ASLAN

Aslan on keskikokoinen vähän bretonia muistuttava uros, joka tuli Nhara-yhdistykselle ensimmäisen kerran pentuna. Se oli elänyt kodissa huonolla hoidolla ja pääosin oleskellut kadulla narussa jonka toinen pää meni kodin ikkunasta sisälle.
Tapasimme Aslanin huhtikuussa 2015, jolloin se oli kotihoidossa Espanjassa. Muistiinpanoissa tapaamisesta lukee että Aslan erittäin hyväluonteinen pentu, josta joku saa mukavan koiran. Aslan adoptoitiin pian Espanjaan. Adoptioperhe oli kuitenkin kiireinen, eikä heillä ollut aikaa Aslanille. He antoivat salaa Aslanin toiseen perheeseen kertomatta koiran alkuperää. Aslan oli hyvää vauhtia joutumassa kiertoon toisenkin perheen luopuessa siitä. Onneksi Nharan vapaaehtoinen tunnisti Aslanin koirapuistossa, ja Aslan palasi Nharan hoiviin.
Aslan oli hetken kotihoidossa, oli asunnossa rauhallinen ja siisti, tuli toisten koirien kanssa hienosti toimeen, mutta metsästi vapaana oleskelevaa lemmikkilintua aivan liikaa ja joutui lähtemään. Tällä hetkellä Aslan asuu koirahoitolassa.

Aslan ei ole ongelmakoira. Se on sosiaalinen, tulee toisten koirien kanssa hyvin toimeen. Enemmän kuitenkin hengailee kuin leikkii niiden kanssa. Aslan matkustaa autossa hyvin, on kotona siisti, on leikkisä, pitää ihmisistä. Se on kuitenkin kiertänyt aivan liikaa ikäänsä nähden, joten kontaktin ja suhteen luominen ihmiseen voi viedä aikaa. Aslan on 2,5-vuotias, mutta jossain mielessä kuin iso pentu. Se on leikkisä ja energinen ja roikkuu hihnassa, hakee leikkiä.
Aslanin perheeltä vaaditaan jonkin verran koira- ja koulutuskokemusta, jotta elämä alkaisi sujua. Joku koiraharrastus olisi varmasti Aslanille mieleen, se on hyvin motivoitavissa ainakin pallolla tai vetoleikillä. Aslan on myös hyvä lenkkikaveri.
Aslan on 2,5-vuotias ja n. 56 cm korkea.