Bruma

Bruma kotihoidossa

31.12.2019
Bruman kanssa on mukava ulkoilla, se kulkee hyvin hihnassa. Mitä paremmin Bruma tuntee ulkoiluttajan, sitä enemmän se kuuntelee ja ottaa kontaktia. Perheen muiden koirien pysähtyessä asioilleen, Bruma yleensä istuu odottamaan tien sivuun.
Vastaantuleville koirille Bruma heiluttaa häntää, samoin jos näkee lapsia.

28.12.2019
Tässä vähän kuvia Bruman joulusta. Bruma sai maistella kinkkua ja avata omat pakettinsa kuusen alta 😊🎄
Bruma myös autteli monin tavoin, esimerkiksi esipesi astioita ja valvoi mummin ruokarauhaa.

14.12.2019
Brumalla menee hyvin kotihoidossa. Siitä on kuoriutunut kelpo sohvaperuna.
Lenkille Bruma lähtee kuitenkin aina mielellään ja lempipaikka on koirapuisto. Bruma on luonteeltaan sosiaalinen, pitää kovasti muista koirista ja ihmisistä.
Eilen lenkillä vastaan viisi pienessä sievässä olevaa miestä, jotka tulivat silittämään koiria. Bruma oli oikein rakastunut miehiin ja koitti hypätä yhden syliin. 😄😄
Toinen koira sen sijaan mulkoili miehiä ärsyyntyneenä eikä antanut kenenkään koskea itseensä 😂😂
Samoin Bruma on tykännyt ihan kaikista tapaamistaan koirista. Eilen meinasi saada hepulit kun ei menty koirapuistoon (siellä oli niin pieniä koiria). Bruma nousi seisomaan takajaloilleen ja koitti tempoa kaikilla voimillaan koirapuiston portille. 😄😄
On kyllä ihmeellisen sosiaalinen ja luottavainen koira. Ja tykkää erityisen paljon miehistä.

16.11.2019:
Bruma on tasapainoinen ja rauhallinen nuori koira. Heti ekasta yöstä lähtien Bruma on nukkunut sikeästi omalla pedillään makuuhuoneessa.
Brumalla ei ole mitään erityisiä pelkoja ja se pystyy rauhoittumaan nopeasti eri tilanteissa.
Leikkisä se on, ajoittain yrittää myös lenkillä hyppiä taluttajan päälle ja tarttuu kevyesti kädestä. Mutta lopettaa aika nopsaan kun ei reagoi siihen tai tarvittaessa komentaa.
Kotona ei ole vielä haukkunut tai murissut millekään äänille. Ei edes kun alakertaan toi muuttomiehet myöhään illalla uutta sänkyä, Bruma vaan nukkui keskellä olkkaria vaikka toinen koira haukkui ja murisi 😄 mutta toki vahtivietti voi voimistua ajan kanssa.
Käytöksestä huomaa, että Bruma on joskus asunut kodissa. Bruma ei säiky kodin ääniä, ei hypi pöydille eikä ole ainakaan vielä tuhonnut muuta kuin leluja.
Lyhyiden yksinolojen aikana Bruma on usein hakenut kenkiä petiinsä.
Bruma on sosiaalinen ja haluisi leikkiä ihan jokaisen koiran kanssa. Kotihoitoperheen pikkukoirat (uros ja narttu) eivät kuitenkaan arvosta Bruman fyysistä leikkitapaa.
Bruma myös ulkoilee mielellään ja tykkää nuuskia aika paljon, etenkin alkulenkistä. Pitkin lenkkiä koittaa saada muita koiria leikkimään. Pissat ja kakat se tekee lähinnä omaan pihaan, edes pitkällä lenkillä se ei ole vielä koskaan pissannut.
Hihnassa Bruma kävelee hyvin, mutta on voimakas koira.
Suomen säästä se ei ole moksiskaan, ei edes rankkasateesta.

13.11.2019:
Brumalla menee hyvin kotihoidossa, lelutkin ovat jo löytyneet. 🙂 Bruma asui Espanjassa hetken kodissa, joten kotikoiran taidot tuntuvat olevan sillä hyvässä muistissa. Ei ole ihmetellyt peilejä tai telkkareita.
Ainoa miinus on että kotihoitoperheen pikkukoirat pelkäävät Bruman sinänsä ystävällisiä leikkiinkutsuja, mutta eiköhän Bruma pian huomaa etteivät pikkukaverit halua leikkiä.

Bruma tarhalla

Bruma on keskikokoinen narttu, joka tuli tarhalle löytökoirana ja adoptoitiin pian espanjalaiseen perheeseen. Se kuitenkin palautettiin muutaman viikon kuluttua, ilman mitään sen kummempaa syytä kuin että perheen äiti ei halunnut koiraa.
Bruma on rauhallinen ja oikein mukava koira. Se on suhtautunut ystävällisesti kaikkiin ihmisiin niin tarhalla kuin tarhan ulkopuolellakin. Se on hyvin sosiaalinen toisten koirien kanssa, asunut useamman kanssa samassa häkissä ja ulkoillut päivittäin isossa erikokoisten koirien laumassa pihalla. Leikeissä se on maannut selällään ja antanut muiden retuuttaa itseään. Hihnakävely sujuu hyvin.
Koska Brumassa on ulkonäön perusteella jotakin vahvaa rotua, toivomme adoptoijalta riittävää koirakokemusta.
Arvioitu syntymäaika 7/2017, korkeus noin 52 cm.