja haluaa olla ihmisen seurassa, mieluiten sylissä. Cereza leikkii mielellään ja on reipas lenkkeilijä. Tyttö on sisäsiisti, ei hauku turhia ja osaa olla yksin. Autossa Cereza hiukan jännittää, todennäköisesti automatkailu on sille uutta. Kuitenkin se istuu ja makailee rauhallisesti paikallaan. Cereza tulee toimeen uros- ja narttukoirien kanssa, myös isompiin koiriin se suhtautuu luontevasti. Kissojen kanssa se tulee toimeen, mutta varoo niitä.
Cereza on kaiken kaikkiaan hyvin ongelmaton koira. Sille sopivin koti olisi sellainen, missä on aikaa seurustella ja rapsutella ja tilaa sylissä.

Asoka

VIDEO: Ihastuttava Cereza