CANELA

Canela Suomessa

Canela etsii kotia aikuisperheestä ainoana koirana. Se saapui Suomeen puolitoista vuotta sitten ja sai kodin kotihoidon kautta perheestä, jossa oli aikuiset lapset ja muitakin koiria.
Alussa koirien kesken sujui hyvin, mutta nyt Canelan ja toisen koiran välit ovat kiristyneet. Todennäköisesti resurssien (emäntä) puolustamista ainakin osittain.


Omille tutuille ihmisilleen Canela on rakastava ja luottavainen pieni koira, lähes täydellinen, sanoo perhe. Vierailijoihin se suhtautuu kotona varovaisesti ja vetäytyen.
Canelan kanssa on käyty nose work-, arkitottis-, toko- ja agilitykursseilla, joista Canela nautti kovasti ja varsinkin agilityssa oli innokas, oppivainen ja rohkea tutustumaan uusiin esteisiin. Se on aktiivinen ja liikkuvainen tyttö, innokas tekemään asioita ihmisen kanssa.
Lenkillä Canela ei ole kiinnostunut vieraista koirista tai ihmisistä.
Yksinolo koiraseurassa on sujunut hyvin. Canela saattaa kuljetella tavaroita, mutta ei ole rikkonut mitään.
Matkustaminen niin autossa kuin veneessäkin sujuu rauhallisesti.
Canela ilmoittaa vieraista haukkumalla, mutta sitä, haukkuuko se ihmisten ollessa poissa kotoa, ei tiedetä.

Canela on luonteeltaan jossain määrin paimenkoiramainen, joten sille sopisi parhaiten omakotitalossa asuva perhe, jonka kanssa se voisi puuhailla pihalla, lenkkeillä paljon ja ehkä harrastaakin jotain kivaa.

Canela tarhalla ja kotihoidossa

Canela on pienehkö tyttökoira jonka perhe jätti perreralle mitään kertomatta.
Tarhalle tullessaan se pelkäsi ihmisiä, mutta varsinaisesti aralta koiralta se ei vaikuta. Canela luottaa jo enemmän, antaa koskea ja tulee luokse, ottaa kontaktia, mutta on silti jännittynyt uuden ihmisen kanssa. Se saattaa kääntyä puoliksi selälleen odottamaan maharapsuja, mutta on jäykän liikkumattomana ja tuskin hengittää. Hetken kuluttua se rentoutuu. Canelan kanssa tulisi edetä sen ehdoilla ja ajan kanssa. Mitään ei saa tehdä niin että Canela pelästyy, eikä pakolla. Luottamus pitää ensin voittaa.
Palloleikeistä Canela pitää, ja ne tuntuvatkin rentouttavan sitä.
Canela tarvitsee kodin jossa on koirista kokemusta, eikä ole pieniä lapsia. Toisten koirien kanssa Canelalla ei ole ollut tarhalla minkäänlaisia ongelmia.
Ikäarvio tarhalla noin 2 vuotta, korkeus noin 45 cm.