CARACOL

Caracol on 3-vuotias pieni uros, paino 5,5kg. Se on iloinen ja leikkisä poika, joka tulee kaikkien koirien kanssa hyvin toimeen ja rakastaa kävelylenkkejä. Se vaikuttaa tarhalla sisäsiistiltä.

Cereco

Kotihoitajan kertomus:

Caracol on kiltti ja reipas 3-vuotias uros. Korkeutta on alle 35cm, painoa 5,5kg. On ollut nyt hetken meillä kotihoidossa (24.3 lähtien, hyvin lyhyen aikaa siis), kotona on aikuisten lisäksi myös 7-vuotias lapsi ja kaksi koiraa. Lapsen kanssa tulee hienosti toimeen, menee viereen, myös nukkumaan toisinaan. Mieskään ei ole ongelma ;) Koirienkin kanssa tulee toimeen, mutta jos kaksi muuta alkavat leikkimään, Caracol ilmeisesti luulee niiden tappelevan ja alkaa murisemaan. Olemme kuitenkin koittaneet tarkoituksella leikittää toisia, jotta näkisi, ettei mitään hätää ole. Katsoo korvat pystyssä ihmetellen, että mitäs tämä touhu on...

Caracol on todella nätisti hihnassa kävelevä koira, ei vedä ja kävelee hyvin lähellä taluttajaa. Lapsikin on voinut ongelmitta ulkoiluttaa. Kulkee nätisti muiden koirien kanssa, vastaantuleviin koiriin, pyöriin, kävelijöihin tms. ei kiinnitä mitään huomiota. Todella helppo ja kiva kaveri tässä(kin) mielessä. Ulkona kävellessä ongelmaa ei ole ollut myöskään lumen suhteen, innostui heti päästyään kosketuksiin kummallisen valkoisen aineen kanssa :) Ei ole Suomessa käyttänyt villapaitaa tms., eikä ole näyttänyt sitä kaipaavankaan.

Meidän ihmisten poistuessa talosta alkaa haukkumaan. Jos on ollut toisten koirien kanssa (hyvin lyhyttä aikaa) samassa tilassa, ei ole ollut niin hädissään. Mutta jos olemme lähteneet töihin ja Caracol on laitettu porttien taakse, huutaa paljon. Varmasti poisopetettavissa, mutta luulisin, etteivät kerrostalossa naapurit arvosta haukkumista kovinkaan paljoa.
On yleisesti sisäsiisti, mutta juuri niinä päivinä, kun olemme olleet poissa, on tehnyt pissan sisään. Varmaankin hätääntyy ihmisten poissaolosta... Myös yöaikaan on yhden pissan tehnyt, jos on koko yön (00-08) joutunut odottamaan. Jos olen jaksanut nousta ulkoiluttamaan vaikkapa 5h välein, ei ole ollut ongelmaa.

Caracol on siis hyvin helppo, ystävällinen, kiltti ja useita-muita-ylistäviä-sanoja. Rakastaa olla lähellä, seuraa ihmistä, tulee viereen sohvalle (ja sänkyyn), kaipaa läheisyyttä ja antaa sitä itsekin. Jos jo viidessä päivässä on noin seurallinen ja mahtava koira, mitä mahtaakaan olla pidemmän ajan päästä? :)