Amy

Amy on Espanjassa kotihoidossa oleva narttupentu, joka on heinä-elokuun vaihteessa neljän kuukauden ikäinen.
Amy on peräisin paikasta, jossa kasvatettiin paimenkoiria työkäyttöön, lampaita paimentamaan. Naapuri näki siellä parin kuukauden ikäisen pennun, jonka silmät olivat pahasti tulehtuneet. Omistaja ei aikonut hoitaa niitä vaan lopettaa pennun. Pentu saatiin sieltä pois, se pääsi kotihoitoon ja nimettiin Amyksi.
Ensimmäinen eläinlääkärin arvio oli odotettua pahempi: pennun arveltiin olevan lähes sokea.
Se juoksi kuitenkin lelujen perässä ja vaikutti näkevältä, ja vähitellen kun tulehdusta hoidettiin pois, ennuste parani.
Nyt Amy näkee oikealla silmällä normaalisti ja vasemmalla valoa ja varjoa. Vasen silmä on vielä normaalia suurempi, mutta ulkonäön pitäisi ajan mittaan vielä normalisoitua. Kostutustippojen käyttö on edelleen tarpeen. Vasemman silmän näkö ei kuitenkaan tästä parane.
Amyn kotihoitoperheessä on kaksi muuta koiraa, joista pienemmän kanssa se leikkii paljon. Leikkityyli on aika raju, joten Amy sopii samalla lailla leikkivän koiran kaveriksi. Se tosin uskoo aikuisempia koiria jos ne laittavat rajat leikkeihin.
Amy on kotona kiltti ja rauhallinen pentu, nukkuu paljon, mutta iltavilli iskee iltaisin, ja silloin Amy juoksee, riehuu ja leikkii parikin tuntia. Sen jälkeen taas nukutaan.
Päivisin Amy on usein hoitajansa mukana töissä lemmikkiliikkeessä. Siellä se makailee kassan takana ja välillä leikkii lelullaan. Ihmisten seuraan Amy on sosiaalistunut hyvin, ja pitää myös lapsista.
Autossa matkustaminen sujuu hyvin. Hihnassa Amy ei ole vielä paljon kävellyt, siinä on opettelemista.
Amy on nyt neljän kuukauden iässä noin 40 cm korkea ja kasvanee vielä jonkin verran.

Amyn kuvia ja kertomusta kotihoidosta