AITANA

Aitanan kuvia kotia 2012Aitanan kuvia kotoa 11/2011Aitanan kuulumisia ja kuvia kotona 07/2011

Heipsan!

Oikea huomionhakuinen koiruli tullut meidän rakkaasta Aitanasta. Aamuisin Aitana on erityisen halukas läheisyyteen ja tuleekin aamulla herättämään pusuttelemalla, kävelemällä päällä ja änkien kainaloon. Ikävä kyllä Aitanan herätys on omistajien mielestä toisinaan hieman liian aikainen.. :)

Luultavasti Aitanan rohkeuteen ja läheisyyden hakemiseen on vaikuttanut tuttavamme mopsi (josta Aitana tykkää kovastikin), joka on ollut meillä nyt pariin otteeseen hoidossa. Hän nimittäin on kova sylikoira ja tämän seurauksena Aitana on ollut hieman mustasukkainen ja ruvennut itsekin hakeutumaan innokkaammin meidän lähelle. Aitana on muutenkin rohkaistunut ja saanut itseluottamusta lisää, mikä on huomattavissa myös meidän komentelemisena. Iltaisin alkaa aina jo hyvissä ajoin kerjäys ja käskytys että ruokaa pitäisi saada :) Ehkäpä se vielä joku päivä oppii että ruokaa ja herkkuja ei ole luvassa silloin kun kerjää tai käskee...

Ahkera koirapuistossa käyminen on myös tuottanut tulosta ja Aitana on rohkaistunut muiden koirien seurassa. Nyt ollaan nimittäin vihdoin päästy todistamaan Aitanan innokasta leikkiä muiden koirien kanssa. Joitakin koiria hän aristaa edelleen, mutta muutaman koirakaverin kanssa innostuu leikkiin jo heti tavatessa.

Perustarkistus eläinlääkärillä meni loistavasti vaikka sitä alkuun hieman jännitettiinkin, kun Aitana aristaa edelleenkin vieraiden ihmisten kosketusta. Aitana kuitenkin antoi eläinlääkärin tunnustella paikkoja ja mitata lämmön ilman vastustelua. Tutkimisen loputtua Aitana meni makoilemaan rennosti lattialle. Eläinlääkärin mukaan Aitana on sopivassa lihavuuskunnossa ja hyvässä lihaskunnossa :) Yllättävän paljon kyllä kuluttaa tuo meidän hauveli, kun kuitenkin syötetään sille päivittäin ruokaa 3,3% omasta painostaan, herkut vielä tuohon päälle siis. Aitanan leikkaushaava on muuten parantunut erinomaisesti ja ihon alle jäänyt tikkikin saatiin leikattua ja nypättyä pois.

Kokeilimme Aitanalle autoilupelkoon D.A.P –suihketta ja selvästi helpotti! Ei Aitana nyt edelleenkään uskalla autossa nukkua tai muuten täydellisesti rentoutua, mutta tärinä ja kova läähätys katosivat oikeastaan kokonaan.

Pikkuhiljaa ollaan alettu opettamaan käskyjä Aitanalle. Nykyään hän osaakin jo hienosti istua, seistä ja nostaa tassua, onneksi myös käskyt ”ei” ja ”irti” on opittujen joukossa! Luoksetuloa vielä harjoitellaan, tuntuu että Aitanalla on toisinaan hieman valikoiva tuo kuulo.. :)

Nyt ei ole tullut otettua kuvia, mutta ensi kerralla sitten.

Iloisin terveisin

Aitana, Sari ja Riku

Aitanan kuulumisia ja kuvia kotona 06/2011

Hei!

Aitanan kanssa on mennyt hienosti eikä ongelmia ole ollut. Päätimme pitää Aitana-nimen ja hän sen jo tunnistaakin luokse kutsuttaessa (ainakin kotioloissa, luokse tulemista on namien kanssa harjoiteltu). Ensimmäisenä päivänä tosiaan kova liikenne ja runsas ihmismäärä tuntui pelottavan Aitanaa, mutta nopeasti meni pelko ohi kun totesi ettei niissä oikeasti mitään pelottavaa ole. Tosiaan eipä tuonne puistoon olekaan matkaa kuin muutama tienylitys. Nyt rohkeutta on tullut selvästi lisää vaikka arkuuttakin tietysti on havaittavissa. Ulkoilusta Aitana erityisesti tuntuu nauttivan ja kulkee vierellä hienosti häntä pystyssä. Toki välillä saattaa jotain hieman säpsähtää esimerkiksi joitakin lähestyviä pyöräilijöitä. Mutta silti ulkoilu sujuu todella hienosti ja kovasti täytyy kaikkia uusia hajuja haistella.

Muista koirista Aitana ei piittaa vaikka ne osoittaisivatkin kiinnostusta Aitanaa kohtaan. Yritimme tutustuttaa Aitanaa ystävämme noutajaan, mutta Aitsu halusi tilanteesta pois vaikka toinen olisikin ollut innokas tutustumiseen. Kokeilemme kyllä tutustuttaa Aitanaa häneen ja muihin koiriin jatkossakin.

Aitana on alkanut selkeästi hakeutumaan meidän seuraamme ja on utelias tekemisistämme. Parhaimmillaan hän on tullut makaamaan samalle sohvalle ja tänä aamuna hyppäsi jopa meidän sänkyymme hetkeksi. Alun perin oli kyllä suunnitelmana että emme Aitanaa edes päästäisi sänkyymme, mutta eipä tuollaista suloista kaunokaista kieltääkään voi kun viereen uskaltaa tulla :)

Välillä Aitanasta näkee myös leikkisää hyppelehtijää ja innostunutta vikisijää, erityisesti kun nousemme ylös aamuisin. Kartteleehan hän osittain meitä varmasti vielä pitkään, mutta olemme silti yllättyneitä hänen kehityksestään. Valjaat nähdessään Aitana menee yleensä pois ja olemmekin palkinneet valjaiden laitosta ja jos muutenkin joudumme sitä enemmän koskettelemaan. Se ei kuitenkaan enää vapise kosketuksestamme vaikka on kuitenkin hiukan jännittynyt. Tänään kun kokeilimme harjata sitä niin sekin sujui hienosti eikä Aitana vaikuttanut kovin stressaantuneelta, kuten kahdessa kuvassa on nähtävissä. Alkupäivien hissipelostakin (talossamme on vanhanaikainen rämisevä hissi ritiläovineen) Aitana on päässyt yli ja meneekin jo hienosti ja oma-aloitteisesti hissiin. Portaita pitkin emme ole uskaltaneet kulkea sillä askelmien välissä on isot raot.

Olemme ajatelleet pysyä raakaruokinnassa kun se Aitanalle tuntuu niin hyvin sopivan ja maistuvan. Varsinkin jauhettu broilerinsiipi on suurta herkkua ja katoaa ruokakupista hetkessä. :)

Yleisfiilikset ovat siis oikein hyvät ja Aitana sopii perheeseemme paremmin kuin hyvin!


Täällä on edistymistä tapahtunut taas roppakaupalla. Aitanaa saa nykyään jopa rapsutella (vain omistajat, muiden ei anna koskea) ja välillä oikein kerjää lisääkin. Parit pusutkin on saatu :) Toisiin koiriinkin hän on ruvennut suhtautumaan innokkaammin (kunhan ne eivät ole liian innokkaita) ja varsinkin erään tuttavamme mopsista Aitana tuntuu kovasti tykkäävän. Tyhjä koirapuisto on myös Aitanalle mieluinen jolloin se leikkii meidän kanssamme ja juoksee rinkiä ihan sekopäisenä. Ainoa oikeasti pelottava asia tuntuu olevan autossa matkustaminen jolloin Aitana on jännittynyt, tärisevä ja sen hengitys on hyvin tiheää. Aiommekin kokeilla autoon D.A.P. –suihketta. Ensi maanantaiksi olemme varanneet Aitanalle perustarkistuksen eläinlääkärille, saa nähdä kuinka siellä käyttäytyy. Aamuruokailussa olemme siirtyneet kokonaisiin broilerin kauloihin ilman ongelmia ja hyvin tuntuvat maistuvan. Yksin olokin sujuu vaikka alkuun olikin parit pissat lattialla ja yhdet verhot revenneet. Nykyään Aitana usein tarkkaileekin parvekkeelta maailman menoa ollessaan yksin. Herkkupallo, kongi ja naudannahkaluut ovat myös Aitanalle mieluisia virikkeitä. Pari päivää sitten Aitana jähmettyi telkkarin eteen katsomaan Serranon perhettä :D Taisi Espanja kuulostaa tutulta. Ohessa vielä muutama kuva.Aitana tarhalla

Aitana on pieni 1,5-vuotias narttu. Paino 6 kg, korkeus 31 cm ja pituus 35 cm.
Pienikokoinen Aitana oli hyvin peloissaan kun se löydettiin Asokan tarhan ulkopuolelta. Aitana vaatii aikaa ja ymmärtäväisen perheen normalisoituakseen.

Aitana on vielä arka eikä luota ihmisiin. Hihnassa käveleminen on sille vielä vaikeaa. Aitana tulee toimeen urosten ja narttujen kanssa, kissoja se pelkää.

Aitanan veritestitulokset ovat normaalit.

Aitanaan voi tutustua sijaiskodissa Suomessa.

Asoka

VIDEO Aitanasta
VIDEO Aitanasta kävelyllä